Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 772 773 774 775 776 ... 1949 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 februari 2020 06:10
    quote:

    luchtschip schreef op 8 februari 2020 05:32:

    [...]

    Een overdaad aan CO2 doet temperatuur stijgen en daar is dan wel iets mis mee.
    Welnee, CO2 doet niet de temperatuur stijgen, want
    de CO2 komt achter de temperatuurstijging

    Maar ja, men roept maar wat en dan geloven veel stumpers het meteen.

    Al de door mij genoemde boeken gelezen en de video's gezien
    En zo nee, waarom niet?
  2. [verwijderd] 8 februari 2020 09:04
    quote:

    Pindar schreef op 8 februari 2020 06:10:

    [...]
    Welnee, CO2 doet niet de temperatuur stijgen, want
    de CO2 komt achter de temperatuurstijging
    [...]
    Welke temperatuurstijging? De temperatuur stijgt helemaal niet. Alles leugens van duistere machten achter NASA en KNMI. Wie zei het ook al weer over de grote leugen? Was dat niet onze Führer? Nou dan.

    En dan het idee dat de mens zou weten hoeveel CO2 hij in de atmosfeer stopt. Ook dat is een leugen. Lees maar eens na. Scientia potentia est!
  3. forum rang 10 rationeel 8 februari 2020 13:23
    quote:

    !@#$!@! schreef op 8 februari 2020 00:03:

    [...]

    Ik doelde dan ook op milieucentraal. maw een slechte bron voor volledige informatie. Terwijl hun hele doel juist is om mensen op een correcte manier te informeren over deze problematiek.
    Van hun website: "Milieu Centraal moest de ruis uit de discussies halen door fabels te ontzenuwen en feiten te scheiden van meningen."

    Ik vind het nogal kwalijk dat een site met die doelstelling dan niet eens de kernvraag van deze problematiek: "Waarom is dit een probleem" juist kan beantwoorden. Dat is gewoon idioterie.

    Daarnaast vertel ik toch wat er fout aan de argumentatie is ? Die reactie snap ik dan weer niet.


    Waarom niet beginnen bij de oorzaak van de smeerboel.

    De MENS in zijn overbodige overvloedigheid.

    In zijn te veel plaats innemend karakter.

    Dat ga je nog eens extra laten toenemen door de oppervlakte te vervuilen met windmolens en zonnepanelen.

    Meer zou MINDER moeten zijn.

    MINDER mensen...MINDER bebouwing...MINDER smeerboel...
  4. forum rang 6 Plein777 8 februari 2020 13:52
    quote:

    rationeel schreef op 8 februari 2020 13:23:

    [...]

    Waarom niet beginnen bij de oorzaak van de smeerboel.

    De MENS in zijn overbodige overvloedigheid.

    In zijn te veel plaats innemend karakter.

    Dat ga je nog eens extra laten toenemen door de oppervlakte te vervuilen met windmolens en zonnepanelen.

    Meer zou MINDER moeten zijn.

    MINDER mensen...MINDER bebouwing...MINDER smeerboel...
    Algeheel FOK verbod voor mensen zou de wereld goed doen.
  5. forum rang 6 !@#$!@! 8 februari 2020 14:36
    quote:

    Pindar schreef op 8 februari 2020 06:10:

    [...]

    Welnee, CO2 doet niet de temperatuur stijgen, want
    de CO2 komt achter de temperatuurstijging

    Maar ja, men roept maar wat en dan geloven veel stumpers het meteen.

    Al de door mij genoemde boeken gelezen en de video's gezien
    En zo nee, waarom niet?
    Alles is allang besproken en weerlegd, je bent niet origineel en je komt niet met nieuwe informatie. Het enige wat je doet is jezelf en andere ontkenners herhalen.

    Hier wat feiten voor je om te negeren. Dan kan je na deze post vooral niet ingaan op de wetenschappelijke argumenten, met emotionele argumenten komen en jezelf herhalen waarom het allemaal niet klopt terwijl je de feiten blijft negeren. :-)

    skepticalscience.com/co2-lags-tempera...

    To claim that the CO2 lag disproves the warming effect of CO2 displays a lack of understanding of the processes that drive Milankovitch cycles. A review of the peer reviewed research into past periods of deglaciation tells us several things:

    -Deglaciation is not initiated by CO2 but by orbital cycles
    -CO2 amplifies the warming which cannot be explained by orbital cycles alone
    -CO2 spreads warming throughout the planet
    Overall, more than 90% of the glacial-interglacial warming occurs after the atmospheric CO2 increase (Figure 3).

    Extra info:
    scienceblogs.com/illconsidered/2006/0...
    There are also events in geological history where sharp rises in temperature appear to be initiated as well as driven high by very large spikes in greenhouse gases not unlike what fossil fuel emissions are on the way to being today. The Paleocene Eocene Thermal Maximum is such a case. Roughly 55 million years ago, ocean pH levels dropped drastically and global temperatures rapidly rose over 5oC. The resolution of proxy records that are available indicate that this happened in a period of time no longer than 5K years, but it is not possible to know if it happened even faster. The likely cause of this event was massive releases of methane from the ocean floors, perhaps due to some smaller warming or changes in sea level. It took over 100K years for the ocean, atmosphere and temperatures to return to their previous state. The result was a mass extinction event that took millions of years to recover from.
  6. forum rang 6 !@#$!@! 8 februari 2020 14:42
    quote:

    rationeel schreef op 8 februari 2020 13:23:

    [...]

    Waarom niet beginnen bij de oorzaak van de smeerboel.

    Oh god, komt spuit 11 weer met zijn "overbevolking is de oorzaak van alle problemen" speech. Ja, ik heb je de eerste 100 keer ook al gehoord.

    Heb je al PvdD gestemd ? De enige politieke partij die wat wil doen aan overbevolking ??? Of ben je zo iemand die graag dingen roept en er dan verder niks mee doet, maar graag gewoon wat wil roepen omdat het fijn voelt om dat te roepen ?

    Ja, je hebt geconstateerd dat we met teveel mensen zijn. En nu ?
  7. forum rang 10 rationeel 8 februari 2020 14:51
    Dit is de machtigste man van Nederland!

    De machtigste man van Nederland? Je zou zeggen: de baas van Shell, want dat is verreweg het grootste Nederlandse bedrijf, met rechtstreekse toegang tot de premier en met de invloedrijkste lobbyisten. Toch moet Shell-CEO Ben van Beurden het afleggen tegen.... loterijkoning... Boudewijn ...Poelmann.... Die heeft alles en iedereen in zijn zak. En hij heeft, anders dan Shell, rechtstreekse toegang tot de... ziel van de Nederlanders.... En anders wel tot de... rechters...

    Rond de jaarwisseling boekte... Boudewijn Poelmann twee grote overwinningen.... Op 20 december 2019 besloot de... Hoge Raad ...dat het kabinet-Rutte nog dit jaar, in 2020, in hoog tempo ...extra ...***klimaatbeleid***... moet gaan voeren. De Hoge Raad gaf de... actiegroep Urgenda ...daarin gelijk. Kort tevoren was om die reden al de... Hemwegcentrale..., een... kolencentrale... in Amsterdam, gesloten. ...Wie ...maakte de eindeloze tocht langs de rechters voor Urgenda mogelijk? ...Boudewijn Poelmann...: de baas van de zogeheten... ‘Goede Doelen Loterijen’... en alles wat daarmee samenhangt.
  8. forum rang 10 rationeel 8 februari 2020 14:51
    ...Poelmann financierde de eindeloze tocht van Urgenda... – dat ...zelf geen geld ...en ...geen leden heeft... – met naar schatting ...10 miljoen euro... om het ...arrest van de Hoge Raad... mogelijk te maken. ...Poelmann financiert ...ook de... promotie van het Urgenda-arrest... naar het buitenland,... in de hoop dat ...soortgelijke actiegroepjes... ook in... andere landen... rechters ...zo ver krijgen om het ...klimaatbeleid... radicaler... te maken.
  9. forum rang 10 rationeel 8 februari 2020 14:52
    De afdrachten zakken

    ...Het tweede grote succes... van... Boudewijn Poelmann ...volgde op ...1 januari 2020.... Met ingang van die datum... hoeven zijn loterijen... (Postcodeloterij, BankGiroLoterij en Vriendenloterij) nog maar ...40 procent... van hun inkomsten af te dragen aan hun... Goede Doelen,... zoals Urgenda en vele andere Goede Doelen. Daar had Poelmann lang voor geijverd bij minister... Sander Dekker (VVD):... dat hij als weldoener van de Goede Doelen minder hoefde af te dragen aan die Goede Doelen.

    Tot dan toe moest Poelmann van de overheid in ruil voor zijn loterijvergunningen nog de helft,... 50... procent, afdragen aan de Goede Doelen. Dat was ook al weer minder dan tot 2004. Voor die tijd moesten Poelmann’s loterijen nog... 60... procent van de opbrengsten afdragen aan de Goede Doelen.
  10. forum rang 10 rationeel 8 februari 2020 14:52
    Het spectaculairste van de steeds... lagere afdracht... van Boudewijn Poelmann aan de Goede Doelen is, dat... hij... die doelen ...zelf... laat lobbyen voor zijn steeds lagere afdracht aan hen. Zoals Poelmann steevast... al die Goede Doelen,... zoals... Oxfam Novib..., Vluchtelingenwerk... en ...Natuurmonumenten,... laat lobbyen voor de....*** belangen van Poelmann.***... Dat doen die Goede Doelen misschien niet graag, maar ze zitten met... handen en voeten... vast ...aan de geldpomp... van Poelmann,... die geheel... naar eigen inzicht... de ...kraan open kan zetten of dicht ...kan draaien. Ze moeten dus wel.
  11. forum rang 10 rationeel 8 februari 2020 14:53
    De geldboom van Poelmann

    En zo ijvert het... Goede Doelen Platform,... waar al die Goede Doelen die vaak goeddeels van de geldboom van Poelmann leven, sinds jaar en dag niet alleen... tegen concurrentie... van andere (buitenlandse) loterijen, ze ...ijveren zelfs voor een lagere afdracht ...van Poelmann’s loterijen aan zichzelf.... En dat gebeurt dan steevast onder leiding van een... gearriveerde politicus...

    Op dit moment is dat ...VVD-veteraan Willibrord van Beek..., eerder VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer en commissaris des Konings in Utrecht. Eerder werd Poelmann’s lobby geleid door ...Sybilla Dekker..., oud-VVD-minister.... En die werd weer voorafgegaan door... top-lobbycraat ...Alexander Rinnooy Kan,.... onder veel meer voormalig Eerste Kamerlid voor ...D66...
  12. forum rang 10 rationeel 8 februari 2020 14:53
    ...Van Beek,... Dekker ...en... Rinnooy Kan ...zijn niet de enige vooraanstaande, ingewijde en bekende Nederlanders die Boudewijn Poelmann de afgelopen dertig jaar aan zijn zegekar heeft gebonden.... Honderden... politici,... tv-bekenden..., sportlieden... en ook veel... leden van de koninklijke familie... hebben... functies... in het... netwerk van Poelmann ...of treden op in zijn... Goed Geld Gala’s ...die ieder voorjaar worden gehouden en waar ...Poelmann... als een... feodale heerser ...wordt bewierookt,... terwijl hij met... honderden miljoenen euro’s strooit...
  13. forum rang 10 rationeel 8 februari 2020 14:53
    Politici van VVD, CDA, PvdA, D66 en GroenLinks

    Om een kleine indruk te geven van de politici met nauwe banden met Poelmann’s onderneming: blijkens de laatste mededelingen op de website en het... laatste jaarverslag ...van de... Postcodeloterij... is... CDA-Eerste Kamerlid Ben Knapen... voorzitter... van de... Novamedia Fundatie,... waarin veel ...eigendom van Poelmann ...is ondergebracht, ...is... oud-CDA-minister ...Cees Veerman ...voorzitter van de... Stichting Aandelen Goede Doelen Loterijen,... is... oud-VVD-Kamerlid Laetitia Griffith... voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V.... waar ook... Paul Rosenmöller... (Eerste Kamerlid ...GroenLinks ...commissaris is) en is... oud-Kamervoorzitter... Gerdi Verbeet ...(ze volgde in die rol haar... partner,... PvdA-veteraan... Wim Meijer... op)... voorzitter van de Raad van Commissarissen van Novamedia Holding B.V...
  14. forum rang 10 rationeel 8 februari 2020 14:54
    Vele andere politici en oud-politici gingen deze personen voor in het netwerk van Poelmann. En, om misverstanden te voorkomen: ondanks al deze voorzittende politici zit... Poelmann zelf... wel degelijk op de... cruciale posities.... Laat niet het misverstand ontstaan dat die politici de baas van Poelmann zijn: het is andersom.
  15. forum rang 10 rationeel 8 februari 2020 14:54
    Dertig jaar Postcodeloterij

    De basis van het ongelooflijke succes en de... grote invloed... van Poelmann werd gelegd in ...1990..., met de... oprichting ...van de... ‘Nationale Postcode Loterij’.... Na een moeilijke start was van... wezenlijk belang... dat ...Joop van den Ende... Poelmann... en zijn toenmalige partners hielp met ...toegang tot Hilversum.... Van den... Ende en Poelmann... zorgen voor... hele reeksen... tv-programma’s –... spelshows,... vooral – die de ...publieke omroep ...dan wel de ...commerciëlen ...weinig kosten en veel kijkers opleveren...
  16. forum rang 10 rationeel 8 februari 2020 14:54
    Voor Poelmann zijn al die programma’s echter ...goedkope tv-reclame... voor de... lotenverkoop.... Niet alleen met die loterijen heeft hij een feitelijk ...monopolie... – mede dankzij zijn... grote politieke invloed ...– maar ook als het gaat om de... permanente sluikreclame... die gewoon openlijke reclame is.... Ieder ander ...krijgt meteen... het Commissariaat voor de Media ...achter zich aan, maar Poelmann mag onder het... mom dat hij met zijn ‘Goede Doelen’ het algemeen belang... dient ...onbeschaamd tv-reclame... maken als onderdeel van een ...aanhoudende reeks... Hilversumse tv-programma’s,... met... presentatoren... die ook weer als... ambassadeur van zijn loterijen... optreden.
  17. forum rang 10 rationeel 8 februari 2020 14:54
    Poelmann en de Oranjes

    Hoe groot Poelmann’s politieke invloed is, mag onder meer blijken uit het feit dat Poelmann in ...2005... van de toenmalige ...CDA-minister Piet-Hein Donner... en met medewerking van ...koningin Beatrix... een... extra trekking... van de... bankrekeningen... van Poelmanns... miljoenen loterijklanten... mocht afschrijven... – een... soort belasting..., kortom – en wie dat niet wilde moest maar op... eigen kosten bellen... om de ...afschrijving ongedaan ...te maken. De extra opbrengst – althans, de extra afdracht – ging naar... Goede Doelen, ...aangewezen ...door de toenmalige ...koningin...
  18. forum rang 10 rationeel 8 februari 2020 14:55

    De... nauwe relatie... tussen de... Oranjes en Poelmann... wordt enerzijds gedragen door Poelmanns connectie... Joop van den Ende,... die veel... feestelijkheden ...voor de koninklijke familie organiseerde, anderzijds door het feit dat...*** Prins Bernhard***... al vanaf de... jaren zestig ...nauw verbonden was met – en ...profiteerde... van – het toenmalige loterijwezen.
  19. forum rang 10 rationeel 8 februari 2020 14:55
    Nationaal geschenk

    Maar de crux is toch het... nationale cadeau... voor het huwelijk van ...Willem-Alexander en Máxima ...in 2002,... dat geacht werd voor... ‘de multiculturele samenleving’... te zijn. Dat werd een... debacle van jewelste:... er kwam ...nauwelijks... geld binnen, terwijl wel de... Amsterdam Arena... was afgehuurd en het idee was om allerlei goeds te doen. Poelmann heeft die... koninklijke afgang... aan de het ...zicht onttrokken, ...door zijn... loterijgeld... te steken in het... debacle... van het ...huwelijkscadeau...
38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 772 773 774 775 776 ... 1949 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0644 -0,26%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,10%
Gold spot 2.378,63 +0,75%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links