Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: Dieprood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. Weert=No.1 6 maart 2020 20:38
    Macro-cijfers zijn in paniekmarkten volslagen irrelevant.Evenals supportlevels, waar technisch analisten mee werken. Ik beleg sinds 1978. In 1987 calculeerde ik met een scherp oog discongruentie in de markten. De rente in de VS steeg naar 10,5% in het 10-jaarsegment; de dollar bleef doordalen en de koersen doorstijgen.Hieruit trok ik de conclusie dat het goed mis was en kocht in sept/okt put-opties in de meest gestegen aandelen; o.a. Akzo put 180 maal 20; aex half in the money etc.Ben 32 jaar geabonneerd geweest op de Wall Street Journal en daar stond letterlijk in begin oktober: "The question is not to what support-level the market goes down, but how DEEP it can fall". Mijn commisinair in effecten: KBW - Knoppers-Bogaers -De Wit waren het hiermee niet eens, anders had ik dubbel zoveel puts gekocht.Daarnaast had ik o.a. een rekening bij Merrill Lynch en die berekenden na zwarte vrijdag na 22u30 wat ik op maandag kon verdienen. Heb er binnen een week 320.000 gulden aan verdiend.Deze winst heb ik volledig geïnvesteerd in 5,75% convertibles van ABN. Ze stonden voor de krach boven pariteit en erna ver onder. Vandaar.Ik heb na deze beurscrash veel verhalen gelezen over zog. beurskenners die beroemd werden door de "87"crash.Ik zoek geen publiciteit, maar observeer wel veel.Tot nu toe heeft Corona mij geen windeieren gelegd.No support of banencijfers. See how deep the market can fall or not ??
  2. forum rang 8 Lepre Chaun 6 maart 2020 20:42
    De economische situatie die door het
    coronavirus is ontstaan,is geen reden

    "Het is niet zo dat
    grote delen van de beroepsbevolking
    zijn uitgevallen."

    .Volgens hem
    lijken de laatste cijfers erop te
    wijzen dat het de goede kant op gaat,


    Ook minister Hoekstra van Financiën
    maakt zich voorlopig geen zorgen.

    gewoon overdreven deze diefstal van koerswaarde
    en 29% van Mijn Beursportefeuille

  3. Vaak wel 6 maart 2020 23:41
    Hallo Weert! Ja velen zullen balen. Sinds ik veel tijd heb houd ik de beurs beter in de gaten. Meer tijd voor onderzoek. Veel lezen. En van de kudde durven afwijken. Net als jij! Dat alles levert me mooie rendementen op sinds ik fulltime beleg.

    PS Mensen als dr John Campbell geven veel info over het Coronavirus. 1000 keer informatiever dan ons RIVM.

    Ben al een tijdje uit gewone aandelen. Alleen Nokia heb ik nog ivm 5G en de support uit de USA. Een overname door een Amerikaans bedrijf verwacht ik aangezien Trump Ericsson en Nokia wil ondersteunen in de strijd tegen Huawei.

    90% van mijn portefeuille zijn coronavirus aandelen. Novacyt en Novavax . Curetis en Kiadis pharma heb ik pas gekocht. En Gaussin, die doet niks tegen virussen, bacteriën of kanker. Ze hebben duurzame autonoom rijdende voertuigen. Die werken 23uur en 50 minuten per etmaal! En als het coronavirus nog iets meer toeslaat zullen ondernemers inzien dat Gaussin haar producten geen last van het virus hebben. De producten overslag kan gewoon doorgaan!

    Nee, heb niks te klagen. Ik raad ze iedereen aan. Gewone aandelen gaan nog tientallen procenten zakken. Als China Is opgeknapt, ligt Europa ziek in bed, daarna noord Amerika, gevolgd door zuid Amerika en Afrika. Dat betekent dat er in 2020 bijzonder weinig geïnvesteerd en uitgegeven gaat worden!
  4. forum rang 8 Lepre Chaun 7 maart 2020 08:34
    quote:

    I need a dollar schreef op 6 maart 2020 23:36:

    [...]

    Fijn voor je man dat jij je daar gesteund door voelt, goede quote. Ik ben helemaal om.
    De verkoopgolven op de markten hebben zo langzamerhand meer weg van paniek en angst dan dat ze rationeel zijn. En angst is, zoals bekend, een slechte raadgever.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links