Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Blij met fysiek goud en zilver!

8.776 Posts
Pagina: «« 1 ... 391 392 393 394 395 ... 439 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 6 januari 2020 14:42
    Goudprijs in lift door spanningen Iran-VS

    Gepubliceerd op 6 jan 2020 om 08:05 | Views: 1.617

    Gold World Spot (USD) 14:36
    1.573,98 +21,59 (+1,39%)

    SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De goudprijs is maandag gestegen naar het hoogste niveau in meer dan zes jaar, aangejaagd door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. Het edelmetaal wordt in onrustige tijden op de financiële markten vaak beschouwd als een veilige haven.

    De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) steeg op de termijnmarkt in Singapore tot wel 1588 dollar, wat het hoogste punt sinds april 2013 was. Ook de prijzen van andere edelmetalen zoals palladium, platina en zilver zaten in de lift. Beleggers zijn nerveus na de dood van een hoge Iraanse generaal bij een Amerikaanse luchtaanval vrijdag. De Verenigde Staten en Iran hebben over en weer dreigementen geuit.

    De goudprijs is nog wel een eind verwijderd van het hoogste niveau ooit. Dat niveau werd in september 2011 bereikt, met een goudprijs van meer dan 1900 dollar. Toen was er ook grote onzekerheid op de financiële markten.
  2. forum rang 10 voda 7 januari 2020 14:44
    Goldman: goud is nu een betere hedge dan olie

    Goud bereikte maandag de hoogste koers in zeven jaar. De koers piekte op zo'n $1588 per troy ounce om tegen het sluiten van de Amsterdamse beurs weer terug te vallen naar $1566. Oorzaak van de laatste rally in de goudprijs zijn de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten. Die liepen op nadat de Verenigde Staten de Iraanse generaal Soleimani hadden geliquideerd, waarna door de betrokken partijen oorlogszuchtige taal werd gesproken.

    Goud is sowieso een goede hedge tegen dit soort situaties, zeggen analisten van Goldman Sachs, beter dan bijvoorbeeld olie. Bovendien, schrijven zij in een maandag gepubliceerd onderzoeksrapport, is de koers van olie nu al zover opgelopen dat er daadwerkelijke een disruptie in het aanbod moet komen om de huidige prijs van $69 per vat Brent te rechtvaardigen.

    Mogelijke scenario's

    'De bandbreedte van mogelijke scenario's is erg groot, van overspannen schokken in de toevoer tot vernietiging van vraag, wat weer negatief zou zijn voor olieprijzen. In tegenstelling: de geschiedenis leert dat bij de meeste uitkomsten goud zal stijgen boven de huidige niveaus', aldus de analisten.

    Volgens Goldman Sachs is de fair value van een vat Brent nu $63 per vat. Eerdere 'overenthousiaste' stijgingen, zoals in 2018, toen het aanbod van Iran dreigde weg te vallen en na de aanvallen in 2019 op Saudi-Arabische olievelden, bleken ook onhoudbaar.

    Ook wijzen de analisten erop dat die laatste aanvallen bewezen dat de oliemarkt boven de $70 per vat voldoende flexibiliteit heeft om het aanbod te vergroten, nog voor dat de schaliegasproductie hoeft te worden opgevoerd. 'Dat suggereert maar een beperkte opwaartse potentie vanaf hier', aldus de analisten.

    De ongebruikte en onmiddellijk beschikbare capaciteit van OPEC-landen is 2 miljoen vaten per dag en bovendien is de voorraad in opkomende landen als Saudi-Arabië en China veel groter dan voorheen het geval was. Ook is al aangetoond dat landen als de Verenigde Staten bereid zijn hun voorraden aan te spreken als de prijs boven de $75 per vat zal uitkomen.

    Bij escalatie doet goud het beter

    Beleggers kunnen beter kiezen voor goud als de geopolitieke spanningen toenemen, zeker als ze leiden tot muntdevaluatie. 'Dat gebeurt meestal tijdens oorlogen of militaire escalaties', schrijven de analisten. Ze wijzen er ook op dat goud het goed deed tijdens beide oorlogen in de Golf en tijdens de gebeurtenissen van 11 september 2001. 'Daarom kan een verdere escalatie van de Amerikaans-Iraanse spanningen leiden tot hogere goudprijzen.'

    Goldman Sachs houdt overigens vast aan haar drie-, zes- en 12-maands voorspelling van $1600 per troy ounce voor goud, maar ziet dus opwaarts potentieel als de situatie verergert.

    fd.nl/beurs/1330192/goldman-goud-is-n...
  3. forum rang 10 voda 27 januari 2020 20:31
    Belegger maakt klassieke beweging naar 'veilige havens'

    Als beleggers trillende vingers krijgen van de onzekerheid in de wereld, kruipen ze naar veiligere categorieën om hun verliezen te beperken. Dus nu het dodelijke coronavirus beurskoersen laat kelderen, is die klassieke beweging naar zogeheten 'veilige havens' opnieuw te zien.

    Waar Aziatische, Europese en Amerikaanse aandelenbeurzen zakken, weten beleggers plots de Japanse de Japanse yen weer te vinden. De grootste staatsobligaties waren maandag opeens een stuk populairder getuige de lagere rentes en de goudprijs klom naar de hoogste stand in vijf jaar tijd.

    Goud
    'Iedereen zit erin', zegt analist Georgette Boele van ABN Amro over de gekte rond het bekendste edelmetaal ter wereld, dat maandag voor de vierde dag op rij steeg en nu op $1582 per troy ounce (31,1 gram) staat. Goud wordt gezien als veilige haven omdat het zijn waarde langer vasthoudt dan bijvoorbeeld aandelen.

    Het metaal floreert dus bij onzekerheid, en daar is er nogal wat van in de wereld. De goudprijs is eigenlijk al sinds halverwege vorig jaar aan het stijgen, toen de Amerikaanse president Donald Trump sancties aankondigde tegen Iran en een akkoord tussen de VS en China over de handel ver weg leek.

    Maar nu dat (deel)akkoord er wel is, blijft de prijs stijgen. Want vlak voor de overeenkomst liepen de spanningen tussen de VS en Iran op na de raketaanval op de Iraanse generaal Qassem Soleimani. En nu zet het coronavirus koersen in beweging.
    Dus wordt goud populairder en dat is niet alleen te zien aan de koers van het metaal. Beleggen in goud gaat veelal niet met fysieke goudstaven, maar via zogeheten futures of beursgenoteerde indextrackers (etf's). Beleggers trokken de voorbije dagen massaal in deze indextrackers, waarmee de onderliggende goudvoorraad aanzwol en maandag slechts 25 ton van een record verwijderd was, meldde Bloomberg.
    Rente
    De goudprijs klimt ook omdat het metaal floreert bij lagere rentes. Wie in goud belegt ontvangt namelijk geen rente, dus bij lagere rentestanden wordt het edelmetaal relatief aantrekkelijker.‘'Zonder het virus en zonder de geopolitieke spanningen zouden de rentes zeker hoger zijn geweest'’• Ian Lyngen
    Die overheidsrentes dalen nu. Het effectief rendement (yield) op de Amerikaanse staatsobligatie met een looptijd van tien jaar ging maandag met maar liefst zes basispunten terug naar 1,61%. De Duitse tienjaarslening, richtsnoer voor de Europese markt, ging vijf basispunten omlaag naar -0,39%, wat betekent dat de prijs van de staatslening omhoogging.

    Beleggers betalen dus nog altijd om hun geld uit te lenen aan de Duitse staat én andere overheden en bedrijven. Want vorige week staken beleggers in totaal $1160 mrd in negatief renderend kapitaal. Dat was de grootse instroom sinds 2016. De voorbije maanden liepen de rentes juist iets op omdat beleggers kozen voor aandelen. 'Zonder het virus en zonder de geopolitieke spanningen zouden de rentes zeker hoger zijn geweest', zei obligatiestrateeg Ian Lyngen van BMO Capital tegen persbureau Bloomberg.

    Japanse yen profiteert eveneens
    Hoewel de Amerikaanse staatsobligaties dus populairder worden, kun je dat niet zeggen van de dollar. Die lijkt in ieder geval voorlopig zijn status als veilige haven te hebben verloren aan de yen. De Japanse munt steeg in waarde en ging van ¥110 naar ¥109,05 voor een dollar.

    'Het is niet de eerste keer dat de yen plots omhoog schiet dit jaar', zegt valuta-analist Lee Hardman van MUFG. Dat gebeurde ook al door de spanningen tussen de VS en Iran. 'Toen was sterkere yen van korte duur'.

    Wat is het effect van het virus?
    De vraag is of dat nu anders zal zijn. Volgens de Financial Times houdt de Chinese overheid er rekening mee dat de economie in het eerste kwartaal van dit jaar wel geraakt wordt vanwege het virus. Vooral de vervoer- en toerismesector staat onder druk nu het virus uitbreekt rondom Chinees Nieuwjaar, een periode waarin veel Chinezen op reis gaan.

    Dat is precies waar alle goudbeleggers nu al op anticiperen. 'De markt zoekt overduidelijk naar redenen waarom die goudprijs verder omhoog kan', zegt analist Georgette Boele van ABN Amro. 'Maar er zijn twee kanten aan het verhaal.'
    Want als het virus daadwerkelijk doorsijpelt in de economische cijfers van China en andere landen, kan dat volgens haar een verdere stijging van de goudprijs juist dwarszitten. Vergeet niet dat China een van de grootste goudverbruiker ter wereld is, zegt zij. 'Dus als de Chinese economie verder verzwakt, zal er waarschijnlijk minder vraag naar goud komen. Dat drukt de prijs dan.'

    fd.nl/beurs/1332655/belegger-maakt-kl...
  4. forum rang 6 haas 27 januari 2020 20:47
    quote:

    voda schreef op 27 januari 2020 20:31:

    Belegger maakt klassieke beweging naar 'veilige havens'

    Als beleggers trillende vingers krijgen van de onzekerheid in de wereld, kruipen ze naar veiligere categorieën om hun verliezen te beperken. Dus nu het dodelijke coronavirus beurskoersen laat kelderen, is die klassieke beweging naar zogeheten 'veilige havens' opnieuw te zien.

    fd.nl/beurs/1332655/belegger-maakt-kl...
    allemaal bulshitt die verhalen. elke dag weer van die verhalen van de persburos
    FD ? mijn wijkkrantje doet het beter:)
  5. [verwijderd] 2 februari 2020 20:45
    Dit draadje lang niet meer gevolgd, toch denk ik dat we hier meer activiteit gaan zien de komende paar jaar. De Goud-bull komt langzaamaan op gang. Dan gaan de edelboeren zich weer roeren ;)

    Zilver is poor mans gold, dus daar gaan de grootste klappers gemaakt worden.
    Ja inderdaad. "The stars are getting aligned"
  6. forum rang 10 voda 10 februari 2020 12:17
    Vrees coronavirus op markten stuwt goudprijs

    Gepubliceerd op 10 februari 2020 10:28 | Views: 2.132

    Gold World Spot (USD) 12:14
    1.573,39 +2,99 (+0,19%)

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De prijs van goud gaat al vier handelsdagen op rij omhoog door de onrust op de financiële markten vanwege de opmars van het nieuwe coronavirus. Het aantal doden en besmettingen door de besmettelijke longziekte blijft maar stijgen.

    De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) steeg maandag in Londen tot meer dan 1573 dollar, waarmee het hoogste niveau werd aangetikt sinds 2013. In onrustige tijden op de beurs wordt het edelmetaal vaak beschouwd als een veilige haven. Ook de prijzen van andere edelmetalen zoals palladium, platina en zilver zaten in de lift.
  7. forum rang 10 voda 10 februari 2020 16:40
    10 spannende goud- en zilveraandelen

    Door Belegger.nl op 10 februari 2020 08:30 | Views: 4.134

    Het coronavirus, spanningen in het Midden-Oosten en in Noord-Korea. Er zijn dit jaar een hoop redenen om uw toevlucht te zoeken in aandelen van goud- en zilverproducenten.

    Zo is de goudprijs sinds november bijna 8% gestegen.

    Investorplace selecteert in dat kader tien interressante - maar soms ook zeer speculatieve - goud- en zilveraandelen:

    Newmont
    Omdat de goudsector behoorlijk volatiel kan zijn, zou elke portefeuille met edelmetalen volgens Investorplace een brede lijst van namen moeten bevatten, met Newmont als belangrijkste investering.
    's Werelds grootste goudproducent biedt namelijk stabiliteit, iets wat in de rest van de sector veelal niet het geval is. Verder heeft Newmont een solide waardering, groeimomentum en een sterke vrije kasstroom.

    Barrick Gold
    Als een van de grootste goudproducenten ter wereld biedt Barrick Gold, net als Newmont, beleggers een redelijk stabiele investering. Barrick is vooral actief in politiek stabiele regio’s, waardoor het aandeel minder onderheving is aan politieke spanningen.
    Na jaren verlies te hebben geleden, maakt het bedrijf weer winst. Bovendien ziet de balans er dankzij de afbouw van de langetermijnschuld veel gezonder uit dan in het verleden.

    Royal Gold
    Royal Gold is geen goudproducent, maar een streaming- en royaltybedrijf. Met streaming voorziet een bedrijf een mijnbouwproject van een aanbetaling in ruil voor metalen die in die mijn worden geproduceerd tegen een vooraf bepaalde prijs voor een bepaalde tijd. Royalty's werken vergelijkbaar, maar geven het recht op een percentage van de metaalproductie.
    Royal Gold heeft geen directe blootstelling aan operations en is daarom iets stabieler. Omdat we niet weten hoe binnenlandse en geopolitieke gebeurtenissen zich zullen ontwikkelen, kan het verstandig zijn om dit aandeel in uw portefeuille te houden.

    Sibanye Gold
    Een belegging in deze Zuid-Afrikaanse producent biedt beleggers niet alleen blootstelling aan goud, maar ook aan palladium, een kostbaar en zeldzaam eldelmetaal waarnaar veel vraag is, vooral vanuit de autoindustrie. Het wordt momenteel rond de 2200 dollar per ounce verhandeld.

    Sandstorm Gold
    Dit is er een voor beleggers met een sterk gestel, want royaltybedrijf Sandstorm Gold is dankzij zijn extreem hoge waardering een speculatieve investering. Sandstorm is sinds 2015 sterk gegroeid, en ligt op schema voor aanhoudend sterke groei in 2019.

    Hecla Mining
    Dit 130-jaar oude bedrijf is de oudste zilverproducent aan de New York Stock Exchange. Toch stond het aandeel op de nominatie om van de beurs te worden gehaald nadat de koers flink daalde en het een pennystock dreigde te worden.
    Maar sinds augustus is de situatie fors verbeterd: de koers is flink gestegen en wordt nu rond de 3,43 dollar per aandeel verhandeld. Bovendien is het marktsentiment eindelijk gunstig voor zilveraandelen, die veelal de goudsector volgen.

    Wheaton Precious Metals
    Zilveraandelen zoals streamingbedrijf Wheaton zijn aantrekkelijk voor beleggers met een bepaald budget omdat ze veelal goedkoper zijn dan goudaandelen. Nadeel is dat zilveraandelen volatiel kunnen zijn. Ze volgen vaak de goudprijs, maar op een wilde manier.

    First Majestic Silver
    Alhoewel dit een van de meest riskante zilveraandelen is, biedt First Majestic Silver stressbestendige beleggers een mogelijk 'opwaarts potentieel', aldus Investorplace.

    Let wel: dit bedrijf heeft vooral blootstelling aan Mexico, dat met een aantal langdurig problemen kampt, waaronder geweld tussen verschillende drugskartels. Maar First Majestic liet onlangs een robuuste groei zien en nu de goud- en zilvermarkt in de lift zit, is het een gokje waard.

    Pan American Silver
    Dit bedrijf heeft sinds een beursgang in het midden van de jaren negentig enorme koersschommelingen laten zien. Toch is Pan American Silver volgens Investorplace een mooi aandeel voor beleggers die tegen een stootje kunnen.

    Het bedrijf is actief in heel Midden- en Zuid-Amerika, en Canada. Sinds eind mei zijn de aandelen meer dan 112% gestegen, maar Investorplace ziet nog steeds ruimte voor groei vanwege 'positieve externe fundamenten'.

    Silvercorp Metals
    Vanwege blootstelling aan China is deze consistent winstgevende Canadese zilverproducent er een voor 'extreme' speculanten, aldus Investorplace. De aandelen verloren vorige maand wegens de uitbraak van het Coronavirus in China iets meer dan 7% van hun marktwaarde.

    Deze daling biedt beleggers een mooie kans om een solide bedrijf voor een prikje op de kop te tikken. Maar pas op: niemand weet hoe het virus zich verder zal ontwikkelen, dus een belegging in dit bedrijf is zoals gezegd hoog speculatief.

    www.belegger.nl/Column/493448/10-span...
  8. forum rang 7 hirshi 16 februari 2020 16:32
    Waarom is het naar mijn mening de moeite waard om in goud te beleggen?

    Ik geef het antwoord met zowel fundamentele als technische motivatie.
    Er mag op geschoten worden.

    Fundamenteel:

    1) Winsten van beursgenoteerde bedrijven nemen minder toe dan de koersen rechtvaardigen
    2) Bedrijfsschulden zijn nog nooit zo hoog geweest
    3) De waardering van aandelen is historisch hoog
    4) De wereldeconomie koelt af en we lijken aan het eind van een economische cyclus te zitten
    5) We bevinden ons in de zwakste investeringscyclus sedert de tweede wereldoorlog
    6) Middelen worden gebruikt voor het terugkopen van aandelen en niet om te investeren
    7) Schulden stijgen sneller dan de groei van de economie omdat geld lenen goedkoop is.
    8) De effecten van het coronavirus kunnen nog niet worden ingeschat
    9) Geld kan onbeperkt worden bijgemaakt, hetgeen we nu al een tijdje zien gebeuren
    10) Goud kan niet worden bijgemaakt. De voorraad is beperkt.
    11) Goud is van oudsher een vluchthaven en een gewild edel metaal.

    Technisch:

    1) Zowel MA 50 alsook MA 200 op dag- en weekgrafiek krullen omhoog
    2) PPO 12/26 op de weekchart is begin 2020 in opwaartse richting uitgebroken
    3) Sedert eind 2018 hogere bodems met een beweging van ruwweg $ 1200 naar $ 1600
    4) De goudprijs in euro’s uitgedrukt profiteert nog meer door de hogere dollarwaarde.
    5) Na een jarenlange zijwaartse beweging met weerstand rond $ 1.350 volgde een doorbraak.

    Tot slot

    Goud genereert geen dividend. Het moet gezien als een belegging van waarde. Over een lange reeks van jaren is de waardevastheid voldoende aangetoond en lijkt er nu een stevige vraag te ontstaan door alle onzekerheden en uitdagingen die ons ten deel vallen. Er zijn verschillende trackers waarmee eenvoudig in fysiek goud belegd kan worden. Wie vermogensrendementsheffing haat kan een mooi gouden sieraad kopen voor zijn geliefde. Wie Valentijnsdag gemist heeft en iets goed te maken heeft wellicht een goed idee. Ik garandeer alvast een superieure beleving want uw verhouding met uw geliefde kan niet meer stuk.
    Bronnen: Beleggers belangen, Stockcharts en Kitco.

    stockcharts.com/freecharts/gallery.ht...
    www.kitco.com/charts/livegold.html
  9. [verwijderd] 16 februari 2020 22:23
    Mooie opsomming @ hirshi!
    Ik zit op dit moment meer in zilver. Ik schuif af en toe tussen zilver en goud, hier een link met een aardig verhaal over
    - LT goud beter
    - KT kan zilver betere rendementen geven

    Persoonlijk denk ik dat - bij ontstaan van crisis de komende periode - de uitslag van zilver omhoog groter kan zijn.

    www.zerohedge.com/commodities/gold-si...

  10. forum rang 9 josti5 16 februari 2020 23:03
    Denk ook aan de inflatie.
    Goud behoudt zijn waarde ten opzichte van geld.
    Omdat geld jaar in - jaar uit minder waard wordt door de inflatie, moet er jaar in - jaar uit meer geld betaald worden voor goud.
    Zo kan men nu voor een ouderwetse 100 gulden nog maar 3% van de hoeveelheid kopen, die men 50 jaar geleden kon kopen...
  11. forum rang 7 hirshi 18 februari 2020 16:18
    quote:

    hirshi schreef op 16 februari 2020 16:32:

    Waarom is het naar mijn mening de moeite waard om in goud te beleggen?

    Ik geef het antwoord met zowel fundamentele als technische motivatie.
    Er mag op geschoten worden.

    Fundamenteel:

    1) Winsten van beursgenoteerde bedrijven nemen minder toe dan de koersen rechtvaardigen
    2) Bedrijfsschulden zijn nog nooit zo hoog geweest
    3) De waardering van aandelen is historisch hoog
    4) De wereldeconomie koelt af en we lijken aan het eind van een economische cyclus te zitten
    5) We bevinden ons in de zwakste investeringscyclus sedert de tweede wereldoorlog
    6) Middelen worden gebruikt voor het terugkopen van aandelen en niet om te investeren
    7) Schulden stijgen sneller dan de groei van de economie omdat geld lenen goedkoop is.
    8) De effecten van het coronavirus kunnen nog niet worden ingeschat
    9) Geld kan onbeperkt worden bijgemaakt, hetgeen we nu al een tijdje zien gebeuren
    10) Goud kan niet worden bijgemaakt. De voorraad is beperkt.
    11) Goud is van oudsher een vluchthaven en een gewild edel metaal.

    Technisch:

    1) Zowel MA 50 alsook MA 200 op dag- en weekgrafiek krullen omhoog
    2) PPO 12/26 op de weekchart is begin 2020 in opwaartse richting uitgebroken
    3) Sedert eind 2018 hogere bodems met een beweging van ruwweg $ 1200 naar $ 1600
    4) De goudprijs in euro’s uitgedrukt profiteert nog meer door de hogere dollarwaarde.
    5) Na een jarenlange zijwaartse beweging met weerstand rond $ 1.350 volgde een doorbraak.

    Tot slot

    Goud genereert geen dividend. Het moet gezien als een belegging van waarde. Over een lange reeks van jaren is de waardevastheid voldoende aangetoond en lijkt er nu een stevige vraag te ontstaan door alle onzekerheden en uitdagingen die ons ten deel vallen. Er zijn verschillende trackers waarmee eenvoudig in fysiek goud belegd kan worden. Wie vermogensrendementsheffing haat kan een mooi gouden sieraad kopen voor zijn geliefde. Wie Valentijnsdag gemist heeft en iets goed te maken heeft wellicht een goed idee. Ik garandeer alvast een superieure beleving want uw verhouding met uw geliefde kan niet meer stuk.
    Bronnen: Beleggers belangen, Stockcharts en Kitco.

    stockcharts.com/freecharts/gallery.ht...
    www.kitco.com/charts/livegold.html

    Ook vandaag bleek een belegging in goud weer attractief.

    ETFS Physical Gold ETF mooi hoger.
    Ook de mijnen ETF's doen het goed.
    VanEck Goldmines en Junior Goldmines ruim 1% hoger.

    Ik ben allang geswitcht maar iedereen doet wat hem of haar goeddunkt.
8.776 Posts
Pagina: «« 1 ... 391 392 393 394 395 ... 439 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0615 -0,10%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.388,31 +0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links