Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Virusvrees zet AEX fors in het rood

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:12 AEX fors lager van start gegaan, koersval ArcelorMittal
  2. 08:15 AEX gaat lagere opening tegemoet en paniekbarometer loopt op 8

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bacarat 27 februari 2020 11:40
    We staan nog maar aan het begin en we kunnen hopen maar als je de berichtgeving goed volgt dan lopen we achter te feiten aan. Het is een niet te stoppen trein die een economische ravage aanricht. Hoe erg is helemaal niet in te schatten. Dat de beurs nog zo mild reageert is positief. Zodra er echt paniek komt dan gaat er intraday 10% af.
  2. Jack P 27 februari 2020 11:47
    quote:

    Bacarat schreef op 27 februari 2020 11:40:

    We staan nog maar aan het begin en we kunnen hopen maar als je de berichtgeving goed volgt dan lopen we achter te feiten aan. Het is een niet te stoppen trein die een economische ravage aanricht. Hoe erg is helemaal niet in te schatten. Dat de beurs nog zo mild reageert is positief. Zodra er echt paniek komt dan gaat er intraday 10% af.
    Ben je gek joh, volg toch gewoon de analisten en het goede nieuws.

    i.imgflip.com/3qg0zz.jpg
  3. down 27 februari 2020 15:59
    Ja het gaat lekker vooruit en de paniek blijkt niet te stoppen Voorbeeld::::: je hebt spaargeld dat op de bank staat je krijgt nul procent rente dus levert niets op maar het saldo blijft wel overeind! Tweede optie::::: koop hiervoor aandelen (met niet geleend geld wel te verstaan) maar met het geld op de bank dat er staat Maaar,,,,,,ook de aandelen leveren niets op en dalen zelf in geldwaarde..Maaar,,,,, zodra die virus manie op de beurs voorbij gaat( en die gaat voorbij)dan schieten die koersen omhoog en iedereen slaat aan het kopen maar jij hebt die vandaag gekocht Je spaargeld word hierdoor verdubbeld dat je hebt vandaag gebruikt om aandelen te kopen Het resultaat is dan:::: op de bank gaat de rente niet stijgen en je kapitaal blijft hetzelfde maar op de beurs is je kapitaal verdubbeld
    Risico oplopen???? ja maar de aandelen zijn ook bij verlies hetzelfde in theorie en blijven een waarde vermeerderaar als de opgefokte beursmanie voorbij is Bovendien aandelen markten genezen geen zieke mensen die die virus hebben opgelopen bij dalingen en stijgingen Dus risico's oplopen gelden ook met je geld op de bank!!!!!
  4. ebikewilly 27 februari 2020 16:15
    Wat een paniek. Gewoon rustig blijven en de speculanten niet in de kaart spelen. De overheden hebben naar mijn mening alles in de hand nu nog dat laatste zetje in controle komen. Als we alles in de negatieve spiraal gaan hangen wordt het er niet beter op, positief blijven denken en handelen.
  5. down 27 februari 2020 16:26
    quote:

    ebikewilly schreef op 27 februari 2020 16:15:

    Wat een paniek. Gewoon rustig blijven en de speculanten niet in de kaart spelen. De overheden hebben naar mijn mening alles in de hand nu nog dat laatste zetje in controle komen. Als we alles in de negatieve spiraal gaan hangen wordt het er niet beter op, positief blijven denken en handelen.
    JA IK DENK NU AAN ,,,KOPEN,,,, DIE HANDEL!!!!!! Het paniek spook dat ronddwaalt op de beurzen zal vernietigd worden Maaar helaas zijn er vele slachtoffers op de beurs Ja ik denk al meer dat die virus veroorzaakt heeft voorgaande virussen hebben niet zoveel schade aangericht dan nu iedereen weet nu dat China de boordoener is en die was belangrijker dat de vele doden in Afrika!! (zie ebola)
    Bovendien was de beurs toe aan een stevige correctie en daar moet je iets bedenken dat paniek veroorzaakt.... China blijkt dus de wereldeconomie beheersen die de USA en Europa heeft verkwanseld aan het land van onderdrukking en uitbuiting!!
  6. forum rang 8 Lepre Chaun 27 februari 2020 19:44
    Viroloog relativeert: we hebben weinig van coronavirus te duchten

    Het nieuwe coronavirus heeft een gevaarlijk imago ontwikkeld, maar in werkelijkheid valt het allemaal wel mee. Dat zegt hoogleraar virologie Eric Snijder. "Ik vergelijk het weleens met een echt 'killervirus' als ebola. De kans dat je dat overleeft, is relatief klein. Bij het coronavirus is het omgekeerde aan de hand."

    80 procent van de mensen die besmet raakt met het coronavirus, ontwikkelt slechts milde ziekteverschijnselen. 20 procent wordt ernstiger ziek en een nog veel kleiner deel komt te overlijden.
    Niet veel te duchten

    Daarbij gaat het vooral om ouderen of mensen met een immuniteitsprobleem, diabetici of patiënten met hart- en vaatziekten. Gezonde mensen hebben gemiddeld niet veel te duchten van het coronavirus.

    "Of het nou 0,1 procent, 1 procent of 1,2 procent zal blijken te zijn, het sterftecijfer valt wel mee", zegt Snijder. "In orde van grootte valt het nieuwe coronavirus nog het best te vergelijken met de klassieke griep."
    Op de rem trappen

    Maar nu de toon eenmaal gezet is, zegt de hoogleraar, lijkt het nogal moeilijk om terug te keren naar de vraag: is het allemaal wel zo ernstig? "De balans moet worden bewaakt tussen de maatschappelijke en economische impact van maatregelen en het daadwerkelijke risico van de ziekte. De media hebben daar een belangrijke rol in, maar ook deskundigen zouden wel wat vaker op de rem kunnen trappen."

    Geen paniek zaaien: dat is ook wat de directeur van het Italiaanse RIVM adviseert tegenover de Italiaanse krant La Repubblica. In een interview maant Maria Rita Gismondo tot kalmte. "Beelden van uitgestorven straten en ambulances met gillende sirenes zorgen voor onnodige paniek. De hoeveelheid maatregelen tegen het virus lijkt overdreven. Het lijkt soms wel alsof we in oorlog zijn, maar daar is geen sprake van."
    Handen wassen

    Wél belangrijk tegen verspreiding van het virus, zegt ze, is handen wassen. Zo moeilijk is dat niet. "De kraan is vlak bij het toilet."

    Gismondo verwacht dat het snel gedaan is met het coronavirus. Mogelijk neemt het probleem over een paar maanden in elk geval tijdelijk af, zegt Snijder. "De kans dat het dan minder wordt, is realistisch. Dat zien we ook bij andere virussen. Maar een terugkeer in de volgende winter is niet uit te sluiten. Maar dan zijn misschien de eerste vaccins beschikbaar om het probleem verder in te dammen."
49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

872,75 10:32
-11,32 -1,28%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links