Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel arGEN-X BRU:ARGX.BL, NL0010832176

  • 349,200 23 apr 2024 17:38
  • +12,100 (+3,59%) Dagrange 341,200 - 350,600
  • 44.060 Gem. (3M) 60,2K

ARGEN-X 2020 doorstomen naar 200?

922 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 47 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Bakkiekoffie 12 februari 2020 20:03
    De bijlage komt niet door, dan maar even kopiëren:

    Argenx (notering Nasdaq, 11/02/2020 koers 144)

    Inside beleggen:
    In tegenstelling tot 2019 wordt 2020 een jaar met heel wat klinische studie-resultaten voor argenx. Het belangrijkste moment wordt de bekendmaking van de fase III-studieresultaten met
    • het kroonjuweel efgartigi-mod in de spierziekte myas-thenia gravis. Bij goede resultaten verwachten we een stevige boost van het aandeel en zal de goedkeu-ringsaanvraag voor het einde van het jaar worden ingediend.
    • Daarnaast lopen en starten meerdere fase III-studies met efgartigimod in de bloedziekte ITP, de huidziekte PV (auto-imuun blaarziekte) en mogelijk de spierziekte CIDP (momenteel in fase II).
    CIDP is een zeldzame aandoening waarbij het isolerende omhulsel van de zenuwen in armen en benen beschadigd raakt. De zenuwen kunnen de signalen van de hersenen naar de spieren en vanuit de huid naar de hersenen niet meer goed doorgeven. De gevolgen zijn verlammingsverschijnselen in armen en benen.
    • De samenwerking met Janssen in kanker met cusatuzu-mab loopt als een sneltrein. Tegen de zomer zullen minstens vier klinische studies zijn opgestart en tegen het einde van het jaar krijgen we een klinische update.
    • Tot slot bereidt argenx volop de commercialisatie van efgartigimod voor en zal het op-nieuw een nieuwe molecule (ARGX-119) aankondigen.
    IEX-Premium:
    Door naar onze nummer 2: Argenx. Dit Belgische biotechbedrijf is qua marktkapitalisatie bijna de helft zo groot als Galapagos. Sinds begin oktober veerde het aandeel fors op.Een stevige cashpositie (bijna €1,4 miljard) en een brede productpijplijn kenmerken het bedrijf. 2020 wordt een erg belangrijk jaar met niet alleen fase 3 data van Efgart voor de indicatie spierziekte MG, maar ook fase 2 data (in de eerste jaarhelft) voor huidaandoening PV.
    Efgart is een potentiële blockbuster. De andere onderzoeksprogramma’s wegen nog niet zo zwaar door in de waardering. Goed nieuws vanuit de pijplijn zou de koers naar nieuwe records stuwen. We handhaven het positieve advies vanwege de upside op lange termijn, maar ook hier geldt dat het wachten is op koersschuivers voor nieuwe aankopen.
    t.co/BCkqXawklX?amp=1 Hier kan je presentatie lezen. Mooi overzicht van 6 Phase 3 test- lijnen in 2020. Beperkt genoemde onderzoeken in fase 1 en fase 2 lijkt me

    www.argenx.com/en-GB/news-internal/ar...
    Globale beschrijving van de fase 2 resultaten. Veel belovend (vandaar fase 3)
    Wel een kleine populatie lijkt me, maar Phase 3 gaat om grotere aantallen
    Zijn het grote markten/Concurrenten?
    Geen infrmatie over omvang ziekte(n)
    Okt2019IEX Premium: UCB heeft eigen middel in ontwikkeling + amerikaans bedrijf met (kansmedicijn) overgenomen. Argenix heet half-heel jaar voorsprong
    www.iex.nl/Forum/Upload/2020/12062814... Rapport van Barclays blz 6 gaat over concurrentie: 6 concurrenten waaronder UCB

    Kalender t.b.v. koersontwikkelingen:
    Mid-2020E: Results of phase III in MG
    2020E: Results of the phase II (CULMINATE) in AML
    2020E: Fifth indication for efgartigimod to be disclosed
    Q4 2020E: Results of the phase I for ARGX-117 in healthy volunteer
    2021E: Results of phase II in CIDP (Go/No go)
    2021E: Results of phase III in ITP
    Meningen forum-leden 2020, 4 bladzijden:
    ? 113 is tot nu toe succesvol gebleken. Dit jaar de 1e fase 3 uitslagen. Als die goed zijn, dan zal het moeilijk worden om zelfstandig te blijven. (of er moet een vergelijkbare deal komen, zoals Galapagos dat deed). Aangezien er al meerdere poc studies aangetoond hebben dat 113 werkt en veilig is, heb ik er wel vertrouwen in dat de fase 3 ook gaat lukken. Dus ik houd mijn aandelen nog even.
    ? Het biotechbedrijf meldt nu reeds positieve fase 2-resultaten voor het middel efgartigimod voor de behandeling van de huidziekte Phemphigus Vulgaris. Die resultaten werden eerder 'ergens in de eerste jaarhelft verwacht.'
    PV is een auto-immuunziekte waarbij patiënten blaren ontwikkelen in hun bovenste huidlaag en in de slijmvliezen. Tijdens het fase 2-onderzoek werd efgartigimod goed verdragen en werd een bemoedigende respons genoteerd na een beperkte blootstelling aan het middel.
    ? 113: Al in Q2. De results van Fase III i.p.v. 2de helft 2020.
    ? Fundamenteel ziet het er goed uit. Resultaten gaan er eerder komen dan gedacht, goede pipeline, samenwerking en overname mogelijkheden. De vraag is alleen wnr stap je in. Ik heb bij gala de golven proberen te volgen maar ben er slecht uitgekomen door veel golven te missen. Hier blijf ik gewoon rustig in zitten
    ? 117:Naast efgartigimod heeft Argenx nog een goedgevulde pijplijn met ook cusatuzumab (AML, bloedkanker, fase 2), ARGX-117 (preklinische fase, auto-immuun) en ARGX-118 (preklinische fase, luchtwegenontsteking).
  2. forum rang 4 Bakkiekoffie 12 februari 2020 20:03
    Deel 2
    Technisch Analyse
    ? De eerste grote weerstand op +/- 155 ligt dat was de ath begin januari.
    ? Recente trendlijnen van forum nvst.ly/prrzq kanaal bovenkant richting 160
    ? 9jan ATH: 160, daarna weer teruggang
    ? Koers in september nog 100. Nieuws phase 3 is van begin 2020. Vanaf 4 februari van 136 weer verder naar boven.
    ? Eind januari: Als je technisch ARGX vergelijkt met bijvoorbeeld GLPG, dan valt op dat de koers van ARGX voornamelijk bepaald lijkt te worden door de NASDAQ. Immers de ARGX-volumes van de NASDAQ zijn altijd hoger dan die van AEX. Bij GLPG is dat andersom.
    Je zou daarom zeggen dat het logischer is om voor ARGX je technische analyse te baseren op de NASDAQ i.p.v. AEX. Hoewel de verschillen natuurlijk nooit heel groot zullen zijn.
    ? Als je naar het trendkanaal van ARGX op de NASDAQ kijkt, valt op dat de steun van dat trendkanaal iets lager lijkt te liggen dan dat van ARGX op de AEX. Waar ARGX-AEX vrijdag door de steun gezakt is, is bij ARGX-NASDAQ te zien dat de koers daar precies op de steun van dat trendkanaal geëindigd is. Zie plaatje met trendkanaal van ARGX NASDAQ: invst.ly/pn0-h
    Adviezen Analisten:
    ? 12 adviezen januari 2020, gemiddeld 160 (143-173) waaronder:
    Bank Degroof 160 Morgan Stanley 162 Wedbush Morgan 165
    Kepler Cheuvreux 160 Kempen en Co 185
    ? IEX-premium: POSITIEF OP 25 OKTOBER 2019 18:002020 wordt een erg belangrijk jaar voor Argen-X met in de tweede jaarhelft de fase 3-data voor efgartigimod. In aanloop daarnaartoe mogen koerszwaktes gebruikt worden om positie te nemen, weliswaar voor gepaste gewichten.
    Financieel:
    ? De Tijd: jan 2020: De groep heeft een cashpositie van 1,5 miljard dollar en kan daarmee nog tot diep in 2021 verder.
    ? Schitterend nieuws dit, met een kaspositie van 1,5 miljard kunnen ze het wel volhouden tot eind 2022.
    ? vorig jaar november hebben mee gedaan met de emissie van 109 mln euro
    ? JaarCijfers 2018 : Nu 90% EV i.r.t. Balanstotaal 50% liquiditeiten i.r.t. Balanstotaal
    Balans 2019 veel gewijzigd door emissie
    ? Wat rechtvaardigt de vele malen hogere bedrijfswaarde van Argen-x tov Celyad? Ik heb in beide een positie en ben benieuwd. Antwoord kan in termen van kaspositie, management ceo, pijplijn, vorderingen, partners, werkzaamheid middel, vordering pijplijn, risico, katalysatoren.
    ? Heeft 6-maanden opties vooruit, nauwelijks handel (IEX)
    ? Gemiddeld handel op een dag 105000 aandelen. Hoogste koers 152,laagste 95 (achteriggende 52 weken)
    ? Geen zicht op groot aandeelhouders ter bepaling freefloat

    Mijn (eerste)indruk:
    ? Fase-3 onderzoeken starten en moet mogelijk tweede haldjaar tot FDA-aanvraag leiden. Dit is vergelijkbaars als GLPGS
    ? Fase2- lijkt erg positief
    ? Bij het Forum duidelijk niet in de schijnwerpers. Weinig bijdragen , weinig deelnemers, enkele die je ook bij GLPGS ziet
    ? Financiële positie 2019 nog niet helder, wel uitspraken over voldoende liquiditeten voor cashburn om fase 3 af te maken. Maar ook tot en met goedkeuring FDA er komt
    ? Veel concurrentie met vergelijkbare doelen zijn doende. Wordt een race
    ? Aarzelingen toch wel
    Wat zou ik nog willen weten:
    - globale tijdlijnen belangrijkste stappen Fase-3 projecten met tijdlijnen
    - jaarcijfers 2019
    - indicties omvang markt/ziekte/patiënten-opties of aandelen?

    Bakkiekoffie
  3. [verwijderd] 12 februari 2020 20:31
    quote:

    Bakkiekoffie schreef op 12 februari 2020 20:02:

    Hallo,
    Ik heb een gedeelte van mijn GLPGS-aandelen (50% verkocht) en wil in de bio-tech-hoek een tweede fond erbij. Ik overweeg Argenx, en ben me aan het inlezen.
    Als bijlage mijn weergave van 'het lezen'.
    Kunnen jullie me helpen met wat informatie alvorens definitief de knoop door te hakken?

    Waar ik graag wat gevoel bij wil krijgen:
    - globale tijdlijnen belangrijkste stappen Fase-3 projecten met tijdlijnen
    - indicties omvang markt/ziekte/patiënten-opties of aandelen
    - financiële resultaten 2019

    Wie kan me 'aanvullen'?

    Je volgende posting is al een mooi antwoord op je vragen.

    Jammer dat de superconnaisseurs van Galapagos minder hun neus steken in dit bedrijf, dat nochtans zijn hoofdzetel in Nederland heeft, maar meestal als Belgischer beschouwd wordt als Galapagos. Ik denk wegens de Ablynx connectie ? Lama's en zo...

    Ik volg zelf inderdaad ook nogal Argen-X, maar eerlijk gezegd minder gedetailleerd dan Galapagos. Heb er iets minder aandelen van, maar wel iets meer opties.

    Ik denk dat kwa pijplijn ze vrij gelijkwaardig zijn (faze 2 / faze 3), maar bij Galapagos zit je wel met de Toledo-factor : preklinisch/faze 1 bezig, dus kwa zekerheid dat er iets van komt eigenlijk nog laag laag laag. Maar de verwachtingen die geschapen worden zijn gigantisch.

    Ook kwa cashburn en cashvoorraad kan je hen vergelijken met Galapagos van voor de deal. Ze kunnen nog heel lang voort, en zullen nog genoeg doorbraken hebben om terug bij investeerders langs te gaan. Ook zij lijken me gebruik te maken van de goede momenten om kapitaalrondes te doen, ipv te wachten tot ze bijna blut zijn en dan nieuwe aandelen voor een appel en een ei te verpatsen.

    Als (als) de faze3 proeven succesvol zijn, dan meen ik begrepen te hebben dat ze in feite een grotere blockbuster hebben dan filgotinib. Tenzij filgotinib veel groter wordt dan wat de analisten nu voorspellen. Zonder nu een wedstrijd tussen de twee te willen initieren he, het zijn beiden schatjes (Net als Morphosys trouwens)

    Ik meen begrepen te hebben dat Argen-X wel niet moet opboksen tegen een gevestigde grootheid (Abbvie), maar bijvoorbeeld UCB zit hen wel achter de vodden, die volgen op vrij korte/iets langere afstand met ook een nieuw product in dezelfde soorten ziektes.

    Ik beschouw Argen-X in feite als de Galapagos van ongeveer 1 januari 2019. Eerste faze 3 resultaten zijn op komst, en daarna komt er nog veel meer. Je zou kunnen zeggen de Galapagos van rond de 90 euro. Alleen ben ik niet de enige die
    zo denkt, de koers van Argen-X zal dus relatief gezien wat hoger opgelopen zijn. Maar we weten ondertussen dat de 78 die gala toen als dipje had iet of wat voorbijgestreefd is. Er is dus wel een grote kans op wat stijging (understatement).

    Waarschijnlijk ook daardoor dat de koers in aanloop naar de faze 3 resultaten minder gedrukt wordt dan bij Gala, vorig jaar. Er is - denk ik - zowiezo minder omzet, dus eigenlijk zouden manipulatoren (waar ik niet in geloof) meer vrij spel hebben hier.

    @all: correct me if i am wrong.
  4. forum rang 6 Hulskof 12 februari 2020 21:06
    quote:

    Bakkiekoffie schreef op 12 februari 2020 20:02:

    Hallo,
    Ik heb een gedeelte van mijn GLPGS-aandelen (50% verkocht) en wil in de bio-tech-hoek een tweede fond erbij. Ik overweeg Argenx, en ben me aan het inlezen.
    Als bijlage mijn weergave van 'het lezen'.
    Kunnen jullie me helpen met wat informatie alvorens definitief de knoop door te hakken?

    Waar ik graag wat gevoel bij wil krijgen:
    - globale tijdlijnen belangrijkste stappen Fase-3 projecten met tijdlijnen
    - indicties omvang markt/ziekte/patiënten-opties of aandelen
    - financiële resultaten 2019

    Wie kan me 'aanvullen'?

    Waarom heb je de helft van Galapagos verkocht? Enkel omdat je een 2e fonds erbij wilde?

    Ik zou hier eens kijken als ik jou was: www.iex.nl/Forum/Topic/1329984/Arrowh...
  5. forum rang 6 de tuinman 12 februari 2020 22:40
    quote:

    Guuster schreef op 12 februari 2020 22:30:

    [...]
    Is dat een “risico” dan? Daar word je dan toch netjes voor gecompenseerd over het algemeen?
    Tja, hoe moet je zoiets bekijken?
    Heb veel schik gehad van de overname Ablynx, maar van Ablynx zelf is niet veel meer overgebleven (las ik).
    En ik ben blij dat Galapagos niet is overgenomen.
  6. forum rang 6 de tuinman 12 februari 2020 22:59
    quote:

    Guuster schreef op 12 februari 2020 22:54:

    Ik zit zelf grotendeels in Galapagos en wat minder in Argenx (eigenlijk met wat winsten die ik afroom van Gala).
    En met nog beperktere middelen onderneem ik andere projectjes, die over het algemeen jammerlijk mislukken.
    Biotech met een bredere pipeline.... daar heb ik goede ervaringen mee.
    Begon bij Crucell.
  7. forum rang 4 Bakkiekoffie 13 februari 2020 13:06
    quote:

    Toert schreef op 12 februari 2020 20:31:

    [...]

    Je volgende posting is al een mooi antwoord op je vragen.

    Jammer dat de superconnaisseurs van Galapagos minder hun neus steken in dit bedrijf, dat nochtans zijn hoofdzetel in Nederland heeft, maar meestal als Belgischer beschouwd wordt als Galapagos. Ik denk wegens de Ablynx connectie ? Lama's en zo...
    .................................

    @all: correct me if i am wrong.
    Hallo Toert
    Dank voor de reactie. Je bevestigd deels mijn indrukken, maar voegt er ook e.e.a. concreet aan toe.
    Ik pak dit zeker allemaal mee in mijn besluitvorming. Dank daarvoor.
    BK
  8. forum rang 4 Bakkiekoffie 13 februari 2020 13:20
    quote:

    Hulskof schreef op 12 februari 2020 21:06:

    [...]

    Waarom heb je de helft van Galapagos verkocht? Enkel omdat je een 2e fonds erbij wilde?
    .........
    Ik heb een gedeelte van de winst bij GLPGS veilig gesteld.Het aandeel werd te dominant in mijn porto. Ik zoek eigenlijk een Bio-tech erbij die eind fase 2, begin fase 3 zit om een vergelijkbare rit te maken als bij GLPGS. Misschien niet in absolute euro's (mag iets minder hoor) maar wel als organisatie fase/als belegger.
    Ik ga ook even kijken naar Arrowhead. Dank voor de tip
  9. forum rang 4 Bakkiekoffie 13 februari 2020 13:23
    quote:

    Guuster schreef op 12 februari 2020 22:54:

    Ik zit zelf grotendeels in Galapagos en wat minder in Argenx (eigenlijk met wat winsten die ik afroom van Gala).
    En met nog beperktere middelen onderneem ik andere projectjes, die over het algemeen jammerlijk mislukken.
    Ja, als ik instap zal ik ook niet direct 'vol'er in gaan.
    Ik denk dat ik dan start met opties kopen.
    Dank voor de reactie
    BK
  10. forum rang 6 de tuinman 13 februari 2020 13:28
    quote:

    Bakkiekoffie schreef op 13 februari 2020 13:23:

    [...]
    Ja, als ik instap zal ik ook niet direct 'vol'er in gaan.
    Ik denk dat ik dan start met opties kopen.
    Dank voor de reactie
    BK
    Voorlopig zal alles afhangen van de fase 3 resultaten midden dit jaar.
    Houdt daar rekening mee.

    Verder is de vraag wat er dan gaat gebeuren, bij positieve resultaten.
    Gaat Argenx dit inderdaad zelf op de markt brengen? Of toch een samenwerking? Overname?
  11. forum rang 6 Hulskof 13 februari 2020 13:31
    quote:

    Bakkiekoffie schreef op 13 februari 2020 13:20:

    [...]

    Ik heb een gedeelte van de winst bij GLPGS veilig gesteld.Het aandeel werd te dominant in mijn porto. Ik zoek eigenlijk een Bio-tech erbij die eind fase 2, begin fase 3 zit om een vergelijkbare rit te maken als bij GLPGS. Misschien niet in absolute euro's (mag iets minder hoor) maar wel als organisatie fase/als belegger.
    Ik ga ook even kijken naar Arrowhead. Dank voor de tip
    Arrowhead is nog niet zo ver als Galapagos en ArgenX, maar heeft het potentieel om ze allebei ver te overstijgen. Een voor de toekomst.
  12. oki cd 13 februari 2020 16:54
    Ik zit inmiddels ook voor 30 % van mijn portefeuille in Argen-x. Heb een tijdje terug (november) nog geproclammeerd om met 90% in gala te blijven voor 10 jaar of een eventuele overname omdat ik geen voorstander van spreiding ben. Ik ben het eens met de stelling dat Argen-x vergelijkbaar is met Galapagos voor de deal en dat het potentieel daaromtrent ook gelijkaardig is. Ik heb ooit 50/50 tussen de 2 gezeten maar vooral door de vele connaisseurs binnen gala (pe26, maxen, winx09,lingus,...) schoof de balans naar Gala. Hopelijk willen de heren/dames zich ook eens in Argen-x verdiepen...
    grtz Oki
  13. Joho 2.0 13 februari 2020 17:13
    Na 5 jaar beleggen spreid ik alleen tussen Gala en ArgenX.
    De enige twee “gevaren” die ik bij Argenx zie na 5 jaar anti bodies “lezen” is
    - kans op afweerreactie v lichaam; dit is niet het geval bij small molecules à la filgotinib
    - UCB zit ArgenX op de hielen met half jaar vertraging

    Verder is ArgenX al 5 jaar een super topper !
922 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 47 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links