Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kan er ook nog wel bij, inval bij ABN Amro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 27 februari 2020 11:36
    Wat staat het er toch onnozel: Dat kost de Duitse fiscus geld....Nou, het gaat wel degelijk om....MILJARDEN ! Overigens loopt deze zaak al zeker 4 jaar. Maar als de Overheden nu eens zouden overwegen al die ambtenaren die nu ingeschakeld moeten worden om fraude met het terugvragen van teveel uitbetaalde dividenden, nu eens gewoon ontslaan of ander werk laten doen en de hele terugvraagprocedures VOLLEDIG afschaffen. Precies zoals Macron In Frankrijk deed. Kun je NIETS terugvragen, kun je ook niks frauderen. Overigens best knap van diverse van die fraudeurs om juist van de Duitse fiscus voor…..nogmaals MILJARDEN terug te ontvangen. Die hele procedure is nu enorm verscherpt en nog lastiger gemaakt, met sinds 1 januar 2020 totaal vernieuwde formulieren.
  2. forum rang 10 voda 27 februari 2020 11:40
    Inval bij ABN AMRO in Frankfurt

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ABN AMRO Bank Cert.
    13,595 -0,425 -3,03 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De Duitse autoriteiten hebben donderdag een inval gedaan bij het kantoor van ABN AMRO in Frankfurt. Dit meldden Duitse media en werd door een woordvoerder van de bank aan ABM Financial News bevestigd.

    "Er is een inval geweest, maar waarom en waarvoor is nog onduidelijk", aldus de zegsman. Wel zei hij dat de bank volledig meewerkt. Vermoedelijk volgt later een officiële verklaring.

    Volgens de Duitse media zou de inval te maken hebben met de rol van ABN AMRO in de zogeheten cum-ex affaire.

    De woordvoerder kon daarover zeggen dat de laatste keer dat er in dit kader een bezoek aan ABN AMRO werd gebracht op 19 november van het afgelopen jaar was. De bank werkt volledig mee aan het onderzoek, aldus de zegsman.

    Tot in 2012 konden een partij die short zat op een aandeel en de feitelijke eigenaar van dat aandeel beide een certificaat ontvangen dat stelde dat de dividendbelasting was betaald. Hoewel de belasting slechts één keer was betaald, konden beide partijen de belasting in zijn geheel terugvragen. In 2012 wijzigde de Duitse wet die dit mogelijke maakte.

    De woordvoerder van ABN AMRO benadrukte in november tegen ABM Financial News dat het onderzoek louter transacties betreft van voor 2012, waarbij de rechtsvoorganger van ABN AMRO, Fortis Bank Nederland, ABN AMRO en enkele dochtermaatschappijen direct of indirect betrokken zijn geweest.

    Op 8 november 2018 maakte ABN AMRO al melding van deze onderzoeken.

    ABN AMRO heeft toen de Duitse belastingdienst de miljoenen vergoed die de bank onterecht terugclaimde als dividendbelasting.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 7 ffff 27 februari 2020 11:47
    Het kopstuk van die fraudeconstructie, want het is natuurlijk wel gewoonweg fraude, zit al jaren in Dubai en heerlijk die interviews met hem....Hij is zich van geen kwaad bewust….

    Ook frappant dat zo'n miljardenoplichter daar rustigjes mag blijven wonen en werken. Wellicht weer iets nieuws verzinnen...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links