Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNILEVER PLC AEX:UNA.NL, GB00B10RZP78

  • 44,610 19 apr 2024 12:53
  • +0,380 (+0,86%) Dagrange 44,040 - 44,630
  • 602.670 Gem. (3M) 1,3M

jaardraadje Unilever 2020

714 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 31 januari 2020 20:07
    Uitgelicht: Unilever sterkhouder AEX

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Unilever
    52,70 0,25 0,48 % Euronext Amsterdam
    Unilever
    53,00 0,28 0,53 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Unilever was afgelopen week het enige aandeel in de AEX dat in het groen wist te eindigen.

    De indexzwaargewicht werd 1,6 procent meer waard, daar waar de AEX 4 procent daalde.

    De cijfers die Unilever donderdag presenteerde maakten duidelijk dat het concern de eigen doelstellingen in 2019 niet haalde.

    Unilever streeft jaarlijks naar een onderliggende omzetgroei van 3 tot 5 procent, maar kwam afgelopen jaar uit op 2,9 procent.

    Als een verrassing kwam dit eigenlijk niet. Medio december waarschuwde Unilever al dat de bandbreedte van 3 tot 5 procent niet gehaald zou worden.

    De fabrikant van merken als Andrélon, Dove en Unox wees eind vorig jaar op onder meer op de economische groeivertraging in Zuid-Azië en de aanhoudende moeizame ontwikkelingen in West-Afrika. Maar ook de omstandigheden in de ontwikkelde markten bleven volgens het concern "uitdagend". "En hoewel er eerste tekenen waren van aantrekkende prestaties in Noord-Amerika, zal een volledig herstel tijd vergen", aldus Unilever toen.

    Analisten rekenden op een jaargroei van 2,8 procent. Dus donderdag viel de daadwerkelijke groei van 2,9 procent nog mee.

    Unilever zag de omzet in het vierde kwartaal stijgen met 4,0 procent naar 12,6 miljard euro. Analisten mikten gemiddeld op een 4,3 procent hogere omzet.

    Onderliggend, het cijfer waar analisten dus vooral op letten, lag de groei in het afgelopen kwartaal op 1,5 procent. Hieraan droegen de volumes 1,1 procentpunt bij. Daarmee presteerde Unilever iets beter dan verwacht. Analisten hadden gerekend op een groei van 1,4 procent, met een volumegroei van 0,6 procent.

    In heel 2019 realiseerde Unilever een omzet van 52.032 miljoen euro.

    De onderliggende operationele winst bedroeg afgelopen jaar 9,9 miljard euro, in lijn met de analistenverwachtingen. De marge zou daarbij 19,1 procent bedragen volgens de analisten, en dit was ook precies de marge die Unilever liet zien. In 2018 lag de marge nog op 18,6 procent.

    De winst per aandeel steeg van 2,37 naar 2,51 euro. En net als de marge, was ook deze winst conform de consensus.

    Outlook

    Daar waar Unilever in 2019 de eigen groeidoelstelling dus niet haalde, hopen beleggers dat dit in 2020 toch wel het geval zal zijn.

    CEO Alan Jope waarschuwde echter al dat het begin van dit jaar aan de matige kant zal zijn en dat het toch vooral wachten is op de tweede jaarhelft.

    In de eerste zes maanden zal de groei namelijk nog onder de 3 procent liggen, denkt de topman. Analisten rekenen op 2,4 procent.

    Unilever verwacht heel dit jaar echter tussen de 3 en 4 procent te groeien.

    Maar het is nog afwachten wat de impact van het coronavirus zal zijn.

    In 2019 waren de opkomende markten goed voor een onderliggende omzetgroei van 5,3 procent, terwijl de ontwikkelde markten een half procent krimp lieten zien.

    China liet daarbij een hoog enkelcijferige groei zien, vooral dankzij de dubbelcijferige groei in Home Care.

    Voor 2020 mikte de analistenconsensus op een winstgroei van ruim 8 procent naar 2,72 euro op een omzet van 53.908 miljoen euro. Dat zou een onderliggende omzetgroei van 3,1 procent betekenen. Deze taxaties zijn wel van voor de kwartaalrapportage die Unilever afgelopen week publiceerde.

    Topprioriteit

    "Groei blijft onze topprioriteit", zei Jope eerder dit jaar. Donderdag voegde hij toe "aanhoudende verbetering van de onderliggende operationele marge en opnieuw een jaar met een sterke kasstroom te voorzien, waarmee [Unilever] op koers blijft voor de doelen voor 2020".

    Daarbij zal wellicht afscheid worden genomen van de thee-tak. Unilever is een onderzoek gestart naar de strategische opties.

    De prijzen bij de thee-tak stegen, maar de volumes stonden onder druk, vooral door een zwakke vraag naar zwarte thee in de ontwikkelde markten, zei Unilever.

    ING noemde het besluit om de opties voor de thee-activiteiten te onderzoeken het meest verrassende nieuws van Unilever afgelopen week. Dit kan volgens de bank, net als eerder bij Spreads, tot een verkoop leiden.

    En in combinatie met cijfers die solide genoeg waren, zorgde dit bij beleggers voor enige opluchting, denkt Morgan Stanley.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 12 februari 2020 19:47
    Unilever stopt met reclames gericht op kinderen jonger dan twaalf jaar

    Unilever UNA€54,78+0,05% stopt eind dit jaar met reclames die specifiek gericht zijn op kinderen jonger dan twaalf jaar, zo maakte het levensmiddelenconcern bekend. Op deze manier wil Unilever overgewicht onder kinderen tegengaan.
    Het voornemen geldt voor traditionele reclames, online reclame en de inhuur van influencers die jonge kinderen aanspreken. Unilever is ook van plan het gebruik van cartoonfiguren op verpakkingen in te perken.

    Ola-ijsjes
    De marketing van ijsjes, in Nederland bekend onder de naam Ola, is als eerst aan de beurt, schrijft persbureau Reuters. Het gaat onder meer om de merken Magnum, Twister en Max. De ijsjes zullen in de winkels wel op dezelfde prominente manier gepresenteerd blijven worden.

    Unilever probeert al jaren obesitas tegen te gaan. De afgelopen vijf jaar bracht de Nederlands-Britse multinational het aantal calorieën in kinderijsjes al terug naar gemiddeld 110 en de hoeveelheid suiker naar 12 gram.

    Groot probleem
    De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt obesitas (ernstig overgewicht) een van de grootste gezondheidsproblemen van deze eeuw. In 2016 hadden volgens de WHO 124 miljoen kinderen van tussen de vijf en negentien jaar obesitas. Ruim 200 miljoen kinderen hadden last van overgewicht.

    Ook in Nederland zijn veel kinderen te zwaar, blijkt uit cijfers van het CBS en RIVM. Ongeveer één op de acht kinderen hebben overgewicht. Ruim 3% van de kinderen tot twaalf jaar lijdt aan obesitas.

    fd.nl/ondernemen/1334444/unilever-sto...
  3. forum rang 10 voda 19 februari 2020 10:07
    Unilever kan Chinese lening krijgen vanwege virus

    Gepubliceerd op 19 februari 2020 09:46 | Views: 403

    UNILEVER 09:49
    55,10 +0,05 (+0,09%)

    PEKING (AFN/RTR) - De Chinese tak van levens- en voedingsmiddelenconcern Unilever kan een goedkope lening krijgen van de Chinese regering. Het Nederlands-Britse bedrijf komt daarvoor in aanmerking, net als bijvoorbeeld het Amerikaanse 3M. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van informatie van bankiers en documenten over die leningen.

    China trekt miljarden uit om goedkope leningen te verstrekken aan bedrijven. Die kunnen daarmee de negatieve gevolgen proberen te compenseren van de maatregelen om de uitbraak van het nieuwe coronavirus in te dammen. Die leningen hebben lagere rentetarieven en soms hoeft er helemaal geen rente te worden betaald.

    Banken in Shanghai hebben lijsten met bedrijven gekregen van bedrijven waar de goedkope leningen naartoe mogen. Volgens bankiers proberen alle banken die leningen zo snel mogelijk aan te bieden om zo een wit voetje te halen bij de Chinese overheid. Het is overigens niet duidelijk of de genoemde bedrijven een aanvraag zullen doen voor die leningen.

    Sinds de uitbraak van het virus ligt het openbare leven in een groot deel van China stil, wat de verkoop van veel goederen geen goed doet. Bedrijven hebben daarnaast last dat veel werknemers na de vakantie rond Chinees Nieuwjaar niet terug kunnen keren naar hun werk.
  4. Eduard de Wit 28 februari 2020 08:47
    quote:

    Geef_Kwaliteit_de_Tijd schreef op 28 februari 2020 06:38:

    Begint wel te kriebelen om weer eens goed in te stappen in Unilever. Mooi moment wellicht nu, maar kan ook over een week, een maand of twee jaar zijn. Wat denken jullie?
    Ik koop elke maand een klein plukje.
    Krijg je over een aantal jaren gezien een mooi gemiddelde.
    Nog eens ruim 3 procent dividend er bij.

    Ondanks lagere beurskoersen nu, over de lange termijn door dividemd op dividend nog altijd beter dan sparen.
  5. forum rang 10 voda 4 maart 2020 16:05
    Flink aantal bestuurders Unilever op voor herbenoeming

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Unilever
    49,87 0,54 1,09 % Euronext Amsterdam
    Unilever
    50,24 0,45 0,90 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Een lange lijst van bestuurders van Unilever stelt zich beschikbaar voor herbenoeming. Dit maakte het Brits-Nederlandse concern woensdagmiddag bekend.

    Onder de voorgenomen herbenoemingen bevinden zich CEO Alan Jope, CFO Graeme Pitketlhy en oud-topman Feike Sijbesma van DSM.

    Medio november werd al bekend dat voorzitter Marijn Dekkers opstapt en wordt opgevolgd door Nils Andersen.

    Dekker wil meer tijd spenderen aan het door hem opgerichte bedrijf Novalis LifeSciences.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. EQ140 11 maart 2020 08:24
    quote:

    EQ140 schreef op 28 februari 2020 08:47:

    De vraag is wanneer is het koopmoment? Gezien we erg hoog staan kunnen we diep zakken. Een paar weken aanzien en dan (bij)kopen.
    In de V.S. is het virus onderschat en doordat veel mensen niet verzekerd zijn de cijfers niet bekend. Kan nog uit de hand lopen daar. Ieder koopmoment wordt weer afgestraft door slecht nieuws. Vandaag niet?
  7. Geef_Kwaliteit_de_Tijd 12 maart 2020 19:47
    Wat een geluk, had op carnavalsdinsdag 2/3 van mijn aandelen verkocht. De komende weken een paar plukken bijkopen, maar merendeel van het geld steken in isolatie van het huis en een nieuwe tent voor het hele gezin, wel zo goed voor de nachtrust. Wat denken jullie, alvast wat bijkopen nu? Naast unilever heb ik ook Dsm, ahold en asml.

    Wat voor geld steken jullie erin? Ik zat op 14.000euro, heb er 9200euro van verkocht en wil komende tijd voor 2000euro weer bijkopen, bedragen zijn voor mij voldoende om er plezier uit te halen.
  8. forum rang 10 voda 13 maart 2020 16:25
    Unilever verbiedt vliegreizen voor personeel

    Gepubliceerd op 13 maart 2020 16:02 | Views: 260

    UNILEVER 16:08
    42,47 -0,29 (-0,67%)

    ROTTERDAM (AFN) - Voedings- en verzorgingsmiddelenconcern Unilever verbiedt zijn personeel voorlopig per vliegtuig te reizen. Het is een van de maatregelen waarmee het Brits-Nederlandse bedrijf besmettingen met het nieuwe coronavirus wil voorkomen. Met datzelfde doel voor ogen mag personeel niet in groepen van meer dan 20 personen bij elkaar komen.

    Unilever verplicht zijn medewerkers daarnaast de eigen lichaamstemperatuur op te meten voordat ze de werkvloer betreden. Handen schudden is taboe, net zoals grieperig op het werk verschijnen.

    Het bedrijf onderstreept dat de regels voor alle circa 155.000 werknemers gelden, ongeacht hun functie of land waar ze werken. Voor distributie- en inkoopcentra kondigt Unilever speciale protocollen aan om werknemers tegen het virus te beschermen. Verkoopmedewerkers, die doorgaans veel op pad zijn, moeten zoveel als mogelijk digitaal overleggen met klanten.
  9. forum rang 10 voda 24 maart 2020 19:29
    Unilever doneert €100 mln aan zeep en ontsmettingsmiddel tegen corona

    Unilever trekt de portemonnee voor de bestrijding van het coronavirus. Het voedings- en levensmiddelenconcern doneert voor €100 mln aan zeep, ontsmettings- en bleekmiddelen en voeding.

    Dat meldt Unilever dinsdag in een persbericht. De maker van Dove-zeep geeft voor ten minste de helft van het bedrag zeep en ontsmettingsmiddelen aan het World Economic Forum, dat organisaties helpt bij het bestrijden van het coronavirus.

    Verder steunt het Brits-Nederlandse concern lokale overheden en niet-gouvernementele organisaties met producten en lesprogramma's.

    Ook komt Unilever zijn leveranciers tegemoet. Het bedrijf gaat de kwetsbaarste klein en middelgrote leveranciers sneller betalen, om te voorkomen dat zij in geldnood komen. Daarnaast gaat het bedrijf krediet verstrekken aan kleine retailers die afhankelijk zijn van Unilever. Voor deze twee maatregelen heeft Unilever in totaal €500 mln uitgetrokken.

    Verder belooft Unilever zijn personeel drie maanden lang te beschermen tegen een 'plotselinge daling van salaris', bijvoorbeeld omdat zij door het coronavirus hun functie niet kunnen uitvoeren.

    fd.nl/ondernemen/1339116/unilever-don...
714 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

De kogel is door de kerk bij Unilever

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links