Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX verder omlaag door virusvrees

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:46 Onrust en rentevrees zetten hele AEX in het rood
  2. 09:12 AEX fors lager van start gegaan, koersval ArcelorMittal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

87 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 maart 2020 03:43
    Virus kan de spijker zijn die de ballon of bubble doet barsten. Deze negatieve of nul rente toestanden veroorzaakt toch een bubble in prijzen van huizen , vooral in Amsterdam. Maar Rotterdam is zo aan de beurt. Amsterdam nu qua huizenprijzen, hoger dan London en de 5 de van de duurste ter wereld. Waarom dit? Door de zeer lage rente en de speculanten. Zelfs Black Rock doet mee en een prins der nederlanden deed allang mee. Dan kan minister Katja wel zeggen dat het allemaal meevalt. Vroeger was kopen, opknappen en verhuren tegen hogere prijs nog niet zo lucratief als nu.
    Vroeger vielen huuropbrengsten onder box 1 en nu is dat onder box 3, onbelast, dus lucratief. En dit trekt veel beleggers aan. Huurprijzen in vrije sector rijzen de pan uit maar mensen moeten toch ergens wonen of men moet reistijden van 2 uur te koop nemen.
    Enige wat kabinet doet is beloven geld in te pompen. Niet echt creatief. Wat te denken van regels veranderen, overdrachtbelasting verhogen of huurwaardeforfait aanpassen, dit allemaal zodat de woningen worden bewoond voor egen bewoning en een tweede huis of speculatie wordt ontmoedigd.
  2. [verwijderd] 8 maart 2020 03:51
    Nadat de virus over Nederland is geraasd, staan de gebouwen nog overeind hoor.
    Deze virus laat zien dat de mensen een species zijn en zij een ander levensvorm.
    Het zijn 2 levensvormen waarbij de ene een soort parasiet is van de andere. Gelukkig heeft deze virus geen benen en is van zijn verspreiding afhankelijk van de mens .
    Het is wel een besmettelijke virus en toch redelijk dodelijk.
    Als er veel mensen ziek zijn en beademd moet worden dan zal er niet genoeg plek zijn in ziekenhuizen. Dan vallen meer doden.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 maart 2020 08:11
    Premium Het beste van De Telegraaf

    ’Goed toegerust om pandemie het hoofd te bieden’
    Microbioloog: vijf keer goed nieuws over corona

    Door Onze verslaggever
    Updated 10 min geleden
    12 min geleden in BINNENLAND

    Terwijl het coronavirus de wereld in zijn greep blijft houden, de ziekte zich in Nederland verder verspreidt en wetenschappers in ons land er rekening mee houden dat die trend doorzet, plaatst de Spaanse microbioloog Ignacio López-Goñi nuancerende kanttekeningen bij de actuele situatie.

    De Spanjaard – hoogleraar microbiologie aan de Universiteit van Navarra die veelvuldig internationaal publiceerde – vindt dat we het virus zonder meer serieus moeten nemen, maar tegelijkertijd meer oog moeten hebben voor positieve ontwikkelingen rond Covid-19. In een artikel op de populair wetenschappelijke website The Conversation zet hij ze op een rij.

    1. Snelle opsporing

    Na de eerste gevallen van aids duurde het ruim twee jaar om het hiv-virus dat de ziekte veroorzaakte te identificeren. In het geval van corona was dat iets meer dan een week. Sinds 13 januari is er een betrouwbare test om de ziekte te detecteren. Die test is – mede met hulp van Nederlandse wetenschappers – daarna verder geperfectioneerd.

    2. Dalende besmettingscijfers in China

    In China waar de uitbraak begon, neemt het aantal nieuwe gediagnosticeerde gevallen al bijna een maand af. Het waren er zaterdag volgens de site van de Amerikaanse John Hopkins Universiteit ruim 1600 tegen bijna tien keer zoveel midden vorige maand. Dat duidt er volgens López-Goñi op dat het Chinese beleid om de ziekte in te dammen werkt.

    3. Meestal alleen milde klachten

    De overgrote meerderheid van de patiënten – 81 procent – krijgt geen of alleen milde klachten. In 14 procent leidt corona tot ernstige longontsteking en in slechts vijf procent van de gevallen wordt de situatie kritiek, dan wel dodelijk. Kinderen worden bijna helemaal niet getroffen. Slechts drie procent van de patiënten is jonger dan 20 jaar. Maar 0,2 procent van de besmette mensen jonger dan 40 overlijdt er aan, zo blijkt uit Chinees onderzoek.

    4. Helft besmette mensen genezen

    Mensen genezen. Volgens de cijfers van de John Hopkins Universiteit dat de ontwikkelingen rond corona real time online bijhoudt, is ruim de helft van de mensen die besmet raakte weer beter.
    5. ’Medicijnen binnenkort getest’

    Het onderzoek naar zowel een medicijn als vaccins gaat snel en goed. Er zijn 250 wetenschappelijke artikelen over corona gepubliceerd. Er bestaan prototypes van medicijnen die volgens Ignacio López-Goñi binnenkort bij mensen zullen worden getest. Daarnaast lopen er, zo blijkt uit een publicatie in het gezaghebbend blad Nature, tachtig klinische proeven met middelen waarmee we ons zouden kunnen inenten tegen Covid-19. Het gaat om al voor andere doeleinden goedgekeurde middelen die veilig kunnen worden gebruikt.

    Conclusie

    De conclusie van de Spaanse hoogleraar is daarom dat we nog nooit in de historie zo goed waren toegerust om een pandemie het hoofd te bieden.
  4. [verwijderd] 8 maart 2020 08:43
    Deze professor heeft alleen gedeeltelijk gelijk, helaas. In Italie zijn er zoveel mensen ziek dat de intensive care het niet meer aankan en ze zijn dan van plan om leeftijdsgrenzen vast te stellen van wie nog in intensive care kan. Dus als je niet in intensive care wordt opgenomen, is je kans om te overlijden veel groter. Je zou maar wat ouder zijn!
    Kinderen lijken minder besmet te worden maar ze kunnen overlijden. Het zal je kind maar zijn. Ze schijnen ook drager te kunnen zijn zonder veel ziekteverschijnselen.
    De dodelijkheid van deze covid 19 is misschien niet zo hoog maar de besmettelijkheid is 10 keer zo hoog als SARS. Dus aantal doden zal ook navenant zijn en bij besmetting van 100 miljoen mensen vallen er dus 2 of 3 miljoen doden. Mensen met kapotte longen die het wel overleven moeten ook niet zo stoer doen, want met kapotte longen heb je beperkte capaciteit om wat te doen.
    Svp niet zo optimistisch doen.
    Virus heeft wel geen benen en heeft dus mensen nodig om te verspreiden. Maak hier gebruik van!
    Virus maakt geen onderscheid of het nou een zwarte of gele of witte mens is. Het is hier de ene levensvorm tegen de andere. De mens als een soort primaat tegen een niet zichtbare parasiet.
    Bij hele wereld besmetting, met inwonertal van 7 miljard, kan dodental makkelijk 100 miljoen worden.

87 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

873,85 13:21
-10,22 -1,16%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links