Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Biedt corona een koopkans?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 24 februari 2020 14:53
    quote:

    Snugger schreef op 24 februari 2020 12:59:

    Kopen doe je als je zekerheid hebt, maar met de geijkte methodes, of waarop gelet wordt, zit dat er niet in.. Onder zo'n omstandigheid ga je niet kopen, maar dat spreekt voor zich.
    Zekerheid heb je nooit. Als je daarop gaat wachten, kom je nooit aan kopen toe. En als je het dan toch doet, zit je op de top van de markt.
  2. forum rang 5 theo1 24 februari 2020 15:06
    Ik vind trouwens wel dat er hier en daar wat nonchalant wordt gedaan. Zoals met dat cruiseschip. Iedereen wordt losgelaten en dan blijkt er tóch iemand besmet te zijn. En niemand weet meer waar al die mensen gebleven zijn. Beetje slordig. Ik zou ze toch nog een week of zo in de gaten blijven houden, of in ieder geval registreren waar ze precies heen gaan.

    En die thuisquarantaine. De meesten zullen zich wel braaf aan de voorwaarden houden, maar wat als er iemand toch stiekem even een pakje sigaretten gaat halen omdat hij/zij toch écht even een peuk nodig heeft en er verder niemand thuis is? Gaat dat opgemerkt worden? Gaat dat voorkomen worden? Ik kan me niet voorstellen dat er 24 uurs bewaking is bij die mensen, dus het blijft mogelijk om er tussenuit te piepen.
  3. wagb 24 februari 2020 15:12
    Het percentage sterftegevallen zal de komende tijd sterk oplopen. Het is immers niet zo dat iedereen die geïnfecteerd is direct overlijdt m.a.w. het aantal sterftes ijlt na bij het aantal geïnfecteerden. Een betere indicatie is om te kijken naar het aantal gestorven patiënten t.o.v.het aantal genezen patiënten. Dit pecentage ligt ruim boven de 10%.
  4. sterko 24 februari 2020 15:39
    quote:

    theo1 schreef op 24 februari 2020 15:06:

    Ik vind trouwens wel dat er hier en daar wat nonchalant wordt gedaan. Zoals met dat cruiseschip. Iedereen wordt losgelaten en dan blijkt er tóch iemand besmet te zijn.
    Dat is niet waar. Er was niemand besmet.
    www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...

    Totale waanzin om een paar duizend mensen te gijzelen, omdat dat cruiseschip toevallig in Hongkong was geweest. Niemand aan boord was ziek.
  5. tomnl 24 februari 2020 20:04
    quote:

    sterko schreef op 24 februari 2020 15:39:

    [...]

    Dat is niet waar. Er was niemand besmet.
    www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...

    Totale waanzin om een paar duizend mensen te gijzelen, omdat dat cruiseschip toevallig in Hongkong was geweest. Niemand aan boord was ziek.
    Ik denk dat ie het over de Diamond Princess heeft. Er zijn al meerdere gevallen van mensen die uit de quarantaine kwamen, en in het thuisland toch besmet bleken.
  6. I need a dollar 24 februari 2020 22:06
    Koopkans? Nee veel te vroeg kiek de langetermijngrafiek, dit is slechts een klein stapje en er komt nog meer ellende aan. Elke week nieuws over nieuwe verspreiding van het virus.
    Alleen China kan beslissen om mensen te verplichten thuis te blijven en wil je erin of eruit moet je 2 weken in quarantaine.
    In Europa houden we een paar uur een trein tegen en nemen wat koorts op, helpt niet. Dit virus vind vanzelf een weg in onze open samenleving met besluiteloze Europese leiders. Volgende week 2000 besmettingen in Europa en over 2 weken 20.000 enz. Dan gaat de beer los ook op de beurzen.
    Hou je centen nog ff op zak en blijf gezond.
  7. I need a dollar 24 februari 2020 22:41
    Voor iedereen die steeds wijst op de doden die een gewone griep ook jaarlijks vergt; verdiep je eens in de enorme verschillen.
    Corona is veel besmettelijker en er belanden veel hogere percentage mensen op de IC die het niet halen zonder intensieve zorg. Bij een grote en snelle uitbraak is er geen capaciteit voor al die zieke mensen. Ook zijn er nog lang geen vaccins ontwikkeld.
    Hoop dat de quarantaines helpen om dit virus af te remmen maar dit kan echt veel meer impact hebben dan de gewone griep waar vooral zwakke oude mensen die toch ergens een keer aan gaan overlijden het niet redden. (Hoe erg dat ook kan zijn als het jou betreft)
  8. forum rang 4 Windmee 25 februari 2020 00:01
    wat veel negatieve reacties hier toch, ik vind wel een koop kans, beurs reageer veel te overdreven, er is veel angst, begrijpelijk, beleggers vergeten snel, morgen anders overmorgen gaan we weer terug naar 620, dat was ook zo met Chinese beurs, toen die weer open ging na nieuwjaar vakantie ging het ook hard naar beneden, rest van de wereld ging mee, maar na paar dagen weer terug op de oude niveau, was manipulatie? mogelijk, wordt komende dagen ook gemanipuleerd? ook mogelijk.
  9. forum rang 5 theo1 25 februari 2020 10:42
    quote:

    sterko schreef op 24 februari 2020 15:39:

    [...]

    Dat is niet waar. Er was niemand besmet.
    www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...

    Totale waanzin om een paar duizend mensen te gijzelen, omdat dat cruiseschip toevallig in Hongkong was geweest. Niemand aan boord was ziek.
    De mensen waarvan je zeker weet dat ze niks hebben hoef je niet te gijzelen. Maar ik zou wel nog minstens een week of 2 bijhouden waar ze precies uithangen en of ze alsnog ziek worden. Als dat niet gebeurt, dan weet je dat er niks aan de hand is.

    Mensen die aan boord ziek zijn, zou ik wel degelijk gijzelen tot absoluut zeker is dat ze niet besmet zijn. Het hangt er natuurlijk ook een beetje van af in hoeverre zieken aan boord al geïsoleerd waren (en hoe lang).

    Die dame had dan achteraf dan wel iets anders, maar was dat geluk of was dat wijsheid? Op het moment dat iedereen was uitgezwermd naar weet ik waar, was dat nog niet bekend en er was toch wel even lichte paniek had ik de indruk. Die man met die baard van het RIVM die steeds op het nieuws komt, die wist ook een paar dagen niet te melden dat het vals alarm was. Maar als het wijsheid was, dan heb ik natuurlijk niks gezegd. Ik ben geen epidemioloog en ik was er ook niet bij. Deze episode maakte op mij alleen een beetje een amateuristische indruk. Maar wellicht ten onrechte.
  10. [verwijderd] 27 februari 2020 16:45
    quote:

    Niels Koerts schreef op 24 februari 2020 13:51:

    [...]

    Beste Pfooh,

    Ik sluit zeker niet uit dat we nog verder gaan corrigeren, maar u bent wel heel somber. Gelukkig hebben we een markt en dan zullen we zien wie het uiteindelijk bij het rechte eind heeft.

    Met vriendelijke groet,

    Niels Koerts
    Ik ben niet somber, wel realistisch. Sinds ik dat schreef zijn we al weer ruim 10% naar beneden. En ik zie nog geen signalen dat dit de absolute bodem is.
  11. [verwijderd] 27 februari 2020 17:26
    quote:

    Maup56 schreef op 27 februari 2020 16:50:

    Kan me echt niet voorstellen dat er eerdaags een goed geneesmiddel voorhanden is ,
    Dit gaat niet lang duren !
    Als er iets is gevonden zullen de beurzen omhoog spuiten met vele procenten
    Volgens alle experts zal een vaccin nog maanden op zich laten wachten.

    Ik ben niet zo bang voor het virus. Wel voor alle zij-effecten: evenementen worden afgelast, mensen gaan vanuit huis werken, vermijden drukke plaatsen, sommige bedrijven liggen plat, verkeerstromen drogen op, enzovoorts. Zelfs als het aantal zieken en doden heel beperkt blijft, denk ik dat je minstens Q1 en waarschijnlijk Q2 enorme dips zult zien in de cijfers. En dat is nog lang niet verdisconteerd in de prijzen, de beurs staat nu op het niveau van oktober vorig jaar. Daar kan echt nog wel wat af.
43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links