Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,260 15 apr 2024 17:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 1,254 - 1,286
  • 1.631.754 Gem. (3M) 2,2M

Januari 2020 Nederlanders verkopen steeds meer aandelen Niet zo slim als je aandelen Post.nl hebt , toch ?

2.486 Posts
Pagina: «« 1 ... 120 121 122 123 124 125 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. AdamALR 30 januari 2020 22:46
    quote:

    DWB Happy schreef op 30 januari 2020 22:02:

    [...]
    Nee, het is volkomen onlogisch wat je hier nu weer schrijft, Q1,Q2,Q3 zit al lang ingeprijst in de koers, juist Q4 is altijd het beste kwartaal waarin al voorspelt is een stijging van zo'n 13% in pakketten.

    Duidelijk dat de overname van Sand ook voorspoedig verloopt.

    Dus men kijkt niet zozeer nu naar de cijfers, maar naar de verdere outlook 2020/2021
    daar is iedereen op gefocust....

    Zeer grote kans dat ze de tarieven voor de briefjes verder gaan verhogen, ze hebben immers nu het monopolie.
    Niemand kan Postnl nu nog dwingen om met verlies post te bezorgen.
    Eens en oneens.
    Q4 is altijd beste kwartaal inderdaad. Cijfers Q4 zullen wel goed zijn.

    Maar, twee punten niet mee eens.
    Men kijkt nog zeker wel naar de cijfers, want dit zal uiteindelijk resulteren of het nog wel of geen zin heeft om te investeren. Kijken hoe de kosten voor Postnl eruit zien etc.
    En tweede punt, niemand kan Postnl meer dwingen om met verlies post te bezorgen, maar de postwet is wel Postnl aan het verbieden om een mooie winst te krijgen op de brieven..

    Maar overal, ik snap uw punt inderdaad! :D
    Hopen dat beleggers weer in Postnl gaan stappen, de cijfers goed zullen zijn, dividend zsm terug komt en de outlook zal waarkomen
  2. forum rang 4 Cedar 30 januari 2020 22:54
    Zo nabeurs Amazon met kwartaalcijfers,

    Plusje op de aandelenkoers van zo’n 12% nu nabeurs, ik weet niet wat de beurswaarde precies is maar met 0,1% vd beurswaarde kan Amazon Pnl overnemen (en dan ook nog een aardige premie betalen), mr Bezos ook weer zo’n 50 mld rijker, kan niet op.
  3. forum rang 4 Cedar 30 januari 2020 22:58
    quote:

    DWB Happy schreef op 30 januari 2020 22:50:

    Ook wel een goede leidraad.

    Amazon verrast met hogere kwartaalwinst

    Amazon had een beter dan verwacht feestdagenseizoen, ik vermoed dat Nederland daar zeker niet op achtergelopen heeft.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-300120-380/Amaz...
    Nederland zal zeker niet achterlopen.
    Postnl wel, die laten zich voor een appel en een ei gebruiken, ING heeft toch eerder deze week gemeld dat pakkettenmarge wss onder druk staat? Zij weten meer dus verwacht maar niet teveel van 4e kwartaal qua resultaat!
  4. forum rang 4 DWB Happy 30 januari 2020 23:15
    quote:

    Cedar schreef op 30 januari 2020 22:58:

    [...]

    Nederland zal zeker niet achterlopen.
    Postnl wel, die laten zich voor een appel en een ei gebruiken, ING heeft toch eerder deze week gemeld dat pakkettenmarge wss onder druk staat? Zij weten meer dus verwacht maar niet teveel van 4e kwartaal qua resultaat!
    Hoofdzaak is dat de volumes flink groeien, aan marges kan in de toekomst gesleuteld worden.

    veel bedrijven investeren in de toekomst om klanten binnen te krijgen, werken daarbij vaak met lage marges, dit is niks nieuws.

    Als de volumes toenemen zou logischerwijs ook de marges moeten toenemen, het netwerk
    wordt dan immers veel beter benut.

    Uiteindelijk hebben de concurrenten met dezelfde kosten te maken, en is
    degene die het meest efficiënt kan werken de winnaar, ik vermoed dat het degene is
    met het meest fijnmazige netwerk.

    Wat ING meld hoeft nog niet waar te zijn, het is en blijft een voorspelling.
  5. forum rang 4 DWB Happy 30 januari 2020 23:38


    Kijk waar UPS nu in investeert heeft Postnl al achter de rug, Postnl heeft het meest moderne fijnmazig netwerk van Europa.

    UPS is momenteel bezig met een grootschalig programma van 20 miljard dollar om een efficiëntere pakketbezorger te worden. Geld wordt gestoken in automatisering van processen en andere technologische verbeteringen. De afgelopen kwartalen plukte het bedrijf al de vruchten van die investeringen.
  6. forum rang 4 Guus_Geluk 31 januari 2020 00:41
    quote:

    Erny schreef op 30 januari 2020 22:10:

    [...]
    Gaat wel erg hard omhoog. Schrik van de shortgrafiek; bijna al een verdubbeling t.ov. vorig jaar november. Tijd om uit dit loosers aandeel te stappen.
    Misschien moet je toch eens langs Hans Anders, in juli 2019 was het shortpercentage namelijk meer dan 15%. Inmiddels is het shortpercentage terug gebracht naar 5%.
  7. forum rang 6 keffertje 31 januari 2020 08:23
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 31 januari 2020 00:41:

    [...]

    Misschien moet je toch eens langs Hans Anders, in juli 2019 was het shortpercentage namelijk meer dan 15%. Inmiddels is het shortpercentage terug gebracht naar 5%.
    Je hebt gelijk met jouw reactie, maar denk eens verder door. Shortcovering van 15 naar 5% met een dalende koers!
  8. forum rang 4 DWB Happy 31 januari 2020 09:16
    quote:

    keffertje schreef op 31 januari 2020 08:23:

    [...]

    Je hebt gelijk met jouw reactie, maar denk eens verder door. Shortcovering van 15 naar 5% met een dalende koers!
    Hij heeft helemaal geen gelijk, goed lezen geldt voor jullie beiden.
    Dit schreef Erny namelijk:

    Erny schreef op 30 januari 2020 22:10:
    [...]
    Gaat wel erg hard omhoog. Schrik van de shortgrafiek; bijna al een verdubbeling t.ov. vorig jaar november.


    Inderdaad in november stond het percentage shortsel onder de 2,5% nu inmiddels rond de 5%, dus is wel degelijk een verdubbeling.
    Maar is nog altijd een laag percentage voor Postnl begrippen.
  9. [verwijderd] 31 januari 2020 09:21
    In het sorteercentrum van PostNL zijn ze helemaal klaar voor de overname van Sandd

    Vanaf 1 februari gaat het blauw van postbedrijf Sandd voorgoed over in het oranje van PostNL. Ook 4.300 Sandd-medewerkers maken de overstap. In het sorteercentrum in Amsterdam zijn ze er helemaal klaar voor.

    Tientallen paarse brieven vliegen door de machine van het sorteercentrum van PostNL aan de rand van Amsterdam. Deze brieven werden tot nu toe gesorteerd door Sandd. Maar nu de overname per 1 februari een feit is eindigen ze straks in een oranje posttas.

    Logistiek directeur van PostNL, Sipke Spoelstra, wijst vanaf een loopbrug naar de stapel paarse brieven die in een krat worden geduwd. “Doordat mensen de laatste jaren steeds minder post versturen, staan de sorteermachines nu iedere middag een paar uur stil. Met de extra post die de overname van Sandd met zich meebrengt kunnen die vanaf dit weekend weer op volle toeren draaien. Dan kunnen we nog efficiënter werken.”

    PostNL krijgt er met de fusie niet alleen meer post bij. Ze nemen ook alle gebouwen en kantoren, vrachtwagens en machines van Sandd over. Al zullen ze die niet allemaal gebruiken. “De gebouwen kunnen we verhuren”, zegt Spoelstra. De rest wordt ingeruild voor materiaal van PostNL.

    Een leger van 16.000 postbezorgers
    Wel hard nodig zijn de 4300 nieuwe collega’s – Sandd-medewerkers – die vanaf zaterdag bij PostNL werken. Alle 11.000 postbezorgers van Sandd kregen van PostNL een baan aangeboden. 40 procent haakte op voorhand af. Van de 60 procent die een overeenkomst kreeg aangeboden ging 60 procent akkoord. Zij worden nu toegevoegd aan de 16.000 postbezorgers die al bij het postbedrijf werken.

    Balen ze er bij PostNL niet van dat niet meer postbezorgers van Sandd zich bij hen hebben aangesloten? “De arbeidsmarkt biedt op dit moment goede mogelijkheden. Velen hebben ook gekozen voor de sociale regeling die Sandd haar medewerkers heeft geboden”, zegt Resi Becker, directeur postbedrijf bij PostNL. Anderen zagen af van een contract bij PostNL omdat ze te weinig uren zouden krijgen of omdat ze een vijfdaagse werkweek niet zagen zitten.

    PostNL heeft wel de hoop dat er nog wat exta Sandd-personeel overstapt. Als extra stimulans heeft het laten weten dat Sandd-medewerkers ook na de overname nog met voorrang mogen solliciteren. Op dit moment staan er bij PostNL nog zo’n duizend vacatures open, zegt Becker. Ze maakt zich daarover geen zorgen. “Die vacatures zijn er ook om het natuurlijk verloop van medewerkers in de toekomst op te vangen.”

    Verder onder de oranje vlag
    Verder zullen 300 andere medewerkers van Sandd – kantoormedewerkers, chauffeurs en sorteerders – vanaf deze week onder de oranje vlag verder werken. Zij kregen niet automatisch een baan aangeboden. De samenwerking die Sandd had met 25 sociale werkplaatsen gaat gewoon door. Daarmee blijven de banen van 500 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt behouden.

    Spoelstra staat inmiddels boven de sorteerband voor de brievenbuspakketjes. Zijn enthousiasme over het verwerkingsproces doet de overname – door PostNL steevast een ‘samenvoeging’ genoemd – heel simpel lijken. Maar het had wat voeten in de aarde. Zo zette de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vorig jaar nog een streep door het plan omdat het voor een monopolie op de postmarkt zou zorgen. Volgens de toezichthouder zou de fusie een stijging van 30 tot 40 procent van de kosten voor zakelijke post veroorzaken.

    Postzegelprijs steeg ook niet
    Staatssecretaris van economische zaken Mona Keijzer zorgde er eind september vorig jaar voor dat de overname toch door kon gaan. Dat deed ze door haar bevoegdheid in de Mededingingswet te gebruiken. Becker ontkent dat PostNL de prijzen enorm omhoog zal gooien. “Dat hebben we met de postzegelprijs ook nooit gedaan”, redeneert ze. De eventuele prijsstijging zal volgens haar gematigd zijn, meer wil zij er niet over kwijt.

    De franchisenemers leken het kind van de rekening te worden van de PostNL-overname van Sandd. De ondernemers die jarenlang onder de pet van postbedrijf Sandd bezorgers op pad stuurden, dreigen te moeten sluiten. De Vereniging Franchisenemers van Sandd sleepte Sandd en PostNL daarom eerder deze maand voor de rechter. Inmiddels zijn de partijen wel met elkaar in gesprek.

    www.trouw.nl/binnenland/in-het-sortee...
  10. forum rang 6 Tordan 31 januari 2020 09:48
    Als het zo is, is het proma nieuws:

    Beursblik: PostNL haalt meer synergievoordeel uit overname Sandd
    Geplaatst op 31-01-2020 om 09:45

    0 reacties op “Beursblik: PostNL haalt meer synergievoordeel uit overname Sandd”

    (ABM FN-Dow Jones) PostNL kan vermoedelijk hogere synergievoordelen behalen uit de fusie met Sandd dan eerder werd aangenomen. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING vrijdag.
    Op donderdag werd bekend dat PostNL 4.300 werknemers van Sandd verwelkomt, minder dan waar ING op rekende. 39 procent van de werknemers van Sandd gaat over naar PostNL, waar ING mikte op circa 50 procent.
    PostNL verwacht dat de fusie met Sandd vanaf 2022 50 miljoen tot 60 miljoen euro zal bijdragen aan het contante bedrijfsresultaat. In deze raming ging het postbedrijf volgens ING vermoedelijk uit van de overname van 45 tot 50 procent van het personeel van Sandd.
    ING noemde het positief dat de synergievoordelen hoger kunnen uitvallen en dat vangt de druk van de nieuwe regeling voor flexwerkers wat op.
    ING handhaafde het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 2,75 euro. Het aandeel PostNL steeg vrijdagochtend 0,3 procent tot 1,69 euro.
  11. forum rang 4 DWB Happy 31 januari 2020 09:51
    quote:

    Jackpot1983 schreef op 31 januari 2020 09:49:

    Bied dan gewoon 300k. Spelletjes spelen. De bieder is straks weer weg en dan is het weer rood.
    Nee, het is 1 bieder, dus wel degelijk geen fake, meestal bestaat zo'n bieding uit 30 fake orders en trekken ze die weer weg zodra het dicht bij komt, deze dus niet!

    Inmiddels heeft hij de stukken gekregen:(
  12. forum rang 4 DWB Happy 31 januari 2020 09:56
    quote:

    lucky14 schreef op 31 januari 2020 09:48:

    Als het zo is, is het proma nieuws:

    Beursblik: PostNL haalt meer synergievoordeel uit overname Sandd
    Geplaatst op 31-01-2020 om 09:45

    0 reacties op “Beursblik: PostNL haalt meer synergievoordeel uit overname Sandd”

    (ABM FN-Dow Jones) PostNL kan vermoedelijk hogere synergievoordelen behalen uit de fusie met Sandd dan eerder werd aangenomen. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING vrijdag.
    Op donderdag werd bekend dat PostNL 4.300 werknemers van Sandd verwelkomt, minder dan waar ING op rekende. 39 procent van de werknemers van Sandd gaat over naar PostNL, waar ING mikte op circa 50 procent.
    PostNL verwacht dat de fusie met Sandd vanaf 2022 50 miljoen tot 60 miljoen euro zal bijdragen aan het contante bedrijfsresultaat. In deze raming ging het postbedrijf volgens ING vermoedelijk uit van de overname van 45 tot 50 procent van het personeel van Sandd.
    ING noemde het positief dat de synergievoordelen hoger kunnen uitvallen en dat vangt de druk van de nieuwe regeling voor flexwerkers wat op.
    ING handhaafde het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 2,75 euro. Het aandeel PostNL steeg vrijdagochtend 0,3 procent tot 1,69 euro.

    Hij moet zijn huiswerk eens wat beter doen, dit nieuws was niet donderdag bekend maar al 1 week eerder, tussentijds kwam hij dus deze week met een verkeerde analyse.
2.486 Posts
Pagina: «« 1 ... 120 121 122 123 124 125 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links