Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HAL Trust AEX:HAL.NL, BMG455841020

  • 125,400 19 apr 2024 17:35
  • -0,200 (-0,16%) Dagrange 124,000 - 125,800
  • 9.138 Gem. (3M) 13,8K

HAL TRUST Unit - 2020

625 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 3 maart 2020 08:11
    HAL vergroot belang in SBM Offshore

    Gepubliceerd op 3 maart 2020 07:50 | Views: 715

    HAL Trust 02 mrt
    132,00 0,00 (0,00%)

    SBM Offshore 02 mrt
    14,24 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Investeerder HAL heeft zijn kapitaalbelang en stemrecht in maritiem oliedienstverlener SBM Offshore vergroot naar 20,35 procent. Dat blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Bij de meest recente eerdere melding, in november 2014, werd bekend dat HAL een belang van 15,01 procent had in SBM.
  2. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 3 maart 2020 14:42
    quote:

    twinkletown schreef op 3 maart 2020 09:40:

    Hal Trust verhoogde haar belang in SBM Offshore van 15,01% naar 20,35% in een deal van 123 miljoen euro. (bron: Bolero BE)
    Op zich goed dat HAL haar liquiditeiten aan het werk zet. Timing is de laatste tijd echter niet zo gelukkig. Daarnaast zou ik het waarderen als een beetje aan diversificatie wordt gedaan (niet alles op olie en maritiem).

    Afgaand op de omzetontwikkeling van het aandeel SBM vermoed ik dat er flinke plukken zijn gekocht tijdens de korststondige euforie na de jaarcijfers van SBM. Aan die aankopen kleeft nu dus een "virtueeel" verlies van dubbele cijfers(%).

    Ik kan me herinneren dat het uitbreiden van het belang in Boskalis ook niet erg gelukkig was qua timing; dat gebeurde volgens mij in september 2018, met als gevolg dat de koers van 24 naar 29 werd gepompt. Ruim twee maanden later waren diezelfde stukken voor twee tientjes te krijgen. In de zomer van 2019 werd zelfs een kijkje genomen onder de 17 (-40%)...

    Ik heb onlangs overigens ook wat op SBM gedaan, dus wat dat betreft ben ik het met ze eens (stabiele cashflow, schappelijke waardering, mooi dividend). Verder ben ik nog steeds in het bezit van wat stukken HAL. Ik heb daarbij echter wel het belang in Grandvision afgedekt, omdat ik er zeker niet 100% van overtuigd ben dat die overname door gaat (mededingingsproblemen en/of force majeure i.v.m. corona-crisis) en een dergelijk event een flinke impact kan hebben op de koers van HAL. Ook nooit fan geweest van Grandvision trouwens, wegens veel te duur en non-delivering op hun IPO-beloften. Desondanks wel een sterk staaltje van HAL. Ik zou graag zien dat ze zich meer op dit soort dingen richten (buy-and-build, smeuïg marketingsausje erover voor een krankzinnige IPO-prijs en hop 5x je inleg te pakken!!), het echte private equity werk waarbij structureel knollen voor citroenen verkocht kunnen worden.
  3. Toddemij 4 maart 2020 10:32
    @ MOEdig Voorwaarts

    Kan me daarbij aansluiten, heb zulksgelijks ook al eerder gezegd, meer diversificatie m.n. richting techniek en electronica c.q internet. Teveel olie -gerelateerd nu. Wellicht gaat men met geld van GV meer die kant op en ja, moeten meer buy and build en dan een IPO gaan doen. Coolblue bijvoorbeeld zou men naar de beurs moeten brengen.
  4. Brogembank 5 maart 2020 09:40
    quote:

    Toddemij schreef op 4 maart 2020 10:32:

    @ MOEdig Voorwaarts

    Kan me daarbij aansluiten, heb zulksgelijks ook al eerder gezegd, meer diversificatie m.n. richting techniek en electronica c.q internet. Teveel olie -gerelateerd nu. Wellicht gaat men met geld van GV meer die kant op en ja, moeten meer buy and build en dan een IPO gaan doen. Coolblue bijvoorbeeld zou men naar de beurs moeten brengen.
    Voor zover mij bekend bezit HAL "slechts" 50% van Coolblue. Dus een IPO zal alleen gebeuren in goed overleg met de oprichters.

    Wel eens met het idee van diversificatie richting modernere sectoren, zie de outperformance de laatste jaren van bijv. Sofina en in mindere mate ook Kinnevik (Zweden) tov HAL. Echter, dit vereist wél expertise. Zowel Sofina als Kinnevik hebben jaren gespendeerd om een netwerk in electronica/digitaal/telecoms/e-commerce op te bouwen. Tevens werkt iig Sofina intensief samen met venture capital(-ists) en private equity wereldwijd.
    HAL beschikt momenteel niet over een soortgelijk netwerk in deze sectoren voor zover mij bekend; hun kracht ligt juist bij olie en maritiem. Dat hoeft op zich ook geen probleem te vormen. Boskalis is nu reeds druk bezig met windmolenparken en wereldwijd baggeren om de stijgende zeeniveaus te beheersen. Dus kan HAL via Boskalis, SBM en Vopak volop profiteren van de energie transitie en klimaatsverandering over de komende generatie(s).
    Ik zou liever zien dat HAL de opbrengsten van GV zou herinvesteren (afgezien van mogelijke uitbouw in maritiem) in een verdere focus op bedrijven die profiteren van de energietransitie enerzijds en daarnaast verder zou bouwen met de Deli groothandels aan een Europese Home Depot.

    Mijn 2 cent voor vanmorgen :-)

    Brogem
  5. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 5 maart 2020 12:21
    @Brogem

    Daar zit ook wel wat, schoenmaker blijf bij je leest.

    Met betrekking tot Coolblue denk ik dat de marges daar flinterdun zullen blijven. "Beleggers" zijn echter dol op dit soort bedrijven, dus lijkt een IPO me de beste, snelste en meest effectieve manier om waarde te creëren.
  6. forum rang 4 hjs64 5 maart 2020 17:32
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 5 maart 2020 12:21:

    @Brogem

    Daar zit ook wel wat, schoenmaker blijf bij je leest.

    Met betrekking tot Coolblue denk ik dat de marges daar flinterdun zullen blijven. "Beleggers" zijn echter dol op dit soort bedrijven, dus lijkt een IPO me de beste, snelste en meest effectieve manier om waarde te creëren.
    Geheel mee eens, anderzijds een teen in het water steken in een business waar je nog geen verstand van hebt kan ook geen kwaad. Onroerend goed bijvoorbeeld, wat HAL dus recent al gedaan heeft.
  7. pim f 5 maart 2020 18:20
    quote:

    hjs64 schreef op 5 maart 2020 17:32:

    [...]
    ... een business waar je nog geen verstand van hebt kan ook geen kwaad. Onroerend goed bijvoorbeeld ...
    Ze hadden in Seattle heel wat onroerend goed vroeger, ik denk dat je abuis bent met je vermoeden dat HAL geen verstand van onroerend goed heeft (toegegeven: in de VS)
  8. pim f 5 maart 2020 18:46
    Hal met IHC bezig? Ik ga een apart IHC-draadje maken op dit forum.

    www.telegraaf.nl/financieel/187207463...
    Uit interview met Boskalis-topman Berdowski:
    "U wilt geen diversificatie, bijvoorbeeld in de scheepsbouw? IHC Merwede staat te koop.
    „We erkennen het belang van de kennis van Nederlandse scheepsbouw. Onze aandeelhouder HAL is met IHC bezig."
  9. forum rang 4 hjs64 5 maart 2020 19:09
    quote:

    pim f schreef op 5 maart 2020 18:20:

    [...]
    Ze hadden in Seattle heel wat onroerend goed vroeger, ik denk dat je abuis bent met je vermoeden dat HAL geen verstand van onroerend goed heeft (toegegeven: in de VS)
    Zou kunnen, vraag is natuurlijk wel of het personeel van destijds ernog zit. Ik vind het overigens best interessant dat HAL weer een teen in de onroerend goed wereld steekt.
  10. forum rang 6 Plein777 6 maart 2020 08:36
    Uit De Telegraaf

    Maker Ray-Ban-zonnebrillen gebukt onder coronavirus

    5 min geleden in FINANCIEEL

    CHARENTON-LE-PONT (ANP/BLOOMBERG) - Het nieuwe coronavirus drukt op de verkoop van brillen in met name China. Brillengigant EssilorLuxottica houdt daarom rekening met tegenvallende opbrengsten in de eerste helft van het jaar. Zelfs als de verkopen snel weer zullen aantrekken, zal de omzetgroei van de maker van onder meer Ray-Ban-zonnebrillen lager zijn dan de laatste jaren gebruikelijk was.

    Afgelopen jaar wist het concern zijn omzet nog met meer dan 7 procent op te krikken tot 17,4 miljard euro. Voor heel 2020 gaat EssilorLuxottica nu uit van 3 tot 5 procent groei, bij constante wisselkoersen. De nettowinst, aangepast voor kosten die gemaakt werden in verband met de eerdere fusie tussen het Franse Essilor en het Italiaanse Luxottica, steeg vorig jaar met dik 9 procent tot 1,9 miljard euro.

    Er was afgelopen jaar nog veel gedoe over onder meer de winstgevendheid bij het concern. EssilorLuxottica kampte met gerommel in het hoogste management vanwege een machtsstrijd tussen topbestuurders. Daarnaast rammelde de activistische investeerder Third Point aan de poort. Volgens het hedgefonds zou de brillencombinatie veel meer synergievoordelen uit haar fusie kunnen halen. De onderneming is inmiddels op zoek naar een nieuwe topbestuurder. Dat moet voor het einde van dit jaar geregeld zijn. Vrijdag werd alvast een extra financieel directeur benoemd.

    EssilorLuxottica is tevens de koper van het in Amsterdam genoteerde optiekbedrijf GrandVision, bekend van ketens als EyeWish en Pearle. Het duurt waarschijnlijk nog wel een tijd voor die miljardendeal rond is. De Europese Commissie doet momenteel onderzoek naar de gevolgen voor de concurrentie op de brillenmarkt. Ook in Brazilië, Chili, Mexico en Turkije houden autoriteiten de deal tegen het licht. Toezichthouders in de Verenigde Staten, Rusland en Colombia zijn al wel akkoord.
  11. forum rang 7 ff_relativeren 12 maart 2020 01:52
    quote:

    Plein777 schreef op 9 maart 2020 08:13:

    Het zou mij niets verbazen als EssilorLuxottica afziet van de overname van Grandvision vanwege de slechte markt omstandigheden.
    @ Plein777,

    oke ik hap wel ; ik denk dat de GrandVision verkoop aan EssilorLuxottica gewoon door gaat.
    De reden ervoor schreef je zelf al hierboven (op 6 maart) ;

    Het gaat nog een (hele) poos duren voordat de verkoop rond is, omdat diverse nationale instanties nog onderzoek willen doen naar de impact voor de brillenmarkt :

    EssilorLuxottica is tevens de koper van het in Amsterdam genoteerde optiekbedrijf GrandVision, bekend van ketens als EyeWish en Pearle. Het duurt waarschijnlijk nog wel een tijd voor die miljardendeal rond is. De Europese Commissie doet momenteel onderzoek naar de gevolgen voor de concurrentie op de brillenmarkt. Ook in Brazilië, Chili, Mexico en Turkije houden autoriteiten de deal tegen het licht. Toezichthouders in de Verenigde Staten, Rusland en Colombia zijn al wel akkoord.

    Tegen dat het zo ver is, is de Corona-situatie hopelijk voor heel de wereld veranderd.
  12. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 12 maart 2020 17:27
    quote:

    Brogembank schreef op 12 maart 2020 17:12:

    Ik ben benieuwd of HAL van de huidige paniek gebruikmaakt om die grote zak met cash aan het werk te zetten...

    Je bedoelt de opbrengst van die Grandvision-deal die onder de huidige, extreme omstandigheden steeds onzekerder lijkt te worden??
625 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links