Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Marihuana lijkt de weg weer omhoog te vinden.

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 februari 2020 23:48
    Na enorme dalingen tot zelfs een tiende van de top lijkt het nu weer omhoog te mogen. Zie bv tilray en cronos group.

    Zeer volatiele aandelen maar als de draai daar is kan het heel snel gaan.

    Afgelopen vrijdag omzetten tot 100 miljoen per dag per fonds, het zijn dus geen kleine jongens. De belangen zijn groot.

    Ik heb bescheiden gekocht, zoals jullie weten is verreweg mijn grootste fonds, Lazio Roma (88 procent).
  2. forum rang 6 !@#$!@! 16 februari 2020 00:05
    Heb je nog meer aandelen op je lijstje om naar te kijken ?

    Ziet er technisch erg leuk uit idd voor een mogelijke trade.

    Ik lees echter ook:
    www.barrons.com/articles/marijuana-co...

    Dat Tilroy nog maar 4 maanden cash zou hebben ? Lijkt mij dat dat niet klopt, anders zou de koers nog niet zo hoog staan. Zal eens wat verder lezen.
  3. forum rang 6 !@#$!@! 16 februari 2020 00:28
    Zoals ik het lees is het niks voor de lange termijn. Een leuke trade is natuurlijk altijd mogelijk. Maar als er sprake is van cash problemen wordt het neerwaarts risico gewoon erg groot. Snelle dalingen van 50% zijn niet ongewoon in zulke situaties en wat voor mogelijke winst staat daar tegenover ?

    seekingalpha.com/article/4322416-tilr...

    No Value Yet
    The stock currently trades at a $1.7 billion valuation before any at-the-market equity sales during the quarter. The company only had $122 million of cash on the balance sheet to end September and sold around 1.3 million shares during Q3.

    The prospects for the stock just aren't promising, with 2020 revenue targets of only $313 million and 2021 at $471 million.

    A stock isn't going to maintain a '21 P/S multiple of nearly 4x with ongoing losses, low gross margins, and required capital raises.

    Er zitten dus nog hoge verwachtingen in de koers. Met hoge verwachte winstmarges. Dit is natuurlijk een illusie. Iedereen kan Cannabis verbouwen (ik kan het weten ;-) en het is makkelijk toetreden als verbouwer. Het is in feite een landbouwproduct. Daar zitten nooit hoge marges op. Dat is nou juist de primaire functie van een vrije markt.
    Of er echter een Wallmarkt gaat opstaan tussen de canabistelers. Tja, dat zal moeilijk te voorspellen zijn natuurlijk :-)
  4. [verwijderd] 16 februari 2020 13:29
    De wondere wereld van beleggen, daar waar geen grenzen meer bestaan en alles is anders dan vroeger maar veel is ook gelijk. Wat probeer ik hier uit te leggen kijk je bv. Naar een aandeel als Uber, die tent is op 40 usd, 70 miljard waard. .Dan vraag je je af, wat voor megewinst maakt dit fijne bedrijf?.....miljardenverliezen per jaar en de verwachting is , de komende jaren alleen maar verlies.en het bedrijfsmodel wordt ook nog eens als waardeloos betitteld door menig analist.

    Daarom kijk ik alleen met een technisch oog naar deze aandelen, dat is met een vrij troebel oog temeer daar ik staar heb, volgende maand gaan ze dat hier hopelijk verhelpen, Ik kijk hier alleen voor de korte termijn, de aandelen zijn na een soort tulpenmanie enorm gezakt tot vaak weer bij koers van introductie, een paar jaar terug zijn ze enorm aangeprezen ook hier op de IEX, nu is wellicht weer eens de tijd daar om mee te liften op een snelle stijging, de omzetten in de fondsen dus ook de belangen zijn enorm, ik zei al, 100 miljoen per dag.

    Het is een spel lijkt t Wel, de onderliggende cijfers schijnen minder van belang te zijn, wees wel voorzichtig dus bescheiden, in de wetenschap dat bescheidenheid vaak niet makkelijk is voor iemand die zijn vermogen belegt.

    Pas dus op en houd het hoofd koel en neem op tijd je winst.....of verlies en daar ligt dan ook meteen het grote probleem. Wanneer is genoeg genoeg? Daar ligt ook de frustratie. Succes.

  5. forum rang 6 !@#$!@! 16 februari 2020 14:27
    ja precies voor de korte trade. Ben het met je eens, technisch ziet het er aanlokkelijk uit. Zelf handel ik ook eigenlijk alleen technisch.
    Echter heb ik ondertussen ervaren dat kijken naar de fundamentels wel helpt om beter te scoren. Niet omdat ik weet wat een aandeel waard zou moeten zijn of welke kant de koers opgaat, maar meer wat zijn de sentimentele mogelijkheden.

    Kijk bv naar Tesla. Maakt ook geen winst nog, maar goed verhaal , met veel fantasie over toekomstige winsten.
    Immers Amazon maakt tot een paar jaar geleden ook alleen maar verlies voor decennia lang, vergeet dat niet.
    WeWork was een aandeel die geen goed verhaal en fantasie had en de IPO mislukt. (geen markt waar hoge marges mogelijk zijn door veel concurrentie)

    Uber heeft de fantasie nog steeds omdat men gelooft dat dat een "winnaar-takes-all" markt is , net als bv met google en amazon. Dus veel potentie.

    Als een aandeel als TLRY geen fundamentele draai kan maken dan is het alleen traden voor een tussentijdse opleving. Dat is gewoon erg lastig en heeft geen goede kans/risico verhouding nmm.

    Maar technisch lijkt een draai mogelijk. Hoge omzetten zoals je zegt. Dus wat dat betreft staat het licht op groen :-)

  6. forum rang 6 !@#$!@! 16 februari 2020 14:43
    Ga ik lezen over Cronos, kijken wat er mogelijk is:
    seekingalpha.com/article/4323758-3-re...

    Begint goed. Lijkt een mooie kandidaat om te traden. Veel geld, wordt gesteund door een groot bedrijf.
    Wordt het aandeel gewaardeerd tegen 76* de omzet.
    (Tilroy wordt gewaardeerd op 4* de omzet)

    Dat is nog hoger dan een aandeel als BYND :-) Terwijl BYND een duidelijk eerste move voordeel heeft, groei alleen beperkt wordt door capaciteit, terwijl er nog heel veel potentie is (deals met fast-food-ketens). Veel fantasie dus en ook daadwerkelijke groei van 75%-100% per jaar.

    Ter cannabisomzet de verwachte groei 25% per jaar is in een optimistisch scenario.
    HAHA. WOW. Dat voor een aandeel wat al 75% in prijs is gedaald.

    Aan de andere kant. Het kan dus altijd gekker :-)

  7. forum rang 7 hirshi 16 februari 2020 18:19
    In 1975 had ik al mijn eigen weedplantage in mijn tuin op het zuiden. Knippen en cultiveren van de planten die manshoog groeiden en de mannelijke planten verwijderen. Ik wist er alles van.

    De oogst hing ik te drogen in de kelder van mijn historisch pand dat ik voor 75.000 gulden gekocht had bestaande uit twee woningen en twee kantoren in het centrum van Rotterdam. Dat waren nog eens tijden!

    Zakken vol rookbare weed toen het verbouwen en oogsten nog niet verboden was en nog niet aangemerkt werd als een plantage. Ik deed er commercieel niets mee maar ik had nooit zoveel vrienden als in die tijd

    Mijn buurman, dokter Blo..... zei me "Verdomd dat is hennep - kunst zei ik "wat dacht je madeliefjes?"

    Maar ik had meer oog voor het kadastraal splitsen van het pand en de marihuana oogst was voor vrienden zoals de roemruchte Rotterdammer Willem Wodka en vele anderen. Met dat kadastraal splitsen heb ik goed verdiend. De bouwtekeningen maakte ik zelf. Al snel wist ik hoe dat moest.

    Toen de regelgeving kwam wist ik de de maffia zich zou gaan ontfermen over de weedproductie en moest ik er niets meer van hebben. Nam er afstand van.

    Dat was het begin van mijn ervaringen in onroerend goed.
    Legale beleggingen in weed vereist een grote specialisatie.

    In Canada is weed gelegaliseerd.

    Benauwde enge nationalisten zoals de melegomane zelfverrijker en warhoofd Baudet moeten niets hebben van een verdrag met Canada.

    Eendachtig aan Henk Spaan geldt hier:"Vuilnisman kan deze zak ook mee?"
  8. forum rang 6 !@#$!@! 24 februari 2020 22:34
    ahhh Jammer. Voor een korte trade houd ik natuurlijk een stop-loss aan. na een stijging verhoog ik die dan tot net boven de aankoopprijs om een verlies te voorkomen. Op een dag als dit wordt ik dan ook uitgestopt. Ook Cronos is flink door zijn steun gezakt en wordt dan helaas met verlies verkocht.
    Geen goede timing dus.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,19 -0,02%
EUR/USD 1,0660 -0,10%
FTSE 100 7.877,55 +0,38%
Germany40^ 17.838,60 +0,39%
Gold spot 2.376,10 +0,64%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,27%
JUST E...
+5,89%
Air Fr...
+4,09%
Alfen ...
+2,65%
RANDST...
+1,89%

Dalers

Pharming
-7,44%
PostNL
-6,30%
Avantium
-5,81%
ASMI
-4,27%
BESI
-2,11%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links