Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.986 Posts
Pagina: «« 1 ... 842 843 844 845 846 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 7 maart 2020 12:06
    Denk bij het klimaatbeleid liever aan Bangladesh

    Er is een ranglijst van de landen met het grootste aantal inwoners die zijn blootgesteld aan rijzende zeeën en oceanen.... Bangladesh (163 miljoen inwoners)... en... Nederland (17,4 miljoen mensen)... staan hoog op die lijst en hebben dus een groot belang om stijging van de zeespiegel te beperken. Wat Nederland doet is bekend (zeker bij de volgers van Wynia’s Week!): we gaan met enorme kosten ...af van het gas,... op weg naar meer duurzaam.

    ...Bangladesh gaat ook van het gas af... (nu nog 54 procent van de elektriciteit), want de ...ondergrondse voorraden raken uitgeput.... Maar dat is het eind van de overeenkomst tussen Nederland en Bangladesh. ... Bangladesh gaat... miljarden lenen van China... voor... 29... nieuwe ...kolencentrales... en voor ...twee havens... om nog... veel meer steenkool... in te voeren uit ...Australië.... Op dit moment stookt Bangladesh nog nauwelijks kolen (wij in Nederland gebruiken nog vier keer zo veel), maar dat gaat veranderen.
  2. forum rang 10 rationeel 7 maart 2020 12:08
    Er komen ieder jaar een ...miljoen ...Bangladeshi bij

    De regering van Bangladesh weet natuurlijk ook wel dat steenkool niet goed is voor het milieu en bijdraagt aan de opwarming van de aarde en dus aan de stijgende zeespiegel. Maar er komen ieder jaar een... miljoen ...Bangladeshi’s bij en al die kinderen hebben ook een dak boven hun hoofd en een school nodig, terwijl hun moeders graag meer zouden verdienen dan... 4-5 euro... per dag.

    Bangladesh is wanhopig arm. Persoon is het binnenlands product een derde van Egypte en minder dan een kwart van Thailand – om even te vergelijken met twee vakantielanden waar Nederlanders zich gemakkelijker iets bij kunnen voorstellen. En ondanks de ramp van de textielfabrieken van Rana Plaza in 2013 waarbij 1100 vrouwen omkwamen doordat hun fabriek instortte, heeft nog steeds 45 procent van de textielfabrieken geen behoorlijke nooduitgangen en sprinklers.
  3. [verwijderd] 7 maart 2020 12:09
    IJsbreker met klimaatonderzoekers vast in 160 cm dik ijs bij Noordpool. Hulp is onderweg
    in Natuur en Milieu 6 maart 2020 19:00 5 Reacties 1,727 Bekeken

    Een groep klimaatwetenschappers doet op de Noordpool onderzoek naar de Arctische winter. Zij hebben hun schip, de Polarstern, laten invriezen in het poolijs. Zo nu en dan komt er een ijsbreker om het schip te bevoorraden en de bemanning af te lossen.

    De ijsbrekers hebben grote moeite om de Polarstern te bereiken, aangezien ze door onverwacht dik ijs moeten ploeteren.

    Na veel pijn en moeite wist de Russische ijsbreker Kapitan Dranitsyn het schip op 28 februari te bereiken.

    IJsdikte verdubbeld
    De ijsbreker was op 3 februari vertrokken uit de haven van het Noorse Tromso.

    Op sommige plekken is de ijsdikte in vergelijking met december verdubbeld: van 80 naar 160 centimeter.

    De Kapitan Dranitsyn moest geregeld wachten tot de omstandigheden verbeterden, van koers veranderen en om extreem dikke stukken ijs heen varen.

    Op sommige dagen kwam de ijsbreker slechts 32 kilometer vooruit, een afstand die normaal gesproken binnen enkele uren is te overbruggen, laat eigenaar Rosmorport weten.

    Maandenlang vast
    De moeizame reis kostte de ijsbreker veel meer diesel dan verwacht, met als gevolg dat het schip nu vast is komen te zitten in het ijs.

    Een andere ijsbreker, de Admiral Makarov, is nu ingeschakeld om de Kapitan Dranitsyn te hulp te schieten.

    Het is niet de eerste keer dat het schip te maken heeft met extreme ijsomstandigheden. In de winter van 2018 zat de ijsbreker op weg naar de Russische stad Pevek maandenlang vast in het ijs.

    Verrassende ontdekkingen
    Aan boord van de Polarstern, ook een ijsbreker, bevinden zich meer dan 120 mensen. Het gaat om de grootste Noordpoolexpeditie aller tijden.

    De onderzoekers hebben op de Noordpool een aantal verrassende ontdekkingen gedaan. Zo blijkt de temperatuur vlak boven het ijs een stuk lager te zijn dan op grote hoogte.

    Ze zagen ook een zeehond onder het ijs, een ijsbeer en een aantal poolvossen.

    www.ninefornews.nl/ijsbreker-met-klim...
  4. forum rang 10 rationeel 7 maart 2020 12:11
    Een euro is in Bagladesh effectiever besteed

    De Deense expert... Bjorn Lomborg... (zie: www.lomborg.com/news/ ) legt uit dat de rijke landen in het westen met hun handtekeningen onder het klimaat-akkoord van Parijs de temperatuur in het jaar 2100 met 0.05 graad Celsius kunnen verlagen. Acties om Bangladesh te helpen zijn vele malen effectiever per euro om de opwarming van de aarde en de stijging van de zeespiegel te beperken.

    Politici in rijk Europa tekenen voor schone beloftes, maar zoals Lomborg analyseert (en Syp Wynia vertaalt naar Nederland) is elke ...kosten-baten... analyse afwezig. En nu zijn in Nederland en in Engeland ook de rechters zich gaan bemoeien met het milieubeleid door te eisen dat de politici zich houden aan wat ze in... Parijs beter niet hadden kunnen beloven...
  5. forum rang 10 rationeel 7 maart 2020 12:13
    In Bangladesh komt armoede op de eerste plaats, niet het klimaat

    Wij hebben onze problemen met het Urgenda-arrest; in Engeland heeft de rechter met een verwijzing naar de beloftes van het Parijs-akkoord een... derde landingsbaan... van het vliegveld van Heathrow bij Londen ...verboden... Misschien goed nieuws voor de vliegvelden van... Luik... en ...Düsseldorf... die graag meer passagiers willen, en misschien zelfs voor... Amsterdam..., Parijs ...en ...Frankfort,... maar voor de opwarming van de aarde marginaal.

    Het aardgas in Bangladesh raakt op. Steenkool komt er voor in de plaats, omdat voor Bangladesh ontsnappen uit de dodelijke armoede op de eerste plaats komt. Dat is rationeel voor dat land, ook nog omdat minder armoede wereldwijd samen gaat met beter onderwijs, betere medische zorg en meer levensjaren in goede gezondheid. Mensen verschillen van mening over wat die trend in Bangladesh vanuit moreel oogpunt betekent voor een rijk land op een ander continent.
  6. forum rang 10 rationeel 7 maart 2020 12:14
    Je hoeft geen moralisme los te laten op het milieu

    Nobelprijswinnaar ...Jan Tinbergen... pleitte voor een wereldregering en voor een morele solidariteit met alle mensen. Hij was een geniale man en een groot leermeester, maar zonder theorie waarom die wereldregering er nooit komt. Aan de andere kant van het spectrum staan politici die zich niets aantrekken van het lot van mensen die toch niet op hen kunnen stemmen omdat ze ver weg wonen, of – nog erger – die stemming maken tegen buitenlanders en zo met vreemdelingenhaat aanhang proberen te winnen.

    Moreel verantwoordelijke mensen kunnen van mening verschillen of wij ons met ontwikkelingshulp tot een maximum van 1 procent van onze economie moeten bekommeren om arme mensen in verre landen, of dat wij onze broeders en zusters in Bangladesh bijna net zo moeten behandelen als onze broers en zussen in eigen land. Maar die... morele afweging is niet nodig voor het milieudebat...
  7. forum rang 10 rationeel 7 maart 2020 12:17
    Scrubbers op Bengaalse kolencentrales

    Het is ons eigenbelang om het geld dat wij over hebben voor klimaatbeheersing zo effectief mogelijk te besteden, en dat betekent scrubbers... (‘uitlaatgaswassers’) ...op kolencentrales in Bangladesh. En dat betekent ook om... Nederland Gidsland... te beperken tot de ...universiteiten... van ...Wageningen,... Delft,... Eindhoven ...en Twente:... als onze technici innoveren..., kan dat wereldwijd ...helpen om ...meer welzijn... te bereiken met ...minder vervuilende energie...

    Met een goede analyse van kosten en baten kan het energiebeleid ook meer acceptabel worden voor de boeren, voor de transportsector en voor alle kiezers die vinden dat de belastingdruk al hoog genoeg is. Zonder analyse van kosten en baten leidt het klimaatbeleid tot foute politieke polarisatie. Denk daarom aan Bangladesh, ook uit eigenbelang.

    Eduard Bomhoff

    www.wyniasweek.nl/denk-bij-het-klimaa...
  8. forum rang 10 rationeel 7 maart 2020 15:41
    quote:

    gokker schreef op 7 maart 2020 14:56:

    leuke "dialoog" weer.
    Ratio heeft het over ONS land (primair immigranten).
    Pin d'ar heeft het over de hele wereld.
    Je leest weer niet goed.
    Het ging over Bangladesh.

    Daar komen ieder jaar een miljoen mensen bij, en ze hebben geen gas meer, en lenen geld van China om kolencenrales te kunnen bouwen.

    Mijn antwoord...Nederland ...EU... leen of geef ze geld voor kernenergie centrales. Win Win situatie. Wij met rust gelaten...lekker op gas koken en stoken. Zij ook een land opbouwen zonder onder gezag te gaan vallen van China. Want daar draait het op uit.
  9. Nissvuth 7 maart 2020 16:05
    quote:

    rationeel schreef op 7 maart 2020 12:20:

    Probeer iets te doen aan de OVERBEVOLKING.
    Idd, zou veel uitmaken...maar hoe doe je dit op een moreel verantwoorde manier? Belastingen op kinderen, ms...economische crash waardoor mensen kinderen als een te groot financieel risico zien...via media: ontrading, de negatieve impact van voortplanting in je strot duwen...Tja, lijkt me een hopeloze zaak...gezien het systeem waar we inzitten is technologie de enige hoop...hoop dat die 'filanthropische' techmiljardairs als bill gates en co een goede duw in de rug van de oplossing geven...
  10. forum rang 10 rationeel 7 maart 2020 16:13
    quote:

    Nissvuth schreef op 7 maart 2020 16:05:

    [...]

    Idd, zou veel uitmaken...maar hoe doe je dit op een moreel verantwoorde manier? Belastingen op kinderen, ms...economische crash waardoor mensen kinderen als een te groot financieel risico zien...via media: ontrading, de negatieve impact van voortplanting in je strot duwen...Tja, lijkt me een hopeloze zaak...gezien het systeem waar we inzitten is technologie de enige hoop...hoop dat die 'filanthropische' techmiljardairs als bill gates en co een goede duw in de rug van de oplossing geven...
    Als je Bangaladesh geld geeft om Kerncentrales te kopen, dan kun je Kinderbeperking als eis stellen.

    Goede voorlichting door NGO goedmensen die voorlichting gaan geven.

    Bill Gates mag de voorbehoedsmiddelen bijdragen;)
  11. [verwijderd] 7 maart 2020 16:51
    quote:

    Nissvuth schreef op 7 maart 2020 16:22:

    kerncentrales? Het is ondertussen zo dat die duurder zijn dan hernieuwbare energie als zon/wind/bio/water...dat is althans wat ik gelezen heb....maar wat moet je geloven?...ontransparante tijden...maar is het ooit anders geweest? :)
    gewoon 'vrije energie" Tesla heeft daar veel mee geexperimnenteerd en er is heel veel op dat gebied onderdrukt.
  12. [verwijderd] 7 maart 2020 16:54
    quote:

    gokker schreef op 7 maart 2020 14:56:

    leuke "dialoog" weer.
    Ratio heeft het over ONS land (primair immigranten).
    Pin d'ar heeft het over de hele wereld.
    deze hele wereld inclusief ons landje wordt 'bestuurd' door dezelfde groep
    psychopathen, sociopathen,narcisten, Waaronder enorm veel pedophielen, o.m de mensen in de koninklijke huizen en de presidenten. en welk uitschot daar nog onder zit!

    En wij luisteren nog ook naar deze psychopathen!

    wat een wereld , wat een wereld.
  13. forum rang 10 rationeel 7 maart 2020 18:27
    Bosbranden in Amazone waren gewoon

    De bosbranden in het Amazonegebied waren nauwelijks erger dan normaal. Dat meldt de Europese ruimtevaartorganisatie ...ESA,... dat de geruchtmakende vuurzee vergeleek met ...gegevens van de laatste 20 jaar...

    De branden zorgden eind augustus voor een ware mediastorm. Politici, acteurs, opiniemakers en andere beroemdheden doken op de kwestie en... #PrayForTheAmazon... ging viraal op sociale media. Beelden van grote stukken woud, gehuld in een allesvernietigende vuurzee, domineerden krantenpagina’s.

    Koen Nederhof

    digitalpublishing.telegraaf.nl/static...
  14. forum rang 10 rationeel 7 maart 2020 18:33
    Uitzonderlijks

    Ja, er woedden... duizenden branden... in het ...Zuid-Amerikaanse gebied,... constateert de... ESA ...nu. En het brandende gebied was veel groter dan in 2018. Maar ten opzichte van het ...langjarig gemiddelde... was er... weinig uitzonderlijks... aan de hand. ,,De branden in... Brazilië... waren vergelijkbaar met het ...gemiddelde aantal branden... over de laatste achttien jaar’’,.. aldus de organisatie.

    Wetenschappers gebruikten ...satellietgegevens... van het... ESA’s Fire CCI-project... en ...analyseerden hoe groot het gebied... was dat precies in brand had gestaan. Dat bleek in bijvoorbeeld... Bolivia... en ...Venezuela... behoorlijk ...hoger ...te liggen ten opzichte van... normaal,... maar in ...Colombia... en Argentinië... juist veel... lager...En in... Brazilië,... waar de grootste focus op lag, was het verbrande gebied slechts ...1,7 ...procent groter dan in een gemiddeld jaar.

    ,,Dit laat maar zien hoe... belangrijk.... satellietgegevens ...zijn bij het verkrijgen van een ...onafhankelijk... beeld, en bij het begrijpen van trends op de lange termijn’’, zegt ...Josef Aschbacher,... de leider van het zogenoemde ...Earth Observation Programme van de ESA...
38.986 Posts
Pagina: «« 1 ... 842 843 844 845 846 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,42 -0,18%
EUR/USD 1,0715 +0,17%
FTSE 100 8.040,38 0,00%
Germany40^ 18.036,20 -0,29%
Gold spot 2.321,24 +0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AMX
-0,46%
AEX
-0,19%
AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links