Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel VIVORYON THERAPEUTICS N.V. AEX:VVY.NL, NL00150002Q7

  • 0,470 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,422 - 0,488
  • 283.780 Gem. (3M) 590,3K

Vivoryon is de naam. Daarom nieuw draadje

6.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 314 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hazardmedic 1 maart 2020 22:04
    quote:

    machmit schreef op 1 maart 2020 12:59:

    [...]Zwarte Ridder dat vraagt toch om verduidelijking, want het is nog zeer stellig wat je hier beweert. Dan moet je ook zeggen welke opleiding je hebt op dit terrein. Was jezelf onderzoeker en op welk terrein? Ik vind ook links en rechts publicaties op tal van gebieden waar ik absoluut een leek op ben. Als leek zou ik nooit zulke beweringen durven doen t.a.v. het onderzoek van Viroryon:

    QPCT in Alzheimer’s disease

    Glutaminyl-peptide cyclotransferase (QPCT) is a post-translational modifying enzyme which catalyzes the pyroglutamate formation (cyclization) of N-terminal residing Glutamine or Glutamate amino acids in substrate proteins. This cyclization has two main physiological functions: One is the mediation of protein-protein interactions, the other is the stabilization of peptides and chemokines. Both of these events can have significant impact on protein functionality in health and disease.

    In Alzheimer’s disease QPCT has been identified as the crucial human brain enzyme for the generation of very stable and sticky pyroglutamate (pGlu) species of Abeta. Findings from various parties strongly support that these pGlu species are especially neuro- and synaptotoxic and correlate with AD disease progression.

    Dus maak je autoriteit op dit terrein bekend of geef aan dat je een leek bent net als ik of iets van een amateur in het medische gebied en dat je minder stellig had moeten zijn.



  2. machmit 2 maart 2020 11:13
    Zwarte Ridder schreef 28 febr. 2020:
    Het geneesmiddel van Vivo tegen Alzheimer werkt niet en uit dit artikel blijkt ook waarom.

    Alzheimer Nederland heeft hier al in januari 2019 het volgende van gezegd:In verschillende kranten (Volkskrant, Telegraaf) stond vandaag een artikel dat een bacterie die tandvleesontstekingen veroorzaakt mogelijk ook een rol speelt bij de ziekte van Alzheimer. De resultaten komen van een verkennend onderzoek. Experts twijfelen daarom of er werkelijk een verband is.

    In het onderzoek werden bacteriën die een belangrijk rol spelen bij tandvleesontstekingen (Porphyromonas gingivalis) ook gevonden in de hersenen van overleden alzheimerpatiënten. Dit is een interessante vinding, want de bacteriën blijken ook in staat om de hersencellen te beschadigen. Daarnaast hebben de onderzoekers een middel gevonden die de bacterie kan bestrijden.

    Niet de eerste keer

    Het is zeker niet de eerste keer dat bepaalde stoffen, virussen of bacteriën worden gevonden in de hersenen van overleden alzheimerpatiënten. Vorig jaar vond men bijvoorbeeld bepaalde virussen en eerder al lyme bacteriën, maar ook stoffen als ijzer en aluminium. Schijnbaar worden de hersenen op latere leeftijd steeds kwetsbaarder, waardoor stoffen en ziekteverwekkers er toe door kunnen dringen. Een belangrijke vraag is daarom: is de mondbacterie ook de oorzaak? Dit kleine onderzoek geeft al belangrijke aanwijzingen waarom deze bacterie waarschijnlijk een niet zo grote rol speelt. Want de mondbacterie werd niet alleen gevonden bij mensen met alzheimer, maar ook bij 5 van de 6 mensen zonder de ziekte. Schijnbaar kan de bacterie ook aanwezig zijn, zonder dat er alzheimer ontstaat.

    Meer onderzoek

    Wetenschappelijk is de vinding interessant. Spelen deze bacteriën een rol? Versnellen ze mogelijk het ziekteproces? Hoe kan dat dan precies en wat kunnen we er dan aan doen? Vervolgonderzoek moet hier antwoorden op geven, maar op dit moment geeft dit onderzoek geen aanleiding om mensen bepaalde adviezen te geven. Zo gaf een arts in de Volkskrant aan dat een goede mondhygiëne, samen met controles een goede bescherming biedt tegen tandvleesontstekingen waarbij de bacterie een rol speelt.
  3. machmit 2 maart 2020 11:17
    Op 7 januari 2019 verscheen dit bericht:

    Nieuwe genetische oorzaken van alzheimer ontdekt


    Een Nederlands-Amerikaans onderzoeksteam heeft nieuwe kennis opgeleverd over het genetische risico om de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen. Het onderzoek is 7 januari gepubliceerd in het gerenommeerde Nature Genetics. De studie is de grootste genetische studie naar de ziekte van Alzheimer tot nu toe. Het onderzoek omvat genetische data van meer dan 455.000 personen.

    Nieuwe plekken in DNA gevonden
    Door dit onderzoek werden 29 plekken in het DNA ontdekt die bijdragen aan het risico op de ziekte van Alzheimer. Negen van deze plekken waren nog nooit eerder gevonden. Gezamenlijk wijzen deze bevindingen erop dat zowel defecten in het immuunsysteem van het brein als eiwitten die een rol spelen bij de vethuishouding bijdragen aan het risico om alzheimer te ontwikkelen.

    Immuuncellen ook belangrijk
    De onderzoekers zagen dat het risico op alzheimer voor een groot deel wordt bepaald door microglia-cellen. Dit zijn cellen van het afweersysteem in de hersenen. Hoogleraar Danielle Posthuma van de Vrije Universiteit in Amsterdam, en één van de leiders van het onderzoek: 'Dit wijst erop dat we ons niet alleen moeten focussen op de zenuwcellen, maar ook vooral op deze immuuncellen.'

    Veranderde vethuishouding
    Naast genen van het immuunsysteem, waren ook bepaalde genen belangrijk die betrokken zijn bij de vethuishouding. Eerder onderzoek liet al zien dat het gen ‘ApoE4’ het risico verhoogt op de ziekte van Alzheimer en dit gen speelt een rol bij de cholesterolhuishouding in de hersenen. De onderzoekers denken dat de veranderde vethuishouding wel eens verantwoordelijk kan zijn voor het aantasten van het afweersysteem en van de bloedvaten in de hersenen.

    Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoekers in Boston en Nederlandse onderzoekers van het VU Amsterdam en het Alzheimercentrum Amsterdam.
  4. Jojo13 2 maart 2020 20:33
    Laat het koersdoel van NIBC overdreven zijn en er maar de helft van uitkomen, dan nog komen je op een euro of 11-12. Ik voorzie deze koers al voor de zomer op de borden. Er broeit van alles... Het wachten is op een PB. Kan elk moment komen en dan schiet de koers (heel hard) omhoog. De stijging van vandaag en de recente spurt over de 8 euro zijn duidelijke voortekenen! (voorkennis??)
  5. Gala-diner 2 maart 2020 21:24
    quote:

    Mike010 schreef op 2 maart 2020 19:19:

    ditzelfde beeld zagen we vorige keer ook toen Vivoryon binnen enkele dagen met tientallen procenten steeg. Wederom voorkennis?
    Als morgenochtend 'het persbericht' naar buiten gebracht wordt, zou je bijna aan voorkennis gaan denken.
    We zullen zien..
6.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 314 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links