Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Alfen N.V. AEX:ALFEN.NL, NL0012817175

  • 37,840 16 apr 2024 11:35
  • -0,100 (-0,26%) Dagrange 37,300 - 38,630
  • 175.234 Gem. (3M) 257,7K

Forum Alfen geopend

5.970 Posts
Pagina: «« 1 ... 73 74 75 76 77 ... 299 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Onder de regenboog 11 februari 2020 10:46
    quote:

    Apae schreef op 6 februari 2020 07:44:

    @onder de regenboog: hoe kijken jullie naar de financiele structuur van Alfen? Ik zie (in de cijfertjes hier op iex) dat het overgrote deel aan vreemd vermogen in kortlopende schulden zit, niet in langlopende. Is dat houdbaar, zeker met een expansie in gedachten de komende jaren?
    Dat het schuldentotaal als percentage van de balans niet of nauwelijks oploopt ondanks de schaalvergroting van 2015-2018 is natuurlijk wel een goed teken.
    Als er al een probleem ontstaat bij dit bedrijf dan heeft dat naar onze mening te maken met personeels tekort. Natuurlijk weet niemand of er een correctie komt op de beurs, daar heeft elk fonds mee te maken. Dit bedrijf is binnen Europa met slechts een paar andere koploper. Denk dat dit bedrijf met gemak door de 55 schiet binnen twee jaar. Dit jaar pakt hij de 35 als alle cijfers kloppen met de verhalen die wij horen van bezoekers aan dit bedrijf.

    Probleem is dat veel rechts denkende mensen die markt niet serieus nemen, aanzien er veel klimaat ontkenners bij zitten, die een verhaal fabriceren om maar in hun gelijk te blijven staan.
    Maar objectief gezien ligt er een uitspraak van de rechter met betrekking tot klimaat doel, daar kan geen stembusronde meer aan rommelen.

    Dat betekend dat de komende tijd:
    De CV zoals wij die kennen eruit gaat en de warmte pomp en de zelfs de waterstof cv dichterbij komt
    Waterstof , elektrische wagens, zonneparken, boilers, inductie, laadpalen, windmolens en alles wat maar iets te maken heeft met elektra omhoog schiet.
    En voor de klimaatontkenners: Zonder subsidie, omdat door de opschaling producten nou eenmaal goedkoper zullen worden. Weet er nog iemand het prijskaartje van de eerste elektrische wagen of eerste flatscreentelevisie?

    Zoals ik al vertelde paar maanden geleden, dit is geen fonds om uit te stappen, maar eerder lang blijven zitten er veel over lezen en je breed in te lezen zonder politieke voorkeur. Sif is ook een fonds wat de komende tijd zal aantrekken aangezien zij zeer strak leveren aan klanten, aan het water liggen en mega molens bouwen. De grootste van de wereld, 16.000 huishoudens per molen. Blijf het zeggen ga kijken op de Maasvlakte waar hij proef draait, mogen we trots op zijn dat we binnen tien jaar molens maken met zo'n enorm rendement, subsidie vrij !

    Probeer allemaal eens objectief naar dit soort bedrijven te kijken en niet in je klimaatontkenning te blijven hangen, over 5 jaar is de lucht in steden veel schoner dan we nu inademen en verbranden we minder brandstof om er iets voor terug te krijgen. En natuurlijk aan elk nieuw product hangt vervuiling ook aan deze producten, maar veel minder en eindelijk kijken we niet meer weg van het probleem waar de Bomers ons mee hebben opgezadeld.
  2. forum rang 10 voda 11 februari 2020 16:47
    MY NAME IS ALFEN AND I'M STUCK IN THE UPTREND

    16:10
    (AJK) Alfen zet weer een enthousiaste all time high neer. Gefeliciteerd als u winst hebt of op winst staat, maar vergeet u de fundamentals niet?! Het aandeel wordt maar duurder en duurder, mede omdat de winstverwachting wat is gezakt. Volgende week woensdag meldt Alfen voorbeurs de jaarcijfers 2019.

    Bij de cijfers gaat het denk ik vooral om de (omzet-)outlook. Die moet prima-de-luxe zijn gelet op de koers, maar kijk ook weer niet raar op als een mogelijke forse afstraffing op een misser juist weer een mooi koopmoment... Niets zo hachelijk als tegen momentum in beleggen en momentum heeft Alfen ontegenzeggelijk.

    Jaja, vind ik ook, schandelijk dat hier geen appje is voor is - en er nooit gaat komen ook - maar ook hier zou het handig zijn als er een duidelijke bel gaat als dat momentum weer over is.

    Voor meer, zie link:

    www.iex.nl/Columns/Liveblog.aspx#493648
  3. RenBol 11 februari 2020 17:06
    Als de de cijfers redelijk zijn zal hij mooi rond de 30 schommelen bij presentatie van de jaarcijfers. Belangrijker is de te verwachten omzet voor 2020 en daarna. Willen ze echt groeien, en dat gaat gebeuren, dan hebben ze extra geld nodig. Wie o wie gaat dat opbrengen. Ook aannemen van extra en goed personeel zal en grote uitdaging zijn. Ik ga voor 50 euro eind van het jaar.
  4. forum rang 4 Onder de regenboog 12 februari 2020 09:24
    quote:

    H&R schreef op 11 februari 2020 12:39:

    Het rendement van zonnepanelen neemt met ong. 2% per jaar af. Als je een monteur moet laten komen voor je warmtepompje komt hij niet voor 25 euro per uur. Tel uit je winst.
    Bizar dan dat mijn warmt pomp thuis prima werkt , warm water heb en de cv kosten voor de monteur precies hetzelfde zijn.

    Wat betreft mijn zonnepanelen, die heb ik er al lang uit en heb er nog een paar bij gelegd. Mijn rekening voor elektra is bijna 0

    Het klinkt niet echt allemaal positief bij u, zou eens een andere leverancier nemen of stuur even een mail naar Urgenda die helpen mensen graag met info en de juiste spullen en monteurs.

    vr groet
  5. forum rang 4 Lor3032 12 februari 2020 17:34
    Ik heb persoonlijk helemaal niets met de groene transitie of wat dan ook als het om groen gaat of welke nieuwe religie dan ook. Want een religie mag je het ondertussen wel noemen.
    Maar als er geld aan verdiend kan worden ben ik de eerste. Heerlijk. Overigens die 30 die in een zucht en scheet genomen gaat worden blijkt toch even nog een hobbel teveel.
  6. forum rang 10 voda 13 februari 2020 08:19
    Shell kiest Alfen voor energieopslag in Zaltbommel

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Alfen NV
    29,00 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Shell heeft Alfen geselecteerd voor het leveren van oplaadpunten voor elektrische auto's in Zaltbommel. Dit maakte Alfen donderdag voorbeurs bekend, zonder financiële details te noemen.

    Het oplaadsysteem van Alfen zal worden gebruikt voor "peak shaving", waarbij de accu overdag opgewekte energie opslaat om op piekmomenten in energieverbruik op te vangen.

    Het aandeel Alfen sloot woensdag 2,7 procent hoger op 29,00 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. Wiema 13 februari 2020 08:20
    quote:

    Lor3032 schreef op 12 februari 2020 17:34:

    Ik heb persoonlijk helemaal niets met de groene transitie of wat dan ook als het om groen gaat of welke nieuwe religie dan ook. Want een religie mag je het ondertussen wel noemen.
    Maar als er geld aan verdiend kan worden ben ik de eerste. Heerlijk. Overigens die 30 die in een zucht en scheet genomen gaat worden blijkt toch even nog een hobbel teveel.
    Lekker hypocriet. Dan weet je kennelijk ook niet waar het over gaat, en dan ligt de deksel spoedig op je neus waarschijnlijk.
  8. forum rang 4 Onder de regenboog 13 februari 2020 08:57
    Het is altijd moeilijk voor mensn om van rekenmachine naar computer te gaan, van zwart wit TV naar kleur of van vaste telefoon naar mobiel. Het wiel draait langzaam, maar eenmaal op gang is er geen houden meer aan en dat is het moment dat alle prijzen vallen en de consument begint te rennen. Mensen zijn kudde dieren ...........blijven altijd hangen in hun eigen waarheid.
5.970 Posts
Pagina: «« 1 ... 73 74 75 76 77 ... 299 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Vochtprobleem drijft Alfen in het nauw

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links