Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China nieuws berichten

7.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 274 275 276 277 278 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 17 februari 2020 07:56
    Centrale bank China verlaagt rente

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese centrale bank heeft maandag een belangrijk rentetarief verlaagd, wat de opmaat kan zijn naar lagere standaardrentes, om zo de Chinese economie, die getroffen is door de uitbraak van een dodelijk coronavirus, steun te bieden.

    De centrale bank verlaagde de rente voor eenjarige middellange kredieten van 3,25 naar 3,15 procent, volgens een verklaring op de website van de centrale bank.

    Sinds vorig jaar is de standaardrente die banken in China gebruiken, gebaseerd op de middellange kredietrente die de centrale bank controleert. Een lagere middellange kredietrente zou banken kunnen aanzetten tot het verlagen van de standaardrente, volgens analisten.

    De Chinese centrale bank injecteerde ook 200 miljard yuan aan liquiditeit via middellange kredieten en 100 miljard renminbi via de zogeheten zevendaagse reverse repo's. De rente op reverse repo's bleef ongewijzigd op 2,4 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 19 februari 2020 07:48
    Trump wil straalmotoren aan China leveren

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven dat hij de verkoop van Amerikaanse straalmotoren aan China niet zal frustreren. Dit bleek uit verschillende tweets van Trump.

    "Wij willen het niet onmogelijk maken om zaken met ons te doen", aldus Trump. Als de VS niet leveren, dan zullen andere landen dit wel doen, zei de president.

    "Als voorbeeld wil ik dat China onze straalmotoren koopt, de beste ter wereld". Deze motoren zullen worden gebruikt voor een nieuw Chinees vliegtuig.

    GE produceert deze motoren in samenwerking met het Franse Safran. GE betoogde dat de vrees dat de motoren door China kunnen worden omgebouwd, overdreven is.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. tomnl 19 februari 2020 09:13
    Kan toch niet al te lang meer duren eer de voorraden van Chinese producten van de meeste bedrijven leeg zijn? Hoor al hier en daar dat er spookvoorraden op papier opduiken zodat de sales blijven rollen, in de hoop die later te kunnen vullen. Dat kan goed gaan of heel erg fout?

    Groeten Tom
  4. forum rang 8 Wilbar 19 februari 2020 12:36
    ’Ook seksspeeltjes raken op door het coronavirus’

    Door Marlou Visser
    Updated 19 min geleden / 22 min geleden in FINANCIEEL

    Amsterdam - Seksspeeltjes worden over het algemeen geproduceerd in China. Daar zijn veel fabrieken nu gesloten vanwege het besmettelijke coronavirus. De erotische webshop Easytoys.nl slaat alarm: maar liefst twee derde van de productie en toelevering ligt stil.
    Als het coronavirus niet snel wordt ingedamd ontstaat in april een tekort aan seksspeeltjes, vreest ceo Eric Idema van EDC Retail, waar easytoys onder valt. Via de websites van het bedrijf worden elke week tienduizenden erotische speeltjes verkocht. Zelf laat het bedrijf ook speeltjes in China produceren.

    Quarantaine
    Van de vijftig medewerkers van de fabriek in Dongguang zijn er slechts zo’n vijftien aan het werk. „We lopen drie weken achter op schema. We zijn nog niet in de problemen, maar moeten wel opletten”, zegt Idema. Veel medewerkers zitten sinds Chinees Nieuwjaar thuis en mogen niet werken. Als ze wel mogen reizen, moeten ze vaak twee weken in quarantaine.
    owel de productie van artikelen als vibrators en erotische spellen stagneert, als de productie van verpakkingen, als de toelevering van materialen. Seksspeeltjes worden per zeecontainer vervoerd, deze reis duurt zo’n zes weken. Momenteel wordt er weinig ingescheept. Vervoer per vliegtuig kan ook, maar dit is door het coronavirus flink duurder geworden. Idema verwacht dat seksspeeltjes duurder zullen worden door de schaarste.

    XI Jinping hield toch al niet zo van revoluties; ook niet van seksuele revoluties.
  5. forum rang 10 voda 19 februari 2020 12:46
    Chinese raffinaderijen produceren kwart minder olie

    Gepubliceerd op 19 februari 2020 10:50 | Views: 1.093

    PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Olieraffinaderijen in China schroeven hun productie vanwege het nieuwe coronavirus verder terug. Door een zwakke vraag en een gebrek aan werknemers die aan reisrestricties zijn gebonden, verwerken raffinaderijen circa een kwart minder olie in vergelijking met een jaar eerder.

    De zogeheten run rates, waarbij de nu beschikbare informatie wordt doorvertaald naar toekomstige prestaties, zakten naar het laagste niveau sinds 2014 tot 10 miljoen vaten per dag. Dat was vorig jaar in doorsnee 13 miljoen vaten. In de tweede helft van 2019 werden dagelijks in doorsnee 13,4 miljoen vaten ruwe olie verwerkt.

    De mindere vooruitzichten zorgen voor verdere twijfel over of de verspreiding van het virus over haar hoogtepunt heen is. Qua run rates wordt zeker deze maand nog rekening gehouden met alle beperkingen rondom transport en logistiek. Verder nemen ook de olievoorraden van China in rap tempo toe, waardoor mogelijk beperkingen aan opslagcapaciteit voor problemen kunnen zorgen.
  6. forum rang 10 voda 19 februari 2020 19:38
    Survey Results Signal Deep Impact of Coronavirus on Steel Mills in China

    Caixin Global reported that nearly 70% of China’s steel making capacity remained idle as factories have yet to resume production from an extended Lunar New Year holiday because of the deadly coronavirus epidemic. A survey by Mysteel of 3,768 steel companies in China found that as of Sunday only 33% resumed production. Meanwhile, more than 70% of companies recorded declines in orders as the epidemic disrupted business across the country.

    MySteel said “Steel companies are facing difficulties including logistics disruption, order declines and inadequate numbers of workers to resume normal operation. But as more factories reopen, companies will face new challenges to prevent the virus from spreading in their facilities.”

    Data from the China Iron and Steel Association showed that China’s average daily raw steel production in the first 10 days of February declined 4.11% from a month ago. Meanwhile, steel inventory rose nearly 42% to 18.5 million tonnes.

    Source : Caixin Global
  7. forum rang 10 voda 24 februari 2020 07:44
    Coronavirus dwingt centrale bank China tot verdere monetaire versoepeling

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese centrale bank overweegt een verdere versoepeling van het monetaire beleid om de impact van het coronavirus op de Chinese economie te verminderen. Dit meldde een ambtenaar van de centrale bank maandag.

    De People's Bank of China overweegt onder andere een aanpassing van de rentetarieven van benchmarkdeposito's.

    De PBoC is van plan om meer liquiditeit in het financiële systeem te pompen, volgend op de jaarlijkse aanpassingen van de centrale bank van de criteria voor financiële instellingen, waardoor meer Chinese banken in aanmerking komen voor lagere reserveverplichtingen of het deel van de deposito's dat banken moeten reserveren.

    De benchmarkdeposito's zullen ook op een geschikt tijdstip worden aangepast, afhankelijk van de economische omstandigheden, zoals de economische groei en inflatie, zei Liu Guoqiang, een plaatsvervangend voorzitter van de centrale bank.

    "De coronavirus-epidemie kan tot verstoring van de prijsniveaus leiden, wat veel aandacht vraagt van de centrale bank", zei Liu.

    Hij zei verder dat de autoriteiten niet met een "golf" van stimulus zullen komen, hoewel ze ernaar streven om een krimp van de kredietverlening te voorkomen, omdat dit de vertraging van de Chinese economie zou verergeren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 24 februari 2020 08:33
    PepsiCo koopt Chinees snackbedrijf

    (ABM FN-Dow Jones) PepsiCo koopt voor 705 miljoen dollar het Chinese online snackbedrijf Be & Cheery van Haoxiangni Health Food.

    Be & Cheery verkoopt onder meer noten, gedroogd fruit en vleessnacks. De verkoop vindt louter online plaats.

    Afgelopen jaar was Be & Cheery goed voor een jaaromzet van 5 miljard yuan, omgerekend circa 712 miljoen dollar.

    PepsiCo ziet Be & Cheery als een goede aanvulling op de bestaande activiteiten in China.

    Wel moeten aandeelhouders van Haoxiangni Health Food de deal nog goedkeuren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 25 februari 2020 12:13
    Britse supermarktketen Tesco zegt China vaarwel

    Gepubliceerd op 25 februari 2020 11:46 | Views: 273

    LONDEN (AFN/RTR) - De Britse supermarktketen Tesco zegt zijn activiteiten in China vaarwel. Het bedrijf doet zijn belang van 20 procent in een Chinese joint venture over aan partner China Resources Holdings (CRH). Daarvoor betalen de Chinezen een bedrag van 275 miljoen pond (bijna 254 miljoen euro).

    Tesco deed de laatste jaren de nodige moeite om de Chinese markt te betreden. In 2014 bundelde de onderneming de krachten met CRH. Daardoor werden de 131 winkels van Tesco in China toegevoegd aan het winkelbestand van de Chinezen van bijna 3000 winkels.

    Met de verkoop van het Chinese belang heeft Tesco een volgende stap gezet in het vereenvoudigen van de onderneming, waarbij het bedrijf zich meer en meer richt op de kernactiviteiten. Eerder trok Tesco zich terug van andere markten in de regio zoals Zuid-Korea en Japan. Ook wordt over de toekomst van Tesco in Maleisië en Thailand nagedacht. Daarover wordt al met potentiële kopers gepraat.
  10. forum rang 10 voda 25 februari 2020 16:32
    China’s Steel Exports Stall over Coronavirus Hurdles

    According to a report in Global Times, Coronavirus has further cooled China's already chilling steel exports. Industry analysts predicted China's steel exports to slump by around 8 percent in the first quarter, as overseas orders are cancelled and cut-off logistics delay shipments. China Iron and Steel Association deputy director Mr Luo Tiejun said “Because of the epidemic, China's steel exports will see a significant decline in the first quarter, and February will see a relatively large fall in exports.”

    SteelHome Founder & Preident Mr Wu Wenzhang said that “China's steel exports could fall by 1.5 million tonnes or 8 percent in the first quarter, as the government's anti-coronavirus measures, including closing of ports and highways, made it hard for steel companies to ship products overseas.”

    Beijing Lange Steel Information Research Center research director Mr Wang Guoqing said “As far as we know, some overseas clients have canceled their steel-buying orders with Chinese companies because they worry about the possibility of the virus spreading through the delivery of the products. Also, as the prices of Chinese steel products fall continuously amid the epidemic, clients are unsatisfied with the previously settled price. Cancellation of orders is rare but the coronavirus epidemic is like a thorn that makes many overseas clients think twice before making orders.”

    China's steel exports slumped by 7.3 percent YoY to more than 64 million tonnes in 2019.

    Source : Global Times
  11. forum rang 10 voda 25 februari 2020 16:32
    Hubei Province to Remain Shut till March 10

    China's Hubei province has ordered all companies to stay closed until 11 March signaling that the effect of the coronavirus is unlikely to fade soon even though there is a drop in new cases. The only exceptions are companies in critical industries, such as those involved in fighting the coronavirus, as well as utilities such as oil and gas suppliers and the food industry. The extended closure means businesses in Hubei are likely to be shut for at least 45 days since the start of the lunar New Year on 24 January.

    According to a Caixin report, Baowu Group’s Qingshan based Wuhan Iron and Steel has been hit hard by the outbreak. Since the outbreak began, concerns about infections and the manufacturer’s prevention efforts have emerged. Factory workers generally commute to and from work in shuttle buses, and need to shower and change clothes together before starting work. As of February 13, Baowu Steel had reported 119 infections, two deaths, 51 suspected cases and 915 workers had been put into isolation. Wuhan Iron and Steel is a crown jewel of the Baowu Steel Empire. It employs about 18,000 full-time employees and can produce up to 14 million tons of steel products a year, including home appliance panels, electrical steel and rails etc.

    While more factories, businesses and construction sites are slowly reopening, the limited data available so far suggests manufacturing is still running at levels far below those in the same period last year. Analysts are using pollution levels as a gauge of industrial activity. JP Morgan wrote “The weak resumption of production is reinforced by a set of high-frequency indicators in the areas of energy consumption, real estate transactions, passenger traffic, and air quality.”

    Analysts are using pollution levels as a gauge of industrial activity. Major cities in China are well known for being choked by smog, due to the extensive burning of coal by factories. National Australia Bank said “So far this year, pollution levels have been between 20% and 25% lower compared to the same period last year, suggesting there was a substantial decline in industrial activity in the first quarter.”

    Hubei reported 398 new confirmed cases of the coronavirus yesterday. There have been 64,287 confirmed cases and 2,459 deaths from the coronavirus in Hubei, according to the latest figures.

    Source : Strategic Research Institute
  12. forum rang 10 voda 26 februari 2020 19:56
    'Foodvalley kan helpen bij verbeteren voedselveiligheid in China'

    Levensmiddelentechnologiebedrijven uit de Foodvalley kunnen helpen bij het verbeteren van de voedselveiligheid in China. Daarmee kan het risico van de uitbraak van epidemieën als sars en het coronavirus verkleind worden.

    Dat zei Jochum Haakma, voorzitter van de China Chamber van het Nederlands centrum voor Handelsbevordering en voormalig consul-generaal in Hongkong, woensdag bij een bijeenkomst in Den Haag waarbij de Chinese ambassadeur Xu Hong een tussenstand gaf van het indammen van het coronavirus in China.

    Aangenomen wordt dat zowel sars als het coronavirus zijn oorsprong heeft in straatmarkten in China waar wilde dieren voor consumptie worden verkocht. Bij het coronavirus was die markt in Wuhan, de miljoenenstad die zich ontwikkelde tot het epicentrum van de coronavirusuitbraak.

    'Bedrijven in de Foodvalley hebben genoeg kennis over voedselveiligheid en daarvan kan China profiteren', aldus Haakma. De Foodvalley is een alliantie van een reeks gemeenten in de Gelderse Vallei, waaronder de universiteitsstad Wageningen, met het doel een topregio te worden voor duurzame en gezonde voeding. 'Er moet daar in China iets gebeuren', zei Haakma. 'Het voedsel moet veel veiliger worden. Misschien moeten die markten uiteindelijk allemaal weg.'

    Xu Hong, de Chinese ambassadeur, zei over de coronavirusbesmetting dat 'het ergste intussen achter de rug' is in zijn land. Het aantal nieuwe besmettingen neemt af, zeker buiten de provincie Hubei, waarvan Wuhan de hoofdstad is. Xi erkende ook dat het beter was geweest als er sneller was ingegrepen. 'Maar dat is achteraf. We wisten te weinig.'

    De druk bezochte bijeenkomst in Den Haag, met een aansluitende receptie, was niet georganiseerd door de Chinese ambassade, maar door Diplomat Magazine, een tijdschrift voor het diplomatieke corps. Bij het begin werd een minuut stilte gehouden om de dodelijke slachtoffers van het coronavirus te herdenken. Xu zei dat hij zijn verhaal over het coronavirus hield 'omdat het mijn verantwoordelijkheid is om te vertellen wat er gebeurt in China.'

    fd.nl/economie-politiek/1336281/foodv...
  13. forum rang 10 voda 28 februari 2020 17:12
    Video: Coronavirus zorgt voor schokgolven economie

    (ABM FN-Dow Jones) "Het coronavirus verspreidt zich buiten China, maar nog met relatief beperkte economische gevolgen. Dat is anders in China", zei Director of Research Multi Asset Grethe Schepers van Fidelity International. "Het virus heeft voor schokgolven gezorgd in de Chinese economie. De gevolgen daarvan gaan we elders ook voelen", voegt zij toe. Schepers neemt de balans op.

    www.youtube.com/watch?v=HiX-0vUOKzA

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 28 februari 2020 18:38
    'Air France-KLM kondigt maatregelen aan vanwege corona'

    Gepubliceerd op 28 februari 2020 17:59 | Views: 923

    Gerelateerde instrumenten
    Air France-KLM 17:35
    6,91 -0,47 (-6,40%)

    PARIJS (AFN) - Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft aan zijn personeel bezuinigingsmaatregelen aangekondigd vanwege de impact van het nieuwe coronavirus. Dat persbureau Bloomberg op basis van ingewijden, die verwezen naar een interne videoboodschap van topman Ben Smith aan medewerkers. KLM kwam woensdag al met een melding van drastische bezuinigingenmaatregelen.

    Air France-KLM wil naar verluidt zijn investeringen tegen het licht houden om op die manier kosten te besparen. Daarnaast wil het luchtvaartconcern onderzoeken of de vliegtuigen die naar China zouden vliegen voor andere bestemmingen kunnen worden ingezet. Ook komt er tijdelijk een soort vacaturestop voor sommige afdelingen. Verder overweegt het luchtvaartconcern om ook na eind maart nog niet naar China te vliegen.
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 maart 2020 09:44
    Enorme krimp China
    29-02-2020 09:46 - Dienstensector en industrie onderuit in februari.

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese economie heeft in februari een enorme klap gekregen. Dit bleek zaterdag uit overheidscijfers.

    Na de viering van het Chinese nieuwjaar hadden bedrijven grote moeite om weer op gang te komen, omdat vanwege de uitbraak van het coronavirus grote delen van het land op slot moesten blijven.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 50,0 naar 35,7. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector in China daalde zelfs nog harder, van 54,1 naar 29,6.

    Daarmee waren de indexdalingen nog eens veel sterker dan economen al hadden gevreesd.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Economen verwachten overigens wel dat de cijfers in maart weer zullen stijgen, nu het openbare leven in China weer op gang aan het komen is.

    Door: ABM Financial News.
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 maart 2020 09:48
    NASA schrijft afname uitstoot toe aan coronavirus
    Satellietbeelden tonen de gevolgen van coronavirus in China
    Updated 6 min geleden
    7 min geleden in BUITENLAND

    HOUSTON - De impact van het nieuwe coronavirus op de Chinese economie is nu ook vanuit de ruimte zichtbaar gemaakt. Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is op satellietbeelden te zien dat de uitstoot van stikstofdioxide (NO2) boven China dramatisch is afgenomen sinds de virusuitbraak. NASA schrijft dat ’tenminste voor een deel’ toe aan de maatregelen die het land heeft genomen om het virus in bedwang te houden.

    De uitstoot zou enorm zijn afgenomen omdat een deel van de fabrieken in China stil ligt. Sinds de uitbraak van Covid-19 zijn alleen al in China meer dan 80.000 mensen besmet geraakt. Door het openbare leven, verkeer en dus ook fabrieken aan banden te leggen, neemt volgens Nasa de uitstoot zichtbaar af.

    Volgens NASA was de afname aanvankelijk vooral zichtbaar rond Wuhan, de stad van waaruit het virus zich over de wereld verspreidde. Inmiddels neemt ook in andere delen van het land de luchtvervuiling af. Op satellietbeelden vergelijkt Nasa de eerste twee maanden van 2019 met de afgelopen twee maanden in 2020.

    „Dit is voor het eerst dat we zo’n grote afname zien onder deze specifieke omstandigheden”, aldus een NASA-onderzoeker tegen Sky News. Tijdens de economische crisis van 2008 zou ook een afname te zien zijn geweest, maar die verliep trager dan de huidige.

    NASA merkt op dat de viering van het Chinese nieuwjaar eind januari/begin februari altijd invloed heeft op de hoeveelheid uitstoot. „Maar de afname is nu heviger en duurt langer”, aldus de onderzoeker.
  17. forum rang 6 pietje-2005 1 maart 2020 09:53
    Nou, dan kan die omgeturnde zweedse houthakker Gerdie weer de straat op, om de huidige toestand in China permanent te maken.
    Beter voor het milieu en mogelijk ook voor het klimaat, al zien we dat pas echt over een jaar of 500, denk ik ;-)
    Moeten we wel weer even wat fabriekjes beginnen hier, want al die oude zijn nu appartamenten geworden, zeker ? ;-)
  18. forum rang 10 voda 2 maart 2020 06:15
    Enorme krimp China

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese economie heeft in februari een enorme klap gekregen. Dit bleek zaterdag uit overheidscijfers.

    Na de viering van het Chinese nieuwjaar hadden bedrijven grote moeite om weer op gang te komen, omdat vanwege de uitbraak van het coronavirus grote delen van het land op slot moesten blijven.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 50,0 naar 35,7. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector in China daalde zelfs nog harder, van 54,1 naar 29,6.

    Daarmee waren de indexdalingen nog eens veel sterker dan economen al hadden gevreesd.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Economen verwachten overigens wel dat de cijfers in maart weer zullen stijgen, nu het openbare leven in China weer op gang aan het komen is.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 2 maart 2020 06:15
    Chinese industrie krimpt hard

    (ABM FN-Dow Jones) De inkoopmanagersindex voor de industrie in China is in februari hard gedaald. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics en Caixin.

    De inkoopmanagersindex daalde van 51,1 in januari naar 40,3 in februari. Daarmee noteerde de index op het laagste niveau sinds april 2004 en lager dan de stand van 40,9 in november 2008, tijdens de mondiale financiële crisis.

    De productie daalde in China scherp, omdat veel bedrijven gesloten waren of op halve kracht werkten als gevolg van de restricties die werden opgelegd met het oog op het coronavirus.

    Zo kwam er een einde aan een groeiperiode van zes maanden.

    Econoom Zhengsheng Zhong van CEBM Group wees echter ook op het ondernemersvertrouwen, dat steeg. Bedrijven rekenen op een significant herstel als de virusuitbraak geleidelijk onder controle komt en in hoog tempo de verloren productie zal worden ingehaald.

    Dit weekend daalde de officiële inkoopmanagersindex voor de industrie, berekend door de Chinese overheid, van 50,0 naar 35,7. De index voor de dienstensector deed het nog slechter, die daalde van 54,1 naar 29,6.

    Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 10 voda 2 maart 2020 08:28
    Bedrijvigheid industrie China keihard geraakt door coronavirus

    Gepubliceerd op 2 maart 2020 08:10 | Views: 651

    08:10 - Bedrijvigheid industrie China keihard geraakt door coronavirus
    HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Het nieuwe coronavirus heeft de bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie in februari hard geraakt. Kwam eerder de Chinese overheid met het sterkste krimpcijfer ooit voor de inkoopmanagersindex, een belangrijke graadmeter voor de bedrijvigheid in de Chinese industrie, nu blijkt ook het cijfer van marktonderzoekers Caixin en Markit niet om over naar huis te schrijven.

    De inkoopmanagersindex van Caixin en Markit kwam afgelopen maand uit op 40,3, tegenover 51,5 een maand eerder. Een stand van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp. Economen rekenden in doorsnee op een daling tot 46,0. De Chinese overheid kwam dit weekend met haar eigen inkoopmanagersindex voor de industrie in januari. Die noteerde een stand van 35,7 tegen 50 in januari.

    Om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden, verplichtte de Chinese overheid door heel het land de sluiting van fabrieken, winkels, eetgelegenheden en bioscopen. Dat dit de op één na grootste economie van de wereld schade zou berokkenen, leed geen twijfel. Hoe groot de schade exact is, blijft ongewis. De inkoopmanagersindexen geven een eerste inzicht in de impact van het virus op de Chinese economie.
7.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 274 275 276 277 278 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,22 +0,66%
EUR/USD 1,0698 +0,43%
FTSE 100 8.037,84 +0,17%
Germany40^ 18.077,60 +1,21%
Gold spot 2.331,60 +0,19%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+35,09%
JUST E...
+3,99%
PROSUS
+3,95%
BAM
+3,57%
ABN AM...
+2,48%

Dalers

RANDST...
-6,72%
Akzo N...
-6,10%
NSI
-4,00%
FASTNED
-3,98%
Fugro
-1,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links