Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Silver World Spot (USD) IND:XAGUSD.FXVWD, XD0002747208

  • 28,40 18 apr 2024 06:50
  • +0,13 (+0,45%) Dagrange 28,14 - 28,46
  • 0

zilver versus goud 2018

1.004 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 51 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 januari 2020 16:29
    quote:

    Skater schreef op 29 januari 2020 16:28:

    [...]
    Wat we ook raden, het is anders :-D
    Ik ben niet goed met dit soort dingen doorlezen. Des te meer reden dat ik het vooralsnog heel klein houd.
    Er is iets van een bescherming bij intraday moves omlaag, misschien ook omhoog.

    Als je kijkt naar YTD performance lijkt die iets minder dan je zou verwachten van een pure 16x op de zilverprijs zelf. Maar er zit een stap tussen.
    Schijnbaar geen stop loss spreekt me wel aan, teveel leegloop over tijd bij vlakke onderliggende waarde trekt me minder. Maar voor rallies vast een leuke om te proeven. Ik dacht een rally te pakken, maarja...
  2. [verwijderd] 29 januari 2020 19:10
    quote:

    Swarte Durk schreef op 28 januari 2020 22:25:

    [...]
    Ziet er apart uit, een soort van turbo met een multiplier? Er staat bij dat er een barrier is van 17,08 dan is de waarde €0,00. De waarde van het product is dan zilverkoers minus barrier maal 16. Of ligt het anders?
    10 dec 2019 $16.61 €6,43
    07 jan 2020 $18.61 +10.7% €24,83 +286%

    Veel sterker dan 16X over die periode.
    Maar nu de koers hoger staat dan 10 dec, weinig beter voor dit instrument.
    Dus er lijkt wat lek in te zitten.
    Maar oh, als je een kleine bull run goed raadt...

    Misschien is het wel zo simpel als lukraak op elke significante dip bijkopen?
    Al te lang vasthouden bij min of meer vlakke koers werkt wellicht niet zo goed.
  3. forum rang 5 Saibee 21 februari 2020 22:20
    quote:

    tijgertje 16 schreef op 21 februari 2020 21:07:

    EXK doet niet veel op de stevige stijging van t silver world spot. Ook AG valt me wat tegen ..wat zou daar de oorzaak van kunnen zijn ..de sterke dollar?
    graag een reactie >..dank alvast!
    AG is gisteren bij Zacks op Strong Sell gezet.
    www.zacks.com/stock/news/774895/new-s...

    EXK staat op Sell:
    www.zacks.com/stock/news/676847/movin...

    Adviezen van Zacks en artikelen van Seeking Alpha hebben op de korte termijn bij kleinere aandelen wel degelijk wat invloed op de koers.

    Kijk als je in dat soort aandelen handelt altijd even of er een recent artikel op de site van seeking alpha gepubliceerd is (en lees vooral het commentaar/opmerkingen op het artikel; staat na het artikel zelf)

    Met Stocktwits kun je zien hoe particuliere speculanten over het aandeel denken.
    stocktwits.com/
  4. [verwijderd] 22 februari 2020 13:25
    Ik heb nog steeds flink wat van die beursproducten.vontobel.com/NL/EN/Pro...
    Soms wat verkocht voor de goud evenknie, soms omgekeerd.
    Een 1% swing in de goud:zilver ratio is 16% tussen deze instrumenten. Kun je maandag 10x goud inwisselen voor 20 zilver, dinsdag kun je die 20 zilver weer omwisselen voor 11x goud. Soms meermaals per dag.
    Als je dit gestructureerd aanpakt, en daar heb ik een stukje software voor om mee te helpen, kun je wellicht je posities in de goud en zilver hefboomcertificaten verdubbelen in dezelfde tijd dat ze zélf in prijs verdubbelen. In een tijd van ietwat schommelende GZR en zekere koersgroei, een waanzinnige kans, die hefboom op je holdings.

    Klassieke fout gemaakt gister: ik zette een trailing stop sell order met 12% trail. Op een 16X effect waarvan de onderliggende waarde bekend staat om de volatiliteit. Tja... Verkocht dus de helft van wat ik had op de bodem van de dag... Eerder die dag werd een gewone sell order geraakt waarvan ik dat nog niet gedacht had, gelukkig kon ik die units goedkoper terugkopen.
    Ik deed wat spreadsheet werk om het verschil tussen een 16 hefboom sprinter en dit certificaat beter te begrijpen, zie plaatje.

    Kom er op neer dat het veel uitmaakt dat je geen hefboom verliest in een rally die je goed zit. Omgekeerd overigens, de hefboom groeit ook niet als een paar dagen achter elkaar zo dom bent te blijven zitten.

    IK leer nu een systeem of groep van systemen waarbij je de markt een beetje kunt timen. Als je de signalen maar leert, extreem fijn in combinatie met zulke hefboom.
    Brent stapte ik een halve dag voor de bodem in long. Prachtige rit gehad. Genegeerd dat er bij grote winsten een plafonnetje aan leek te komen. Wakker geworden met grote dip. Uitgestap op de bodem, zoals ik meestal doe als ik niet gestructureerd werk. Er is hoop!
    Er zijn ook dergelijke certificaten op bepaalde aandelen. De Tesla long deed het een paar dagen geleden nog niet bij FlatEx. De 5X short kon weleens aan bod komen de komende periode, maar die gok neem ik met zulke hefboom en meer dan €100 inleg pas als ik een goed signaal denk te zien. Zo veel beter dan gokken/hopen.
    Signalen vinden kost veel tijd. Wie wil samenwerken om signalen te anticiperen en shortlisten zodat we vlot kunnen reageren als iemand er eentje vindt die voldoet aan het afgesproken systeem? Ik voorzie een GoogleSheet waar we signalen of bijna-signalen een rating of vinklijst geven om de kans op een goede gok in te schatten. Ieder neemt een plukje assets voor de rekenen. Zo kun je samen heel de markt scannen.
    Opties is meer aanbod in, we kunnen de betere fondsen die open zijn over hun hodings volgen en in hun portefeuille signalen zoeken. Zelfs bijhouden hoeveel het zou opleveren. Koopsignaal, optiekeuze, verkoopsignaal en beredering, in real time ingeven, niet achteraf een keertje. Testen of we het goed doen.

    Brent Oil maakt grote moves, de laatste long kon ik zien aankomen, geen windeieren mee gelegd ondanks de flater van uitstappen pas op de bodem (een trailing stop had geholpen, de spread op Brent valt mee in de nacht totnutoe). Of de flater kan blijken dat ik überhaupt uitstapte. Dat de bull run toch weer door gaat en ik buitengesloten ben bij gebrek aan nieuw signaal.
    De volgende keer ben ik er graag bij. Olie gáát grote moves maken. En wellicht voor goud en zilver wakker worden...
1.004 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 51 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links