Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum NIBC geopend

4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 244 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Plein777 14 februari 2020 10:54
    quote:

    Leefloon schreef op 14 februari 2020 10:45:

    [...]
    Inderdaad een uitstekende en makkelijk te volgen indicator. Koersen iets boven een bod kunnen daarbij misleidend zijn, maar zulke koersen zijn zeldzaam. Vraag je eventueel af hoe aantrekkelijk het is om op een onzekere ~€0,10 en €0 transactiekosten te gaan wachten.
    BG is momenteel bezig alle aandelen op te kopen, zonder de koers te laten oplopen boven hun biedkoers.
    Je hebt gelijk om nu al te verkopen, dan dat je nog een paar maanden moet wachten op je geld.
    Er zijn genoeg aandelen die nu nog koopwaardig zijn in de hoop weer een mooie rit omhoog te maken :-)
  2. forum rang 8 Leefloon 14 februari 2020 10:57
    quote:

    Freakertje schreef op 14 februari 2020 10:44:

    Ik mag toch aannemen dat BG achter de schermen ook al aandelen van de beurs aan het plukken is?
    Beurzen ( www.investing.com/equities/nibc-holdi... ), niet beurs, en er is buitenbeurshandel. Door de grootaandeelhouders is het bijkopen minder belangrijk dan bij meer mogelijke weerstand. De bieder loopt namelijk ook risico door vroeg te (laten) kopen, wanneer het eventuele bod toch niet doorgaat. Plukken verzamelen lijkt niet noodzakelijk; ik verwacht dat een bod een hoog percentage aandelen oplevert. In Nederland is plukken verzamelen minder bezwaarlijk dan elders, waar voor een beursexit een zwaardere, tweede eis kan gelden wanneer de bieder 50%+ heeft (95%+, én 90% van de overige aandeelhouders moet dan aanmelden).

    Bij het Belgische TiGenix kwam de koers even iets boven het bod even voor, maar niet overtuigend, en werd juichend gemeld dat een Amerikaanse bank grootschalig aan het inkopen was. Dat was echter geen gedroomde tegenstander van het uiteraard té lage bod, maar een prijswinnende huisbank van de Japanse bieder.
  3. Freakertje 14 februari 2020 11:02
    quote:

    Leefloon schreef op 14 februari 2020 10:45:

    [...]
    Inderdaad een uitstekende en makkelijk te volgen indicator. Koersen iets boven een bod kunnen daarbij misleidend zijn, maar zulke koersen zijn zeldzaam. Vraag je eventueel af hoe aantrekkelijk het is om op een onzekere ~€0,10 en €0 transactiekosten te gaan wachten.
    Goed om hierover na te denken. In mijn geval kan ik wachten. Ik houd altijd een ruime hoeveelheid cash aan, dus als er een pareltje voorbij komt, kan ik de waarde van NIBC alvast investeren, dat geld komt nu toch wel vrij zeker terug in de bak met cash. Nee, ik wacht wel en pak die laatste vrijwel zekere €75,- ook nog even mee.

    Om nog iets meer inzicht te geven in mijn teleurstelling, de beurs is voor mij lange termijn beleggen met minder focus op koerswinsten (wel prettig uiteraard) en meer oog op dividendrendement. IPO's hebben daarbij altijd mijn aandacht. Daarbij probeer ik het bedrijf te doorgronden en te snappen wat het doet, waar het geld vandaan komt. De meeste investeringen zit dus ook wat uurtjes research achter. Ik kan niet alles snappen en doe dus ook wel wat op gevoel, probeer in de dips (beperkt) te kopen en bij te kopen als het toch lager gaat. Maar de meeste investeringen zit wel wat onderzoek achter. Dat zal ik nu dus opnieuw moeten gaan doen... en dat is waar ik het meeste van baal, de tijd die ik er nu weer in moet gaan steken. :(

    Allicht hevel ik het geld over naar ASR. 5% dividend momenteel, verzekeraars liggen er wat sterker bij de laatste tijd en ASR is aan het terugkomen van een flinke knauw. Zit er al sinds de IPO in, maar nooit bijgekocht, doordat die als een speer omhoog was gegaan (19->40+). Op de eerste aankoop maak ik nu 9% dividend rendement, erg fijn. Wellicht daar het belang dus maar iets vergroten, hoewel ik naar mijn smaak al wat te zwaar in de financials zit.
  4. [verwijderd] 14 februari 2020 11:04
    Het zou het management van NIBC sieren als zij de overname niet in het belang zien van de 25% minderheids aandeelhouders omdat NIBC maar al te goed weet wat zij waard zijn en het rendement wat wij ontvangen zonder overgenomen te worden.

    Ik zou een niet akkoord van het bestuur op 9.85 dan ook toejuichen.
  5. Freakertje 14 februari 2020 11:14
    quote:

    R0ME0 schreef op 14 februari 2020 10:49:

    [...]

    Zoals NIBC vind ik even geen 2de maar wat naar mijn mening het dichtste in de buurt komt is Unibail. Is wel heel andere sector maar goed dividend, top in de sector. Loopt voorop in de transitie die nodig is ivm van bricks naar clicks.
    Duidelijke onderwaardering tov de assets. Sterke balans. Degelijk management.
    Groeit, al moet je dan wel door de aankopen en verkopen heen kijken per saldo.

    Omdat het Frans is krijg je wel te maken met de financial transaction tax en moet je de dividend belasting met Frankrijk regelen anders laat je 13% liggen (28% div belasting in Frankrijk waarvan je 15% in je IB kan terug vragen maar die andere 13% moet je met wat formulieren regelen of laten regelen door een bedrijfje, die zijn er meerdere dus even shoppen naar wat het kost)
    Dat is precies de reden waarom ik momenteel UR links laat liggen. Ik heb nu wel wat ervaring opgedaan met Sweco, doordat ik daar via Grontmij ingerold ben. Dividend is nu geloof ik 2%, maar het is een groeibedrijf en de koers is in een paar jaar van 70 naar 370 gegaan. Maakt de verliezen op Grontmij weer een beetje goed ;)

    Zweeds, dus naast koersrisico ook valutarisico. De kroon heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt, dus daar is wat koers- en dividend rendement verloren gegaan. Plus je moet eens in de zoveel tijd die formuliertjes invullen EN je belasting aangifte goed invullen. Daar ben ik de eerste jaren mee de mist in gegaan en krijg dat nog niet hersteld. Tientjeswerk... maar toch.
    Houd er rekening mee dat de 15% teruggegeven wordt op je vermogensbelasting. Zit je daaronder (geen VB dus) en vul je een vraag verkeerd in, dan komt het niet in een potje om het later alsnog met je VB te verrekenen en ben je het echt kwijt...
    Door schade en schande... ;)
  6. forum rang 8 Leefloon 14 februari 2020 11:17
    quote:

    Freakertje schreef op 14 februari 2020 11:02:

    Goed om hierover na te denken. In mijn geval kan ik wachten.

    minder focus op koerswinsten (wel prettig uiteraard) en meer oog op dividendrendement.
    Inderdaad een persoonlijke afweging, met als beslisfactor onder andere wel of geen alternatieven hebben en met inachtneming van het risico dat er (formeel) geen bod is of dat je een nog hoger bod gaat missen. In beginsel verkoop ik bij een schappelijk en serieus mogelijk bod, als dat kan en opportuun is. "Houden" kan echter ook; het kan makkelijk verdiend zijn met een relatief beperkt risico.

    Denk dan misschien ook eens aan synthetische dividenden (kortlopende covered calls) na een mogelijke instap met een short put, al dan niet in combinatie met protective puts wanneer je een (al dan niet bancair) optiefonds minder ziet zitten dan de waarschijnlijk nogmaals vertrekkende NIB.
  7. forum rang 8 Leefloon 14 februari 2020 11:26
    quote:

    Leefloon schreef op 14 februari 2020 10:45:

    op ... €0 transactiekosten te gaan wachten.
    Bij sommige brokers, die niet genoeg verdienen en die niet genoeg hebben aan een interprofessionele kostenvergoeding, kunnen overigens wél kosten in rekening worden gebracht. Wat mij betreft (nog) een reden om daar met gierende banden te vertrekken, naast het niet handelen via de concurrerende centrale markt van Euronext. Niet nagekeken, maar slachtoffers van bijvoorbeeld keytrade.be betalen waarschijnlijk €5 i.p.v. €0 kosten wegens een "bijzondere verrichting op effecten" of zo. Voor de meesten zal €0 gelden; wie kosten veroorzaakt, vergoedt deze gewoonlijk. Behalve dan wanneer schaamteloze graaiers nóg meer willen hebben.
  8. forum rang 4 mvdp 14 februari 2020 11:42
    quote:

    R0ME0 schreef op 14 februari 2020 09:38:

    [...]

    ......

    Als de alternatieven voor het geld nu rijkelijk voorradig waren dan prima maar je kan ook nauwelijks ergens heen qua een beetje zelfde risk/reward.
    Mijn reactie voegt niets toe, maar ik ben het erg eens en moet ook even mijn frustratie kwijt. Ik baal er enorm van, na alle erin gestoken tijd, de qua risk/reward inderdaad prima aanschaf kwijt te raken met zo'n fooi. Zelfs nog meer dan VolkerWessels, waar ik ook mooi ingestapt was (onder 15) en precies hetzelfde gevoel had qua lange termijngedachte.

    Momenteel weet ik niets, maar ik houd ze voorlopig nog maar eens vast (denk ik nu).
  9. forum rang 6 effegenoeg 14 februari 2020 11:43
    quote:

    schubi007 schreef op 14 februari 2020 10:24:

    Met het divident in gedachten vind ik het bod merkwaardig laag.

    Ik hou ze nog vast, zit een bodem onder dus redelijk risicoloos denk ik.
    Wordt ook steeds moeilijker weer een nieuwe investerings-keuze te maken.
    Vond het verdienmodel uitdagend om in deze bank belegd te zijn.
  10. forum rang 6 Plein777 14 februari 2020 12:20
    quote:

    mvdp schreef op 14 februari 2020 11:42:

    [...]

    Mijn reactie voegt niets toe, maar ik ben het erg eens en moet ook even mijn frustratie kwijt. Ik baal er enorm van, na alle erin gestoken tijd, de qua risk/reward inderdaad prima aanschaf kwijt te raken met zo'n fooi. Zelfs nog meer dan VolkerWessels, waar ik ook mooi ingestapt was (onder 15) en precies hetzelfde gevoel had qua lange termijngedachte.

    Momenteel weet ik niets, maar ik houd ze voorlopig nog maar eens vast (denk ik nu).

    Blijf niet zo hangen maar ga op zoek naar andere aandelen met nog een grote opwaartse koers potentie.
    Die zijn er nog genoeg :-)
  11. Freakertje 14 februari 2020 12:50
    quote:

    Adjan schreef op 14 februari 2020 11:46:

    Is van Lanschot een alternatief?
    Durf ik niet te zeggen. Ze zitten wel goed in cash, voor wat ik opmaak hebben ze ook een aardig dividend, maar ook kapitaal teruggave naar de aandeelhouders. Dus laat je hierdoor niet helemaal gek maken. Wel gedraagt het zich (2015 tot nu) aardig als Shell: 7% dividend en de koers blijft redelijk vlak liggen.
    Ik heb hier (een tijdje terug) wel een beperkte positie in genomen om het eens aan te zien, maar dit is één van de weinigen waar ik nog geen goed inzicht in heb / analyse op heb gedaan.
    Helaas ben je (door overnamefantasie, met nadruk op fantasie) vandaag al wel 5% misgelopen. Zelf even nadenken wat je wilt, puur op basis van dividend trackrecord kan dit een kandidaat zijn, voor de rest moet je zelf onderzoek doen of dit bedrijf bij je portefeuille past. Dus niet bij mij komen uithuilen, zelf je keuze maken :)
  12. forum rang 6 effegenoeg 14 februari 2020 13:06
    quote:

    Freakertje schreef op 14 februari 2020 12:50:

    [...]
    Durf ik niet te zeggen. Ze zitten wel goed in cash, voor wat ik opmaak hebben ze ook een aardig dividend, maar ook kapitaal teruggave naar de aandeelhouders. Dus laat je hierdoor niet helemaal gek maken. Wel gedraagt het zich (2015 tot nu) aardig als Shell: 7% dividend en de koers blijft redelijk vlak liggen.
    Ik heb hier (een tijdje terug) wel een beperkte positie in genomen om het eens aan te zien, maar dit is één van de weinigen waar ik nog geen goed inzicht in heb / analyse op heb gedaan.
    Helaas ben je (door overnamefantasie, met nadruk op fantasie) vandaag al wel 5% misgelopen. Zelf even nadenken wat je wilt, puur op basis van dividend trackrecord kan dit een kandidaat zijn, voor de rest moet je zelf onderzoek doen of dit bedrijf bij je portefeuille past. Dus niet bij mij komen uithuilen, zelf je keuze maken :)
    Heb aldaar sinds jaar en dag een positie in.
    In hoeverre wordt er open kaart gespeeld inzake de afspraken met de grootaandeelhouders en wij die deel uitmaken van de uitstaande 25%?
  13. [verwijderd] 14 februari 2020 13:06
    quote:

    Adjan schreef op 14 februari 2020 11:46:

    Is van Lanschot een alternatief?
    Lijkt het wel op. In 2019 dividend 1,45 en kapitaaluitkering 1,50 (niet onderhevig aan dividendbelasting). Bovendien ook vaker genoemd als overnamekandidaat. Nederlandse bank met de hoogste analistenrating.
  14. Freakertje 14 februari 2020 13:47
    @ effegenoeg: Ja, zeg het maar... Je weet het nooit zeker. Ik ga mij daar niet aan wagen (uitspraken erover).

    Ik heb mijn keuzes gemaakt.
    Klein plukje Shell erin. 7% dividend momenteel, op de plank, lekker saai.
    Let op: ik hou rekening met een mogelijke koersdaling van 15-30% de komende tijd. Shell is 'net' uit een opwaartse trend gebroken en heeft die omgezet in een neerwaartse.
    Waarom dan toch nu? Zoals gezegd, op de plank. 7% is beter dan niks en de koers komt echt ooit wel weer. Daarnaast middel ik mijn aankoopsprijs zo mooi een stukje omlaag.
    Tevens lijkt de olieprijs zijn val te hebben gestut rond de $50,-, wat positief is voor Shell. Opwaarts potentieel is er dus ook, maar ik vermoed neerwaarts.

    Daarnaast plukje ForFarmers erin. Samen met Shell wat diversificatie van mijn (overwogen financials) portefeuille. Ook hier middeling van de aankoopsprijs. Nu grofweg 5% dividend. Let wel: ik heb mijn twijfels of het dividend hier houdbaar is, laatste jaar moest FF ook al wat trucken uithalen.
    Ze komen de laatste tijd wat terug van een afstraffing, maar er zijn ook best wat risico's (Afrikaanse varkenspest, brexit, stikstof, verkleining veestapel). Lees jezelf in en maak daarop je keuze of dit iets voor je is. Ik vind het wel een mooi bedrijf en het heeft voor mij daardoor iets een gunfactor. Niet de beste reden om het te kopen ;)

    ASR heb ik overwogen, maar is door het geweld van NN de afgelopen week al 10% opgelopen. Fear of missing out is aanwezig, ze zaten (en zitten) in een leuke uptrend, maar als de cijfers volgende week ook maar iets tegenvallen, kunnen ze best hard kelderen. Ik heb ze al, dus van een stijging profiteer ik al mee. Gaan ze fors lager, dan ga ik zeker een pluk bijkopen ter vervanging van NIBC.
    Sterk bedrijf, heeft net een overname misgelopen en dus 'fully loaded'. Wel moeilijk te lezen, maar positieve dividend ontwikkeling, momenteel rond de 5%, maar verhoging is niet uitgesloten, net zo min als aandelen inkoopprogramma's. We gaan het meemaken.

    Van Lanschot heb ik ook overwogen, maar daar zit door NIBC vandaag al >5% overname fantasie in. Voorgevoel dat dit er de komende tijd wel weer uitloopt, dan ga ik een plukje bijkopen. Stijgt het, dan zit ik er toch al in. Wel weer een financial, maar ten dele ook vervanging van NIBC.
    Met nadruk zeg ik nogmaals dat ik slecht geïnformeerd ben over dit bedrijf. Hier zit mijn risicofactor dus ;) Ik gok wat op hun dividend- en koers trackrecord.

    Misschien kunnen jullie er wat mee, maar maak uiteindelijk je eigen keuzes. Niet bij mij komen huilen als het fout gaat ;)
  15. forum rang 4 mvdp 14 februari 2020 14:26
    quote:

    Freakertje schreef op 14 februari 2020 12:50:

    [...]
    Durf ik niet te zeggen. Ze zitten wel goed in cash, voor wat ik opmaak hebben ze ook een aardig dividend, maar ook kapitaal teruggave naar de aandeelhouders. Dus laat je hierdoor niet helemaal gek maken. Wel gedraagt het zich (2015 tot nu) aardig als Shell: 7% dividend en de koers blijft redelijk vlak liggen.
    Ik heb hier (een tijdje terug) wel een beperkte positie in genomen om het eens aan te zien, maar dit is één van de weinigen waar ik nog geen goed inzicht in heb / analyse op heb gedaan.
    Van Lanschot: hier idem dito, maar ben niet vol overtuigd (zoals bij NIBC).

    Ik ben wel benieuwd naar het lijstje 'die zijn er nog genoeg' van Plein777....

4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 244 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links