Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,625 19 apr 2024 17:39
  • +0,010 (+0,06%) Dagrange 15,440 - 15,790
  • 3.626.309 Gem. (3M) 3,5M

ABN-AMRO 2020

4.587 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 230 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 27 februari 2020 12:08
    Allemaal oud sensatie nieuws over ABN

    ABN AMRO heeft over de kwestie enkele jaren geleden zelf contact gezocht met officieren van justitie in Frankfurt en Keulen.
    In november brachten de autoriteiten ook al een bezoek aan het kantoor in Frankfurt.

    en gewoon omdat het legaal was Cum/Ex-transacties. Dat zijn verkopen van aandelen rond de dividenddatum waarbij zowel koper als verkoper dividendbelasting terugvraagt
  2. forum rang 6 keffertje 27 februari 2020 12:35
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 27 februari 2020 12:08:

    Allemaal oud sensatie nieuws over ABN

    ABN AMRO heeft over de kwestie enkele jaren geleden zelf contact gezocht met officieren van justitie in Frankfurt en Keulen.
    In november brachten de autoriteiten ook al een bezoek aan het kantoor in Frankfurt.

    en gewoon omdat het legaal was Cum/Ex-transacties. Dat zijn verkopen van aandelen rond de dividenddatum waarbij zowel koper als verkoper dividendbelasting terugvraagt
    Hoe kan het legaal zijn, dat zowel de koper als verkoper dividendbelasting terugvraagt? De vennootschap houdt het 1 keer in (en draagt dat aan de fiscus af) terwijl de fiscus dat vervolgens 2 keer uitbetaalt!
  3. [verwijderd] 27 februari 2020 14:41
    quote:

    hangklok schreef op 27 februari 2020 14:24:

    [...]Als de bank omvalt is 3X de winst nog teveel

    De overheid had wellicht een vooruiziende blik door die 56% maar aan te houden, op deze manier hoeven ze nog maar 44% te nationaliseren.

    ABN moet oppassen dat het geen DSB verhaal gaat worden, als de koers zo hard blijft dalen valt op een gegeven moment het vertrouwen weg.

    Waarempel!! Wellicht kan de ECB bankaandelen gaan opkopen om het vertrouwen in de banken wat te stutten! De beurs is slechts 10% gecorrigeerd van de top en de banken leveren al 25% in. Dit moet niet te lang duren....want volgens mij heb je nu weinig aan 'steunpunten'... er kan zomaar een black monday aankomen nu
  4. Chasse_Patate 27 februari 2020 15:15
    quote:

    hangklok schreef op 27 februari 2020 14:49:

    Vorig jaar januari stond de AEX nog onder de 500 punten. Kunnen we dat verwachten deze maand???? Het zou zo maar eens kunnen als je het mij vraagt. Wat is 60 punten 1,80 van de koers van ABN af komt ABN op 11,60 mooie prijs om weer flink in te slaan. De beurs is GEK
    Wel met de aantekening dat ABN AMRO vorig jaar op 18 januari nog sloot op 22,82!
  5. forum rang 8 Lepre Chaun 27 februari 2020 15:19
    quote:

    keffertje schreef op 27 februari 2020 12:35:

    [...]

    Hoe kan het legaal zijn, dat zowel de koper als verkoper dividendbelasting terugvraagt? De vennootschap houdt het 1 keer in (en draagt dat aan de fiscus af) terwijl de fiscus dat vervolgens 2 keer uitbetaalt!
    In 2012 werd de CumEx-handel in Duitsland expliciet verboden. Tot die tijd was het legaal ABN heeft na die tijd niet meer gedaan. Gewoon oud sensatie nieuws .nu corona nieuws vervaagd ivm de vele genezingen gaan ze weer oude koeien uit de sloot halen .

    ABN AMRO heeft op dit moment geen lopende discussies met de Duitse belastingautoriteiten.
    Gewoon koers dumping
  6. forum rang 4 optiejunky 27 februari 2020 16:53
    IK ben de daling zat: Put geschreven april 13.00

    ik bezit wat aandelen in de portefeuille:

    Maar er kan meer bij:

    Nu 60 euro...in pocket per PUT
    mocht ABN onder de 13 komen pak ik ze graag op , 12.50 eronder is verlies (Kosten eraf.)

    Maar eind April krijgen we dividend en dat moet toch meer of minder een bodem gaan vormen

    Wellicht een 12 put kopen als verzekering bij een oplevinkje morgen.
  7. [verwijderd] 27 februari 2020 23:40
    quote:

    Rupert schreef op 27 februari 2020 23:36:

    ABN voor EUR 12,50 behoort morgen tot de mogelijkheden, met een dividend van EUR 1,20 zit het dan bijna op de 10%.
    Moeilijk om mezelf te beheersen in deze tijd.

    Dividend is geen zekerheid -> ducktape om je handen binden of je vriendin/vrouw vragen je op bed vast te binden behoort tot de mogelijkheden.
    Persoonlijk zou ik voor de tweede optie gaan.
  8. forum rang 6 Plein777 28 februari 2020 06:49


    www.abnamro.com/en/newsroom/newsartic...

    German authorities raid ABN AMRO office in Frankfurt
    News item - 27 February 2020

    ABN AMRO

    On Thursday morning, the German public prosecutor raided ABN AMRO’s office in Frankfurt, Germany.

    It is common knowledge that the German authorities have for some years been investigating equity transactions carried out by a large number of financial institutions involving dividend arbitrage, including cum/ex transactions.

    The legal predecessor of ABN AMRO, Fortis Bank (Nederland) N.V., ABN AMRO and a few (former) subsidiaries were directly or indirectly involved in a number of these transactions. More information about this is available on our website.

    ABN AMRO is cooperating fully with all requests and investigations by the German authorities. Currently, there are no disputes between the German tax authorities and ABN AMRO relating to these transactions.
  9. forum rang 6 Plein777 28 februari 2020 06:51
    www.telegraaf.nl/financieel/774371164...

    Duitse justitie nu zonder waarschuwing naar ABN Amro
    Door RUBEN EG
    Updated Gisteren, 19:42
    Gisteren, 19:41 in NIEUWS

    ABN AMRO BANK N.V.13.31%
    FRANKFURT - Onaangekondigd en met groot machtsvertoon viel de Duitse justitie donderdagochtend binnen bij het kantoor van ABN Amro in Frankfurt. Het omstreden dividendstrippen uit het verleden begint voor de bank langzaam een molensteen om de nek te worden.

    Een agent grendelt de entree van het kantoor van ABN Amro in Frankfurt af.
    Een agent grendelt de entree van het kantoor van ABN Amro in Frankfurt af.? REUTERS
    Een zevental politiewagens stopte donderdagmorgen aan de Mainzer Landstraße voor het kantoor van ABN Amro’s Duitse vermogensbeheerder, Bethmann Bank. Van de tientallen agenten die naar binnen stormden, bleef er een bij de draaideur achter om te voorkomen dat er iemand naar buiten glipte. „Behoorlijk intimiderend”, reageert een woordvoerder van ABN Amro later op de dag. „Het is een vrij bescheiden kantoor. Het leek wel alsof er meer politie dan personeel was.”

    Hoewel de Duitse justitie niet bekendstaat om half werk (eind 2018 doorzochten meer dan honderd agenten het hoofdkantoor van Deutsche Bank in een antiwitwasoperatie), leek ABN Amro bijzonder verrast over de gebeurtenissen. Het duurde zelfs enkele uren voor de bank kon bevestigen in welk kader de massale inval plaatsvond.

    Dividendstrippen

    Dat blijkt wederom te gaan om het onderzoek in Duitsland naar Cum/Ex-transacties, ook wel bekend als dividendstrippen. In november vorig jaar kwam de Duitse justitie ook langs op het ABN Amro-kantoor in Frankfurt, toen al voor de tweede keer. Groot verschil met die van donderdag was dat justitie de komst bij die bezoeken vooraf had aangekondigd.

    Dat ABN Amro in het verleden had meegedaan aan het inmiddels verboden dividendstrippen kwam aan de oppervlakte bij de beursgang in 2015. De tijdens de kredietcrisis genationaliseerde bank meldde in de prospectus dat rechtsvoorganger Fortis Nederland en enkele (voormalige) dochters van ABN Amro zich begin deze eeuw schuldig aan deze praktijken hadden gemaakt, en dat hier een Duits onderzoek naar liep.

    Twee keer aftrek

    Een handvol banken bood klanten indertijd een constructie aan waarin beleggers, vaak hedgefondsen, hun aandelen uitleenden. Deze stukken werden vlak voor de dividenddatum verkocht, maar pas daarna geleverd. Vervolgens vroegen zowel uitlener als koper dividendbelasting terug, terwijl dit slechts één keer werd ingehouden. De betrokken bank verdeelde uiteindelijk de opbrengst van de dubbele aftrek met de twee klanten.

    De verantwoordelijkheid van de activiteiten bij Fortis kwam na de nationalisatie in 2008 op het bordje van het nieuwe ABN Amro terecht. In 2010 werd resoluut een punt gezet achter alles wat maar met dividendstrippen verband kon houden. Divisies die zich er mee bezig hielden werden verkocht of gestaakt.

    Overrompeld

    ABN Amro kwam donderdag nogal overrompeld over door het machtsvertoon in Frankfurt. Niet in het minst omdat de bank stelt de Officieren van Justitie in Frankfurt en Keulen zelf in 2016 en 2017 op de hoogte te hebben gesteld van de betrokkenheid bij dividendstrippen. In de jaarcijfers over 2019 schrijft ABN Amro nog dat ‘zo veel als maar mogelijk is’ wordt meegewerkt aan informatieverzoeken rondom het onderzoek.

    Mogelijk vinden de Duitsers dat dit allemaal wel meevalt. Opvallend genoeg schrijft de bank op de eigen website dat ABN Amro ‘in principe aan informatieverzoeken meewerkt’. Maar: „Bij ieder informatieverzoek beoordeelt ABN Amro wel de grondslag van het verzoek en neemt bij de besluitvorming of en op welke wijze informatie wordt verstrekt alle belangen mee.”

    Frictie

    De Duitse zakenkrant Handelsblatt stelt dat er na de inval in november frictie is ontstaan tussen de juristen van ABN Amro en de Duitse justitie. Mogelijk wordt vermoed dat de rol van ABN Amro en Fortis groter is dan wordt voorgehouden.

    Rondom ABN Amro wordt weer gesuggereerd dat de zaak verjaard dreigt te worden, en dat justitie om die reden zo snel en veel mogelijk wil doorzoeken.
  10. forum rang 7 4finance 28 februari 2020 06:54
    quote:

    Rupert schreef op 27 februari 2020 23:36:

    ABN voor EUR 12,50 behoort morgen tot de mogelijkheden, met een dividend van EUR 1,20 zit het dan bijna op de 10%.
    Moeilijk om mezelf te beheersen in deze tijd.

    Vrees dat het toch richting de €10,00 uiteindelijk gaat. Zo verging het ING ook. Vandaag wordt weer een zware koersdreun uitgedeeld. En niet alleen bij ABN.

  11. Olie=Business 28 februari 2020 08:51
    quote:

    Anton78 schreef op 28 februari 2020 07:53:

    Volgende week paniek weg en gewoon weer up. Juist een ABN Amro op deze koers met dik dividend wordt als eerste weer opgepakt. Koersen van 10 euro is stupide geleuter.
    10 euro? nergens op gebaseerd. We hebben het grootste gedeelte gehad. In China loopt het aantal besmettingen en ziektegevallen terug. Over 2 maanden alles overgewaaid.....
4.587 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 230 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links