Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1768 1769 1770 1771 1772 ... 1803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 12 februari 2020 13:15
    De zgn Palestijnen zijn kwa afkomst, genetisch afkomstig uit Saoedi-Arabie en Egypte.

    Een oplossing zou zijn, als zij daarnaar terug zouden keren.

    Plaats genoeg.

    Met haat op grond van ideologische verschillen, los je het niet op.

    Verschillende staten in het Midden Oosten zijn zover dat ze een oplossing willen.

    Wat tegenwerkt zijn de militaire groepen voor wie vijandelijkheden een broodwinning zijn.

    Daar zal dus een halt aan toegeroepen moeten worden.
  2. forum rang 4 New dawn 12 februari 2020 13:33
    De Palestijnen die zeiden dat ze de Joden in de zee zouden drijven en daarom beslist geen vrede willen, gaan wat dat betreft al verder achteruit. Ik acht het mogelijk dat agv bv een grootschalig conflict zij alles zullen verliezen,dwz hun woonplekken. Ik denk daarbij aan een conflict waarbij Iran gaat meevechten. Israël zal altijd hulp krijgen van de USA. Net zoals de Syrië / de Golan - hoogte krijgen de Palestijnen hun gebieden dan waarschijnlijk niet terug. Schaakmat.
  3. forum rang 6 Plein777 15 februari 2020 10:10

    ’Ik huil als ik zie wat er met het Nederlandse volk gebeurt’
    ============================================

    Vluchteling: ’Jullie halen je eigen ondergang binnen’
    ========================================

    Door WIERD DUK
    08 feb. 2020 in BINNENLAND

    EINDHOVEN - Een groot deel van de niet-westerse allochtonen in Nederland (48 procent) pleit voor minder immigratie. Katiana Kayvantash, die vluchtte voor de Iraanse moellahs, waarschuwt: „Wees niet zo naïef. Doe de grenzen dicht. Jullie halen je eigen ondergang binnen.”

    Katiana Kayvantash: „Moslims worden aan alle kanten verdedigd, maar waar is de steun voor andere allochtonen?”

    Katiana (57) arriveerde in 1987 in Nederland. Zij maakt zich zorgen over de toekomst. „Iedere buitenlander kan jullie een mooi verhaal op de mouw spelden en jullie geloven het.

    Maar ik zie zogenaamde Iraanse vluchtelingen die in Nederland propaganda bedrijven voor het islamistische regime. Hoe kan dat?”

    Kayvantash doelt op recente demonstraties in Den Haag van Iraniërs tegen Israël en de Verenigde Staten na de uitschakeling van de Iraanse generaal Soleimani. „Hoe hebben die mensen zo makkelijk naar Nederland kunnen komen? Hoe bestaat het dat zij hier een terrorist als held ophemelen?”

    "Elke dag ben ik Nederland dankbaar"
    Katiana werd na de islamitische revolutie in Iran als jonge activiste gearresteerd en mishandeld. Ze week in 1984 uit naar Turkije en arriveerde drie jaar later in Nederland.
    Hier kreeg ze politiek asiel en bouwde een bestaan op. „Elke dag ben ik Nederland dankbaar”, zegt ze. „Als ik hier niet had kunnen schuilen, was ik nu dood geweest. En eerlijk, ik huil als ik zie wat er met het Nederlandse volk gebeurt. Als ik zie dat Nederlanders worden blootgesteld aan dezelfde gevaren als waar wij zo onder hebben geleden.”

    Hoofddoek

    Kayvantash is één van die niet-westerse allochtonen die pleiten voor een beperking van de immigratie naar ons land. „Ik ben tegen immigratie uit moslimlanden”, zegt ze zonder omhaal. „Of het nou Iraniërs, Irakezen, Syriërs of Afghanen zijn, het merendeel van hen heeft geen enkele ervaring met open, vrije samenlevingen.
    Hoe kun je aan een Afghaanse man, die nog nooit een vrouw heeft gezien zonder hijab (hoofddoek – red.), uitleggen dat schaars geklede westerse vrouwen geen hoeren zijn? Die man heeft geen idee, die moet nog een hele ontwikkeling doormaken.
    Het is niet hun schuld, maar veel van die mensen komen nu eenmaal uit veel primitievere culturen, met normen en waarden die haaks staan op die in het Westen. Toen de sjah ooit werd gevraagd waarom hij zo streng optrad tegen islamisten en marxisten, antwoordde hij: ’Ik zal me gedragen als de koning van Zweden, als mijn mensen zich als Zweden gedragen’.”

    "Ik ben tegen immigratie uit moslimlanden"
    Overigens, vindt Kayvantash, moet Nederland wel asiel blijven geven aan ’echte politieke vluchtelingen’. „Maar veel immigranten komen hier binnen op oneigenlijke gronden. Dat verbaast me zo in Nederland, die welwillendheid is ongetwijfeld goedbedoeld, maar Nederlanders hebben vaak geen idee met wie ze te maken hebben.”

    Katiana Kayvantash’ vader, een officier in het leger van de sjah, vluchtte eveneens, eerst naar Frankrijk; later kwam hij naar zijn dochter in Nederland, bij wie hij zou sterven. „Mijn moeder bleef in Iran, mijn oudere zuster is daar ook weer naar teruggegaan. Ik heb een heel diverse familie: ongelovigen, moslims.” Haar vader wilde in Nederland worden begraven. „Hij wilde niet naar Iran zolang de geestelijken daar aan de macht zijn. Mijn familie in Iran wilde dat ik hem terugstuurde. Ik zei: daar heb ik niks mee te maken, ik vervul zijn laatste wens. Sindsdien zijn ze boos op me en hebben we geen contact meer.”

    ’Ik ben niet bang’

    Kayvantash ging in Nederland aan de slag als administratief medewerkster, groeide door als secretaresse en werd uiteindelijk integratie-adviseur, trainer en coach. „Ik heb al die jaren met allochtonen gewerkt. Dus als mensen mij een racist of xenofoob noemen, moet ik lachen. Op mijn werk heb ik ze ook vaak ontmoet, islamitische mannen die nare dingen zeggen: ’Zuster, je bent toch moslima, waarom draag je geen hoofddoek?’ Dan antwoord ik: ’Ik ben een Perzische vrouw en ongelovig’. Ik ben niet bang om daarvoor uit te komen.”

    "Ik geloof niet in een gematigde, moderne islam, zoals die linkse mensen"
    Tegenwoordig schrijft ze columns, waarin ze regelmatig waarschuwt tegen wat zij ziet als een verbond tussen ’links en de islamisten’. „Ik geloof niet in een gematigde, moderne islam, zoals die linkse mensen. Wat betekent dat dan? Dat je niet in de woorden van de profeet gelooft, dat je niet vast en bidt, dat je alcohol drinkt? Ik vind dat verhaal niet te verkopen.”

    Katiana Kayvantash vreest dat ze ooit ook Nederland zal moeten verlaten. „Je mag al nauwelijks kritiek hebben op de islam, want dan ben je een islamofoob en een racist. En het wordt steeds erger, het lijkt wel een syndroom. Moslims worden aan alle kanten verdedigd, maar waar is de steun voor andere allochtonen, voor christenen, afvalligen, Joden, ongelovigen? Daar hoor je nooit iemand over.”

  4. forum rang 6 NewKidInTown 15 februari 2020 13:36
    Ons Calvinistisch schuldgevoel zal tegen ons werken, (nog) religieus of niet (meer). Schuld en boete. Het is nu tijd om boete te doen. En "de wereld" "eerlijker" in te richten. Je ziet het ook in DLD.
    Gelukkig zie je ook overal tegenspraak, dat dan weer wel.
    Zelfs het CDA gaat aan de rem hangen, of is dat voor de vorm en alleen maar voorsorteren ivm met komende verkiezingen en zicht op een wederopstanding ?
  5. forum rang 6 NewKidInTown 15 februari 2020 13:53
    Dat migratie de vergrijzing gaat oplossen is een mythe

    "Elk jaar is er wel iemand die zegt dat migratie de vergrijzing gaat oplossen. Mythen laten zich niet weerleggen.
    17 augustus 2018

    Een van de mythen van het kosmopolitisme is dat migratie ons kan helpen het pensioenprobleem op te lossen. Steeds minder werkenden moeten betalen voor steeds meer bejaarden. Migranten zouden bijdragen om het gapende premiegat te vullen. Elk jaar komt dat verhaal voorbij, elk jaar wordt het weer ontkracht. De laatste keer legde Paul Scheffer in zijn boekje De vrijheid van de grens (2016) uit dat Nederland in 2050 39 miljoen inwoners zou moeten tellen, om de verhouding tussen actieven en bejaarden op peil te houden. Dat is uitgesloten. Maar mythen laten zich niet van de wijs brengen door feiten, en dus zal zo’n weerlegging niet helpen."

    www.volkskrant.nl/columns-opinie/dat-...
  6. forum rang 6 pietje-2005 15 februari 2020 17:29
    Maar, die vluchtelingen , asielzoekers en zo komen toch alleen maar hun handje ophouden ?
    Hebben ook nog een (tweede) andere nationaliteit: niemand gelooft toch dat deze lieden de problemen van Nederland komen oplossen, haha ?
    Misschien over drie generaties, als we mazzel hebben.
    En ze gaan op vakantie naar hun geboorteland, dacht ik.
  7. forum rang 7 leek2018 15 februari 2020 18:14
    Ik vraag me af of er ooit een demograaf opstaat, die de vergrijzing nuanceert. Het lijkt erop dat men aanneemt dat de vergrijzing eeuwig doorgaat. Ooit zal er een evenwicht komen tussen +65 en -65. De vraag is of we dat evenwicht aankunnen. Is dat niet het geval dan hebben we pas een probleem. Nu is het alleen maar doemdenkerij. net als het klimaat.
  8. forum rang 6 NewKidInTown 17 februari 2020 21:52
    Er wordt met geen enkel woord over de nationaliteit, ras, afkomst of achtergrond gesproken. Toch aan het eind van het bericht een heel kleine vingerwijzing.

    "Bochum - De verjaardag van een Duitse tiener is afgelopen weekend uitgedraaid op een nachtmerrie: een groep jonge mannen drong de afgehuurde feestzaal in Bochum binnen om vervolgens het meubilair te vernielen, jassen en telefoons te stelen en verjaardagscadeaus te ontvreemden.

    Het meisje vierde samen met ongeveer 50 vrienden en bekenden haar zestiende verjaardag in de zaal. Het fuifje begon rond 19.00, maar na 22.00 uur uur nam de partij een minder feestelijke wending door de komst van ongenode gasten. De politie werd ingeschakeld, maar toen zij arriveerden waren de raddraaiers al weg.

    Het zou gaan om zes tot tien jongens of mannen. Deze ’gasten’ waren niet uitgenodigd op de verjaardag. De Duitse politie spreekt van ’relschoppers’.

    Volgens de Duitse politie hebben de jongens met pepperspray gespoten voor zij aan hun rooftocht begonnen. Daarnaast zegt een meisje seksueel lastig te zijn gevallen, is er met flessen gegooid en werd er een aanzienlijke hoeveelheid spullen gestolen. „Ook vernietigden ze bijna het hele meubilair”, aldus de politie in een verklaring.

    De groep is nog voortvluchtig. Het zou volgens getuigen gaan om jongens van 17 en 18 jaar oud met donker haar. Twee van de jongens heten van de voornaam vermoedelijk Fadil en Ibo, zo maakte de politie bekend."

    www.telegraaf.nl/nieuws/605744826/ver...

    "Bochum Mädchen feiert Geburtstag – plötzlich tauchen Unbekannte auf und es eskaliert

    „Geburtstagsfeier im Vereinsheim eskaliert!“ Nach diesem Funkspruch machten sich mehrere Polizeifahrzeuge auf den Weg zur Straße Am Nordbad in Bochum-Harpen.

    „Geburtstagsfeier im Vereinsheim eskaliert!“ Nach diesem Funkspruch machten sich mehrere Polizeifahrzeuge in den späten Abendstunden des 15. Februars (Samstag) auf den Weg zur Straße Am Nordbad in Bochum-Harpen.

    16-Jährige feiert Geburtstag in Vereinsheim
    Gegen 22 Uhr tauchen unbekannte Männer auf
    Plötzlich wird Pfefferspray gesprüht und die Situation eskaliert

    Dort, im Vereinsheim von Blau-Weiß Grümerbaum, feierte eine junge Bochumerin mit rund 50 Gästen aus Bochum, Gelsenkirchen, Oberhausen und Hattingen ihren 16. Geburtstag.
    Party in Bochum: Plötzlich tauchen Unbekannte auf

    Nach bisherigem Ermittlungsstand begann die Feier um 19 Uhr und verlief bis 22.20 Uhr problemlos.

    Zu dieser Uhrzeit betrat eine Gruppe von sechs bis zehn männlichen Personen das Gebäude. Eingeladen und namentlich bekannt waren diese jungen Männer nicht.

    Unmittelbar nach ihrem Eintreffen sprühte eine der Personen Pfefferspray in den Raum, den die geladenen Gäste, die zwischen 15 und 20 Jahre alt sind, daraufhin sofort verließen. Dabei soll eine Jugendliche sexuell belästigt worden sein.

    Wenig später randalierten die ungeladenen Gäste im Partyraum, warfen mit Flaschen um sich und zerstörten fast das komplette Mobiliar. Doch damit nicht genug!

    Vor der Flucht aus dem Vereinsheim entwendeten die Kriminellen diverse Handys, Taschen und Jacken der Gäste. Sogar die Geburtstagsgeschenke der 16-Jährigen nahmen die Randalierer mit.

    Nach ersten Erkenntnissen wurden zum Glück keine Personen verletzt.
    Party in Bochum eskaliert: Polizei fahndet nach Unbekannten

    Die Kriminellen sind nach Angaben der Zeugen Südländer
    Sie sind circa 17 bis 18 Jahre alt und haben dunkle Haare
    Zwei der jungen Männer sollen die Vornamen Fadil bzw. Ibo haben

    Die Ermittler aus dem Bochumer Kriminalkommissariat 32, die zurzeit Handyaufnahmen von dem Vorfall auswerten, bitten unter den Rufnummern 0234 / 909-8205 sowie 0234 / 909-4441 (Kriminalwache) um Hinweise von Zeugen, die die Randalierer nach 22 Uhr im Umfeld des Vereinsheims beobachtet haben.
    Geburtstagsparty in Wuppertal eskaliert

    Erst im Januar hatte es in Wuppertal einen ähnlichen Fall gegeben. Damals war es bei Geburtstagsparty in Wuppertal-Oberbarmen zu einer Schlägerei mit zahlreichen Beteiligten gekommen. (jto)"

    www.express.de/nrw/bochum/bochum--16-...
  9. whammy 19 februari 2020 11:09
    Zwermen woenstijnsprinkhanen trekken door Oost-Afrika. Ze vermenigvuldigen zich in rap tempo en eten alles op wat ze tegenkomen. Nu staat ook de voedselvoorziening van miljoenen Afrikanen op het spel.

    Het bovenstaande gaat natuurlijk een impact hebben op Europa. Mensen gaat altijd op zoek naar voedsel. Dat is van alle tijden.
  10. forum rang 6 NewKidInTown 19 februari 2020 11:51
    quote:

    JP Samosa schreef op 19 februari 2020 11:39:

    Antwoord is : Ja
    Maar ingewikkeld is het wel.
    ( religie terreur,geboortebeperking,droogte,corruptie etc.)
    Zoek niet naar problemen maar naar kansen. Dat is, als het om Afrika gaat, altijd de beste strategie gebleken.

    set ironic mode OFF.
  11. forum rang 6 NewKidInTown 22 februari 2020 15:01
    quote:

    rationeel schreef op 22 februari 2020 14:18:

    Het natuurlijk evenwicht is verstoord.

    De natuur is de natuur.

    Het heeft herstellend vermogen.
    Ja, binnen de grenzen van de historische cycli.

    btw, er bestaat geen stikstofprobleem, dat is een administratief probleem, gecreeerd door de Overheid.
  12. forum rang 10 rationeel 22 februari 2020 15:06
    quote:

    NewKidInTown schreef op 22 februari 2020 15:01:

    [...]
    Ja, binnen de grenzen van de historische cycli.

    btw, er bestaat geen stikstofprobleem, dat is een administratief probleem, gecreeerd door de Overheid.
    Gecreeerd door??? Nog niet helemaal ontrafeld.

    In eerste instantie doet het ons voor als gecreeerd door de overheid. Maar het lijkt mij waarschijnlijk dat het toch veel inwikkelder is dan dat.

    Mijn opmerking sloeg op de sprinkhanen plaag en het daaruit volgende voedsel tekort.
  13. forum rang 10 rationeel 22 februari 2020 15:09
    Politiek onrustig Slowakije naar de stembus

    Slowakije heeft buitengewoon turbulente jaren achter de rug, nadat er twee jaar geleden een dubbele politieke moord plaatsvond. Op 29 februari gaan de Slowaken naar de stembus. De oprichting van verschillende nieuwe, politieke partijen lijkt voor een politieke aardverschuiving te gaan zorgen – onder meer voor extreemrechts. Er dreigt een patstelling.

    Op 25 februari 2018 werd de Slowaakse onderzoeksjournalist... Ján Kuciak (27)... samen met zijn vriendin... Martina Kušnírová ...vermoord. Kuciak was... fraude met EU-subsidies ...op het spoor, door... zakenlieden... met connecties in de top van de ...Slowaakse politiek... en daarbij ontdekte hij verband tussen de... Italiaanse maffia... en de ...regerende sociaaldemocraten... – voormalige ...communisten... – van toenmalig... premier Robert Fico...
  14. forum rang 10 rationeel 22 februari 2020 15:15
    De beerput ging open

    Na de moorden ging er een enorme beerput open. Op alle mogelijke niveaus en in alle mogelijke overheidsinstellingen, waaronder... rechtbanken,... is een ...gigantische corruptie... aan het licht gekomen. Veel... overheidsfunctionarissen, ...politici, ...rechters ...en ...anderen... hebben het veld moeten ruimen of worden inmiddels... strafrechtelijk vervolgd... Enkele weken geleden is het proces tegen de moordenaars begonnen. De... uitvoerders zijn bekend..., evenals hun... opdrachtgeefster ...Alena Zsuzsová.... De grote vraag is of het lukt om... Marian Kocner,... een zakenman... met een ...ongelooflijke invloed ...op veel belangrijke mensen in Slowakije – en de vermeende... uiteindelijke opdrachtgever ...– te veroordelen.

    De organisatie... Organized and Crime Corruption Reporting Project (OCCRP)... heeft van de politie ...70 terabyte... aan gegevens gekregen die... niet... van directe betekenis waren voor het onderzoeken van de moorden.... Tien... verschillende... media (kranten en televisiestations)... zijn sindsdien bezig met het ...onderzoeken... van die gegevens. Regelmatig leidt dit tot... schokkende ...publicaties. Zo blijkt de... hoofdverdachte ...van de moorden ooit een ...verborgen camera... te hebben... geïnstalleerd... bij het hoofd van het... Openbaar Ministerie,... kennelijk... met... diens ...goedkeuring...
  15. forum rang 10 rationeel 22 februari 2020 15:18
    Maar Slowakije wil wel bij ‘Europa’ horen

    Slowakije is... 31... jaar na de fluwelen revolutie nog steeds een land in transitie, dat zijn plaats in Europa zoekt. Het zoekt actief aansluiting bij West-Europa. Van de... vier ‘Visegrad’-landen... is ...Slowakije... het enige land, dat de... euro... heeft ingevoerd, per ...1 januari 2009...

    Slowakije wordt sinds... 2006... bijna onafgebroken geleid door regeringen van de quasi ...sociaaldemocratische politieke partij Smer-SD..., eerst onder leiding van de arrogante premier... Fico.. en sinds de... moorden ...op de journalist Kuciak en diens aanstaande vrouw door zijn opvolger ...Peter Pellegrini,... die met een vriendelijke glimlach precies dezelfde... destructieve politiek... bedrijft als zijn... grote baas ...die achter de schermen nog stevig aan... alle touwtjes trekt...
  16. forum rang 10 rationeel 22 februari 2020 15:25
    Werkwijze: cadeautjes uitdelen

    In lijn met goede... Oost-Europese... ‘sociaaldemocratische’... tradities... bestaat de strategie van ...Smer-SD... uit het ...***uitdelen van door anderen verdiend geld***... aan... cadeautjes... aan ...gerichte groepen kiezers... Ik noem hierbij als voorbeelden de... invoering... van een ...eindejaarsuitkering... voor ...gepensioneerden... en... gratis reizen... met de trein voor ...studenten en gepensioneerden...

    De... drie... hoofdpunten van het huidige verkiezingsprogramma van... Smer-SD... zijn een ...13e... maand... kinderbijslag... in augustus,... 13e maand pensioen ...en het door... jonge artsen... laten betalen... van hun medicijnenstudie ...(€ 55.000-60.000),... indien zij direct na het ...afronden van een studie... in het ...buitenland gaan werken...

    Er zijn ook redenen om... Smer-SD... te prijzen... Smer heeft de door hun voorgangers ingezette politiek van economische wederopbouw met de nadruk op het zeer succesvol faciliteren van de ...automobielindustrie... alsmede de... vlaktaks ...niet ...op essentiële wijze... veranderd... Bovendien verkondigt ook Smer keer op keer aan per se bij de... harde kern ...van de... Europese Unie... te willen behoren, in het geval de Europese Unie de kant op gaat van een... tweedeling,... in de zin van een... harde kern... en een groep landen die het... minder nauw... met de... regels... nemen.
  17. forum rang 10 rationeel 22 februari 2020 15:31
    Hoe staan de zaken?

    Volgens de peilingen kan de grootste regeringspartij ...Smer-SD op ongeveer 17... procent van de stemmen rekenen. Op de tweede plaats, met ...13,5... procent, volgt de partij... Olano,... geleid door een kritische en... dwarse ondernemer... die met iedereen ruzie maakt.

    Op de... derde plaats... ligt heel verrassend de... uiterst rechtse partij LSNS ...van leider... Marian Kotleba,... die in het verleden meerdere keren is aangehouden wegens verdenking van... fascistische... en... nationaalsocialistische... sympathieën. Zijn vorige partij is in het verleden ...verboden...

    ...Kotleba’s... nieuwe partij voert een... uiterst slimme... campagne: met ...niemand in discussie... gaan en alleen ...hardop... allerlei problemen... benoemen ...die er bij de... gewone mensen... leven... De harde kern van de partij wordt gevormd door.... twijfelachtige... figuren, waarvan een deel door ...politie en justitie is vervolgd en veroordeeld...

    Op de ...4e tot en met de 9e... plaats staan verschillende... nieuwe partijen... en ...twee partijen... die nu nog samen met... Smer-SD... in de regering zitten.... Twee nieuwe partijen en één van de regeringspartijen hebben... leiders die strafrechtelijk... worden vervolgd (voor... oplichting... en ...plagiaat...) of anderszins op de verkeerde manier in het nieuws zijn (door openlijk toegegeven ...drugsgebruik... in het verleden).
36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1768 1769 1770 1771 1772 ... 1803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0647 +0,04%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,00 -0,69%
Gold spot 2.391,66 +0,52%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links