Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

alleen positief nieuws!

3.257 Posts
Pagina: «« 1 ... 117 118 119 120 121 ... 163 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 februari 2020 14:35
    Bootverhuur 2.0 De perfecte oplossing voor eigenaren en huurders

    Goed nieuws voor de Nederlandse bootliefhebbers: Click&Boat, 's werelds grootste online platform voor bootverhuur, is beschikbaar in het Nederlands! Nederland is een van de snelst groeiende markten van het online platform en met de lancering van de Nederlandstalige service maakt het bedrijf een essentiële stap om meer lokale boot huurders en -eigenaren aan te trekken.

    Edouard Gorioux, de mede-oprichter van Click&Boat, zei: “Nederland is hard op weg een van onze grootste markten te worden. Het is bekend dat het land ver gevorderd is in de deeleconomie, en steeds meer Nederlandse vaarliefhebbers maken kennis met dit nieuwe model in de bootindustrie. Dus hebben we besloten te investeren in een Nederlandse service voor onze Nederlandse fans”.

    Het aantal Nederlandse Click&Boat-gebruikers is in het afgelopen jaar gestegen van ongeveer 8.000 gebruikers naar ongeveer 23.000 gebruikers in 2019. In dezelfde periode is het aantal Nederlandse boekingen verdubbeld, een bewijs dat de service van Click&Boat in de smaak valt.

    "Gezien het feit dat Nederland een aanzienlijk deel van de Europese watersportindustrie in handen heeft biedt de Nederlandse markt een groot groeipotentieel voor een bedrijf als Click&Boat. Op basis van de feedback van alle Nederlandse gebruikers krijgen wij de kans om de best mogelijke service aan te bieden", aldus Jeremy Bismuth, mede-oprichter van Click&Boat.

    www.clickandboat.com/nl/
  2. forum rang 10 voda 20 februari 2020 06:47
    Nederlander spendeert meer

    (ABM FN-Dow Jones) Nederlandse consumenten hebben in december 2019 meer gespendeerd. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De consumptie steeg in december met 2,9 procent op jaarbasis. Daarmee gaat het om de sterkste groei in heel 2019. In november was er een groei van 1,4 procent.

    Consumenten gaven vooral meer uit aan personenauto's.

    Volgens het CBS zijn de omstandigheden voor de consumptie in februari gunstiger dan in december.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 20 februari 2020 07:38
    Investeringen in Nederland met 8 procent omhoog

    (ABM FN-Dow Jones) In Nederland is in december 2019 op jaarbasis 8 procent meer geïnvesteerd. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    In november stegen de investeringen nog met 2,4 procent. In oktober bedroeg de toename 3,4 procent.

    De toename in december is vooral te danken aan hogere investeringen in personenauto’s en vliegtuigen.

    De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. December 2019 heeft een dag meer dan december 2018.

    Volgens het CBS zijn de condities voor de investeringen in februari minder gunstig dan in december.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 27 februari 2020 06:53
    Producentenvertrouwen stijgt

    Gepubliceerd op 27 februari 2020 06:52 | Views: 0

    DEN HAAG (AFN) - Het vertrouwen van producenten in de industrie is in februari gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ondernemers waren vooral positiever over de orderpositie en de verwachte bedrijvigheid.

    Het vertrouwen ging van 2,5 in januari naar 3,7 in februari. Het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar is 1,0. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in februari 2018 de hoogste waarde met 10,9 en in februari 2009 de laagste waarde op min 23,5. Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand, aldus het statistiekbureau.
  5. forum rang 10 voda 2 maart 2020 09:01
    Video: bodem gezet en bull markt intact

    (ABM FN-Dow Jones) De AEX heeft de bodem vermoedelijk gezet en daarmee blijft de bull markt intact. Dit zegt technisch analist Roelof Jan van den Akker van ING Financial Markets maandag voor de camera van ABM Financial News.

    De bodem is mogelijk gezet op 530 punten, hoewel niet uit te sluiten valt dat er nog één correctie komt, waarmee de AEX daalt tot nipt boven de 500 punten. "Daar moet de volgende krachtige stijging gaan plaatsvinden."

    Het koersdoel van Van den Akker voor de AEX blijft 700 punten. Het langjarige opwaartse trendkanaal is volgens de technisch analist namelijk nog intact.

    Het is volgens de analist, wijzend op de enorme koersdreun van vorige week, ook "hoogstonwaarschijnlijk" om van een top direct in een bear market te belanden.

    www.youtube.com/watch?v=uLzxim75yH8

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 2 maart 2020 09:09
    Nederlandse industrie gegroeid in februari

    (ABM FN-Dow Jones) De NEVI inkoopmanagersindex voor Nederland is in februari gestegen, wat wijst op een forse verbetering in de Nederlandse productiesector na vijf maanden van krimp. Dat maakten NEVI en Markit maandag bekend.

    "Het hoogste cijfer in ruim een jaar", zei Bart Vos, verbonden aan de universiteit van Maastricht. "Deze positieve ontwikkeling wordt echter helaas overschaduwd door de uitbraak van het coronavirus."

    De index steeg van 49,9 in januari naar 52,9 in februari. De productieomvang nam voor het eerst sinds september weer toe en de orders groeiden in het snelste tempo sinds augustus. De exportorders groeiden matig.

    Het coronavirus was ook al zichtbaar in de cijfers, in de vorm van oplopende levertijden. De data voor het onderzoek vond plaats tussen 12 en 20 februari, toen de uitbraak nog niet op haar hoogtepunt was.

    De NEVI PMI is een samengestelde index waarbij een stand boven de 50 duidt op een groeiende economie en een stand lager dan 50 punten op een daling van de industriële activiteiten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 2 maart 2020 15:16
    Beursblik: beursexperts redelijk optimistisch

    (ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn, na de harde afstraffing van afgelopen week, redelijk optimistisch gestemd voor maart. Dit blijkt maandag uit de maandelijkse enquête van Actiam.

    Voor maart is 45 procent van de experts optimistisch en 35 procent pessimistisch. De rest is neutraal gestemd.

    Daarmee zijn de beursexperts een stuk positiever gestemd voor maart dan voor het komende halfjaar. Voor de komende zes maanden is slechts 33 procent optimistisch gestemd en 39 procent pessimistisch.

    "Blijkbaar is het vertrouwen voor de langere termijn dat het allemaal goed komt, niet stevig", aldus analist Corne van Zeijl van Actiam, die verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête.

    De experts werd gevraagd in hoeverre zij menen dat het coronavirus al in de koersen verwerkt is.

    "Er is een duidelijke verschuiving te zien. Logisch: de koersen zijn immers flink gedaald. Vorige maand vond 59 procent van de experts dat het coronavirus nog niet voldoende in de koersen zat verwerkt. Dat percentage is deze maand gedaald naar 39 procent. Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat het nu wel genoeg in de koersen zit verdisconteerd", zo analyseerde Van Zeijl de antwoorden.

    Voor maart is het favoriete aandeel van de experts overduidelijk Galapagos, dat afgelopen week nog een kwart van zijn beurswaarde zag verdampen. Royal Dutch Shell volgt op gepaste afstand.

    Wegblijven moeten beleggers volgens de experts bij ArcelorMittal en Randstad.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 4 maart 2020 07:00
    Nederlandse detail zet meer om

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft in het vierde kwartaal van 2019 meer omgezet. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag bekend.

    De omzet steeg afgelopen kwartaal met 3,9 procent op jaarbasis. De volumes lagen daarbij 2,8 procent hoger. In het derde kwartaal ging het om een omzetstijging van 3,7 procent.

    In heel 2019 zette de detailhandel 3,4 procent meer om dan in 2018.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 13 maart 2020 07:21
    Nederlandse detailhandel zet meer om

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft in januari meer omgezet. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De omzet steeg in januari met 3,7 procent, na een toename van 5,0 procent in december.

    In januari lagen de volumes 2,2 procent hoger.

    Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast werd online 9,9 procent meer omgezet.

    De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in januari. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 4,8 procent hoger dan in januari 2019.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
  10. forum rang 10 voda 13 maart 2020 07:21
    Nederlandse export bijna 4 procent meer

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse export is in januari gestegen, maar iets minder dan in december. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    In januari ging het om een volumestijging van 3,7 procent en in december was dit 4,3 procent. In januari groeide vooral de export van elektrotechnische machines en aardolieproducten.

    De import was in januari 1,2 procent groter dan een jaar eerder.

    Volgens het CBS zijn de omstandigheden voor de export in maart wat gunstiger dan in januari.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 13 maart 2020 07:22
    Europese beurzen openen voorzichtig

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan vrijdag een voorzichtige opening tegemoet.

    IG voorziet een openingswinst van 28 punten voor de Duitse DAX, een plus van 2 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 179 punten voor de Britse FTSE 100.

    "Het was opnieuw een verschrikkelijke dag voor de aandelenmarkten, waarbij de zorgen over het coronavirus blijven toenemen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

    De Amerikaanse president Donald Trump kondigde een ban aan voor vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk, in een poging het coronavirus in te dammen. De ban duurt dertig dagen en start op vrijdag. Goederenvluchten blijven gewoon doorgaan.

    "Dit zette de toon", aldus Madden. Aangekondigde maatregelen door de Europese Centrale Bank wisten daarbij niet te overtuigen. "Beleggers bleven op de verkoopknop drukken."

    De beurzen zakten zelfs verder weg na het rentebesluit van de Europese centrale bank. De ECB hield de depositorente ongemoeid op 0,50 procent negatief, terwijl alom door analisten werd gerekend op een verlaging. De belangrijkste rente bleef ook onaangeroerd, op 0,00 procent en de strafrente op 0,25 procent.

    Hoewel de rente dan niet werd aangepast, kondigde de centrale bank wel andere maatregelen aan.

    En die set maatregelen noemde econoom Elwin de Groot van Rabobank "een best pakket". Deze zijn volgens de econoom duidelijk sterk gericht op het loodsen van bedrijven door een crisisperiode. "Er is geen financiële crisis, maar een crisis in de reële economie, en daarvoor is liquiditeit nodig." .

    Zo zal de ECB tot het einde van dit jaar voor een extra 120 miljard euro aan obligaties opkopen. Sinds 1 november koopt de ECB maandelijks voor 20 miljard euro aan obligaties op.

    Voorzitter Christine Lagarde zei in een vraaggesprek dat de ECB er niet is om de renteverschillen, de zogeheten spreads, tussen de verschillende eurolanden te sluiten. "Dit werd door de markt niet goed opgepakt en de beurzen doken verder in het rood", aldus Madden.

    Volgens Madden van CMC Markets kijken beleggers nu vooral uit naar maandag, wanneer de eurogroep bij elkaar komt.

    Van de eurozone verscheen vandaag de industriële productie over januari. Dat bleek een stijging van 2,3 procent, wat beduidend beter was dan de verwachte plus van 1,3 procent.

    Bedrijfsnieuws

    Het Duitse RWE heeft het operationeel resultaat afgelopen boekjaar zien toenemen. Het nutsbedrijf stelde donderdag een dividend over 2019 voor van 0,80 euro per aandeel. Over 2020 verwacht de onderneming een dividend uit te keren van 0,85 euro per aandeel. Tot aan 2022 wil het bedrijf netto 5 miljard euro investeren in relatief schone energiebronnen. Het aandeel RWE daalde donderdag 17,3 procent.

    De Amerikaanse ban voor vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten zorgen voor flinke verliezen voor Europese luchtvaartmaatschappijen als Norwegian Air Shuttle, Lufthansa, Air France, International Consolidated Airlines Group en Ryanair. De verliezen bedroegen tussen de 7 en 17 procent.

    De Britse bioscoopketen Cineworld Group verloor circa een kwart van zijn waarde na jaarcijfers en een waarschuwing over de gevolgen van de coronacrisis. Het Belgische Kinepolis leverde 15,6 procent in.

  12. forum rang 10 voda 13 maart 2020 07:22
    Deel 2:

    Financials bleken ook opnieuw de kop van Jut met verliezen van circa 20 procent voor ING, ABN AMRO en Aegon. Deutsche Bank verloor 18,4 procent, Credit Agricole 16,5 procent en UniCredit 13,4 procent. Het Britse Barclays verloor 17,3 procent.

    Euro STOXX 50 2.546,84 (-12,4%)
    STOXX Europe 600 294,93 (-11,5%)
    DAX 9.160,70 (-12,2%)
    CAC 40 4.044,26 (-12,3%)
    FTSE 100 5.234,00 (-10,9%)
    SMI 8.150,00 (-11,0%)
    AEX 432,10 (-10,8%)
    BEL 20 2.723,90 (-13,5%)
    FTSE MIB 14.949,50 (-16,6%)
    IBEX 35 6.350,00 (-14,6%)

    AMERIKAANSE AANDELEN

    Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures vrijdag hoger.

    Amerikaanse aandelenmarkten hadden het ook donderdag zwaar te verduren. Het Amerikaans reisverbod zorgde er voor dat de zorgen over de economische impact van het coronavirus toenamen. Wel veerde markt halverwege de handelsdag fors op nadat de Fed bekend maakte dat er nog meer liquiditeit in de markt gepompt gaat worden. De opleving was echter van korte duur.

    De Amerikaanse president Donald Trump heeft het vliegverkeer vanuit Europa naar de VS voor dertig dagen vrijwel geheel stilgelegd, met ingang van vrijdag. Dit leidde tot hernieuwde speculatie over de mate waarin bedrijven zullen worden geraakt door de coronapandemie.

    De toespraak van de president bevatte ook plannen voor economische stimulering en financiële steun voor mensen die ziek worden, in quarantaine zijn geplaatst of zorgen voor anderen in verband met het coronavirus. Er komen goedkope noodleningen voor bedrijven en sommige mensen en bedrijven mogen hun belastingen later betalen.

    "Beleggers waren teleurgesteld dat Trump niet duidelijk uiteen heeft gezet hoe hij van plan is het economisch stimuleringspakket uit te rollen", aldus Takeo Kamai van CLSA Securities Japan Co.

    Portefeuillebeheerder Daryl Liew gaf aan dat markten negatief reageerden op 'drastische inperkingsstrategieën. "De economische activiteit en bedrijfsactiviteiten zullen waarschijnlijk geschaad worden."

    De New York Fed zal nog meer liquiditeit in de markt pompen. Dit maakte de lokale centrale bank donderdag bekend. Woensdag verhoogde de Fed al de bedragen en de looptijden, en deed dit donderdag nog eens.

    Vandaag zei de centrale bank 500 miljard dollar beschikbaar te stellen voor een periode van drie maanden, zowel op donderdag als vrijdag. En daarnaast komt er voor de rest van de maand nog eens wekelijks een bedrag van 500 miljard dollar beschikbaar voor periodes van één of drie maanden.

    De interventies van de Fed komen doordat marktpartijen zich de afgelopen dagen zorgen hebben gemaakt over de verhandelbaarheid van de treasuries.

    De april-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 1,48 dollar lager, of 4,5 procent, op 31,50 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Vliegtuigbouwer Boeing deed het woensdag bijzonder slecht. Het aandeel verloor gisteren al 18 procent en ging donderdag nog eens 18,1 procent onderuit. Het bedrijf nam stappen om zijn liquiditeit veilig te stellen en dat alarmeerde beleggers.

    United Airlines leverde 24,9 procent in en Delta Air Lines 21,0 procent.

    Olieconcern ExxonMobil verloor 11,4 procent, Chevron dik 8,0 procent.

    Royal Caribbian Cruises en Norwegian Cruise Line behoorden tot de grootste dalers met verliezen van 31,8 tot 35,6 procent.

    S&P 500 index 2.480,64 (-9,5%)
    Dow Jones index 21.200,62 (-10,0%)
    Nasdaq Composite 7.201,80 (-9,4%)

    AZIE

    De Aziatische beurzen noteerden vrijdag in het rood.

    Nikkei 225 17.864,30 (-3,8%)
    Shanghai Composite 2.907,49 (-0,6%)
    Hang Seng 23.941,58 (-1,5%)

    VALUTA

    De euro/dollar noteerde op 1,1201. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag bewoog het muntpaar nog op 1,1177 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1091 op de borden.

    USD/JPY Yen 105,61
    EUR/USD Euro 1,1201
    EUR/JPY Yen 118,25

    MACRO-AGENDA:
    06:30 Omzet detailhandel - Januari (NL)
    06:30 Internationale handel - Januari (NL)
    08:00 Inflatie - Februari def. (Dld)
    08:45 Inflatie - Februari def. (Fra)
    13:30 Importprijzen - Februari (VS)
    15:00 Consumentenvertrouwen Michigan - Maart vlpg. (VS)

    BEDRIJFSNIEUWS:
    07:00 Sif Holding - Cijfers vierde kwartaal
    00:00 SnowWorld - Jaarvergadering

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 13 maart 2020 08:34
    AEX mikt op herstel na historisch verlies

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdam beurs gaat vrijdag naar verwachting licht hoger van start, nadat donderdag nog ongekende verliezen werden geïncasseerd. Een uur voor de beursgong wijzen de futures op een winst van 0,7 procent.

    Donderdag verloor de AEX index maar liefst 10,8 procent, terwijl de Midkap zelfs 13,0 procent prijs gaf. Er was voor de AEX sprake van het op een na grootste dagverlies uit zijn geschiedenis. Alleen op 19 oktober 1987, ook wel bekend als ’Black Monday’, was het verlies met 12,0 procent groter.

    Op Wall Street zette de Dow Jones index donderdagavond met 10,0 procent het grootste dagverlies sinds 1987 neer. Futures op de index noteerden vannacht wederom procenten lager, maar herstelden vanochtend scherp, waardoor de openingsindicatie voor vanmiddag voorlopig positief is.

    Geholpen door de opverende Amerikaanse futures probeerden de Aziatische beurzen vanochtend de vrije val te keren. De beurs in Tokio noteerde aanvankelijk 10 procent lager, maar herstelde naar een verlies van zes procent. Sydney liet zelfs een dramatisch herstel zien door te draaien van een verlies van meer dan 8 procent, naar een winst van 4,4 procent. Shanghai en Hong Kong verloren respectievelijk 1,5 en 2,6 procent.

    De historische paniekdag werd donderdag ingeluid door het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump al het vliegverkeer van passagiers van Europa naar Amerika vanaf vandaag voor 30 dagen stop zet. Dit was een sterk signaal voor beleggers dat de economische gevolgen van het coronavirus overal voelbaar zullen zijn.

    Beleggers vrezen onder meer voor een nieuwe kredietcrisis. De angst is dat de interbancaire kredietlijnen weer zullen opdrogen wanneer banken het vertrouwen in elkaars kredietwaardigheid verliezen en terughoudend worden in het lenen aan door het coronavirus-getroffen bedrijven. ING Groep verloor donderdag bijna 20 procent van zijn beurswaarde. Overigens stelt de Federal Reserve dagelijks veel liquiditeit beschikbaar aan Amerikaanse banken, en die beschikbaarbeid wordt steeds ruimer.

    In een zucht naar liquiditeiten, ingegeven door margin calls en de onzekere economische vooruitzichten, drukten beleggers donderdag massaal de verkoopknop in. Naast aandelen daalden de olieprijzen tot 10 procent. Goud was met een verlies van bijna vier procent geen veilige haven, terwijl de bitcoin tientallen procenten aan waarde zag verdampen. Zelfs Amerikaanse staatsobligaties werden van de hand gedaan, waardoor het rendement steeg.

    "Het coronavirus is eng en mensen weten niet wat ze kunnen verwachten", zei vermogensbeheerder Kathy Entwistle van UBS. “Het is alsof er een tsunami aan komt. We weten dat het elke dag zal toeslaan en niemand weet wat de uitkomst zal zijn."

    "De markten zijn momenteel onmogelijk te voorspellen", merkte strateeg David Lafferty van Natixis Investment Managers op. “Er zijn momenteel geen fundamenten onder de markten”, voegde hij toe.

    De Europese Centrale Bank maakte tijdens zijn rentebesluit donderdag een pakket aan maatregelen bekend die banken moeten helpen tijdens deze onzekere tijden. Tot teleurstelling van beleggers verlaagde de ECB de al negatieve rente niet verder.

    Voorzitter Christine Lagarde gooide daarnaast olie op het vuur door te zeggen dat de ECB er niet is om de renteverschillen, de zogeheten spreads, tussen de verschillende eurolanden te sluiten. Rabobank zag Lagarde daarmee de 'whatever it takes' houding die de ECB onder haar voorganger Mario Draghi had aangenomen, "praktisch ontkrachten".

    In een schrikreactie steeg het jaarlijkse rendement op Italiaanse staatsleningen met een looptijd van 10 jaar met maar liefst 50 procent naar 1,76 procent. Snel oplopende financieringskosten kan het land niet gebruiken, nu het openbare leven in het epicentrum van de Europese besmettingen bijna tot stilstand is gekomen.

    In een continue nieuwsstroom over het coronavirus werden beleggers onder meer opgeschrikt door nieuws dat de vrouw van de Canadese premier, Sophie Grégoire Trudeau, geïnfecteerd is geraakt. In België zijn vanaf vandaag alle scholen dicht tot het begin van de paasvakantie, op 3 april. Alle café’s en restaurants sluiten drie weken de deuren. In Nederland wordt van dag tot dag bekeken of de scholen open kunnen blijven.

    De brandhaard van de uitbraak van het virus lijkt evenwel onder controle. China meldde vanochtend slechts 8 nieuwe besmettingen. Ook in het zwaar getroffen Zuid-Korea loopt het aantal nieuwe besmettingen snel terug. In westerse landen is hier helaas nog geen sprake van.

    De Amerikaanse Food and Drug Administration gaf ondertussen toestemming voor het noodgebruik van een nieuwe coronavirustest van Roche. Dit meldde de Zwitserse farmaceut vanochtend. De Amerikaanse toezichthouder staat noodgebruik van de test toe om aan de dringende medische behoeften te kunnen voldoen die door de verdere verspreiding van het virus zijn ontstaan.

    Bedrijfsnieuws

    New Sources Energy kocht voor circa 2 miljoen euro grond in Brazilië om een solarpark te ontwikkelen.

    Slotstanden Wall Street

    De toonaangevende S&P 500 index daalde donderdag 9,5 procent tot 2.480,72 punten, de Dow Jones index verloor 10,0 procent op 21.200,76 punten en de Nasdaq sloot 9,4 procent lager op 7.201,80 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.257 Posts
Pagina: «« 1 ... 117 118 119 120 121 ... 163 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0617 -0,08%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -0,03%
Gold spot 2.385,73 +0,14%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links