Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Abivax

513 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 februari 2020 17:41
    Abivax: aandeelhouderswaarde wordt "een essentieel criterium" voor de Evotec-partner

    Met ABX464 heeft de Franse Evotec-partner Abivax een zeer interessant actief bestanddeel tegen ontstekingsziekten zoals colitis ulcerosa in haar portefeuille. Ondanks sterke koerswinsten zien analisten nog steeds een hoog prijspotentieel voor het biotech-aandeel. Ondertussen staat het bedrijf voor belangrijke volgende stappen. In een interview met de redactie van 4investors spreekt Abivax-baas Hartmut Ehrlich over de financieringsplannen en onderzoeks- en ontwikkelingswerk. De manager geeft ook commentaar op de paniek rond het Corona-virus.

    www.4investors.de: Abivax is misschien bekend bij mensen die geïnteresseerd zijn in biotech in Duitsland, maar niet bij de brede menigte van investeerders. Kun je je bedrijf in een paar zinnen voorstellen?

    Ehrlich:Abivax werd eind 2013 opgericht en richt zich als biotechbedrijf op de ontwikkeling van geneesmiddelen die ontstekings- en virale ziekten en kanker met succes kunnen bestrijden met behulp van het natuurlijke immuunsysteem van de mens. Abivax haalde 57,7 miljoen euro op toen het in juni 2015 op Euronext Parijs werd gepubliceerd, wat nog steeds een recordresultaat is voor een biotechbedrijf op de beurs van Parijs. Het bedrijf wordt geleid door een zeer ervaren, internationaal managementteam. Naast mij, als een Duitse CEO en arts met vele jaren ervaring vanuit leidende posities in grote, wereldwijde farmaceutische bedrijven zoals Baxter, Sandoz en Eli Lilly, hebben al mijn collega's van de raad van bestuur een zeer vergelijkbaar loopbaanprofiel,

    In juli 2019 voltooide Abivax een succesvolle kapitaalverhoging van EUR 12 miljoen, waarop Sofinnova Partners volledig intekende tegen de toen geldende marktprijs. In oktober 2019 konden we zeer positieve langetermijngegevens presenteren over de effectiviteit en veiligheid van onze belangrijkste kandidaat-product ABX464 na een fase 2a-onderzoek bij patiënten met matige tot ernstige colitis ulcerosa. Sindsdien is onze marktprijs meer dan verdubbeld.

    Abivax heeft twee veelbelovende productkandidaten in klinische ontwikkeling, ABX464 en ABX196. We testen onze belangrijkste kandidaat-product, ABX464, in een fase 2b-onderzoek naar colitis ulcerosa en in een klinische fase 2a-onderzoek naar reumatoïde artritis. Een fase 2b-onderzoek bij patiënten met de ziekte van Crohn start ook in de zomer. Het testen van ABX464 is momenteel uitsluitend gericht op ernstige, chronische ontstekingsziekten.

    Onze tweede kandidaat-product, ABX196, is een zogenaamde iNKT-agonist, een immuunversterker die we onderzoeken in een fase 1/2-onderzoek in de VS in combinatie met de controlepuntremmer nivolumab voor de behandeling van leverkankerpatiënten.

    www.4investors.de: Met ontstekingsziekten, virale infecties en kanker onderzoekt u behandelmethoden voor een breed scala aan indicaties. Waarom deze breedte?

    Ehrlich:Het brede scala aan therapieën en indicaties is tot op zekere hoogte te wijten aan de geschiedenis van het bedrijf en is voortgekomen uit verschillende observaties die we hebben gedaan in zowel preklinische als klinische studies met ABX464. Abivax was oorspronkelijk toegewijd aan het onderzoeken van nieuwe behandelingen voor virale ziekten, vooral HIV en hepatitis B. Toen we werkten aan het werkingsmechanisme van ABX464, ontdekten we ook een nieuw, zeer ontstekingsremmend effect van het molecuul. Vervolgens hebben we onze activiteiten uitgebreid met inflammatoire darmziekten (colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn) en reumatoïde artritis. Wij geloven dat we met ABX464 een actief ingrediënt vasthouden dat het potentieel heeft om nieuwe behandelingsopties te creëren voor het hele scala van chronische ontstekingsziekten. Met slechts één productkandidaat hebben we als het ware een complete pijplijn binnen een indicatiegebied.

    www.4investors.de: Welke rol speelt uw strategische partner Evotec, die in dit land zeer bekend is, in het werk?

    Eerlijk gezegd: Evotec is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Voor ons is Evotec een uitstekende samenwerkingspartner die grote stappen heeft gezet zowel in de karakterisering van ABX464 als in de ontdekking en optimalisatie van nieuwe ontwikkelingskandidaten
  2. [verwijderd] 6 februari 2020 17:42
    www.4investors.de: De belangrijkste productkandidaat is ABX464 voor de behandeling van inflammatoire darmziekten, die onlangs door de FDA in de VS is goedgekeurd voor een fase 2b klinische studie. Wat is innovatief aan het actieve ingrediënt en wat zijn de plannen voor de studie en verdere ontwikkeling?

    Ehrlich:ABX464 is een sterk gedifferentieerde kandidaat voor orale producten met een volledig nieuw ("first-in-class") werkingsmechanisme. Het ontstekingsremmende effect van ABX464 wordt geïnitieerd door een moleculaire cascade, beginnend met de binding van ABX464 aan het zogenaamde cap-binding complex (CBC). Deze binding veroorzaakt de verhoogde splitsing, d.w.z. het gericht verwijderen van bepaalde RNA-secties, van een lang, niet-coderend RNA-molecuul, wat leidt tot de verhoogde productie van een speciaal ontstekingsremmend microRNA, het miRNA-124. miRNA-124 vermindert de vorming van inflammatoire cytokines en chemokines zoals TNF-alpha, IL-6 en MCP-1, die op natuurlijke wijze de overmatige ontstekingsreactie afremmen of vertragen.

    In oktober vorig jaar konden we veelbelovende gegevens presenteren van patiënten met colitis ulcerosa na 12 maanden behandeling met ABX464. Onze resultaten hebben grote belangstelling gehad in de professionele wereld en vooral bij vooraanstaande gastro-enterologen. Een lopende fase 2b-studie met ABX464 is al gestart en zal 232 patiënten omvatten in 15 Europese landen evenals in de VS en Canada.

    Tot op heden is er geen bevredigende behandelingsoptie voor patiënten met colitis ulcerosa. Veel minder dan een derde van alle patiënten die aan deze ziekte lijden, zijn symptoomvrij na behandeling met momenteel beschikbare medicatie en bij ongeveer 50 procent van deze patiënten verliest het positieve effect na 6-12 maanden. Dit betekent dat de medische behoefte aan duurzame behandelingen op dit gebied nog steeds erg hoog is. Ons doel is om ABX464 beschikbaar te maken voor de grootst mogelijke groep patiënten, zowel bij colitis ulcerosa als bij andere chronische ontstekingsziekten.

    www.4investors.de: ABX464 moet ook worden gebruikt bij de behandeling van HIV, onder andere wordt een 2b-studie voorbereid. Hoe gaat het hier en met de andere indicaties waarin het product wordt getest?

    Ehrlich: Als een relatief klein biotechbedrijf moeten we ons concentreren en vanwege de extreem hoge medische behoefte hebben we ons gericht op de verdere klinische ontwikkeling van ABX464 bij chronische ontstekingsziekten.

    We hebben het hiv-gebied echter helemaal niet afgeschreven. Hier blijven we ABX464 leveren voor de implementatie van interessante studieconcepten, waarbij deze zogenaamde "door onderzoekers geïnitieerde studies" vervolgens uitsluitend worden uitgevoerd door de relevante academische instellingen en zonder de actieve deelname van Abivax.

    www.4investors.de: In ontwikkelingsfasen zoals die waarin ABX464 zich momenteel bevindt, wordt er regelmatig gespeculeerd met biotech-aandelen over mogelijke distributiepartnerschappen, inclusief de financiële lasten van fase 3-onderzoeken. Hoe groot is de interesse in de industrie voor partnerschappen met Abivax? Is er echt een onderhandeling?

    Ehrlich:In feite hebben we de afgelopen jaren veel bereikt met ons kleine, efficiënte team. Met betrekking tot onze brede, wereldwijde en daarom ook zeer dure klinische onderzoeken, zullen we ofwel een kapitaalverhoging moeten uitvoeren of een samenwerking met een farmaceutische partner in de nabije toekomst moeten aangaan. Dit laatste zou het voordeel hebben dat het ook de bestaande infrastructuur van de partner kan gebruiken voor de verdere ontwikkeling van ABX464. De te bereiken aandeelhouderswaarde zal een essentieel criterium zijn voor onze beslissing, en ik hoop dat u begrijpt dat ik geen commentaar kan geven op lopende onderhandelingen.


    www.4investors.de: Welke andere doelen streeft u in 2020 en 2021 na? Zijn verdere studies gestart?

    Ehrlich:Zoals reeds vermeld, zullen we volgende zomer beginnen met fase 2b bij patiënten met de ziekte van Crohn, en voor 2021 verwachten we in wezen de start van studies over fase 3 bij colitis ulcerosa en fase 2b bij reumatoïde artritis.
  3. [verwijderd] 6 februari 2020 17:44
    www.4investors.de: De hoge aandelenkoers biedt voordelen bij mogelijke financieringsmaatregelen. Wat is Abivax van plan? En hoe ver wordt het bedrijf momenteel gefinancierd nadat u 12 miljoen euro hebt opgehaald uit een kapitaalverhoging medio 2019?

    Eerlijk gezegd: met de investering van Sofinnova zal Abivax tot het midden van dit jaar worden gefinancierd en kan hij al zijn klinische programma's vooruitzetten zoals gepland. Zoals reeds vermeld, werken we momenteel aan verschillende opties voor de verdere financiering van Abivax, waarbij het creëren van "aandeelhouderswaarde" het belangrijkste criterium voor onze beslissing zal zijn.

    www.4investors.de: Is het Franse hoofdkantoor een voordeel bij het financieren van onderzoek en ontwikkeling ten opzichte van andere Europese landen zoals Duitsland?

    Ehrlich:Als het gaat om door de overheid gesponsorde startupfinanciering, biedt Frankrijk eigenlijk betere toegang tot kapitaal dan in Duitsland. Abivax kan bijvoorbeeld aanspraak maken op de zogenaamde "Crédit d'impôt recherche", die direct een derde van de investeringen in onderzoek en ontwikkeling in het volgende jaar vergoedt. We hadden ook toegang tot kapitaal via Bpifrance, de Franse investeringsbank die veelbelovende projecten ondersteunt met subsidies en goedkoop krediet.

    Met betrekking tot de effectenbeurs komen noch Frankrijk noch Duitsland in de buurt van de financiële kansen en hogere risicotolerantie van Amerikaanse beleggers, wat tot uiting komt in de extreem hoge marktkapitalisaties van veel aan Nasdaq genoteerde biotechbedrijven. En dit heeft natuurlijk tot gevolg dat het voor beursgenoteerde Amerikaanse biotechbedrijven over het algemeen veel eenvoudiger is om kapitaalverhogingen door te voeren, simpelweg omdat met een hogere marktkapitalisatie de aandelen minder worden afgezwakt.

    www.4investors.de: Een andere vraag aan het eind. Met ABX544 ontwikkelt u een remedie voor Ebola - een ziekte die herhaaldelijk nerveuze berichten in de media veroorzaakt en die al enorme onrust heeft veroorzaakt op de beurzen, zoals het Chinese coronavirus. Zijn deze reacties naar uw mening gerechtvaardigd?

    Ehrlich:Het voorkomen van potentieel dodelijke virale ziekten zoals Ebola, SARS, MERS, vogelgriep en nu komt het coronavirus natuurlijk altijd in het nieuws, wat in wezen de angst voor deze grotendeels onbekende "dodelijke virussen" voedt. Voor mij ligt het echte gevaar meer bij de "stille" moordenaarsvirussen zoals griep. In de Verenigde Staten en Europa sterven jaarlijks ongeveer 50.000 mensen aan deze ziekte, vooral omdat ze ondanks het vaccin mensen niet laten vaccineren, en daar moeten we aan werken.

    Zoals eerder vermeld, heeft Abivax enige tijd geleden de R & D-activiteiten voor chronische ontstekingsziekten ondernomen, wat heel logisch is gezien onze uiterst positieve gegevens. Daarom hebben we het Ebola-project stopgezet en er is geen plan om onze onderzoeksinspanningen op het gebied van infectieziekten in de nabije toekomst te intensiveren.

    www.4investors.de/nachrichten/amp/boe...

    Vertaald met google.

    Groet, poil
  4. Wil Helmus 10 februari 2020 11:25
    Uit het intervieuw van 4investors:
    "Met betrekking tot de effectenbeurs komen noch Frankrijk noch Duitsland in de buurt van de financiële kansen en hogere risicotolerantie van Amerikaanse beleggers, wat tot uiting komt in de extreem hoge marktkapitalisaties van veel aan Nasdaq genoteerde biotechbedrijven. En dit heeft natuurlijk tot gevolg dat het voor beursgenoteerde Amerikaanse biotechbedrijven over het algemeen veel eenvoudiger is om kapitaalverhogingen door te voeren, simpelweg omdat met een hogere marktkapitalisatie de aandelen minder worden afgezwakt."

    Wordt hier gehint naar eventuele toekomstige Nasdaq notering?
  5. grounds for hope ? 10 februari 2020 14:03
    zeer lage volumes. Heb het gevoel dat niemand interesse heeft in deze Biotech.

    ABX464, is een gok, als de resultaten positief blijken (blijven), dan is deze molecule miljarden waard. Maar de weg is nog lang.
    Misschien zullen we op 13/02 (congrès mondial des maladies inflammatoires) in de kijker komen.
  6. Bioteg71 10 februari 2020 15:11
    quote:

    grounds for hope ? schreef op 10 februari 2020 14:03:

    zeer lage volumes. Heb het gevoel dat niemand interesse heeft in deze Biotech.

    ABX464, is een gok, als de resultaten positief blijken (blijven), dan is deze molecule miljarden waard. Maar de weg is nog lang.
    Misschien zullen we op 13/02 (congrès mondial des maladies inflammatoires) in de kijker komen.
    Een gok, vind je? De resultaten van de fase 2a in UC waren toch prima? Tuurlijk kan het nog misgaan, maar om dit nu een gok te noemen....Apart is wel dat die Fransen totaal niet kijken naar dit aandeel. Dat biedt juist ook weer kansen....
  7. grounds for hope ? 10 februari 2020 15:50
    Ik noem het een gok omdat de weg nog zeer lang is.
    er kan nog vanalles misgaan. Een molecule in fase IIa heeft gemiddeld 30´% kans om ooit op de markt te geraken.
    De resultaten waren fantastisch op een twintigtal mensen.
    In ieder geval, het kan een zeer mooi verhaal worden.
  8. Wil Helmus 14 februari 2020 16:23
    quote:

    grounds for hope ? schreef op 13 februari 2020 17:59:

    Iemand een idée wat er op het congres van vandaag in Wenen werd gezegd. Ik zag wel op twitter dat er veel volk aanwezig was op hun presentatie.
    Goed bezocht inderdaad:
    A packed conference room at the “Abivax Satellite Symposium” at #ECCO2020, great interest in ABX464 and animated discussions.

  9. grounds for hope ? 17 februari 2020 21:28
    Kort simpel samengevat.

    Philippe Pouletty is de CEO van Abivax. (bekwame man vond ik).

    Indrukwekkende werking van de abx464. Is een echte ontstekingsremmer.
    We zijn een klein bedrijfje, maar zeer herkend in Europa en de States, we kunnen een concurrent worden van de grootste multinationals met ons medicament.

    We zijn volop bezig met de fase 2B om de goede resultaten te bevestigen. (in 17 verschillende landen).

    Nogmaals de resultaten waren fantastisch op korte termijn, maar ook na 1 jaar was de werking indrukwekkend voor de UC.

    We hebben ons aangepast met de tijd door het mechanisme van de werking van ons molecule. (van HIV naar ontstekingsremmer).

    Op korte termijn (volgende maanden max) moeten we beslissen tussen partner of nieuwe kapitaalronde.
    De inside info ga ik je niet geven.

    Een bedrijf als abivax moet zich elk jaar opnieuw herfinancieren. Maar dat is geen probleem voor ons bedrijf omdat we zeer herkend (bekend) zijn in de wereld.

    Nadien spreken ze over de beurs in het algemeen en coronavirus.

    Mooi gesprek.

513 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 +0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links