Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SECTOREN

262 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Cézan 23 januari 2020 17:17
    Te gemakkelijk, nmm ^^

    Ik zie dat de DJ stuk lager staat wss ook andere indices..vroeg me af waar ligt dat aan..corona dus .

    De aandelenhandel in de Verenigde Staten is lager aan de handelsdag begonnen. De angst voor het coronavirus drukt ook in de VS op de koersen. De Dow Jones-index verliest een half procent. De breder samengestelde S&P 500-index moet ook een half procent prijsgeven. Technologiebeurs Nasdaq verliest vier tienden van een procent.

    En nog -173 pts in de DJ
  2. Cézan 25 januari 2020 06:50
    Er is nog niet eens een werkend vaccin tegen corona en als..nu nog in een heel erg pril stadium/testphase.

    French cases show coronavirus has reached Europe

    France has identified three cases of the deadly new coronavirus from China, the first cases in Europe.

    the guardian.com

    "Epidemics and pandemics do have market consequences and raise risk, and…they can be deadly,” wrote David Kotok, chairman and CIO at money manager Cumberland Advisors, in a Wednesday research note.

    marketwatch.com
  3. Cézan 4 februari 2020 11:40
    Oppervlakkige flierefluiters zijn we toch met zijn allen. ;) Ok niet allen.
    Hoorde dit van Adriaan van Dis bij DWDD..een goeie moet ik onthouden.
    Het coronavirus blijft spelen..vaak handen wassen, niet altijd zelfde tissue gebruiken. Op tijd weggooien Zou het helpen?

    Nu zie ik een flinke stijging van de indices, welke precies? Sectoren..geen idee.
    Weet dat niet.
  4. forum rang 7 ffff 4 februari 2020 11:50
    Cézan,

    Adriaan van Dis was gisteravond eventjes ook mijn woordvoerder! Even iets persoonlijks: Ik heb ruim een half jaar geleden Yuval Harari leren kennen door zijn boek HOMO SAPIENS. Dat boek, Cézan heeft een geweldige indruk op mij achtergelaten. Ik kan hier wel drie uur typen hoe ongelooflijk boeiend die schrijver/ filosoof is. Wel best zo nu en dan zware hoofdstukken, maar wat een kennis en wat een inzicht en wat een verbanden die hij legt. Uiteraard daarna de twee volgende boeken gekocht: Homo Deus.

    Cézan, als je zoals jij DEZE draad hebt opgezet om met elkaar te filosoferen wat de sectoren van de toekomst , althans dit decennium kunnen zijn, dan moet je , als je echt redelijk veel studietijd vrij kunt maken, die boeken kopen en bestuderen. Het zijn geen romannetjes! Maar het biedt wel een beeld waar de mensheid naar toe gaat. En tja, of je daar ook sectoren aan kunt koppelen. Eigenlijk wel Cézan, want het gaat veel over AI, over de Googles, Facebooks en Amazones van deze wereld, over robots, kunstmatige voeding en vooral over de biotech ( wat een inzichten op dat gebied).

    Sterk aanbevolen als je rustige studie-uren over hebt. En Peter? Die kletst nog wat vaker met zijn zoon die als afgestudeerd universitair op alle mogelijke manieren blockchain toepast.... Maar waar voor ons beleggers de toekomst ligt...? Wie het weet mag het zeggen!

    Peter

  5. forum rang 6 'belegger'' 4 februari 2020 15:43
    Peter,

    Met de nutteloze klasse (vanaf 2050) benoemt de heer Harari volgens mij terecht een sociaal economisch aandachtspunt.

    Met beleggen kun je inzetten op wezenlijke vernieuwing en/of ouderwets slim zaken doen. Een goed voorbeeld is Amazon als pakketjesbezorger. Blockchain techniek is vernieuwend, maar voor beleggers een niche. Zie het als één of enkele schakels, maar de gehele ketting is veel langer.

    Zelf heb ik zo mijn voorkeuren, maar ik heb ook de wijsheid niet in pacht.

    Bob
  6. forum rang 7 ffff 4 februari 2020 17:18
    Bob,

    Hij bespreekt wel 50 ontwikkelingen! Wat het punt van de nutteloze klasse betreft, heb ik dan weer het gevoel, dat tegen die tijd, dus over dertig jaar, over ruim een generatie, de werkweek en het aantal werkweken per jaar aardig ingekrompen zal zijn.

    De beste statistieken die er bestaan zijn niet zozeer de werkweek van 38 of 35 uur, maar.... hoeveel uren wordt er per jaar in de diverse Europese landen gewerkt. En daar zijn opmerkelijke verschillen bij. En als je dan het aantal gewerkte uren per jaar kent, de volgende som: Hoeveel jaar wordt er eigenlijk gewerkt en ook daar enorme verschillen. Landen waarbij men tien jaar eerder stopt dan in andere landen. Dus, wat betreft de "nutteloze klasse" is er nog wel wat ruimte om eerst de zogenaamd nuttige klasse het wat rustiger aan te laten doen. Die klagen nu al steen en been over stress en burn-out.

    Zijn moeilijke hoofdstukken waarin hij behandelt dat ons doen en laten grotendeels bepaald wordt door neurale algoritmen vond ik tot nu toe het uitdagendst. Vooral omdat men in de toekomst aan die algoritmen kan gaan sleutelen. IBM computer die van schaakkampioenen wint. En heel recent hier in de KK de "ergernis" dat computers beslist sneller zijn dan gewone traders en dus voortdurend " winnen" Wat ik fantastisch vond dat is dat Yuval nu net precies dat feit ook als één van de voorbeelden noemt waarbij computers het winnen van mensen van vlees en bloed.

    En dan gaat hij nog verder door op alle processen te wijzen die TEGEN die handelswijze gevoerd zijn in de USA en die de eisers.....verloren hebben. Allemaal in Homo Deus te lezen! Dus AI, algoritmen gaan het handelen "overnemen" van mensen... Met sanctie van de Amerikaanse rechtbanken. Allemaal terug te vinden in de uitgebreide voetnotenregister.

    Peter
  7. JZ 4 februari 2020 17:34
    quote:

    ffff schreef op 4 februari 2020 17:18:

    Wat het punt van de nutteloze klasse betreft, heb ik dan weer het gevoel, dat tegen die tijd, dus over dertig jaar, over ruim een generatie, de werkweek en het aantal werkweken per jaar aardig ingekrompen zal zijn.

    M.i. is inkorting van werkweken van toepassing, indien gevolgen overbevolking niet op politieke agenda verschijnt.

    BTW: verkoop je praktijk, want AI verslaat ook al diagnoses van artsen. ;-)
  8. forum rang 6 'belegger'' 4 februari 2020 19:29
    Peter,

    Die 50 punten zullen niet geheel los van elkaar staan. Bij de vrije wil moest ik meteen denken aan de Nature Nurture discussie (zie ook Dick Swaab). Maar terug naar de ontwikkelingen. Als we die over een langere periode bekijken, zie je meer logische evolutie. In de jaren negentig kon je ook kunstmatige intelligentie studeren en voor de kredietcrisis zochten flitshandelaren ook al de snelste internetverbinding met de beurs. Nederland speelt overigens een belangrijke rol in die flitshandel.

    Het vak van trader is ook veranderd. Voorheen waren het veelal jongens van de straat die snel konden rekenen en hun mannetje konden staan/schreeuwen op de vloer. Met de komst van de schermhandel kwam er een cultuuromslag waarin de 'oude garde' minder goed kon gedijen. Ondertussen gingen de wiskundigen steeds meer de toon zetten. Toen ik in de periode voor de kredietcrisis te maken had met kredietderivaten was daar ook sprake van Model Driven Business. Inmiddels konden de toezichthouders het allemaal niet meer bijbenen. Iets vergelijkbaars zie je nu bij het juridisch kader rondom (a)sociale media.

    Bij de functie Risk Management zie ik vergelijkbare ontwikkelingen. Credit Risk modellen bevatten elementen uit de wetenschap. Later werd dat uitgebreid en verfijnd met Market Risk, maar de basis zie je nog steeds terug. Weer later kwam Operational Risk, al staat dat kwantitatief nog in de kinderschoenen.

    Genoeg gezwam van mijn kant. Zie dat maar als borrelpraat. Het lijkt mij overigens een interessant boek om te lezen.

    Bob
  9. Cézan 4 februari 2020 23:32
    Deze draad gestart omdat ik wil weten welke sectoren het goed
    (of slecht) zullen doen.
    Filosophie mag..soms. Lol.

    Lijkt me sws de bouw..infrastructure etc)....olie

    Las dit o.a. van Seeking Alpha.
    Tesla, Inc. (TSLA) continues to confound market analysts and investors alike. The stock price performance continues to be seemingly driven higher based purely on sentiment and buyer hysteria than on real information and measurable data projected forward.

    Of we willen of niet er ververandert veel denk meer straks voor onze kleinkids.
    Heb die Harari (een jood en homofiel) idd gezien en gehoord vandaag. Zapte hem iig niet weg, boeide me wel..toch.

    AI, techno, tja, onze kleinkids gaan idd wel goeie of slechte toekomstmuziek tegemoet.

    We just dont know.
  10. forum rang 7 ffff 5 februari 2020 13:31
    Bob,
    Helemaal geen gezwam. Integendeel! Zie en vooral beluister het interview gisteravond en vanmorgen van Adriaan van Dis met Harari. Wat een inzichten, visies, verbanden leggen en tegen heilige huisjes durven schoppen.

    Cézan,
    De uitweiding naar Harari vond ik juist een verbreding en verdieping van de gedachtenwisseling! Ik schreef toch al in jouw draad: Je kunt naar "sectoren"op zoek gaan, maar dan moet je eerst weten waar "de wereld"naar toe gaat. En dan kon je enorm veel boeiends en waardevols opsteken de afgelopen dagen.
    Alleen die moeilijke vraag na al dat gefilosofeer, al dat gestudeer, al dat cijfermateriaal...: "En welke sector...?" Je hebt hem dus ook gehoord: fantastisch. IK heb voor mij zelf ingevuld: SAP, SIEMENS, PHILIPS om dicht bij huis te blijven en voor de biotech wacht ik op een advies van grootkenner Asti voor de rest U.S. en China tips van mijn eigen Tesla-zoon..
    Peter
  11. forum rang 6 asti 5 februari 2020 22:09
    Beste Peter, de kwalificatie 'grootkenner' is teveel eer voor mij.

    Ik prefereer de term 'grootmeester'.

    Grapjes terzijde. Ik kan de afgelopen paar posts die jij in deze draad hebt geplaatst waarderen, en hierbij wil ik je daarvoor bedanken, maar advies ga ik je om meerdere redenen niet geven. Dit ondanks dat ik denk dat er mooie kansen zijn in biotech.

    De afgelopen tijd ben ik trouwens de focus wat aan het verleggen. Ik bekijk momenteel onder andere de jaarverslagen van Herman Miller, Inc., Knoll en Steelcase. Iemand bekend met deze bedrijven?
  12. Cézan 9 februari 2020 10:35
    www.belegger.nl/Column/493267/3-tips-...

    Een sector bv of gewoon even naar de homepagina.

    En ga dadelijk toch even naar Harry Mens kijken. :)
    Hoe vaak hij ook verfoeid wordt...
    Eager to know at wat beleggingsdeskundigen daar te vertellen hebben.

    Hoorde net even iets raars bij WNL. een zondagochtendproramma.
    Je kunt nl bespionneerd worden via je tv, je strijkijzer of welk apparaat
    dan ook in je huishouden. Broodje Aap verhaal?
    Niets is tegenwoordig te gek met de rap voorschrijdende technologie.
    O.a. Google grote boosdoener?

    sector erbij dan..Cyber Security. ^^
  13. forum rang 5 DurianCS 9 februari 2020 11:45
    quote:

    whammy schreef op 9 februari 2020 10:44:

    Je kunt nl bespionneerd worden via je tv, je strijkijzer of welk apparaat
    dan ook in je huishouden. Broodje Aap verhaal?

    Niks Broodje Aap maar realiteit! De arm van Big Brother heeft een grote reikwijdte.
    Misschien als je alles aansluit op internet, maar mijn strijkijzer doet echt helemaal niets (behalve strijken).
  14. whammy 9 februari 2020 12:08
    quote:

    DurianCS schreef op 9 februari 2020 11:45:

    [...]
    Misschien als je alles aansluit op internet, maar mijn strijkijzer doet echt helemaal niets (behalve strijken).
    Correct daarom heeft BB zoveel invloed op jongere generaties. Bij veel jongeren is social media een verslaving aan het worden met alle gevolgen van dien.
262 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links