Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2020 : TOTAL ECONOMIC COLLAPSE / GLOBAL RESET

398 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kaiser 28 februari 2020 14:10
    Israeli Economist who Predicted 2015 Market Crash: Now Warns of Worldwide Economic Collapse this Summer www.breakingisraelnews.com/145824/isr...

    Donald Trump Tells Americans to Prepare for "Financial Ruins" www.newsmax.com/finance/outbrain/trum...

    Peter Schiff Warns of an Epic Stock Market Crash and Economic Collapse ... youtu.be/ixk5eiauILo

    Warren Buffet's Thoughts On A 2020 Stock Market Crash youtu.be/SCU23CC2tgM

  2. Kaiser 28 februari 2020 16:09
    Coronavirus 'damaging' world economy as outbreak nears 60 countries fxn.ws/2T4X8on

    Blitz-Crash: Dieser Absturz ist schlimmer als der Schwarze Montag von 1987 welt.de/finanzen/geldanlage/article20...

    Dow plunges another 700 points as markets sound recession alarm bells mol.im/a/8056529

  3. JZ 28 februari 2020 18:00
    quote:

    Kaiser schreef op 28 februari 2020 14:10:

    Israeli Economist who Predicted 2015 Market Crash: Now Warns of Worldwide Economic Collapse this Summer www.breakingisraelnews.com/145824/isr...

    Donald Trump Tells Americans to Prepare for "Financial Ruins" www.newsmax.com/finance/outbrain/trum...

    Peter Schiff Warns of an Epic Stock Market Crash and Economic Collapse ... youtu.be/ixk5eiauILo

    Gaat men gelijk krijgen, dan wellicht Ingo Piepers ook. ;-)
  4. Kaiser 29 februari 2020 20:09
    Virus's effect on world economy grows more alarming www.mercurynews.com/2020/02/29/viruss...

    U.S. media reports Washington state health officials have confirmed the country's first death from coronavirus

    Coronavirus: Zahl der Toten steigt ++ Ebay mit drastischer Maßnahme - derwesten.de www.derwesten.de/panorama/vermischtes...
  5. Kaiser 1 maart 2020 21:42
    Coronavirus financial collapse: "Central banks can’t come up with vaccines" - Resilience www.resilience.org/stories/2020-03-01...

    3 Reasons China's Slowdown Is Cause for Concern www.investopedia.com/articles/markets...

    Coronavirus End Game: The Economic Crisis & Roll Out of the New Digital Financial System www.activistpost.com/2020/03/coronavi...

    WORLDWIDE ECONOMIC COLLAPSE WILL HAPPEN THIS SUMMER. THE DOLLAR WILL COL... youtu.be/eAS1mMzbHyA

  6. [verwijderd] 1 maart 2020 21:56
    Mijn verwachting is dat de koers nog circa 10-15% gaat dalen in maart (iets exacter heb ik elders aangegeven). Het kan neerwaarts doorzakken als de paniek nog dieper komt dan het nu al is -> dan neerwaarts niveau van AEX op 400,00.

    -> van de een op de andere dag het volledig verdwijnen van Corona zal neerwaartse trend doorbreken
    -> mijn verwachting is pas eind maart of richting eind maart herstel
    (nog 30 dagen te gaan)
  7. Kaiser 2 maart 2020 01:52
    The Coronavirus Has Put the World’s Economy in Survival Mode

    There’s little hope for a global economic rebound in 2020. www.nytimes.com/2020/03/01/opinion/co...

    Asian markets set for more losses as coronavirus spreads - Reuters www.reuters.com/article/us-global-mar...

    Cornavirus fear sends Australian stocks down 2.5 per cent | The Canberra Times | Canberra, ACT www.canberratimes.com.au/story/665686...

    Virus spreads to over 60 countries; France closes the Louvre apnews.com/fd006734bacfb34a9dba966694...
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 maart 2020 08:09
    Warren Buffett: “Dalende koersen zijn goed”
    Datum
    25 februari 2020

    In zijn jaarlijkse brief aan aandeelhouders kondigt Warren Buffett nog niet zijn pensioen aan, maar hij staat deze keer wel nadrukkelijk stil bij wat er zal gebeuren als hij er niet meer is. Hij wordt dit jaar 90, dus heel onverstandig is dat niet.

    Het is ieder jaar weer een schrijven waar wereldwijd veel beleggers zich op verheugen, de brief van Warren Buffett waarmee het jaarverslag van Berkshire Hathaway opent.

    Daarin wijdt de superbelegger zoals hij al eerder deed uit over de kracht van samengestelde interest, deze keer aan de hand van de al lang vergeten econoom Edgar Lawrence Smith, die in 1924 een boekje schreef met de titel Common Stocks as Long Term Investments.

    Smith liet hierin zien dat bedrijven die niet hun volledige winst als dividend uitkeren, maar een deel van de winst of de volledige winst in het bedrijf herinvesteren er eigenlijk ook voor zorgen dat de waarde van de belegging aangroeit met een samengestelde rentevoet. Dit rente-op-rente-effect zorgt ervoor dat aandelen het op de lange duur altijd beter doen dan spaarrekeningen of obligaties.

    Wat Buffett vooral zo grappig vond, was dat Smith hierover destijds zelf nog wel het meest verbaasd was. Hij was zijn boek namelijk gaan schrijven met de bedoeling aan te tonen dat je in tijden van inflatie beter aandelen kan kopen, maar dat een belegger bij deflatie (dalende prijzen) juist voor obligaties moest kiezen. Uit zijn onderzoek bleek echter dat aandelen in beide omstandigheden een superieur rendement geven, dankzij de ingehouden winsten.

    Op de zakenzender CNBC werd Buffett maandag twee uur lang geïnterviewd over zijn brief aan de aandeelhouders en over allerlei actuele beurskwesties.

    Over de sterk dalende koersen door het coronavirus die dag zei hij: “Dalende koersen zijn goed voor mensen die van plan zijn heel hun leven aandelen te kopen. Ik koop ook mijn hele leven eten en hoop dat morgen de voedselprijzen zakken. Mensen zouden moeten hópen dat de aandelenkoersen zakken.”

    Op 2 mei zullen weer tienduizenden beleggers naar Omaha (Nebraska) trekken voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway. Wie dit spektakel liever vanuit zijn luie stoel in Nederland volgt, kan voor een livestream terecht onder deze link. Daar is nu nog de vergadering van vorig jaar terug te zien, acht uur lang regelrecht financieel entertainment met de oude Buffett en zijn nog wat oudere zakenpartner Charlie Munger. Die werd op 1 januari van dit jaar 96.
  9. Kaiser 2 maart 2020 10:38
    Goldman sees negative growth in Germany due to Coronovirus. Goldman sees biggest negative Coronavirus growth effects in #Germany (which suffers from weaker global growth and the associated disruption in value chains) and #Italy (which is strongly effected by both the foreign deterioration and the local virus hit). pbs.twimg.com/media/ESFg3QuXsAALiRn?f...
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 maart 2020 12:55
    Effect Corona-virus op rentes en aandelenmarkten zal tijdelijk zijn’
    Datum
    26 februari 2020

    De laatste dagen zijn de rentes verder gedaald en zijn aandelenkoersen onder druk komen te staan. De verspreiding van het corona-virus wordt daarvoor als belangrijkste oorzaak aangewezen. Maar wat zijn de gevolgen op wat langere termijn? Macro-econoom Edin Mujagic zet de zaken op een rij.

    Nadat het corona-virus onverwacht de kop opstak en zich verspreidde in Zuid-Korea, is dat de afgelopen dagen ook in Italië gebeurd. De uitbraak in Zuid-Korea wakkerde de angst aan dat andere Aziatische landen buiten China er ondanks alle maatregelen ook door getroffen kunnen worden, met alle bijbehorende disruptieve economische effecten van dien. De angst groeit dat ook de Europese economie er tegenwind van kan krijgen.

    Hoe kan de virusuitbraak de economische groei raken?
    Het effect is tweeledig. Door de maatregelen die in China genomen zijn om verdere verspreiding te voorkomen, is de consumptie in dat land danig verstoord. Door de sluitingen van winkels en (in)reisverboden, blijven de consumenten thuis. Dit raakt vooral bedrijven en landen die veel verkopen in China. Duitsland is bijvoorbeeld zo’n land.

    Het andere kanaal waarlangs de economieën in het Westen hinder ondervinden van de corona-uitbraak, is de productie. In loop der tijd is het zogeheten ‘just-in-time’ productieproces geperfectioneerd. Dat houdt in dat veel bedrijven in het Westen, zoals autofabrieken in Duitsland, onderdelen niet meer op grote schaal in eigen magazijnen opslaan. De onderdelen komen uit verschillende landen en precies op het juiste moment. Vaak hebben bedrijven onderdelen voor enkele weken in huis.

    China is zo goed als altijd één van de belangrijkste landen waar onderdelen vandaan komen. Door restricties en het feit dat veel fabrieken in China niet open zijn geweest en thans niet op volle capaciteit draaien, is het niet vreemd dat 94 procent van de Forbes 1000 bedrijven verstoringen zien in aanvoer van onderdelen.

    Zoals gezegd hebben bedrijven doorgaans voorraden voor enkele weken. Dat is momenteel waarschijnlijk wat opgerekt in verband met het Chinese nieuwjaar. In China betekent dat een week vakantie voor veel werknemers en bedrijven die onderdelen aangeleverd krijgen uit China hebben veelal tijdelijk iets meer voorraden aangelegd.

    Dit betekent dat de tekorten aan onderdelen de komende maanden bedrijven parten kunnen gaan spelen. Onderdelen worden doorgaans per schip vanuit China naar Europa gebracht, omdat dat de goedkoopste manier is. Veel schepen zijn vóór de uitbraak van het virus uitgevaren, met de voorraden voor de komende weken/maanden. Sinds de uitbraak is het rustiger geworden op de wereldzeeën, waardoor tekorten aan onderdelen in het voorjaar of de zomer kunnen optreden.

    Hoe groot kan het effect zijn?
    Omdat China het epicentrum is van de uitbraak, is het te verwachten dat de economische gevolgen daar het grootst zullen zijn. De economische groei in het eerste kwartaal kan in plaats van ongeveer 6 procent wel eens 2 of 3 procent blijken te zijn. Enige overloopeffecten naar het tweede kwartaal zijn ook niet uitgesloten.

    In het Westen is het effect ook in de eerste twee kwartalen van het jaar te verwachten. Omdat de economische groei al voor de uitbraak van het corona-virus vertraagde, kan dat in sommige landen tot een tijdelijke krimp leiden. Daarbij valt te denken aan Italië, Frankrijk en Duitsland.

    Het negatieve effect op de groei zal zeer waarschijnlijk tijdelijk zijn. Het virus zal uiteindelijk weer verdwijnen of onder controle raken. De vergelijking met het SARS-virus in 2003 ligt voor de hand. Ook toen was er tijdelijk een negatief effect op de groei en op de markten te zien maar na enkele maanden trokken beide weer hard aan.

    Ook normaliseert langzaam maar zeker het productieproces in China met steeds meer bedrijven die hun deuren openen.

    De groeicijfers uit Japan, Duitsland, Frankrijk, Italië, Singapore, Thailand, Maleisië, Indonesië en Zuid-Korea over het vierde kwartaal laten zien dat de economische groei iets afkoelde. De ongetwijfeld zwakkere macro-economische cijfers die de komende tijd naar buiten zullen komen (om eerder genoemde redenen), zijn dus niet toe te schrijven aan het virus alleen. Dit is conform mijn verwachting voor dit jaar, zoals uitvoerig omschreven in onze publicatie ‘Outlook 2020: Look out!’.

    De uitbraak van het corona-virus zal vooral de komende maanden economische gevolgen hebben. De kans is echter groot dat die gevolgen niet structureel zullen zijn. Wanneer de verdere verspreiding vertraagt en uiteindelijk stopt (zie verderop), is een economisch herstel te verwachten, en dus betere macro-economische cijfers. De stilgevallen productie en consumptie uit de eerste helft van 2020 zullen dan grotendeels ingehaald worden in de tweede helft van het jaar. Die inhaalslag zal dan de groei opstuwen.

    Daarnaast is er nog een groeigunstig effect te verwachten naar aanleiding van het corona-virus. Omdat de groeiafkoeling zoals gezegd in de laatste maanden van 2019 is ingezet en het corona-virus de groei verder onder druk zet, neemt de kans toe dat de overheden in Europa in actie zullen komen in de zin dat ze de economische groei zullen stimuleren via een ruimer begrotingsbeleid. Dit kan zeker voor Duitsland van toepassing zijn, omdat de economie van dat land stagneerde aan het eind van 2019 en de roep om een stimulerender begrotingsbeleid – voor het eerst sinds 2012 – steeds luider wordt. Het corona-virus kan het laatste zetje zijn voor de regering in Berlijn om daadkrachtiger in actie te komen. Hierbij is het relevant op te merken dat de ruimte om de economie via deze weg te steunen in China en Europa aanmerkelijk groter is dan in de VS. In het laatste land is de ruimte door de zeer hoge begrotingstekorten kleiner maar ook doordat dit jaar een verkiezingsjaar is. In zo’n jaar is de vereiste samenwerking voor een begrotingsimpuls tussen de Democraten en de Republikeinen minder waarschijnlijk.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 maart 2020 13:12
    ’Coronavirus remt wereldeconomie met 0,5%’
    Updated 56 min geleden
    1 uur geleden in FINANCIEEL

    PARIJS (ANP) - De uitbraak en de verspreiding van het coronavirus zal de groei van de wereldeconomie remmen. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) spreekt in een nieuw rapport van een negatief effect van 0,5 procentpunt.

    Daarbij gaat de denktank ervan uit dat de epidemie in China in het eerste kwartaal van dit jaar piekt en dat de verspreiding in andere landen beperkt zal blijven. In het eerste kwartaal van dit jaar zou de wereldeconomie zelfs kunnen krimpen.

    In november vorig jaar raamde de OESO de wereldwijde economische groei dit jaar op 2,9 procent, wat door de OESO al als zwak werd bestempeld. Nu wordt uitgegaan van 2,4 procent. Voor China rekent de OESO voor dit jaar op een groei van 5 procent, waarna sprake zal zijn van herstel tot 6 procent in 2021.

    De denktank stelt dat het virus het vertrouwen in de financiële markten heeft geschaad. Ook zit het de reissector en de leveringsketens van bedrijven dwars. Voor alle G20-landen worden groeiramingen neerwaarts bijgesteld. Vooral landen die qua bedrijvigheid sterk verbonden zijn met China, zoals Japan, Zuid-Korea en Australië, worden hard geraakt.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 maart 2020 15:49
    Nederlandse industrie gegroeid in februari
    02-03-2020 09:05 - Coronavirus overschaduwt verrassend cijfer.

    (ABM FN-Dow Jones) De NEVI inkoopmanagersindex voor Nederland is in februari gestegen, wat wijst op een forse verbetering in de Nederlandse productiesector na vijf maanden van krimp. Dat maakten NEVI en Markit maandag bekend.

    "Het hoogste cijfer in ruim een jaar", zei Bart Vos, verbonden aan de universiteit van Maastricht. "Deze positieve ontwikkeling wordt echter helaas overschaduwd door de uitbraak van het coronavirus."

    De index steeg van 49,9 in januari naar 52,9 in februari. De productieomvang nam voor het eerst sinds september weer toe en de orders groeiden in het snelste tempo sinds augustus. De exportorders groeiden matig.

    Het coronavirus was ook al zichtbaar in de cijfers, in de vorm van oplopende levertijden. De data voor het onderzoek vond plaats tussen 12 en 20 februari, toen de uitbraak nog niet op haar hoogtepunt was.

    De NEVI PMI is een samengestelde index waarbij een stand boven de 50 duidt op een groeiende economie en een stand lager dan 50 punten op een daling van de industriële activiteiten.

    Door: ABM Financial News.
398 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 -1,07%
EUR/USD 1,0665 -0,06%
FTSE 100 7.847,99 +0,35%
Germany40^ 17.771,70 +0,01%
Gold spot 2.367,13 +0,26%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

B&S Gr...
+8,35%
PostNL
+7,07%
Fugro
+4,29%
Van La...
+1,90%
Sif Ho...
+1,51%

Dalers

TomTom
-14,98%
VIVORY...
-10,98%
Alfen ...
-7,35%
ASML
-6,68%
FASTNED
-5,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links