Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus blijft financiële markten bezighouden

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 februari 2020 06:30
    Ik denk dat jullie allebei verkeerd zitten met de inschattingen: een zeer groot deel wordt niet getest en zit gewoon thuis uit te zieken met verkoudheidsverschijnselen. Via via heb ik gehoord dat een aantal die positief getest waren niet meer hadden dan bij een gewone verkoudheid (gezonde jonge mensen).

    Vooral ouderen met een zwak immuunsysteem hebben grotere kans op complicaties.
  2. Beursflip 24 februari 2020 07:42
    quote:

    barondehuile schreef op 24 februari 2020 06:10:

    [...]

    Zelf woon ik in Thailand, in het midden van de toeristenindustrie, en lees het commentaar met enig vermaak. Momenteel zijn er nog nauwelijks Chinezen te bekennen, terwijl je er drie maanden geleden nog over struikelde. Toeristen uit China zijn inderdaad een belangrijke bron van inkomsten, maar het is nog steeds enorm druk met andere toeristen. Er zijn wat specifieke zaken gesloten, die het echt van de Chinezen moet hebben, maar de meesten maken, zij het minder, nog steeds cash. Wat betreft de gezondheidszorg zit je er wel naast. De medische en tandheelkundige status is beter dan in Nederland met zijn wachtlijsten en achtergebleven medische en sociale zorg. Heb een dochter in NL (arts) die dat beaamt. We weten natuurlijk niet hoe het afloopt, kan altijd nog verkeerd gaan en we moeten voorbereid zijn, maar er is geen reden tot doemdenken zoals sommigen hier doen op dit forum. Wat de beurs betreft, een beetje terugtrekken van de koersen en zelfs een eventuele paniek crash, hoort er nu eenmaal bij. Beter kijken naar de grafieken over 40-50 jaar en neem dan a.u.b. ook eens de dividenden (neem div rendement op 3,5%) mee en superponeer deze op de AEX. Als je dan dit soort grafieken bekijkt t.o.v. bijv DJ (dividend rendement slechts 1,5%), dan blijkt dat AEX nog niet zo slecht is geweest.
    Volgens mij heb jij een erg dikke duim. Het is helemaal niet druk in de Thaise toeristische gebieden. In plaatsen zoals Pattaya en op Phuket is de bezettingsgraad maar 35%. Alle Aziaten blijven massaal weg. Niet alleen Chinezen maar ook Japanners en Koreanen. Europeanen bleven overigens al weg ivm de gestegen kosten van levensonderhoud en diegenen die nog plannen hadden om te komen worden langzaam wakker. Barretjes maar vooral Gogos ed sturen hun personeel massaal naar huis.

    Privé ziekenhuizen in de toeristische gebieden zijn idd meer dan uitstekend. Maar ook schrikbarend duur. Grootste deel vd toeristen heeft helemaal geen toegang omdat men onvoldoende is verzekerd, laat staan dat de Thai er gebruik van maakt. De staatsziekenhuizen zijn veel slechter , veel verouderde apparatuur en op een gemiddelde dag zijn wachttijden van 3 uur of meer normaal.

    De Thaise overheid is niet transparant over de besmettingen en de reële aantallen zijn veel hoger. Bovendien liegt men consequent over bijv aantallen toeristen ed.

    Je hebt overigens wel gelijk dat dividend aristocraten veiliger zijn om te beleggen. Maar dat is een open deur. :-)
  3. forum rang 7 Kaviaar 24 februari 2020 07:48
    quote:

    Pieter Vandewalle schreef op 23 februari 2020 18:19:

    Buy the dips, dalingen duren nooit langer dan 48 uur, terwijl het buy the dip effect een tiental dagen onafgebroken volgt. De centrale banken kopen indien nodig zelfs aandelen op. The only way is up
    Na verloop van tijden is de way misschien weer up. Voorlopig zie ik down.
  4. forum rang 7 Kaviaar 24 februari 2020 07:51
    quote:

    Stinkschoen schreef op 23 februari 2020 21:34:

    Even tegengeluid voor bovenstaande optimisten:
    edition.cnn.com/2020/02/23/investing/...

    We zijn amper een maand verder, Europa, Azië en Midden-Oosten is tot nu toe bekend. Dit virus staat nog maar in de kinderschoenen. Mijn verwachting is dat de WHO deze week pandemie verklaart.

    Laten we hopen dat ik een doemdenker ben en dat het zal meevallen. De signalen van Corona en recessies in Duitsland, Japan en andere landen geven echter een rood signaal.

    Succes allen deze week en veel gezondheid toegewenst.
    Als de WHO het coronavirus als pandemie benoemt/verklaart, dan gaat het hard naar beneden op de beurzen!
  5. down 24 februari 2020 12:32
    Er worden weer oplichters die het corona virus aangrijpen stinkend rijk Welke debiel trapt hier nou in voor een land als italie waar enkele mensen gestorven aan een ziekte die zich jaarlijks voordoet en dan sterven duizenden mensen eraan Maar nu zou de wereld instorten als je deze debiele beursreactie
    moet geloven Kopen is het devies en je wordt rijk na vandaag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links