Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Wat een markt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Wolff in schaapskleren 5 februari 2020 09:31
    en gewoon weer groen nu. blijft bijzonder om te zien hoe sterk de beurs weer herstelt ondanks de toenemende economische onzekerheid, macro en geopolitieke zaken en corona waar de economische effecten op China en bedrijven die afhankelijk zijn van China nog niet in te schatten zijn. Onzekerheid zou de koersen naar beneden moeten drukken, maar het is al een hele tijd buy the dip bij elke daling. Moet toch een keer een einde aan komen?
  2. Peak 5 februari 2020 10:22
    En de situatie bij Deutsche Bank en Unicredit lijkt ook volstrekt vergeten en weggemanipuleerd. Je hoort er niemand over, je ziet koersen oplopen met 3,8% op een volstrekt rode beurs na het melden van 5,7 mrd verlies.
    Nee hoor, geen vuiltje aan de lucht... Er is nooit een bankencrisis geweest en als die er was is die opgelost en als die niet is opgelost dan wordt ie opgelost dus waar hebben we het over? Nou, de vraag is wie dat gaat betalen, het oplossen van het weggemoffelde probleem, van het zwarte gat. Wat kan je daar nou ingooien zodat het verstopt raakt? Dat is de (Nederlandse) belastingbetaler die daarvoor gaat opdraaien. Op grond van het verder in te vullen banken convenant wordt er geregeld dat wanneer een bank in het buitenland ten onder gaat de ingezetenen in andere landen via de belastingen hieraan mogen bijdragen. Met een klein boerenbankje in Estland gaat u hier niets van merken. Maar de Deutsche bank met een probleem van in elk geval 180 mrd wel (want om dat op te ruimen is heeel veel meer nodig, denk ook aan de verwevenheid van banken).
    De geldpers harder aanzetten heeft deze banken nog niet uit de problemen geholpen, dat helpt niet. En als je naar Europa kijkt dan is met name de Nederlandse ingezetene erg rijk met zijn pensioenpot en dure eigen huis en salaris op de nul lijn al 10 jaar lang. Dat kan best eens omhoog en als het omhoog gaat kan het flinker belast worden, eigen huis kan de rente-aftrek af en de pensioenuitkeringen kunnen ook omhoog (als de vreemde rekenregeltjes verdwijnen) en zwaarder belast. Zo is Europa gered, want dat geld gaat rechstreeks naar Duitse banken straks, let maar op. Uw portemonnee is zorgvuldig vetgemest en opgelijnd voor de slacht om de Europese honger te stillen. Dus laat die nieuwe Tesla maar even staan en de fraaie warmtepomp. Het is nog niet getekend de aansprakelijkheid van Nederlandse belastingbetalers voor Duitse blunders, dus vraagt u zich eerst eens af hoe u daar nog tegen kan stemmen. Het moet in elk geval ter sprake worden gebracht in de tweede kamer. Hoort u niks, dan hangt u. Rutte wist het nu al niet meer dat hij straks getekend heeft (als u begrijpt wat ik bedoel), dan weet u dat alvast..
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links