Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel DSM FIRMENICH AG AEX:DSFIR.NL, CH1216478797

  • 102,750 18 apr 2024 17:36
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 101,250 - 103,100
  • 404.022 Gem. (3M) 463,8K

DSM 2020

353 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jan66 6 maart 2020 08:37
    quote:

    voda schreef op 5 maart 2020 17:52:

    'Belegger roept op tot afsplitsen materialentak DSM'

    Gepubliceerd op 5 maart 2020 17:41 | Views: 52

    DSM 17:29
    110,30 +0,80 (+0,73%)

    HEERLEN (AFN) - De activistische belegger Oceanwood Capital Management wil dat speciaalchemieconcern DSM zijn divisie voor materialen afsplitst. De opbrengst zou kunnen worden uitgekeerd aan aandeelhouders, betoogt de vermogensbeheerder in een brief die is ingezien door persbureau Bloomberg.

    Na de afsplitsing zou DSM zich puur op voeding kunnen richten, staat in de brief die 26 februari is verstuurd. Die divisie groeide vorig jaar onderliggend harder dan de gehele markt voor voedingsingrediënten. De materialentak had daarentegen last van zwakke marktomstandigheden in onder andere de auto-industrie.

    Oceanwood heeft een belang van 0,4 procent in DSM.
    Dit hebben we vaker gezien, ik ben het gedeeltelijk wel eens met deze belegger.

    Ik denk dat DSM op een kruispunt staat en dat er keuzes gemaakt moeten worden welke kant we opwillen wat DSM in het verleden overigens ook gedaan heeft.

  2. forum rang 10 voda 6 maart 2020 09:34
    Beursblik: barbaren kloppen aan poort DSM

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    DSM
    107,05 -3,00 -2,73 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Ocean Capital Management heeft via een brief de opsplitsing van DSM geëist, een niet heel unieke oproep. Dit stelde analist Martin Crum van IEX vrijdag.

    "De originaliteitsprijs zal Ocean Capital Management niet verdienen met zijn eis tot opsplitsing van DSM. Enkele jaren geleden deed Third Point al een poging", schreef de analist.

    Wel vindt Crum dat het hedgefonds zich op een bijzonder moment meldt. Er is bij DSM immers een wisseling van de top gaande, terwijl de af te splitsen tak Perfomance Materials "het momenteel ook zwaar" heeft, terwijl de tak Nutrition het wel goed doet. Die tegenwind voor Materials zal een eventuele verkoopprijs niet ten goede komen, waarschuwde Crum.

    Op een rode beurs daalde het aandeel DSM vrijdag 2,6 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 6 maart 2020 12:44
    Beursblik: UBS ziet kansen voor Akzo, Heineken en DSM

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Akzo Nobel
    70,16 -1,93 -2,68 % Euronext Amsterdam
    DSM
    106,90 -3,15 -2,86 % Euronext Amsterdam
    Heineken
    89,24 -3,46 -3,73 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag een lijst met aandelen gepubliceerd waarvan de Zwitserse bank inschat dat het een aantrekkelijke risico-rendementsverhouding heeft voor de komende 12 tot 18 maanden.

    In de lijst van UBS bevinden zich drie AEX fondsen, AkzoNobel, Heineken en DSM. De analisten van de bank benadrukten wel dat ze geen voorspelling doen over de diepte en duur van de impact van het coronavirus op de aandelenmarkt.

    Het neerwaartse risico schat UBS voor Akzo op 3,0 procent. In het negatieve scenario zou de EBITDA voor Akzo uit kunnen komen op 1,3 miljard euro in 2020. Dit zou in de modellen van de bank overeenkomen met een aandelenkoers van 75 euro. "In ons basisscenario gaan we uit van een EBITDA van 1,6 miljard euro en een koersdoel van 98,00 euro", aldus UBS. Dit geeft een opwaarts potentieel voor de koers van 35 procent. In het meest positieve scenario zou de koers van Akzo zelf kunnen stijgen naar 135 euro.

    In het negatieve scenario voor DSM gaat de Zwitserse Bank uit van een autonome omzetgroei van 2,5 procent en een marge voor Nutrition van 18,5 procent en een koers van 100 euro. Hoewel DSM een exposure van 12 procent heeft naar China denken de analisten dat de sterke marge bij Nutrition mogelijke negatieve effecten kan opvangen. Het grootste risico voor de waardering van DSM ziet UBS in het mogelijk scherp afwaarderen van de Consumer Chemicals sub-sector. Voor DSM hanteert UBS een koersdoel van 126 euro, met een potentie in het positieve scenario naar 142 euro.

    Voor Heineken komt UBS in het negatieve scenario op een koersdoel van 88,00 euro uit. Daarbij gaan de analisten uit van een vertraging van de autonome groei naar 4,7 procent in vergelijking met het gemiddelde van 5,6 procent de afgelopen drie jaar. Het koersdoel dat UBS voor Heineken hanteert is 110 euro. In het meest optimistische scenario zou het aandeel op kunnen lopen naar 115 euro.

    Andere namen die UBS selecteerde, zijn Adecco, Danone, Nestlé en Credit Agricole.

    Het aandeel AkzoNobel noteerde vrijdag 2,4 procent lager op 70,28 euro, DSM daalde 3,0 procent tot 106,75 euro en Heineken koerste 3,7 procent lager op 89,32 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 6 maart 2020 16:21
    Oceanwood vindt DSM veel te goedkoop

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    DSM
    106,45 -3,60 -3,27 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) DSM is te goedkoop gewaardeerd op de beurs. Dit blijkt uit de brief die Oceanwood Capital Management op 26 februari naar Heerlen stuurde en vrijdag werd gedeeld met ABM Financial News.

    Oceanwood meent dat de verschillende onderdelen van DSM meer waard zijn dat waarvoor het geheel nu gewaardeerd wordt op de beurs. Zelf komt de vermogensbeheerder tot een waardering van 165 euro per aandeel. Vrijdagmiddag wordt het aandeel verhandeld voor iets minder dan 106 euro.

    Reden van deze onderwaardering is volgens Oceanwood de zogeheten 'conglomeraat korting'.

    "De benoeming van de nieuwe co-CEO's is het juiste moment om te evalueren en bedrijfsstructuur te optimaliseren", schreef Oceanwood.

    De belegger meent dat de top van DSM zou moeten overwegen om de divisie Materials af te splitsen, "en bij een verkoop de opbrengsten direct terug te laten vloeien naar de aandeelhouders".

    Daarnaast meent Oceanwood ook dat de kapitaalstructuur van DSM "hoogst inefficiënt" is en dat het bedrijf meer geld moet laten terugvloeien naar de aandeelhouder. DSM zou ten minste 10 procent van de uitstaande aandelen moeten terugkopen, vindt de belegger. Het lopende inkoopprogramma van 1 miljard euro is in de ogen van de belegger onvoldoende.

    Oceanwood is overigens best te spreken over de prestaties onder CEO Feike Sijbesma de afgelopen tien jaar. Vooral de tak Nutrition heeft het goed gedaan. Maar Sijbesma staat ook op het punt om te vertrekken. Maar ook de marges bij Materials stegen in 2019, ondanks de moeilijke marktomstandigheden.

    Volgens de analisten van Oceanwood moet een verkoop van kwalitatief hoogwaardige Materials dan ook een "erg hoge" prijs kunnen opleveren.

    Na deze afsplitsing zal het aandeel DSM worden gewaardeerd als een nutritionbedrijf, waardoor de koers "substantieel" omhoog kan.

    DSM moet zich verder volgens Oceanwood niet branden aan te dure overnames, zoals die van de Nutritiontak van DuPont. Beter is het om aanvullende overnames te doen, zoals recent gebeurde met Glycom.

    Oceanwood heeft naar eigen zeggen een belang van 0,4 procent in DSM.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 6 maart 2020 19:17
    Uitgelicht: activist bij DSM oude wijn in nieuwe zakken

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    DSM
    106,75 -3,30 -3,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) DSM heeft terwijl het zich opmaakt voor het afscheid van CEO Feike Sijbesma een brief ontvangen waarin om opsplitsing van het bedrijf wordt gevraagd om zo de onderwaardering eruit te halen.

    "De benoeming van de nieuwe co-CEO's is het juiste moment om te evalueren en bedrijfsstructuur te optimaliseren", schreef Oceanwood Capital Management, dat naar eigen zeggen een belang van 0,4 procent heeft.

    Oceanwood meent dat de verschillende onderdelen van DSM meer waard zijn dat waarvoor het geheel nu gewaardeerd wordt op de beurs. Zelf komt de aandeelhouder tot een waardering van 165 euro per aandeel. Vrijdag werd het aandeel verhandeld voor ruim 106 euro.

    Het aandeel DSM bewoog grofweg vanaf halverwege vorig jaar in een bandbreedte van 104 tot 118 euro. Vorige week zakte het aandeel het echter fors weg, net als de gehele beurs, vanwege de angst voor de impact van het coronavirus en verloor het ruim 12,0 procent. Deze week was DSM één van de weinige aandelen die wat herstel kon laten zien.

    De belegger meent dat de top van DSM zou moeten overwegen om de divisie Materials af te splitsen, “en bij een verkoop de opbrengsten direct terug te laten vloeien naar de aandeelhouders”.

    Daarnaast meent Oceanwood ook dat de kapitaalstructuur van DSM “hoogst inefficiënt” is en dat het bedrijf meer geld moet laten terugvloeien naar de aandeelhouder. DSM zou ten minste 10 procent van de uitstaande aandelen moeten terugkopen, vindt de belegger. Het lopende inkoopprogramma van 1 miljard euro is in de ogen van de belegger onvoldoende.

    "De originaliteitsprijs zal Oceanwood Capital Management niet verdienen met zijn eis tot opsplitsing van DSM. Enkele jaren geleden deed Third Point al een poging", schreef analist Martin Crum van IEX.

    Wel vindt Crum dat het hedgefonds zich op een bijzonder moment meldt, wijzend op het vertrek van de CEO, terwijl de af te splitsen tak Perfomance Materials "het momenteel ook zwaar" heeft, maar de tak Nutrition het wel goed doet. Die tegenwind voor Materials zal een eventuele verkoopprijs niet ten goede komen, waarschuwde Crum.

    Analist Reg Watson van ING gaf aan eigenlijk een beetje te moeten lachen om de eis van Oceanwood. "Het is een partij met maar een hele kleine positie in DSM, in Engeland zeggen we 'all mouth and no trousers’. Kortom ze trekken wel een hele grote broek aan."

    De twee nieuwe co-CEO's, Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze, die Feike Sijbesma opvolgen zullen dit naast hun neerleggen, zo denkt Watson.

    Ook analist Fernand de Boer van Degroof Petercam sluit zich daar bij aan. "Ze zullen hier niet van in de war raken."

    De meeste analisten waarderen de onderdelen Nutrition en Materials toch al apart. "De vraag is wat zo'n splitsing daadwerkelijk te weeg brengt, alles hang natuurlijk af van wat je ervoor krijgt."

    "Het is ook de vraag of het nu de markt ervoor is om naar een verkoop te kijken", voegde Fernand toe.

    Volgens de analisten van Oceanwood zou een verkoop van het kwalitatief hoogwaardige Materials een “erg hoge” prijs kunnen opleveren.

    Watson omschreef DSM als een self-managing bedrijf. "Ze zijn altijd bezig om zichzelf te finetunen om zo kostenefficiënt te opereren en daarbij houden ze de ogen openen om te kijken of er kansen zich in de markt voor doen."

    Da analist van ING refereerde aan de acquisitie van het Deense Glycom eerder dit jaar voor 765 miljoen euro. DSM betaalde circa 15 keer de verwachte EBITDA in 2021. "Het was geen goedkope overname maar wij verwachten dat over 2 jaar de synergievoordelen zich uit zullen betalen."

    Het management gaat selectief te werk en mocht het zo zijn dat ze een enorme kans zien in de markt en daarvoor Materials zouden moeten verkopen zullen ze dit zeker niet nalaten, is mijn inschatting, daar hebben ze een Oceanwood Capital Management niet voor nodig." zo liet Watson weten.

    "DSM was van origine een staatsmijnbedrijf, als je nu naar het bedrijf kijkt, kun je wel concluderen dat ze niet bang zijn voor veranderingen."

    Oceanwood ziet DSM evenwel liever geen grote overname doen. Beter kan DSM zich volgens de activist beperken tot aanvullende overnames, zoals Glycom. De verkoopopbrengst van Materials zou volgens Oceanwood ook niet naar de oorlogskas van DSM moeten, maar naar de aandeelhouder.

    Kansrijk aandeel

    Vrijdag zette UBS DSM op de lijst van kansrijke aandelen voor de komende 12 tot 18 maanden vanwege de een aantrekkelijke risico-rendementsverhouding. De analisten van de Zwitserse bank benadrukten wel dat ze geen voorspelling willen doen over de diepte en duur van de impact van het coronavirus op de aandelenmarkt.

    In het negatieve scenario voor DSM gaat de UBS uit van een autonome omzetgroei van 2,5 procent en een marge voor Nutrition van 18,5 procent en een koers van 100 euro. Hoewel DSM een exposure van 12 procent heeft in China, denken de analisten dat de sterke marge bij Nutrition mogelijke negatieve effecten kan opvangen.

    Voor DSM hanteert UBS een koersdoel van 126 euro, met een potentie in het positieve scenario naar 142 euro.

    De koers van het speciaalchemiebedrijf sloot deze week 4,9 hoger op 106,75 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 1 april 2020 19:15
    DSM rondt overname Glycom af

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    DSM
    101,50 -2,00 -1,93 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) DSM heeft de overname van het Deense Glycom afgerond. Dit maakte het Nederlandse speciaalchemiebedrijf woensdag nabeurs bekend.

    Glycom, dat wordt gewaardeerd op 765 miljoen euro, moet de groei bij de tak Nutrition versnellen. DSM betaalt circa 15 keer de verwachte EBITDA in 2021.

    Glycom maakt zogeheten human milk oligosaccharides, die zorgen voor een gunstige darmmicrobiotica, en is daarmee volgens DSM wereldmarktleider.

    Bij Glycom werken meer dan 150 mensen. In 2019 werd een omzet van 74 miljoen euro gerealiseerd, vooral dankzij de afname door Nestlé.

    De overname werd op 21 februari aangekondigd.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. [verwijderd] 17 april 2020 14:14
    quote:

    TP66 schreef op 17 april 2020 09:34:

    Een vraagje gaat DSM naar verwachting 2,40 euro dividend uitkeren want je hoort verder niks geen updates meer over de actuele stand van zaken !!
    Beursblik: AkzoNobel en DSM blijven koopwaardig

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Akzo Nobel
    63,94 -0,28 -0,44 % Euronext Amsterdam
    DSM
    107,95 -0,05 -0,05 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft de koersdoelen voor AkzoNobel en DSM verlaagd, naar aanleiding van de coronacrisis, maar handhaaft de koopadviezen voor beide aandelen. Dat bleek donderdag uit een analistenrapport van de Zwitserse bank.

    Het koersdoel voor AkzoNobel daalt met 23 procent, van 98,00 naar 75,00 euro. Het vermogen van Akzo Nobel om zelf de prijzen in zijn segment te bepalen maakt het Nederlandse verfconcern niettemin tot één van de favoriete chemie-aandelen voor UBS.

    Het koersdoel van DSM zakte met 6 procent van 126,00 naar 118,00 euro. DSM behoort tot de chemiebedrijven die het minste moeite zullen hebben om het dividend te financieren, menen de analisten.

    Voor de hele Europese chemiesector gingen de koersdoelen met gemiddeld 27 procent omlaag, op basis van het gehanteerde scenario, waarin de vraag in het vierde kwartaal normaliseert. De omzetverwachtingen werden door de analisten met 10 procent verlaagd voor 2020.

    Een grote vraag blijft hoe de markt zal reageren nadat de zwaarste beperkingen om het virus tegen te houden worden opgeheven.

    Vroege indicaties uit Hubei in China wijzen erop dat mensen na de lockdown voorzichtig blijven als consument, zowel om gezondheidsredenen als vanwege de financiële onzekerheid. Dit zou kunnen betekenen dat het herstel voor de sector in de tweede helft van het jaar en in 2021 gematigd zal zijn, waarschuwde UBS.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1222695/DSM_Ko...
  8. forum rang 10 voda 20 april 2020 12:01
    'Goldman positief over Akzo en DSM'

    Gepubliceerd op 20 april 2020 11:23 | Views: 579

    Akzo Nobel 11:42
    64,96 +1,02 (+1,60%)

    DSM 11:43
    112,55 +0,45 (+0,40%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Nu liquiditeit voor investeerders een van de belangrijkste beoordelingscriteria is geworden bij bedrijven, hebben analisten van Goldman Sachs een voorkeur voor fondsen met een robuuste kasstroom, weinig schulden en minimale noodzaak tot herfinanciering. Zij zien verfmaker AkzoNobel daarom als een veelbelovend aandeel. Ook bedrijven die veel steun voor dividend tonen en historisch gezien goed presteren, zoals speciaalchemiebedrijf DSM, kunnen op een duimpje omhoog rekenen.

    Bedrijven die tegen de economie in kunnen blijven groeien, krijgen waarschijnlijke een koersboost omdat er een schaarste is aan zulke bedrijven. Onder meer chipmachinemaker ASML en techinvesteerder Prosus zouden bij die groep kunnen horen, net als bijvoorbeeld sportwagenmaker Ferrari.

    De marktvorsers roepen op om bedrijven links te laten liggen die de komende tijd meer geld zullen verbruiken dan ze genereren. Daartoe rekenen ze bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappij easyJet.

    AkzoNobel stond maandag rond 11.15 uur 1,3 procent hoger op 64,74 euro. DSM noteerde een plus van 0,6 procent op 112,75 euro. Prosus kreeg er 2 procent bij op 66,74 euro. ASML daalde 1,1 procent tot 268,70 euro.
  9. forum rang 10 voda 21 april 2020 08:52
    DSM op koers met verduurzaming energieverbruik

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    DSM
    113,70 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) DSM ligt naar eigen zeggen goed op koers om in 2030 driekwart of meer van zijn energieverbruik uit milieusparende bronnen te betrekken. Dit bleek dinsdag uit een persbericht van het speciaalchemiebedrijf.

    DSM kondigde dinsdag de ambitie aan om de CO2-uitstoot met 85.000 ton per jaar terug te brengen.

    Daartoe ondertekende DSM de twee grootste zogeheten Power Purchase Agreements voor schone energie tot nu toe. Eén beslaat Europa en de tweede de Verenigde Staten en zij zijn samen goed voor circa 25 procent van het totale energieverbruik van het bedrijf uit Heerlen.

    In 2019 was 50 procent van het energieverbruik van DSM afkomstig uit milieuvriendelijke bronnen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 28 april 2020 19:07
    Consortium in Nederland maakt 7 miljoen mondkapje

    Gepubliceerd op 28 april 2020 18:42 | Views: 585

    DSM 17:35
    115,70 +1,05 (+0,92%)

    HILVERSUM (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM gaat met twee andere bedrijven de komende weken 7 miljoen mondkapjes maken in Nederland. Daarmee leveren zij een kwart van de acute behoefte aan medische mondkapjes voor de zorgsector. Zorgminister Martin van Rijn nam dinsdag in het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum de eerste exemplaren van de neus- en mondkapjes in ontvangst. Hij noemde de productie op eigen bodem "ongelooflijk belangrijk".

    Naast DSM zitten ook Auping en AFPRO Filters in het consortium dat met de grootschalige productie van 1 miljoen mondkapjes per week een kwart van de 4 miljoen levert die per week nodig zijn om zorgmedewerkers te beschermen tegen het coronavirus. De eerste duizenden zogeheten FFP2-mondkapjes worden deze week verspreid via het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LHC).

    De rest van de mondkapjes wordt ingekocht in het buitenland, vooral in Azië. Wereldwijd zijn er tekorten en is er schaarste aan mondkapjes de pandemie.
  11. forum rang 10 voda 4 mei 2020 18:41
    Beursblik: lagere resultaten DSM verwacht

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    DSM
    110,95 -0,80 -0,72 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het eerste kwartaal van 2020 lagere resultaten behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder terwijl op kwartaalbasis vermoedelijk wel sprake was van een verbetering. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van het speciaalchemiebedrijf.

    Voor het eerste kwartaal rekenen analisten op een omzet van 2.241 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 412 miljoen euro. In dezelfde drie maanden in 2019 behaalde DSM een omzet van 2.292 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 424 miljoen euro.

    In vergelijking met het vierde kwartaal van 2019 zou op basis van de analistenconsensus sprake zijn van een verbetering. Toen werd een omzet behaald van 2.152 miljoen euro, wat een aangepaste EBITDA opleverde van 396 miljoen euro.

    Kijkend naar de omzetontwikkeling in het vierde kwartaal bij de belangrijkste divisies, voorspellen de analisten voor Nutrition een omzet van 1.543 miljoen euro en bij Materials van 638 miljoen euro.

    Onder de streep resteerde afgelopen kwartaal vermoedelijk een nettowinst voor bijzondere posten en uit voortgezette activiteiten van 184 miljoen euro, tegen 200 miljoen euro een jaar eerder.

    Outlook

    Voor 2020 voorspellen de geraadpleegde analisten een omzet van 8.961 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 1.675 miljoen euro.

    ING zit daar met 1.557 miljoen euro ruim onder. Analisten van de bank denken dat de markt de veerkracht van DSM in de coronacrisis overschat en zetten het aandeel recent op hun verkooplijst. ING stelt dat een hogere vitamineverkoop teniet wordt gedaan door lagere omzetten bij Personal Care en Food & Beverages.

    Jefferies is op korte termijn juist positiever en dan met name over de sterke vraag naar voedingsingrediënten en vitamines, waarbij DSM marktaandeel kan winnen, terwijl concurrenten te maken krijgen met problemen in hun leveringsketen.

    Analisten van Bank of America denken dat een krimp bij Materials zal worden opgevangen door de groei bij Nutrition. "We verwachten dat de vraag naar vitaminen sterk blijft, gezien de perceptie dat die het immuunsysteem helpen."

    DSM zelf rekende bij het vrijgeven van de jaarcijfers 2019 medio februari voor 2020 nog op een groei van de aangepaste EBITDA met ongeveer 5 procent en een verbetering van de aangepaste operationele vrije kasstroom.

    DSM opent donderdag voorbeurs de boeken. Maandag sloot het aandeel 0,7 procent in de min op 110,95 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 5 mei 2020 17:13
    'Impact corona op voedingstak DSM vraagteken'

    Gepubliceerd op 5 mei 2020 16:42 | Views: 403

    DSM 16:54
    111,25 +0,30 (+0,27%)

    AMSTERDAM (AFN) - Bij de kwartaalcijfers die speciaalchemieconcern DSM donderdag presenteert zal veel aandacht uitgaan naar de impact van de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus. Daarbij zal vooral de divisie voor materialen zwaar te lijden hebben onder de pandemie, zo is de consensus onder analisten. Hoe gevoelig de grotere voedingdivisie is voor de crisis, blijft daarentegen onderwerp van debat.

    In doorsnee gaan analisten ervan uit dat de divisie Nutrition de omzet met 1,7 procent weet op te voeren tot 1,5 miljard euro. Activiteiten van deze tak, die onder andere vitamines produceert, zouden minder gevoelig zijn voor de impact van het nieuwe coronavirus, zo is de gedachte.

    Die veronderstelling oogst echter kritiek. Zo zouden veel beleggers en experts niet goed beseffen dat het grootste onderdeel van DSM wel degelijk klappen kan krijgen van de coronacrisis, schreven analisten van ING onlangs. Ze wijzen er daarbij op dat Nutrition ook klanten heeft in de voedselverwerkende industrie en onder makers van verzorgingsproducten, die wel te lijden hebben onder de pandemie. Ze verlaagden mede daarom hun advies voor DSM en waarschuwden dat de kwartaalcijfers een flinke domper kunnen zijn voor diegenen die het concern als immuun voor de coronacrisis beschouwen. Daarbij stipten ze aan dat de voedingstak ook voor de coronacrisis losbarstte tegenwind had.

    Marktvorsers

    Ook marktvorsers van KBC Securities zijn iets somberder over de groei van de voedingstak dan de consensus. Zij gaan ervan uit dat de opbrengsten hier met 1,5 procent afnemen. Het aangepaste bedrijfsresultaat van Nutritions zou daarbij met 1,7 procent dalen. Kenners van de Belgische bank spreken anders dan hun ING-collega's wel de verwachting uit dat de belangrijkste tak van DSM met veerkracht de coronacrisis doorstaat.

    In de door DSM online gepubliceerde consensus van analistenramingen is de gemiddelde verwachting dat de omzet in het eerste kwartaal uitkomt op ruim 2,2 miljard euro. Dat is iets minder dan de kleine 2,3 miljard euro een jaar eerder. Het aangepaste bedrijfsresultaat daalt daarbij naar verwachting met 12 miljoen euro tot 412 miljoen euro.
  13. forum rang 10 voda 7 mei 2020 07:15
    DSM onthoudt zich van verwachting voor heel 2020 vanwege COVID-19 onzekerheden
    07:07
    *DSM: handelscondities bij Materials verslechterden snel eind KW1, vooral in Europa en N-Amerika
    07:07
    *DSM: iets meer vraag bij Nutrition door Covid-19
    07:04
    *DSM; analisten zagen omzet 2,24 miljard en aangepaste EBITDA 412 miljoen
    07:04
    *DSM aangepaste EBITDA eerste kwartaal 2020 was 423 miljoen euro
    07:04
    *DSM omzet eerste kwartaal 2020 was 2,29 miljard euro, gelijk aan jaar eerder

    Bron Binck
353 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Marktomstandigheden DSM-Firmenich verbeteren sterk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links