Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alsnog compensatie gedupeerde beleggers LCI

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 december 2019 16:15
    quote:

    rryn schreef op 27 december 2019 14:45:

    De aandeelhouder wint ... Nou, 1.4 miljoen is helemaal niets. Die paar centen die ik dan terug ga krijgen is te verwaarlozen, als ik ze al krijg. Ik heb veel meer voldoening als al die ratten een poosje in de cel verdwijnen.
    De meeste aandeelhouders zijn waarschijnlijk dood, geen lid van de VEB of men kan de aankoopnota's niet meer vinden; de paar overgebleven claimanten kunnen dus nog een leuk bedrag verwachten.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 december 2019 16:56
    quote:

    rryn schreef op 27 december 2019 16:44:

    Daarom meld ik ook 'als ik ze al krijg'. Maar het staat me bij dat ik dit jaren geleden al heb aangeleverd aan de VEB.
    Nee, dat kan niet; je hebt je alleen aangemeld als deelnemer.

    Pas als er geld is, moeten er bewijsstukken geleverd worden en dat gaat nooit via de VEB.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 december 2019 18:36
    VEB bereikt schikking voor haar leden inzake LCI
    Datum
    27 december 2019

    De VEB verwacht dat zij de bij haar aangesloten beleggers daarmee in beperkte mate kan compenseren. De VEB heeft met de voormalige bestuurder, commissarissen en accountant van LCI een minnelijke regeling getroffen, zonder dat door hen enige aansprakelijkheid is erkend. Deze partijen hebben ingestemd met deze regeling om verdere kosten van verweer te besparen.

    De regeling houdt onder meer in dat de VEB tegen finale kwijting een schikkingsbedrag zal ontvangen ter verdeling onder haar leden die tevens LCI-aandeelhouders waren in (een deel van) de relevante periode van 1 januari 1993 tot en met 17 december 2001, voor zover zij VEB-lid waren voor 1 januari 2013 en dat blijven tot het moment van uitbetaling van de compensatie.

    De deelnemersvergadering van de Stichting VEB-Actie LCI dient nog in te stemmen met de regeling. De VEB-leden die zich hebben geregistreerd voor de Stichting VEB-Actie LCI ontvangen begin januari 2020 bericht per post over de te houden deelnemersvergadering. De VEB-leden die zich hebben aangemeld voor de Actie LCI zullen dan ook worden geïnformeerd over de schikking.

    Geen wanbeleid
    Geen wanbeleid. Zo luidde het oordeel van de Ondernemingskamer in 2009 over de gang van zaken bij LCI in de jaren voor het faillissement in 2001. De Hoge Raad liet dit oordeel van de Ondernemingskamer in 2010 overeind.

    De VEB heeft zich daarna ingezet om toch recht te halen voor haar achterban en is daarop een aansprakelijkheidsprocedure gestart. Bijna achttien jaar na faillissement heeft deze procedure geresulteerd in een beperkte schikking voor VEB-leden.

    Compensatie
    In totaal is een budget van € 1,4 miljoen beschikbaar voor compensatie aan de deelnemers. Bij de compensatieberekening zal dit budget pro-rata onder hen worden verdeeld op basis van het aantal jaren lidmaatschap sinds de start van de LCI-actie. Dit mede omdat het niet meer mogelijk zal zijn voor alle deelnemers de transactieoverzichten te verkrijgen bij de banken of brokers.

    Pas zodra alle claims zijn ingediend, beoordeeld en verwerkt, kan definitief worden bepaald welke compensatie kan worden betaald per lid. De VEB zal de desbetreffende leden hierover nader informeren.

    Voor wie?
    VEB-leden die in aanmerking willen komen voor compensatie dienen vóór 1 januari 2013 VEB lid te zijn geworden (en te blijven tot aan het moment van uitkering). Compensatie kan worden verkregen over de relevante periode van 1 januari 1993 tot en met 17 december 2001 (waarover per saldo verlies moet zijn geleden).
  4. [verwijderd] 15 januari 2020 11:34
    Dit gaat niemand meer lezen, maar voor de volledigheid even afmaken. Ha, krijg ik dus toch wat. Ik heb destijds aan de VEB het aantal aandelen moeten vermelden. Geen bewijzen idd. Als er nu niet veel VEB leden zijn die LCI in port hadden, of die zich niet hadden aangemeld, of pas veel later, of geen lid meer zijn, of overleden, kan het best nog oplopen. Ben benieuwd.
  5. [verwijderd] 23 januari 2020 22:07
    quote:

    rryn schreef op 15 januari 2020 11:34:

    Dit gaat niemand meer lezen, maar voor de volledigheid even afmaken. Ha, krijg ik dus toch wat. Ik heb destijds aan de VEB het aantal aandelen moeten vermelden. Geen bewijzen idd. Als er nu niet veel VEB leden zijn die LCI in port hadden, of die zich niet hadden aangemeld, of pas veel later, of geen lid meer zijn, of overleden, kan het best nog oplopen. Ben benieuwd.
    700 euro als je vanaf het begin van de LCI actie van de VEB lid bent geweest.
  6. [verwijderd] 26 januari 2020 17:54
    quote:

    Omnius schreef op 27 december 2019 16:50:

    Ik heb me hier nog ooit voor aangemeld, heb lidmaatschap VEB uit frustratie jaren terug al opgezegd, omdat er nooit iets uit die rechtzaken kwam. Ooit veel leergeld betaald met LCI, Landis, Ceteco en nog wat van die drama aandelen ;-)
    Jammer, ik ben heel tevreden. Ik heb wel het 10-voudige van mijn lidmaatschap teruggekregen, wol, qwest, nu LCI, en SNS loopt nog.
  7. [verwijderd] 5 februari 2020 16:36
    Ik heb mij in oktober 2004 aangemeld voor deze actie en toen was het verplicht om bewijsstukken bij te voegen. Dat heb ik netjes gedaan en nu, 15 jaar later, schrapt de VEB opeens deze eis en zie ik met deze claim straks na 20 jaar minder dan 1% van mijn verliezen terug.
    Ja, ook ik zou deze bedriegersbende graag in de gevangenis zien. Maar gezien het feit dat de gemiddelde LCI-belegger met deze verdeling meer dan 10% terugkrijgt, zal de meerderheid voor dit voorstel stemmen.
    Het is duidelijk dat de VEB geen zin meer heeft om verder te procederen. Dat kost natuurlijk tijd en geld. Begrijpelijk maar niet rechtvaardig.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 maart 2020 15:57
    Update LCI schikking
    Datum

    2 maart 2020 - Afgelopen vrijdag heeft de deelnemersvergadering van de Stichting VEB-Actie LCI haar goedkeuring verleend aan de schikking die is getroffen met de voormalige bestuurder, commissarissen en accountant van LCI.

    725 van de 776 stemgerechtigde deelnemers stemden (veelal per vooraf verstrekte volmacht) in met de schikking. 14 stemmen waren tegen.

    Hiermee is voldaan aan een van de opschortende voorwaarden van de schikking. Binnen 4 maanden zal duidelijk zijn of de schikking definitief doorgang kan vinden Het zal circa een jaar duren voordat de uitbetaling aan de gerechtigden daadwerkelijk plaatsvindt.

    De schikkingen
    De schikking geldt uitsluitend voor LCI aandeelhouders die VEB-lid waren voor 1 januari 2013 en dat blijven tot moment van uitbetaling van de vergoeding.

    Voorts dienen deze leden LCI aandeelhouder te zijn geweest in de relevante periode, te weten: (een deel van) de relevante periode van 1 januari 1993 tot en met 17 december 2001 (“Relevante Periode”) en dienen de betreffende aandeelhouders verlies te hebben geleden op hun belegging.

    Hoeveel?
    Er is in totaal een bedrag van ruim 1,4 miljoen euro beschikbaar aan compensatie voor de deelnemers.

    Bij de compensatieberekening zal het budget pro-rata worden verdeeld onder de deelnemers op basis van het aantal jaren lidmaatschap sinds de start van de LCI-actie. Dit mede omdat het niet meer mogelijk zal zijn voor alle deelnemers de transactieoverzichten te verkrijgen bij de banken of brokers.

    Pas zodra alle claims zijn ingediend, beoordeeld en verwerkt kan definitief worden bepaald welke compensatie kan worden betaald per lid. De VEB zal de desbetreffende leden hierover nader informeren.

    Vragen?
    Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u een e-mail toesturen naar lci@veb.net
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links