Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,233 23 apr 2024 12:32
  • +0,008 (+0,65%) Dagrange 1,226 - 1,240
  • 259.917 Gem. (3M) 2,2M

Febr 2020: Hoe Lang Moeten De Aandeelhouders Nog Lijden Onder Dit Management.......

918 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 46 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 pietje-2005 23 februari 2020 10:48
    Afgelopen vrijdagavond nog een flash-DHL-f*ckupper, trouwens. Belde aan en zei dattie een pakkie voor me had; ik er naar toe en hij duwde dat snel in mijn hand en liep snel weg.
    Bleek voor iemand een paar deuren verder te zijn.
    Wat een randdebielen, toch !
    En die gaan met Amazon PostNL het leven zuur maken, haha ??
    Kan nog wel wat tijd duren, denk ik ;-)
    Nog 1 nachie slapen !!
    Op tijd eruit voor een grote bak koffie !! ;-)
    Succes
  2. forum rang 6 Tordan 23 februari 2020 11:17
    quote:

    pietje-2005 schreef op 23 februari 2020 10:48:

    Afgelopen vrijdagavond nog een flash-DHL-f*ckupper, trouwens. Belde aan en zei dattie een pakkie voor me had; ik er naar toe en hij duwde dat snel in mijn hand en liep snel weg.
    Bleek voor iemand een paar deuren verder te zijn.
    Wat een randdebielen, toch !
    En die gaan met Amazon PostNL het leven zuur maken, haha ??
    Kan nog wel wat tijd duren, denk ik ;-)
    Nog 1 nachie slapen !!
    Op tijd eruit voor een grote bak koffie !! ;-)
    Succes
    Suc6 Piet, als je maar niet iets veel sterkers nodig hebt dan koffie.
  3. forum rang 6 gpjf 23 februari 2020 20:07
    Nou ik vind het ondertussen toch wel een beetje spannend wat de koers gaat doen , temeer omdat de shorters al geruime tijd het heft in handen hebben . Kortom ook al zijn de resultaten acceptabel , ik ben toch bang dat de koers weer sterk wordt beheerst door manipulatie . Alleen een echte klapper zal het sentimenten doen kantelen en eigenlijk zie ik dat nog niet gebeuren. Ik zou wel een aantal dingen kunnen noemen maar ik acht de kans dat ze aan de orde komen minimaal . Kortom ik ben somber gesteld maar hoop het beste enten al tevreden als de koers boven de huidige koers sluit. Q 1 moet dan scoren
  4. forum rang 6 SAHR-0310 24 februari 2020 07:22
    PostNL ziet groeivertraging bij Pakketten

    De volumegroei bij Pakketten bij PostNL was het afgelopen kwartaal een stuk lager dan in afgelopen jaren, namelijk 10 procent. Het postbedrijf spreekt van een ‘vertraging van de marktgroei’.

    Ten opzichte van 2018 was de omzet vorig jaar met 2,8 miljard euro iets beter, maar in het vierde kwartaal – het drukste kwartaal voor PostNL – daalde de omzet, van 843 miljoen naar 794 miljoen.

    Het onderliggende resultaat daalde ook, van 100 miljoen in het laatste kwartaal van 2018 naar 79 miljoen in 2019.

    Het aantal gebruikers van de PostNL app is flink gestegen. Het aantal consumenten dat digitaal verbonden is met PostNL steeg naar 5,3 miljoen.

    PostNL heeft de fusie met Sandd inmiddels afgerond. Het bedrijf is naar eigen zeggen op koers om de voorziene voordelen en synergiën te realiseren.
  5. forum rang 4 Gaston Lagaffe 24 februari 2020 07:40
    quote:

    Yes we can schreef op 24 februari 2020 07:23:

    Goede resultaten !!
    Mijn hemel, hebben we hem ook weer. Een specificatie van Q4 en 2019 moet nog komen. De daling van de volumegroei bij Parcels is in iedere geval niet goed (maar nog wel groei). Post lijkt wat te verbeteren nu Sandd niet meer vol concurreerde. Eigenlijk nog te vroeg om hosanna te roepen. Op het eerste gezicht redelijke cijfers (wat hadden we anders verwacht ?) met een redelijke Outlook, nu de specificatie nog. Nexive voor een deel weg is goed (al zullen ze er bitter weinig voor gekregen hebben).
  6. forum rang 4 Gaston Lagaffe 24 februari 2020 07:52
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 24 februari 2020 07:40:

    [...]Mijn hemel, hebben we hem ook weer. Een specificatie van Q4 en 2019 moet nog komen. De daling van de volumegroei bij Parcels is in iedere geval niet goed (maar nog wel groei). Post lijkt wat te verbeteren nu Sandd niet meer vol concurreerde. Eigenlijk nog te vroeg om hosanna te roepen. Op het eerste gezicht redelijke cijfers (wat hadden we anders verwacht ?) met een redelijke Outlook, nu de specificatie nog. Nexive voor een deel weg is goed (al zullen ze er bitter weinig voor gekregen hebben).
    Wat mij nog het meest zorgen baart is het tempo waarin de volumegroei bij Parcels daalt. We zitten ver in de top van de economische cyclus en we dalen van ca. 15% naar 10% groei. Het is nog steeds groei maar niemand zal verbaasd zijn als we, in een economisch mindere tijd, terugzakken naar enkele procenten. Dan kan je het met het huidige aantal DC's wel redden. Het kan zijn dat de groei daalt omdat ze prioriteit geven aan margeherstel maar dit moet dan uit de cijfers blijken. Ben benieuwd hoe die specificatie er uitziet maar verwacht er niet veel van.
  7. Hansbeleg 24 februari 2020 09:59
    Nu is het geen progressief dividend meer maar:

    "Het streven is een dividend uit te keren dat zich in belangrijke mate in lijn met de bedrijfsresultaten ontwikkelt."

    Wat een enorme klungels zijn het toch, altijd maar van alles beweren en werkelijk niets ervan waarmaken. Dat deze kneuzen op hun plek mogen blijven zitten is gewoon onvoorstelbaar. Niemand krijgt ze van hun plek ongeacht de resultaten.

    Ze had glorieus kunnen vertrekken bij het bpost bod met blije aandeelhouders, nu is het een totale afgang geworden. Welk lulverhaal moeten ze nu weer bij de roadshow gaan vertellen aan potentiële investeerders zoiets als: "goed dat jullie het zwamverhaal van vorig jaar niet geloofden, maar nu is het een gouden kans. Tja het dividend wordt ook niet meer progressief en we weten ook nog niet precies wanneer het komt, of het ooit nog komt."

    Zelfs de 2 euro lijkt buiten bereik voorlopig, grrr.
  8. Hansbeleg 24 februari 2020 10:40
    Vorig jaar zei Pim nog dat het dividend beleid niet gewijzigd kon worden en zie op 21 feb 2020 is het dividend beleid gewijzigd en niet ten voordele van de aandeelhouder. Geen aandeelhouder die er over mee mag praten. Weer een 1 tweetje tussen de RvC en RvB. Het blijven fantasten die Herna en Pim maar altijd gedekt door de RvC.

    www.postnl.nl/over-postnl/beleggers/d...

    Dividendbeleid
    Op 21 februari 2020 heeft de Raad van Bestuur met instemming van de Raad van Commissarissen een aangepast dividendbeleid goedgekeurd dat is afgestemd op de KPI’s voor genormaliseerd EBIT en de free cashflow. De belangrijkste elementen van dat beleid zijn:

    -Er wordt dividend uitgekeerd onder de voorwaarde dat PostNL correcte wijze binnen het vastgestelde financiële kader is gefinancierd.

    -Het streven is een dividend uit te keren dat zich in belangrijke mate in lijn met de bedrijfsresultaten ontwikkelt.

    -Pay-out ratio van circa 70-90% van het genormaliseerde totaalresultaat.

    -Contanten of aandelen naar keuze van de aandeelhouder.

    -Interimdividend van ~1/3 van het dividend in het voorgaande jaar.

    PostNL verwacht de dividenduitkering (die tijdelijk is opgeschort in verband met het effect van de Sandd-transactie) binnen 12 à 24 maanden na de afronding te hervatten.

    De toepassing van het dividendbeleid is afhankelijk van de financiële resultaten en het eigen vermogen van PostNL. Niettemin kan de Raad van Bestuur met goedkeuring van de Raad van Commissarissen het aan de reserves toe te voegen bedrag vaststellen in het licht van specifieke omstandigheden. Het dividendbeleid van PostNL zal jaarlijks worden bezien om te borgen dat het in lijn is met het financieel beleid van PostNL en dat PostNL dividenden zal blijven uitkeren.
918 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 46 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links