Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 14,080 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,000 - 14,120
  • 57.121 Gem. (3M) 90,4K

Wereldhave - 2020

5.581 Posts
Pagina: «« 1 ... 90 91 92 93 94 ... 280 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 februari 2020 15:45
    Deze langs de lijn CEO is blij met een plan in de media waaruit blijkt dat waarde creatie mogelijk is. Een belangrijke stap - zelfvertrouwen. Ik hoop dat de CEO gaat meedenken in plaats van afschieten.

    Ik ben toch bang dat je niet in 2 maanden kunt groeien van LinkedIn Huilkind afstammeling van Narcissus naar een volgroeide CEO. Ik verwacht dat de initiële reactie van WHA hautain gaat zijn.
  2. [verwijderd] 19 februari 2020 16:48
    quote:

    The Third Way... schreef op 19 februari 2020 16:31:

    [...]

    Wordt een interview buiten, we wonen op straat na de koersdalingen... ;-)

    As a frequent forum poster I am used to have superior knowledge. With every stock I see great possibilities, where others only see problems.
    As newly appointed CEO of WHA I will implement our 20-20 vision. It gives me great energy.....

    Blijft ook dan nog een belachelijk transcript.
  3. forum rang 5 The Third Way... 19 februari 2020 17:49
    Beste leden,

    We krijgen steeds meer steunaanmeldingen, gewaardeerd!
    Indien je ook aandelen bezit en wilt meedoen, samen zijn we sterker!

    Meld je aub aan met vermelding van exact aandelenbezit, alles blijft confidentieel en alleen met jouw geschreven akkoord zal je naam ergens vermeld worden (en dan nog komt er eerst een bericht voor jou ter controle).

    Verder: indien WH ons inderdaad zoals gesteld uitnodigt voor een gesprek dan zal ik in deze groep partners in crime uitnodigen.

    TThirdWay@gmail.com
  4. [verwijderd] 19 februari 2020 19:54
    quote:

    NLvalue schreef op 18 februari 2020 18:14:

    shortmeldingen 17/2

    Millenium 1,54 (-0.09)

    Ik zie dat dalen niet zo.. wordt voorzichtig teruggekocht op dit nivo al een aantal dagen.

    Je zou haast denken dat ze afspreken wie wanneer mag terugkopen. Als dan elke particulier die t uiteindelijk zat was zn bezit verkocht heeft op 16.03.. dan is de vraag hoeveel dan er nog teruggekocht moet worden
    Het patroon dat ik hier zie is dat short-partijen aandelen shorten voorafgaande aan de presentatie van de resultaten, als ze verwachten dat in de presentatie nieuws zit dat druk op het aandeel legt.

    Veel hedge funds werken met automatische systemen die een aandeel, of plukken van een positie, verkopen als er aankondigingen van dividendverlagingen komen. Dat was bij WHA ook in 2018 het geval.

    De shorters sorteren daarop voor, en kopen nu op de huidige niveaus terug.

  5. [verwijderd] 19 februari 2020 21:04
    Korte reactie op plan TTW.

    (Met excuses voor de beknopte reactie, maar ik heb echt niet meer tijd. Heb het wel goed doorgelezen).

    WAT IK NIET BEGRIJP

    1. Verkoop Wereldhave Belgium. Waarom?.

    Tja, kan en het aandeel staat hoog. Maar toch, waarom eigenlijk? Snel opbrengst scoren?

    Het hele idee van een vastgoedfonds is dat ruimten worden verhuurd en dat daaruit huurpenningen worden geind en die vervolgens doorgeeft aan dividendbeleggers. Daar volgt ook hun FBI status uit.

    Dus dan wil je dat verkopen en het geld uitkeren. Dat gaat dan meteen van de koers van WHA af, en het dividend wordt in België met 50 procent belast.

    Wat moet met je met de opbrengst doen? Weer beleggen in een ander vastgoedfonds?

    2. Verkoop non-core activities in NL. Onwerkbaar.

    Het idee van TTW is hier dat binnen een winkelcentrum gedeelten die gereserveerd worden voor woningen en kantoren, apart verkocht kunnen worden.

    Je kunt m.i. echter non-core assets alleen verkopen als het gaat om hele winkelcentra tegelijk. Niet als het gaat om individuele panden binnen een centrum. Dat is onwerkbaar.

    Dit is ook de reden dat WHA al een aantal jaar een stuk of vier centra heeft die moeilijk rendabel gemaakt konden worden omdat er verschillende eigenaren waren. Dat leidt bij langetermijnzaken zoals de strategie voor het centrum en de opstelling naar de gemeente ivm het alles bepalende parkeerbeleid, Poolse Landdag-verschijnselen waardoor je geen vuist meer kan maken.

    Dit is door WHA ook herhaaldelijk gemeld als het grootste probleem in de NL portefeuille, ook bij het laatste jaarverslag. Dit is ook de reden dat Woensel als eerste de deur uit ging.

    Het is me herhaaldelijk opgevallen dat vrijwel niemand op dit forum het probleem begrijpt dat je met meerdere eigenaren krijgt.

    In het voorstel van TTW krijgen alle centra nu een groot aantal eigenaren. Wereldhave voor de overblijvende winkels, daarnaast maximaal een stuk of 20 eigenaren voor de herbestemde panden.

    Dit punt zal echt uit het voorstel moeten. Het is onwerkbaar.

    WAAR IK HET MEE EENS BEN

    1. Net als anderen begrijp ik niet waar die 350 mln die vrijgespeeld wordt door de verkoop van de Franse assets, nu eigenlijk in geïnvesteerd wordt. Hier zou WHA directie meer duidelijkheid over moeten geven.

    Het kan volgens mij niet gaan om het aantrekkelijk maken van de centra voor mixed use. Het gemiddelde winkelpand is nu al uitstekend geschikt voor een artsenpraktijk of een nagelstudio of een ouderenopvang, om maar wat te noemen. Het is alleen een kwestie van de juiste apparaten en meubels naar binnen rijden. Waarom daat 350 mln aan spenderen?

    Persoonlijk zou ik van die 350 mln een paar nieuwe centra in NL kopen, mits ze goedkoop kunnen worden ingekocht en verbeterd kunnen worden. Als dat niet kan, dan is het inkopen van aandelen veel logischer. Vanwege lagere dividendkosten.

    Kortom, laat de directie maar eens uitleggen hoe die 350 mln besteed gaan worden.

    Blijft het onduidelijk en wil men geen eigen aandelen inkopen, laat ze dan wachten met de-investeren in Frankrijk. De Franse centra boeken meer winst dan de 2 % rente die WHA aan kredietverstrekkers betaalt. En als het geld op de plank ligt, levert het niets op.

    2. Verhuizen van het hoofdkantoor.

    Appeltje eitje. Mijn plan oorspronkelijk, en uiteraard ben ik het daar nog mee eens.

    3. Asset light.

    Dit is een mooie term. Als ik het goed begrijp is het idee dat WHA zijn expertise als manager van winkelcentra aanbiedt aan andere eigenaren van centra.

    Dat vind ik een erg goed idee. Geen downside, weinig risico's, veel upside.

  6. [verwijderd] 19 februari 2020 21:10
    quote:

    crux schreef op 19 februari 2020 19:40:

    [...].
    Maar met een andere alias doorgegaan, Ala......

    Gekloot met instellingen, wilde daarna niet terug.... Dus niet echt. MFC error:

    An MFC error means that something happened that was not anticipated by the program. This may be caused by various things, such as checking the version of CompanionLink during a sync, bugs in the software, or bugs in programs our software is trying to access.
  7. [verwijderd] 19 februari 2020 21:15
    quote:

    FreedomFighter schreef op 19 februari 2020 21:04:

    Waar ik het mee eens ben

    1. Net als anderen begrijp ik niet waar die 350 mln die vrijgespeeld wordt door de verkoop van de Franse assets, nu eigenlijk in geïnvesteerd wordt. Hier zou WHA directie meer duidelijkheid over moeten geven.

    Het kan volgens mij niet gaan om het aantrekkelijk maken van de centra voor mixed use. Het gemiddelde winkelpand is nu al uitstekend geschikt voor een artsenpraktijk of een nagelstudio of een ouderenopvang, om maar wat te noemen. Het is alleen een kwestie van de juiste apparaten en meubels naar binnen rijden. Moet daar 350 mln aan gespendeerd worden.

    Persoonlijk zou ik van die 350 mln een paar nieuwe centra in NL kopen, mits ze goedkoop kunnen worden ingekocht en verbeterd kunnen worden. Als dat niet kan, dan is het inkopen van aandelen veel logischer. Vanwege lagere dividendkosten.

    Kortom, laat de directie maar eens uitleggen hoe die 350 mln besteed gaan worden.

    Precies. Die 350 miljoen. Kan het niet vaak genoeg herhalen. Waar is de uitleg.
    Je kan als WHA echt niet nieuwe centra aan gaan kopen zolang je eigen aandeel 50% van NAV staat. Eigen aandelen inkopen is altijd een betere propositie dan elders kopen. WHA zou bij wijze van spreken zelfs beter ECP aandelen kunnen kopen dan los vastgoed. En dat blijft zo totdat andere fondsen de centra afboeken - en gezien alle cijferpresentaties gaat dat echt niet zo 1-2-3 gebeuren.
5.581 Posts
Pagina: «« 1 ... 90 91 92 93 94 ... 280 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links