Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,595 23 apr 2024 09:23
  • +0,085 (+0,55%) Dagrange 15,490 - 15,655
  • 346.214 Gem. (3M) 3,5M

ABN-AMRO 2020

4.587 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 230 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. hangklok 21 februari 2020 09:47
    Advies blijft Houden.
    (ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor ABN AMRO verlaagd van 17,00 naar 15,00 euro met een onveranderd Houden advies.
    De analisten van de zakenbank verwachten dat de consensus voor ABN AMRO vermoedelijk omlaag gaat. "ABN AMRO ondervindt druk op veel fronten", schreven zij.
    De marges staan "stevig" onder druk als gevolg van de lage rente. Met beperkte ruimte voor groei van het leningenboek, zullen de rentebaten volgens Berenberg dit jaar vermoedelijk teruglopen met 4 procent. De post 'other income' drukt volgens de analisten de winst per aandeel.
    Pluspunt is volgens Berenberg het dividendrendement van 8 procent dat ABN AMRO biedt, waardoor de afwaarderingen van de consensus nog mee zullen vallen.
    Toch maar een plukje gekocht op 14,77 voor het dividend. Moet toch rap terug naar die 15 euro gaan vandaag
  2. hangklok 21 februari 2020 14:19
    quote:

    ABCM schreef op 21 februari 2020 11:39:

    [...]

    Er is precies 1 recent koersdoel van 15 euro. Die van 21,30 en 17 noem je dan weer niet.. maar wie kijkt er nog naar koersdoelen?
    Ik niet, ik kijk naar dividend, en die is bij deze koers 8,5% Krijg je op diezelfde bank en elders niet op de spaar rekeningen
  3. ABCM 21 februari 2020 14:44
    quote:

    hangklok schreef op 21 februari 2020 14:19:

    [...]Ik niet, ik kijk naar dividend, en die is bij deze koers 8,5% Krijg je op diezelfde bank en elders niet op de spaar rekeningen
    Precies de reden dat ik ze ook heb. Hopelijk nog wat stijgen, want als het zo door blijft dalen kan het dividend niet tegen mijn koersverlies op.
  4. forum rang 5 tradersonly 21 februari 2020 16:24
    ABNAMRO - Druk op de onderkant
    Al enige weken wordt door de spelers een trading range gevormd met 14,90 a ondergrens en krap 18,00 als bovengrens.
    In de afgelopen twee weken wordt de onderkant van de bandbreedte flink onder druk gezet. Mede gevoed door de minstand op de swingteller en de dalende RSI moeten de bulls alle zeilen bijzetten om binnen de range te blijven. Als dit lukt ligt een opleving naar 18,00 in het verschiet. Zo niet, dan kan de koers rap zakken naar de
    12,00 zone.
    Conditie: Down.
    Coaching: even aanzien of de bulls zullen overleven. Bij een witte candle zijn er EL kansen.
    bron: chart navigator
    nico bakker
  5. forum rang 8 Lepre Chaun 22 februari 2020 17:40
    ABN Amro: aantrekkelijk gewaardeerde bank

    ABN Amro is verwikkeld in een witwasschandaal. ABN Amro is een gezonde en sterke Nederlandse bank. ABN heeft een sterke balans en betaalt een erg fors dividend. Door de negatieve headlines in het nieuws is een erg negatief sentiment ontstaan. De huidige beurskoers weerspiegelt niet de waarde van ABN.

    Witwasschandaal
    Het OM heeft een onderzoek naar ABN gestart wegens witwaspraktijken waarbij de bank niet voldoende controles zou hebben uitgevoerd. Het tegengaan van witwaspraktijken zou niet goed door de bank zijn aangepakt. ABN had waarschijnlijk meer moeten doen. Het lijkt een beetje op de situatie waarin ING zich vorig jaar bevond. ING kreeg toen een boete van €775 miljoen euro. Nu is de marktkapitalisatie van ING ruim 2.5x die van ABN en verwacht men voor ABN een boete die veel lager zal uitvallen dan die van ING. Waarschijnlijk kan ABN een boete van rond de €250 miljoen tegemoetzien.

    Afstraffing
    Toen het nieuws in september uitkwam, daalde de waarde van ABN met ruim €1.5 miljard euro. Dat lijkt me erg overdreven. Nadat de boete vast komt
    Nu is de marktkapitalisatie van ING ruim 2.5x die van ABN en verwacht men voor ABN een boete die veel lager zal uitvallen dan die van ING. Waarschijnlijk kan ABN een boete van rond de €250 miljoen tegemoetzien.

    Afstraffing
    Toen het nieuws in september uitkwam, daalde de waarde van ABN met ruim €1.5 miljard euro. Dat lijkt me erg overdreven. Nadat de boete vast komt te staan en blijkt dat deze verreweg geen €1.5 miljard zal bedragen, verwacht ik dat er kopers in ABN komen. De onzekerheid voor het moment is dan weg en dan kan de koers krachtig en snel herstellen richting de €20.

    Underperformance versus ING
    In de afgelopen maanden heeft ABN een flinke underperformance ten opzichte van concurrent ING laten zien.
    Dit lijkt te komen door al het negatieve nieuws rondom het witwasschandaal. Ook hiernaar kijkend lijkt het erop dat de koers gewoon onterecht te veel is achtergebleven. Een boete van bijvoorbeeld 200 miljoen euro zou slechts 25 cent in de beurskoers van ABN betekenen. Het sentiment heeft gezorgd voor de flinke onderwaardering versus ING. Deze zal er met de tijd langzaam uitstromen en ABN kan flink herstellen.

    Sterke bank
    Naast dat het erop lijkt dat het witwasschandaal onnodig veel op de koers heeft gewerkt, is ABN gewoon een heel sterke bank. Ze is erg solvabel met een CET1-ratio van over 18%. Ver boven de Basel eisen en ook hoger dan bijvoorbeeld ING (14.5%). ABN kan tegen een stootje en een recessie overleeft ze gemakkelijk. Daarnaast heeft ABN waarschijnlijk rond de €2.10 in 2019 verdient en zal de winst per aandeel in 2020 ook weer, misschien net eronder, rond die koers uitkomen. Het aandeel ABN noteert minder dan 8x de winst. Daarnaast betaalt ABN een dividend van €1.40 per aandeel per jaar. Dat is bijna 9%. Nu verwacht ik dat ze het dividend wel iets zullen verlagen, richting de €1.28. Echter is dat nog steeds Echter is dat nog steeds een heel mooi dividend voor een sterk bedrijf als ABN.

    Koopwaardig
    Het onterecht stevige negatieve sentiment in combinatie met de sterke balans en het uitstekende dividend, maken ABN een geschikte kandidaat voor uw portefeuille.
4.587 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 230 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links