Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,380 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 26,940 - 27,380
  • 135.801 Gem. (3M) 81,1K

Galapagos februari 2020

6.129 Posts
Pagina: «« 1 ... 291 292 293 294 295 ... 307 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Wijze belegger 29 februari 2020 01:18
    quote:

    rubberenrobbie! schreef op 29 februari 2020 00:40:

    [...]
    Wat ben jij een goedkope engnek. Je weet niks van Gala. Je weet überhaupt niks. Meeliften op stemmingmakerij. Niks meer en niks minder. Te dom om te schijten. Grote jongen hoor...
    Ik bedacht me nog dat ik wat aardiger moet doen. Je hebt de laatste dagen waarschijnlijk veel geld verloren en dat maakt wat narrig (heb zelf winst gemaakt deze wk, hoe zou dat toch komen?). Volgende wk alle kans om te leren van je fouten.
  2. Wijze belegger 29 februari 2020 01:29
    quote:

    rubberenrobbie! schreef op 29 februari 2020 00:40:

    [...]
    Wat ben jij een goedkope engnek. Je weet niks van Gala. Je weet überhaupt niks. Meeliften op stemmingmakerij. Niks meer en niks minder. Te dom om te schijten. Grote jongen hoor...
    Ik citeer een eerdere post van jou:
    .....
    Ieder weldenkend mens weet dat Gala dit jaar met gemak de 300 aantikt.Om nu short te gaan is masochisme...
    ......

    Het is niet erg dat je een mening hebt, maar bedenk wel dat die schadelijk kan zijn voor anderen. Iets meer bescheidenheid is dus niet erg.

    Wat zijn je gala plannen voor volgende wk. Masochistisch een volgend pak slaag incasseren?
  3. frankdeneerste 29 februari 2020 08:29
    ECONOMIE Ook gisteren werden aandelenbeurzen wereldwijd getroffen door een verkoopgolf die al zeker een week lang duurt. Maar het is niet Jan met de pet die panikeert, integendeel. De grootste online beursmakelaars melden dat er bij hen net meer wordt gekocht dan verkocht.

    Kijk je naar de pandoering die onze Bel20-index net incasseerde, dan lijkt het wel de financiële crisis van 2008. Op vijf dagen tijd ging er 14,5% of grofweg meer dan veertig miljard euro van de waarde van de belangrijkste bedrijven die op onze beurs noteren. Alle twintig namen in de korf gingen sterk omlaag.
    Als zo’n verkoopgolf alle bedrijven tegelijk treft, is dat meestal niet hun eigen schuld. Beleggers zijn deze keer bang van het coronavirus, en daarom dumpen ze aandelen. Maar wie zijn ‘ze’? Navraag bij BinckBank en Bolero, de twee grootste online beursmakelaars van ons land, leert dat het niet de particuliere doe-het-zelvers zijn.

    Lees ook

    Coronavirus kan wereld 912 miljard euro kosten: ook wie niet op de beurs zit, zal gevolgen voelen

    Vaker ‘gaan piepen’

    Uiteraard zijn de kleine beleggers niet immuun voor drama op de beurs. “Er wordt de helft (50%) vaker ingelogd dan begin december”, aldus Bolero. Het is normaal dat mensen af en toe eens ‘komen piepen’ naar hun portefeuille. Maar dat vertaalt zich niet in paniekerig verkopen. Integendeel: zowel bij Bolero (57%) als BinckBank (55%) werd er deze week meer gekocht dan verkocht. Beide beursbanken hebben het over klanten die “opportuniteiten zien”, nu dezelfde aandelen goedkoper opgepikt kunnen worden.

    “Hoe meer de aandelen zakken, hoe groter het verschil tussen kopers en verkopers”, klinkt het bij Binck. Bij de grootste verliezer van de week, AB InBev, waren er bij kleine beleggers van Binck vier kopers (80%) voor elke verkoper (20%). Voor Galapagos, het drukst verhandelde aandeel deze week, was dat drie (62%) tegen twee (38%).

    Vermogensbeheerders

    Waarom zakken de beurzen dan? Het kan eigenlijk alleen aan de grote beleggers liggen. Om alle wereldbeurzen dag na dag zo’n klappen te verkopen, is hoe dan ook veel kapitaal nodig. Volgens ruwe schattingen van beursuitbater Euronext zijn ‘institutionele beleggers’ ongeveer goed voor 90 procent van alle transacties op de Brusselse beurs.

    Het gaat dan over vermogensbeheerders of fondsen, die op eigen houtje beslissingen nemen over het geld van hun klanten. Om te vermijden dat zij gaan lopen met hun geld, moeten professionele beleggers vermijden dat ze veel slechter doen dan de rest.

    Zo krijg je ‘gedwongen’ verkopen die een daling zienderogen doen versnellen. Er zijn er zelfs die effectief verplicht zijn te reageren als de beurs zakt.

    “Algoritmes die zich baseren op vastbepaalde indicatoren, zoals hoe hard de koersen bewegen, zijn nu zeker bij de grote verkopers”, zegt Danièle Barthélemy. Zij leidt bij vermogensbeheerder Candriam de afdeling die beslissingen neemt over tientallen miljarden euro’s van pakweg verzekeraars of pensioenfondsen.

    Volgens Barthélemy zijn haar beheerders stilaan aan het denken om aandelen opnieuw op te pikken aan lagere niveaus. Niemand wil natuurlijk het herstel missen, want dat zouden ze ook weer moeten uitleggen.

    Het rendement van een fonds wordt ieder jaar of zelfs elke maand toegelicht aan klanten. Van die gesel hebben individuele beleggers geen last. Terwijl het grote geld naar de uitgang vlucht, kunnen zij het zich permitteren beursgenoteerde bedrijven goedkoper op te pikken. Toen de Bel20 deze week terugviel naar het niveau van begin oktober, hebben ze die kans gegrepen.

  4. forum rang 6 Raasgier 29 februari 2020 08:33
    Goede morgen allemaal, een bijzonder prettig weekend gewenst. Wel genoeg naar buiten gaan heh!

    Maar even een vraag van algemeen belang. Er wordt van gerept dat maandag een Black Monday gaat komen. Los van alle redenen om maar gewoon wat te roepen, wat zou het mechanisme zijn waardoor dat maandag gaat gebeuren? Uitgaande van de theorie van de efficiënte markt zou alle kennis van nu al in alle koersen moeten zitten. Dus, als er gegronde reden is om aan te nemen dat de wereld maandag vergaat, dan zou dat al in de koersen van afgelopen dagen moeten zitten. Iemand een idee? Waar komt het roepen van Black Monday vandaan?
  5. Wijze belegger 29 februari 2020 08:37
    Een nieuwe dag. Mooi tijd om de nieuwe wk voor te bereiden:

    Gala met puts beschermen, verkopen of niets doen?

    Zij die niets doen, hopen op verbetering vd markt; toch niet deze keer denk ik. We dippen nog veel verder en blijven dan langere tijd laag. Corona is een serieuze aanleiding, maar de basics vd economie waren al niet goed.

    Iedereen succes. We kijken vrijdag weer even terug op de ontwikkelingen. Was het opnieuw gala rood in je portefeuille of was je een wijze belegger.

  6. Birdie33 29 februari 2020 08:44
    quote:

    Wijze belegger schreef op 29 februari 2020 00:13:

    [...]

    Dank voor welkom.

    Mijn uitspraak is gebaseerd op de trend, en die is minder veranderlijk dan het sentiment.

    Bravoure en goklust zijn niet persé eigenschappen die renderen in deze markt.

    Ben je nog niet van je stukken af, niet getreurd. Kan maandag ook nog. In april koop je ze weer met een forse korting terug.

    Voor mij was de trend vanaf half januari duidelijk, neerwaarts vanwege de uitbreiding van het coronavirus. Ik ben vanaf die tijd met puts op de AEX short gegaan, heb regelmatig winst genomen. Heb ook de dagen meegemaakt dat men zei, het valt wel mee, AEX omhoog in paar dagen van 600 naar 620. Dat was even vervelend. Maar het was voor mij duidelijk dat als China zo snel op slot ging dit invloed moest hebben op de economie. Ben short gebleven en toen het eenmaal hardg ing eind vorige week en deze week kwam ik hiermee op een rendement van 40% dit jaar. Ik moest wel geduld hebben.

    In geval van een virus beter geen (ver)spreiding (want virus laat zelf zien dat dat gevaarlijk is) en breed kopen op dips, maar focus op de korte termijn trend.

    En kijken wanneer die voorbij is, zoals nu even. Wij kunnen als mensen niet accepteren dat het zo hard gaat dus gaat het even naar boven. Voorlopig dus weer even wachten, pas weer short acteren als AEX fors stijgt(8-10%) en kijken hoe virus zich ontwikkelt.

    Het kan maandag weer downgaan, maar ik denk eerder pas na 2 dagen. Dus wil je even long, houd het kort zou ik zeggen.
    Maar goed, succes in het korte verleden is geen garantie voor de korte toekomst, dus kies je eigen pad allemaal.
  7. forum rang 4 egeltjemetstekel 29 februari 2020 09:10
    quote:

    Wijze belegger schreef op 29 februari 2020 08:37:

    Een nieuwe dag. Mooi tijd om de nieuwe wk voor te bereiden:

    Gala met puts beschermen, verkopen of niets doen?

    Zij die niets doen, hopen op verbetering vd markt; toch niet deze keer denk ik. We dippen nog veel verder en blijven dan langere tijd laag. Corona is een serieuze aanleiding, maar de basics vd economie waren al niet goed.

    Iedereen succes. We kijken vrijdag weer even terug op de ontwikkelingen. Was het opnieuw gala rood in je portefeuille of was je een wijze belegger.

    ik wil niet stekelig doen maar deze wolk van achteraf gelul uit jouw mond toont dat je allesbehalve een "wijze" belegger bent, laat staan een verstandige.

    De recente paniek door covid-19 viel niet in te calculeren en tast bovendien de fundamentele waarden van glpg niet aan. Uitkomst is dus dat glpg zwaar ondergewaardeerd wordt op dit moment. Hoewel we niet weten waar de bodem zal liggen is dus duidelijk dat de werkelijke waarde hoger ligt. Je kunt short gaan ja maar naarmate tijd vordert groeit de kans op een flinke squeeze.
  8. sambas 29 februari 2020 09:23
    Tja die kans zit er in. Andere kant is dat nu wel bekend is wat de schade is in feb en dat men in maart een (licht) herstel mag verwachten.

    Vraag is hoe de grote jongens gaan reageren en of dit cijfer dan genoeg is om de markt wat rustiger te maken. Feit is dat men nu een cijfer heeft en die onduidelijkheid weg is. Beetje het omgekeerde van buy the rumour sell the fact....

    Ook apart was de mega stijging van de vs in de laatste 20min en in na beurs handel. Er kwam gewoon 900 punten bij.

  9. Wijze belegger 29 februari 2020 09:25
    quote:

    egeltjemetstekel schreef op 29 februari 2020 09:10:

    [...] ik wil niet stekelig doen maar deze wolk van achteraf gelul uit jouw mond toont dat je allesbehalve een "wijze" belegger bent, laat staan een verstandige.

    De recente paniek door covid-19 viel niet in te calculeren en tast bovendien de fundamentele waarden van glpg niet aan. Uitkomst is dus dat glpg zwaar ondergewaardeerd wordt op dit moment. Hoewel we niet weten waar de bodem zal liggen is dus duidelijk dat de werkelijke waarde hoger ligt. Je kunt short gaan ja maar naarmate tijd vordert groeit de kans op een flinke squeeze.
    Ik lul niet achteraf, want afgelopen wk winst gemaakt. Dat je de effecten van Corona niet zag aankomen is zorgelijk. In welk universum leef je dan? Het is gelukkig mijn geld niet dat je belegt.
  10. Ceteris Paribus 29 februari 2020 09:26
    Tegen mijn zin in, afgelopen week toch een beetje gehandeld met mijn Gala aandelen, wat ik nog niet eerder gedaan had. Een derde op 220 eruit gegooid en op 195 weer teruggekocht. Hierdoor de waardedaling van mijn portefeuille wat kunnen mitigeren, maar op het totale verlies zijn het peanuts. Had beter uitgepakt als ik dit met mijn hele portefeuille had dedurfd, maar dan kom je tijdelijk zonder Galapagos aandelen te zitten en dat risico vind ik toch te groot. Bij ASML heb ik het gelukkig wel aangedurfd, alles weggedaan op 272 (nog niet terug gekocht) en bij Argenx de helft op 140 verkocht en op 131 weer teruggekocht.

    Als we een klein beetje uitzoomen, dan staan we nog steeds op een koers waar we kort geleden euforisch over waren, dus wat dat betreft mogen de meesten hier niet klagen. Denk dat we nog wel wat lager kunnen gaan zakken als de beursen verder corrigeren, 150-160 misschien, maar dan moet je niet twijfelen en volgeladen zitten, een no brainer. Natuurlijk wel wat spreiden.

    De mortaliteit van het virus zal bepalen hoe snel dit over waait. Een pandemie is niet te stoppen, maar als de mortaliteit gelijk is aan een normale griep dan is de huidige paniek wat overdreven, en kan het ook weer snel herstellen. Helaas is er nog te weinig over dit virus bekend, om hier uitsluitsel over te geven. De cijfers uit China geloof ik niet, die uit Europa wel dus over een paar weken zullen we dit beter kunnen inschatten.
  11. forum rang 4 Mippert 29 februari 2020 09:30
    quote:

    Guuster schreef op 28 februari 2020 22:07:

    [...]
    Ik heb daar beroepsmatig helaas ervaring mee. Je zou kunnen overwegen een handhavingsverzoek in te dienen. Daar moeten ze op besluiten en dan kun jij in bezwaar en beroep, ook tegen het uitblijven van een beschikking. Ze zullen er echter alles aan doen om je verzoek aan te merken als slechts een “signaal” of je bent opeens geen belanghebbende etc.
    Dank voor alle welkomstgroeten.

    Ik ben nog niet klaar met wat er vorig jaar, 3 dagen voor 'het goede nieuws' is gebeurd. Ik weet dat ik gewaarschuwd ben, dus s.v.p. daar niet weer over beginnen.
    Bottom line is er (naar mijn mening, en daar zijn VEEL aanwijzingen voor) verschrikkelijk met de koers gekloot, met voor mij levenslange gevolgen.

    Ik ga nog 1 'partij' benaderen, in de hoop dat deze de kwestie oppakt. Daarbij zou 'mijn case' het startpunt zijn, maar niet specifiek waar het om gaat. Als een soort genoegdoening (ik heb amper hoop dat ik er ook maar iets beter van zal worden) wil ik het fenomeen 'koersmanipulatie' in combinatie met de taakopdracht en -invulling van de AFM aan de kaak stellen. Wat de AFM betreft ook specifiek het ontbreken van evenwicht tussen hun bevoegdheden enerzijds en de transparantie/beïnvloedbaarheid van hun prioritering en de daarmee samenhangende gebrekkige verantwoording van hun doen en laten aan de andere kant.

    Ik hoop hier nog wat medestanders te vinden, voordat ik mijn laatste kaart uitspeel.

    Wie zich aangesproken voelt gelieve zich bij mij bekend te maken, in het bijzonder kom ik graag in contact met Guuster. Waar gewenst garandeer ik absolute anonimiteit en vertrouwelijkheid, m.a.w. ik zal niet zonder toestemming iemands identiteit prijsgeven. Ik heb dat vorig jaar niet gedaan en dat doe ik nu ook niet.

    Inzicht in mijn eerdere acties en wat dat heeft opgeleverd behoud ik voor aan degenen die mij in mijn ultieme poging tot genoegdoening bijstaan.

    cardiomip@hotmail.com

6.129 Posts
Pagina: «« 1 ... 291 292 293 294 295 ... 307 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links