Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het ultieme Goldman Sachs draadje

388 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 december 2019 15:20
    'Goldman praat over bekentenis 1MDB-schandaal'

    Gepubliceerd op 19 dec 2019 om 15:15 | Views: 0

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Goldman Sachs is in gesprek met de Amerikaanse autoriteiten over een schuldbekentenis in verband met de grootschalige fraude rond het Maleisische staatsfonds 1MDB. Dat meldt persbureau Dow Jones op basis van ingewijden. Goldman Sachs krijgt mogelijk te maken met een boete van net iets minder dan 2 miljard dollar.

    Het financiële concern sloot eerder grote deals voor 1MDB, dat de spil is in een groot schandaal in Maleisië. De voormalige premier van het land, Najib Razak, zou via het fonds grote sommen geld hebben laten wegsluizen. De Maleisische regering richtte 1MDB in 2009 op als investeringsfonds voor economische ontwikkeling. Justitie in de Verenigde Staten schat dat er miljarden dollars uit het fonds zijn verdoezeld.

    Volgens de bronnen is nog niet zeker of Goldman Sachs daadwerkelijk schuld gaat bekennen. Een woordvoerder van de bank wilde desgevraagd nog niet speculeren over mogelijke uitkomsten. Justitie weigerde commentaar te geven. De schuldbekentenis zou waarschijnlijk ook niet op naam komen van Goldman Sachs zelf, maar op naam van diens Aziatische dochterbedrijf.
  2. forum rang 10 voda 30 december 2019 10:13
    Goldman Sachs en JP Morgan passen hun repo-handel aan - media

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Goldman Sachs Group Inc
    $ 230,67 -0,52 -0,22 % NYSE
    JP Morgan Chase & Co
    $ 139,13 0,04 0,03 % NYSE

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse zakenbanken Goldman Sachs en JP Morgan hebben manieren gevonden om te blijven handelen in kortlopende financieringen of repo's, waardoor zij aan het einde van het jaar minder kapitaal op hun balans hoeven te hebben en de druk op deze markt mogelijk zal afnemen, Dat schreef zakenkrant Financial Times maandag.

    De twee banken zijn belangrijke spelers in de Amerikaanse markt voor repurchase agreements, met een waarde van 1,2 biljoen dollar. Met dit financieringsinstrument kunnen contanten worden ingeruild voor onderpand van hoge kwaliteit zoals Amerikaanse staatsleningen. Door een krapte aan financiering op deze markt biedt de Federal Reserve al enkele maanden dagelijks tientallen miljarden dollars aan extra liquiditeit.

    Sommige analisten maken zich zorgen dat die krapte toeneemt aan het einde van het jaar, omdat toezichthouders op dat moment kijken hoe veel risico's een bank op zijn balans heeft staan, om de vereiste kapitaalbuffer te berekenen. Banken schroeven doorgaans hun repo-activiteiten terug rond de jaarwisseling om zo min mogelijk kapitaal te hoeven aanhouden.

    De afgelopen maanden is Goldman Sachs echter derivaten gaan gebruiken met lagere kapitaaleisen, zogenaamde total return swaps, in plaats van repo's, voor vergelijkbare transacties, schrijft de FT op basis van anonieme bronnen.

    JP Morgan moedigt klanten aan om een zogeheten ‘sponsored repo’-transactie aan te gaan, waarbij de transactie verloopt via een clearingpartner die handelaren toestaat om tegengestelde transacties tegen elkaar weg te strepen.

    Volgens analisten zullen deze aanpassingen de druk op de repo-markt tijdens het jaareinde verlichten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 15 januari 2020 14:04
    Flinke winstdruk Goldman Sachs

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Goldman Sachs Group Inc
    $ 245,53 0,00 0,00 % NYSE

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft in het vierde kwartaal van 2019 de winst flink onder druk zien staan, maar het kwartaaldividend werd gehandhaafd. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse zakenbank.

    CEO David Solomon sprak evenwel van een sterke prestatie in het vierde kwartaal, waardoor de jaarcijfers "solide" waren. Tegelijk zegt de topman te willen blijven investeren in nieuwe activiteiten. Later deze maand zal Goldman Sachs meer inzicht geven in de financiële doelstellingen voor de komende periode.

    De winst per aandeel zakte in het afgelopen kwartaal op jaarbasis fors van 6,04 dollar tot 4,69 dollar. In het derde kwartaal van 2019 was er nog sprake van een winst per aandeel van 4,79 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een winst per aandeel van 5,47 dollar.

    De omzet steeg wel, op jaarbasis met maar liefst 23 procent tot krap 10 miljard dollar. Dit leverde een nettowinst op van ruim 1,7 miljard dollar, wat 26 procent minder was dan een jaar eerder.

    De Amerikaanse bank handhaafde het kwartaaldividend op 1,25 dollar per aandeel.

    Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 3 februari 2020 19:18
    'Amazon en Goldman Sachs in kleine bedrijfsleningen'

    De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs werkt samen met internetwinkel Amazon aan een leenplatform voor bedrijven. Goldman is nog bezig met het ontwikkelen van de technologie waarmee het via Amazon het midden- en kleinbedrijf wil bereiken. Dat melden twee bronnen aan de Financial Times.

    Bij de cijferpresentatie vorige week beloofde ceo David Salomon van Goldman Sachs al dat de bank nieuwe bronnen aanboort om de omzet te verhogen. Hierbij zou het vooral gaan om het aanbieden van bankdiensten aan particulieren en om vermogensbeheer. In maart vorig jaar maakte Goldman Sachs een samenwerkingsverband met Apple bekend. Inmiddels hebben die bedrijven samen de Apple-creditcard op de markt gebracht.

    De zakenbank heeft geen uitgebreid kantorennet, zoals andere Amerikaanse grootbanken als JPMorgan, Citi of Wells Fargo. Door de samenwerking met Apple krijgt het toegang tot de ruim 100 mln Amerikaanse particuliere klanten van het technologiebedrijf. Bovendien profileert het zich in reclames, samen met Apple, als innovator van de financiële sector. Volgens Goldman Sachs is de introductie van de Applekaart 'de succesvolste introductie van een creditcard ooit'.

    Monitoren ondernemersgedrag
    Hetzelfde lijkt de zakenbank nu met Amazon te willen proberen, alleen dan met middelgrote bedrijven. Die weten de weg naar de Wall Street-grootmacht namelijk maar moeilijk te vinden. Amazon had eind 2019 al voor meer dan $860 mln aan bedrijfskredieten op zijn balans staan. Het leent namelijk geld uit aan bedrijven die via de site hun producten slijten.

    Bovendien gebruikt het de leendata voor het monitoren van ondernemersgedrag, om zo op tijd in te kunnen grijpen bij mogelijke financiële problemen. Banken als Goldman Sachs zijn zeer geïnteresseerd in dit soort data én in de algoritmes die klantgedrag proberen te voorspellen.

    fd.nl/ondernemen/1333417/amazon-en-go...
  5. forum rang 10 voda 10 februari 2020 16:43
    Goldman: Vergeet internetbubbel en koop technologieaandelen

    Door Belegger.nl op 10 februari 2020 12:00 | Views: 1.885

    Technologiereuzen Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet en Facebook vertenwoordigen samen 18% van de waarde van de S&P 500-index. Is dat allemaal gebakken lucht?
    De laatste keer dat vijf bedrijven zo extreem dominant waren, was tijdens de hoogtijdagen van de internetbubbel in 2000, aldus CNBC. Toen domineerden Microsoft, Cisco, General Electric, Intel en Exxon Mobil de Amerikaanse beurzen, totdat de markt in elkaar klapte.

    Niettemin raden analisten van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs beleggers aan technologieaandelen te blijven kopen.

    Betere fundamenten
    Lagere groeiverwachtingen, lagere waarderingen en een grotere herinvesteringsratio suggereren dat de huidige concentratie wellicht duurzamer is dan die ten tijde van de dotcombubbel twintig jaar geleden, schreef David Kostin, hoofdstrateeg Amerikaanse beleggingen van Goldman Sachs, in een note.
    De meest recente kwartaalcijfers van Facebook, Amazon, Apple, Alphabet en Microsoft waren positief en lijken Kosti’s theorie te onderschrijven.

    Facebook boekte een lagere nettowinst over 2019 dan over de jaren ervoor, maar verwacht vanaf dit jaar weer flink te groeien.

    Apple boekte een kwartaalomzet van 92 miljard dollar, een stijging van 9% ten opzichte van het jaar daarvoor en 4% meer dan de gemiddelde verwachting van analisten.

    Microsoft behaalde positieve resultaten in elk segment, boekte een omzetgroei van 14% over het hele jaar en herhaalde de prognose van groei met dubbele cijfers in 2020.

    De totale omzet van Alphabet, de moedermaatschappij van Google, groeide met 17%.
    E-commerce-reus Amazon liet de meest indrukwekkende kwartaalcijfers zien, met 21% omzetgroei in de laatste drie maanden van het jaar.

    Van de 45% van de bedrijven in de S&P 500 die hun kwartaalcijfers al hebben gepubliceerd, kondigde 69% positief nieuws aan over de winst, terwijl 65% beleggers verraste met positief nieuws over de omzet.

    Haalbare groeiverwachtingen
    Dankzij deze beter dan verwachte winstcijfers zijn de waarderingen binnen de perken gebleven. De vijf grootste aandelen worden nu verhandeld tegen een koers-winstverhouding van 30, en dat was 47 voor de technologiezeepbel twee decennia geleden uit elkaar spatte.

    Om te voorkomen dat de ineenstorting van de aandelenkoers die hun voorgangers hebben meegemaakt zich herhaalt, zullen de marktleiders van vandaag op zijn minst moeten voldoen aan de huidige consensusgroeiverwachtingen - en deze bij voorkeur moeten overtreffen, schreef Kostin.

    Deze keer lijken de verwachtingen haalbaarder op basis van de recente resultaten en de richtlijnen van het management.

    www.belegger.nl/Column/493173/Goldman...
  6. forum rang 10 voda 5 maart 2020 12:23
    Goldman verwacht rentestap BoE met 0,5 procentpunt in maart

    Gepubliceerd op 5 maart 2020 12:15 | Views: 65

    LONDEN (AFN/RTR) - De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs denkt dat de Bank of England (BoE) later deze maand bij zijn beleidsvergadering met een renteverlaging van 0,5 procentpunt gaat komen. Daarmee zou de BoE de schadelijke economische gevolgen van het nieuwe coronavirus voor Groot-Brittannië willen verzachten. Goldman Sachs verwacht dat het virus de Britse economie richting een recessie kan duwen.

    De vergadering van de centrale bank is op 26 maart. Op de financiële markten wordt vooralsnog rekening gehouden met een verlaging met 0,25 procentpunt. De Amerikaanse Federal Reserve kwam eerder deze week met een onverwachte rentedaling met 0,5 procentpunt om zo de impact van het coronavirus tegen te gaan.

    De aankomend Britse centralebankgouverneur Andrew Bailey verklaarde woensdag dat de BoE meer duidelijkheid zou moeten hebben over de impact van het virus voordat een besluit over een renteverlaging wordt genomen. De bank heeft al wel aangegeven klaar te staan met maatregelen tegen de gevolgen van de uitbraak.
  7. forum rang 10 voda 17 maart 2020 13:23
    Goldman ziet kwartaalkrimp Chinese economie van 9 procent

    Gepubliceerd op 17 maart 2020 12:49 | Views: 716

    HONKONG (AFN/RTR) - De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs denkt dat de Chinese economie in het eerste kwartaal met 9 procent zal krimpen onder druk van de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Bij een eerdere voorspelling had Goldman juist nog op een groei voor de economie van China met 2,5 procent gerekend.

    Maandag kwamen cijfers naar buiten over de Chinese industrie, detailhandel en investeringen waaruit bleek dat de economie en het openbaar leven in China zwaar worden geraakt door de virusuitbraak en de maatregelen van Peking om de besmettelijke ziekte in te dammen. Goldman noemde die cijfers "opmerkelijk zwak".

    Voor heel 2020 denkt de bank dat de Chinese economie, de tweede van de wereld, met 3 procent zal groeien. Eerder werd op 5,5 procent gerekend door Goldman.
  8. forum rang 10 voda 11 juni 2020 07:39
    Goldman voor meer dan 10 procent in Unibail

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft op 4 juni het belang in Unibail-Rodamco-Westfield verhoogd naar 10,01 procent. Dit blijkt uit een melding die werd gedaan bij de Franse toezichthouder AMF op 10 juni.

    Enkele dagen eerder meldde de Amerikaanse bank dat op 2 juni het belang nog 9,22 procent bedroeg. Voordien zat het belang van de zakenbank onder de meldingsdrempel van 5 procent.

    Opmerkelijk is dat de analisten van Goldman Sachs op 8 juni een verkoopadvies voor het aandeel Unibail gaven en het koersdoel verlaagden van 69,00 naar 44,00 euro.

    De analisten van Goldman Sachs schreven dat de huuropbrengsten van Unibail onder druk komen te staan door de gevolgen van de corona-uitbraak. Zowel geografisch, dat wil zeggen door de blootstelling aan onder meer de Amerikaanse en Britse markt, als sectoraal, in de zin dat Unibail veel restaurants en bioscopen als huurders heeft, zit het vastgoedfonds in de hoeken waar de klappen vallen, aldus de zakenbank.

    Daarnaast is de waardering van Unibail mede gebaseerd op de verwachte groei van de huurinkomsten, die nu niet meer reëel lijkt, terwijl de waarde van het vastgoed door de afnemende vraag van huurders juist onder druk staat.

    Tot slot zette Goldman Sachs vraagtekens bij de historisch hoge schuld van Unibail. Vastgoedfondsen met vergelijkbare schuldniveaus hebben volgens de zakenbank in het verleden aandelen uitgegeven. De dividenduitkering zal dan ook onder druk komen te staan, zo waarschuwden de analisten.

    Overigens kreeg niet alleen Unibail op 8 juni een verkoopadvies van Goldman, maar ook sectorgenoot Klepierre.

    Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield sloot woensdag 7,3 procent lager op 62,96 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 5 juli 2020 16:26
    Goldman Sachs ziet sterkere krimp economie VS

    Gepubliceerd op 5 juli 2020 12:59 | Views: 2.184

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De economie van de Verenigde Staten zal dit jaar sterker krimpen dan eerder gedacht, door het fors oplaaiende aantal nieuwe coronabesmettingen in de VS en het herinvoeren van beperkende maatregelen door sommige Amerikaanse staten om de virusuitbraak tegen te gaan. Dat liet zakenbank Goldman Sachs weten.

    De economen van Goldman Sachs denken nu dat de grootste economie van de wereld dit jaar met 4,6 procent zal krimpen, terwijl eerder op een neergang met 4,2 procent werd gerekend. Volgens de Amerikaanse zakenbank zal de opleving in het derde kwartaal van dit jaar minder sterk uitvallen dan eerder geraamd.

    Voor 2021 gaat Goldman Sachs nog altijd uit van een groei van de Amerikaanse economie met 5,8 procent.
  10. forum rang 6 haas 6 juli 2020 06:39
    quote:

    voda schreef op 5 juli 2020 16:26:

    Goldman Sachs ziet sterkere krimp economie VS

    Gepubliceerd op 5 juli 2020 12:59 | Views: 2.184

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De economie van de Verenigde Staten zal dit jaar sterker krimpen dan eerder gedacht, door het fors oplaaiende aantal nieuwe coronabesmettingen in de VS en het herinvoeren van beperkende maatregelen door sommige Amerikaanse staten om de virusuitbraak tegen te gaan. Dat liet zakenbank Goldman Sachs weten.

    De economen van Goldman Sachs denken nu dat de grootste economie van de wereld dit jaar met 4,6 procent zal krimpen, terwijl eerder op een neergang met 4,2 procent werd gerekend. Volgens de Amerikaanse zakenbank zal de opleving in het derde kwartaal van dit jaar minder sterk uitvallen dan eerder geraamd.

    Voor 2021 gaat Goldman Sachs nog altijd uit van een groei van de Amerikaanse economie met 5,8 procent.

    voda
    10 februari 2020 16:43
    auteur info
    Goldman: Vergeet internetbubbel en koop technologieaandelen

    Door Belegger.nl op 10 februari 2020 12:00 | Views: 1.885

    Technologiereuzen Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet en Facebook vertenwoordigen samen 18% van de waarde van de S&P 500-index. Is dat allemaal gebakken lucht?
    De laatste keer dat vijf bedrijven zo extreem dominant waren, was tijdens de hoogtijdagen van de internetbubbel in 2000, aldus CNBC. Toen domineerden Microsoft, Cisco, General Electric, Intel en Exxon Mobil de Amerikaanse beurzen, totdat de markt in elkaar klapte.

    Niettemin raden analisten van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs beleggers aan technologieaandelen te blijven kopen
  11. forum rang 10 voda 15 juli 2020 15:16
    Goldman Sachs overtreft winstverwachting ruim

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Goldman Sachs Group Inc
    $ 214,27 0,00 0,00 % NYSE

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het afgelopen kwartaal een vrijwel vlakke nettowinst geboekt, ondanks hogere inkomsten bij de zakenbank. Dit bleek woensdag voorbeurs na publicatie van de resultaten over het tweede kwartaal va de Amerikaanse zakenbank.

    CEO David Solomon sprak van sterke financiële prestaties, te midden van de turbulentie van de afgelopen maanden en aanhoudend onzekere economische omstandigheden.

    De nettowinst bedroeg het afgelopen kwartaal 2,42 miljard dollar, wat vrijwel gelijk was aan een jaar eerder, maar grofweg een verdubbeling ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar.

    De winst per aandeel bedroeg afgelopen kwartaal 6,26 dollar per aandeel, tegenover 5,81 dollar per aandeel vorig jaar. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst per aandeel van slechts 3,90 dollar.

    De voorzieningen voor oninbare leningen stegen van 214 miljoen dollar vorig jaar naar bijna 1,6 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

    De inkomsten kwam uit op 13,3 miljard dollar, in vergelijking met 9,5 miljard dollar in het tweede kwartaal vorig jaar.

    De netto rentebaten daalden van 1,1 miljard dollar vorig jaar naar 944 miljoen dollar het afgelopen kwartaal, terwijl de overige opbrengsten met 47 procent stegen tot 12,4 miljard. Analisten rekenden op netto rentebaten ter waarde van 1,2 miljard dollar en overige opbrengsten van 8,8 miljard dollar.

    De aandelenhandel genereerden een omzet van van 2,94 miljard dollar, het hoogste niveau in elf jaar.

    De divisie voor vastrentend, valuta en grondstoffen draaide een omzet van 4,24 miljard dollar, wat de hoogste kwartaalomzet in negen jaar betekende, dankzij de toegenomen activiteit bij klanten die bijvoorbeeld extra geld wilden ophalen met het oog op de corona-uitbraak.

    Het aandeel Goldman Sachs lijkt 4,5 procent hoger te gaan openen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 25 juli 2020 12:51
    Miljardenschikking Goldman Sachs met Maleisië om fraudezaak

    Gepubliceerd op 24 juli 2020 12:52 | Views: 2.244

    Goldman Sachs Group 24 jul
    201,47 -1,55 (-0,76%)

    NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Goldman Sachs heeft met Maleisië een schikkingsdeal gesloten van 3,9 miljard dollar. In ruil voor dat bedrag laat het Aziatische land alle aanklachten tegen de Amerikaanse bank in een grootschalige fraudezaak vallen. Dat bevestigde de bank vrijdag na berichtgeving van Bloomberg.

    Het financiële concern sloot eerder grote deals voor het Maleisische staatsfonds 1MDB, dat de spil is in een groot schandaal in Maleisië. De voormalige premier van het land, Najib Razak, zou via het fonds grote sommen geld hebben laten wegsluizen. De Maleisische regering richtte 1MDB in 2009 op als investeringsfonds voor economische ontwikkeling. Het ministerie van Justitie in de Verenigde Staten schat dat er miljarden dollars uit het fonds zijn verdwenen.

    Eerder deze maand werd bekend dat de bank dichtbij een overeenkomst met de Amerikaanse autoriteiten is over een mogelijke schuldbekentenis in het schandaal. Het is nog onduidelijk hoe de deal met Maleisië die overeenkomst zal beïnvloeden.

    Mahathir Mohamed werd na het schandaal de nieuwe premier van het land en eiste van Goldman Sachs een compensatie ter waarde van 7,5 miljard dollar.
  13. forum rang 10 voda 28 juli 2020 14:23
    Beursblik: Goldman bullish op goud en zilver

    (ABM FN-Dow Jones) De goudprijs zal in de komende maanden nog veel verder stijgen. Dit is de verwachting van Goldman Sachs.

    De prijs voor een ounce goud ligt momenteel nipt onder de 2.000 dollar, maar de Amerikaanse zakenbank denkt dat het eindstation nog niet in zicht is. De bank denkt dat een ounce binnen 12 maanden 2.300 dollar kost, nu het koersdoel van 2.000 dollar is gehaald.

    Tegelijk met de nieuwe raming voor de goudprijs, werd Goldman ook positiever over zilver. Waar de bank eerder rekende op een prijs van 22 dollar per ounce, gaat het nu uit van 30 dollar.

    Goldman haalde verschillende redenen aan voor zijn hogere taxaties. Zo wezen de analisten op de toenemende geopolitieke spanningen, maar ook neemt de onzekerheid in de VS zelf toe op politiek en sociaal vlak. Daarbovenop komt het coronavirus dat steeds harder om zich heen lijkt te grijpen.

    De schulden van de VS staan intussen op een recordniveau, aldus Goldman, en dat roept de vraag op over hoe lang de dollar nog als safe haven zal worden gezien.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 28 juli 2020 15:18
    Goldman Sachs: positie dollar als wereldmunt onder druk

    Gepubliceerd op 28 juli 2020 15:05 | Views: 403

    EUR/USD 15:15
    1,17 0,00 (-0,17%)

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De positie van de Amerikaanse dollar als 's werelds belangrijkste munteenheid staat onder druk. Dat schrijft Goldman Sachs. De Amerikaanse zakenbank wijst daarbij onder meer op de sterke stijging van de goudprijs die nieuwe records heeft bereikt.

    De koers van de dollar is de laatste tijd aan het verzwakken, mede door het stimuleringsbeleid van de Federal Reserve. Goldman Sachs zegt dat de sterk stijgende Amerikaanse staatsschuld de kans vergroot dat de Fed de inflatie sterker zal laten oplopen, met dus een lagere waarde van de dollar. Daar komen nog zorgen over het oplaaiende aantal nieuwe coronabesmettingen en de politieke onzekerheid in de Verenigde Staten bovenop. Daar staat tegenover dat de euro aan een opmars bezig is.

    "Echte zorgen over de levensduur van de dollar als 's werelds reservemunt zijn aan het verschijnen", aldus kenners van Goldman Sachs. De bank stelt dat goud als een vluchthaven wordt gezien, waardoor de prijs van het edelmetaal oploopt. Goldman Sachs denkt dat over twaalf maanden de goudprijs een stand van 2300 dollar per troy ounce (31,1 gram) kan bereiken. Dinsdag werd al de grens van 2000 dollar aangetikt.
  15. forum rang 10 voda 7 augustus 2020 14:06
    Goldman Sachs past kwartaalcijfers aan vanwege miljardenschikking

    Gepubliceerd op 7 augustus 2020 13:54 | Views: 156

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Goldman Sachs heeft de financiële resultaten van het tweede kwartaal aan moeten passen nadat het twee weken geleden een miljardenschikking met Maleisië sloot. De bank verhoogde vrijdag de geschillenreserves met 2 miljard dollar, waardoor de eerder aangekondigde winst van het bedrijf met 85 procent wordt verlaagd.

    Het nettoresultaat komt nu uit op 373 miljoen euro, de laagste kwartaalwinst sinds 2017. Goldman Sachs sloot met Maleisië een schikkingsdeal van 2,5 miljard dollar, waarna het Aziatische land alle aanklachten tegen de Amerikaanse bank in een grootschalige fraudezaak vallen. Ook gaf de bank de garantie 1,4 miljard dollar terug te betalen aan het land.

    Het financiële concern sloot eerder grote deals voor het Maleisische staatsfonds 1MDB, dat de spil is in een groot schandaal in Maleisië. Een voormalige premier van het land, Najib Razak, zou via het fonds grote sommen geld hebben laten wegsluizen.

    De eerder gemelde kwartaalresultaten van Goldman Sachs waren positief. Zo namen de inkomsten flink toe, waarbij het financiële concern profiteerde van toegenomen handelsactiviteit op de financiële markten. Omdat die een opmerkelijk herstel toonden na de coronadip in maart, steeg de vraag naar handelsdiensten van de zakenbank ook hard. De omzet kwam uit op 13,3 miljard dollar, een stijging van 41 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de op één na hoogste kwartaalomzet van Goldman Sachs ooit.
  16. forum rang 10 voda 15 augustus 2020 11:06
    Warren Buffett verkoopt belang in Goldman Sachs en gokt op goud

    Gepubliceerd op 14 augustus 2020 22:42 | Views: 5.421

    Gold World Spot (USD) 14 aug
    1.944,61 -9,10 (-0,47%)

    Goldman Sachs Group 14 aug
    207,97 -0,42 (-0,20%)

    OMAHA (AFN/BLOOMBERG) - Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett, heeft al zijn aandelen in financieel fonds Goldman Sachs verkocht. Ook belangen in banken als Wells Fargo en JPMorgan zijn flink teruggebracht, zo bleek uit documenten over het tweede kwartaal die vrijdag nabeurs zijn gepubliceerd.

    Buffett schudt wel vaker zijn aandelenportefeuille op. Zo deed de beleggers eerder dit jaar al zijn aandelen in vier grote luchtvaartmaatschappijen van de hand. Het belang in JPMorgan werd nu met 62 procent teruggebracht. Zijn aandeel in Wells Fargo werd met ruim een kwart verlaagd. De afgelopen tijd was al bekend dat Buffett zijn belang in Goldman Sachs stapsgewijs aan het verkleinen was.

    Tegenover de verkoop van de bankaandelen, stond de aankoop van aandelen van goudproducent Barrick Gold. Aan het einde van het tweede kwartaal had Buffett een belang in het bedrijf van 564 miljoen dollar. De investering in goud is enigszins opvallend, omdat Buffett een aantal jaren terug nog riep dat er betere investeringen voorhanden zijn.

    Berkshire verkocht verder ook al zijn aandelen in olieproducent Occidental Petroleum.
  17. cune 16 augustus 2020 02:44
    DOMME OPMERKING ! of moet dit een "Belgen" mop voorstellen? 99 % van de postings op dit item zijn niets meer dan een dagelijkse tijdbesteding van een have not met zijn / haar cut, copy & paste werk dat bijna altijd komt als mosterd na een maaltijd. Een ware belegger heeft deze "info" via de bank of financiële bladen, meestal dagen eerder, reeds kunnen lezen. Dacht u werkelijk dat W.B.zijn financiële info haalde uit deze zogenaamde Information EXchange stek ? EXchange? wist niet dat W.B. hier info deelde.
  18. forum rang 10 voda 15 oktober 2020 13:25
    Beursblik: Goldman Sachs prefereert waarde-aandelen boven tech

    (ABM FN-Dow Jones) Er zal de komende maanden een sectorrotatie optreden van groei- naar waarde-aandelen, en die beweging speelt vooral de banken en de autosector in de kaart. Dit schrijft de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs donderdag in een rapport.

    Goldman Sachs voorziet voor de langere termijn dat de gunstige omstandigheden voor groeiaandelen intact blijven. Vooral technologiebedrijven profiteren van het lage renteklimaat, de lage inflatie en de bescheiden economische groeivooruitzichten.

    Voor de komende maanden voorzien de analisten evenwel een draai richting 'value', ofwel waarde-aandelen.

    Goldman rekent voor de korte termijn namelijk op een economische opleving, een coronavaccin en een democratische overwinning in de VS met een meerderheid in de Senaat, waardoor na de verkiezingen een groot steunpakket kan worden doorgevoerd.

    Deze omstandigheden, indien ze uitkomen, zijn relatief gunstig voor waarde-aandelen. Daarbij stipte de zakenbank ook de onderwaardering van waarde-aandelen aan.

    Gelet op het bovenstaande verhoogde Goldman Sachs het advies voor de banken- en autosector naar Overwogen, terwijl de techsector juist een afwaardering kreeg naar Neutraal. Voedsel- drank- en tabaks-aandelen krijgen een Onderwogen advies.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 20 oktober 2020 08:18
    07.30 uur | Goldman Sachs schikt mogelijk nog eens miljarden

    Zakenbank Goldman Sachs zou binnenkort een schikking treffen met de Amerikaanse justitie voor een bedrag van meer dan $2 mrd om verdere vervolging in het Maleisische 1MDB schandaal te voorkomen, zo bericht persbureau Bloomberg.

    De bank trof eerder al schikkingen met Maleisië voor het misleiden van investeerders bij de verkoop van obligaties om kapitaal op te halen voor het staatsfonds 1MDB. Goldman Sachs verdiende $600 mln aan de uitgifte van $6,5 mrd aan obligaties door het fonds, in 2012 en 2013. Ook zou Goldman voormalig premier Najib Razak geholpen hebben via het staatsfonds grote sommen geld weg te sluizen.

    fd.nl/beurs/1361467/live-aandelenhand...
388 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 866,51 0,00%
EUR/USD 1,0652 0,00%
FTSE 100 8.023,87 +1,62%
Germany40^ 17.935,70 +0,42%
Gold spot 2.311,26 -0,69%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links