Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,380 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 26,940 - 27,380
  • 135.801 Gem. (3M) 81,1K

Galapagos januari 2020

3.832 Posts
Pagina: «« 1 ... 177 178 179 180 181 ... 192 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 zonsverduistering 30 januari 2020 14:32
    We weten denk ik allemaal dat er nog steeds veel mensen zijn die beleggen met geleend geld. Helaas, maar waar. Hebzucht doet gekke dingen. Mocht het fout gaan en nogmaals ,ik hoop het niet, hoeveel geleend geld zal er dan in Gala zitten en wordt dat dan ook niet in paniek er uit getrokken? Dan zal de koers daar ook heftig op reageren of niet??
  2. [verwijderd] 30 januari 2020 14:36
    Mensen (ook hier) praten elkaar angst aan.

    Wat er ook gebeurt, lange termijn is dit financieel / koerstechnisch slechts een rimpel net als: brexit, afkoeling China, Irak / Usa en ga zo maar door.

    Corona virus is heel naar en niet volgende week voorbij, maar LT zal dit weinig impact hebben. Alleen op korte termijn.
  3. Fer12 30 januari 2020 14:37
    Voor wie het lezen wil. Het blijft nog gissen hoeveel mensen er straks besmet zijn.....

    www.beursman.nl/beursnieuws

    Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier.
    Verkeerde inschatting van de risico’s. Woensdag een week geleden rekende ik uit dat er vandaag al meer dan 5000 coronazieken zouden zijn. Het blijken er 6000 te zijn. Tijdens SARS waren er in China zelf minder dan 6000 zieken.
    Helaas inmiddels ook een snel toenemend aantal sterfgevallen. Het aantal landen waar het coronavirus is aangetroffen neemt ook hard toe. In die landen ook al zieken die niet in China zijn geweest. Het bewijs dat het goed van mens tot mens overdraagbaar is.
    Toch wilde de WHO het vandaag nog geen pandemie noemen. Morgen komt men echter wederom bij elkaar. De WHO denkt vandaag nog steeds het onder controle te kunnen houden. Ik denk dat de WHO volledig achter de feiten aanloopt.
    Het is een typische artsen benadering. Eerst eens kijken wat het is, hoe snel je ziek kunt worden, of het van mens tot mens overdraagbaar is en hoe je het kunt behandelen.
    De tijd om dat te onderzoeken heb je bij een ebola uitbraak in een Afrikaans gehucht gelegen aan een zandpad met mensen die nooit naar het buitenland gaan en met het eerste internationale vliegveldje op duizenden kilometers afstand.
    Wuhan is echter een stad met 11 miljoen reislustige inwoners en een groot internationaal vliegveld vanwaar dagelijks vluchten naar vele landen gingen. Daarnaast nog allerlei trein- en vliegverbindingen binnen China.
    Die massale aanwezigheid en verplaatsing van mensen zorgt ervoor dat beslissingen veel sneller genomen moeten worden. China sloot best snel Wuhan en daarna de gehele provincie af. Toch was het al te laat om verspreiding binnen en buiten China te voorkomen.
    De rest van de wereld zit nu te wachten op de WHO. SARS kreeg men destijds onder controle door iedere patiënt te isoleren en de personen met wie contact was geweest te monitoren. Wil dat lukken dat moet het aantal zieken te managen zijn.
    Tot op vandaag laat men het echter toe dat Chinezen op grote schaal naar het buitenland vliegen. Dat vluchten nu het nog kan zal alleen maar toenemen. Want in zo’n Wuhan achtige situatie terecht komen wil natuurlijk niemand.
    De enige manier om verdere wereldwijde verspreiding tegen te gaan is vervoersmogelijkheden een paar weken bijna volledig beperken. Lufthansa en British Airways hebben al besloten niet meer naar China te vliegen. KLM gaat het aantal vluchten beperken.
    Het is echter allemaal nog niet genoeg. Dit soort beslissingen horen ook niet bij luchtvaartmaatschappijen thuis maar bij overheden. Als het om mensenlevens gaat mogen economische afwegingen nooit een rol spelen.
    We moeten ons met zijn allen realiseren dat door de globalisering en het vliegverkeer er geen grenzen meer zijn. Zo’n coronavirus uitbraak in Wuhan is slechts 11 uur (in een vliegtuig) van ons vandaan.
    We zullen gewend moeten raken aan het in zo’n situatie tijdelijk meteen platleggen van alle vervoersmogelijkheden. Doen we dat niet tijdig dan wordt het net als nu koorddansen zonder vangnet.
    Want een medicijn tegen het coronavirus is er volgens alle deskundige binnen een jaar zeker nog niet. Waar al die Chinezen in het buitenland naar toe zijn gegaan en met wie ze contact hebben gehad is gezien de enorme aantallen ondoenlijk nog tijdig in kaart te brengen.
    Niemand kan nu voorspellen hoe dit verder gaat verlopen. Maar de WHO had door het eerder een pandemie te noemen het risico op verdere verspreiding veel sneller moeten beperken.
    Kijk ik naar de beurzen van vandaag dan zie ik ook daar dat beleggers de risico’s onderschatten. De risico’s van verspreiding van de ziekte. Maar zeker de economische gevolgen die zoals nu al is in te schatten voor geheel Azië en dus voor de wereldeconomie fors zullen zijn.
    De FED
    Zoals verwacht heeft de FED de rente ongewijzigd gelaten. Het ging deze keer tijdens de persconferentie vooral over het repo probleem. De bedoeling was dat de repo noodhulp eind januari zou stoppen. De FED heeft besloten het te verlengen tot april.
    De FED heeft de verwachting de repo noodhulp te kunnen afbouwen. Op vragen waarom de repo noodhulp nodig was gaf Powell aan dat de FED balans te laag was. Powell gaf ook aan dat er niet voor een QE was gekozen om de rest van het monetaire beleid niet te verstoren.
    Door de repo noodhulp te verlengen tot zeker april heeft de FED ervoor gekozen het repo probleem voor zich uit te schuiven.
    Vanwege de hard oplopende Amerikaanse staatsschuld en de afkoelende Amerikaanse economie zal er eerdaags echter toch een nieuwe QE noodzakelijk zijn. Door de verlenging van de repo noodhulp heeft de FED die beslissing nog even voor zich uit kunnen schuiven.
    De goud- en zilverprijs
    De FED die via repo noodhulp de balans blijft vergroten is goed nieuws voor goud en zilver. Dit onder de noemer van een nieuwe QE doen had echter een krachtigere uitwerking op de goud- en zilverprijs gehad.
    Ondanks dat er vandaag gezien de hogere beurzen weinig coronavirus angst was steeg de goud- en zilverprijs. De goudmijn- en zilvermijnaandelen vandaag gemiddeld behoorlijk in de plus.
    De AEX
    Wederom een stijging. Opmerkelijk want het nieuws rond het coronavirus is snel aan het verslechteren. De WHO zal morgen niet anders kunnen dan het een pandemie noemen. Dan is het afwachten wat voor verregaande maatregelen er gaan komen.
    Die maatregelen bedoeld om mensen te beschermen gaan voor de economie niet goed uitpakken. Ik verwacht de komende dagen ook steeds meer berichten dat het coronavirus zich snel over de gehele wereld aan het verspreiden is.
    Dan gaat er een moment komen dat beleggers zich realiseren dat men het coronavirus tot nu toe te licht heeft ingeschat. Ik had daarom de afgelopen dagen liever gezien dat beurzen al wat waren gaan dalen. Dan was de schrikreactie die ongetwijfeld een keer gaat komen minder groot geweest.
  4. forum rang 4 greenback 30 januari 2020 14:42
    quote:

    Pl4 schreef op 30 januari 2020 14:36:

    Corona virus is heel naar en niet volgende week voorbij, maar LT zal dit weinig impact hebben. Alleen op korte termijn.
    Hopelijk heb je gelijk maar ik ben daar toch niet zo heel zeker van. De wereldeconomie zat al een tijdje in het slob incl. het gevaar van een recessie. Dit kan dan net datgene zijn dat het laatste duwtje geeft. China en de impact op de wereldeconomie schat ik in geval toch echt wel een stuk hoger in als bijv. een Brexit.
  5. [verwijderd] 30 januari 2020 15:04
    Als ik een beetje perspectief mag schetsen: (en ik weet dat je het misschien niet mag vergelijken, maar wel in aantallen)

    www.rivm.nl/griep-griepprik/feiten-en...

    In Nederland de afgelopen weken ca 25.000 mensen met griep(verschijnselen).
    25.000 op ca. 17 miljoen mensen

    Corona virus:
    7.000 op 1,4 miljard

    Verder:
    "Aantal griepgevallen
    Toch veroorzaakt de griep jaarlijks 3 tot 5 miljoen ernstige zieken en 250.000 tot 500.000 doden. Elk jaar krijgen ongeveer 820.000 Nederlanders griep. Tijdens een gemiddelde griepepidemie in de winter gaan er in Nederland 250 tot 2.000 personen direct aan de griep of aan de gevolgen ervan dood."

    nl.wikipedia.org/wiki/Griep
  6. B...K 30 januari 2020 15:29
    quote:

    Pl4 schreef op 30 januari 2020 15:04:

    Als ik een beetje perspectief mag schetsen: (en ik weet dat je het misschien niet mag vergelijken, maar wel in aantallen)

    www.rivm.nl/griep-griepprik/feiten-en...

    In Nederland de afgelopen weken ca 25.000 mensen met griep(verschijnselen).
    25.000 op ca. 17 miljoen mensen

    Corona virus:
    7.000 op 1,4 miljard

    Verder:
    "Aantal griepgevallen
    Toch veroorzaakt de griep jaarlijks 3 tot 5 miljoen ernstige zieken en 250.000 tot 500.000 doden. Elk jaar krijgen ongeveer 820.000 Nederlanders griep. Tijdens een gemiddelde griepepidemie in de winter gaan er in Nederland 250 tot 2.000 personen direct aan de griep of aan de gevolgen ervan dood."

    nl.wikipedia.org/wiki/Griep
    Door een griep ga je meestal niet dood.De corona ziekte kan zich verspreiden over de hele wereld.En wat te denken van de bedrijven die in China zitten en bedrijven buiten China die geen producten meer kunnen krijgen uit China.Daar zal de beurs binnenkort op reageren.
    Elke dag geen omzet is er 1 te veel voor veel bedrijven die handelen in China.
    Dit zal de hele economie raken.
    We gaan binnenkort van een kleine vlek naar een grote vlek...................
  7. forum rang 9 objectief 30 januari 2020 15:51
    quote:

    zonsverduistering schreef op 30 januari 2020 14:32:

    We weten denk ik allemaal dat er nog steeds veel mensen zijn die beleggen met geleend geld. Helaas, maar waar. Hebzucht doet gekke dingen. Mocht het fout gaan en nogmaals ,ik hoop het niet, hoeveel geleend geld zal er dan in Gala zitten en wordt dat dan ook niet in paniek er uit getrokken? Dan zal de koers daar ook heftig op reageren of niet??
    Heb je gelezen hoeveel miljarden er op bankrekeningen staan tegen een 0 rente?
    Geen idee of er met geleend geld Gala gekocht werdt; ik in elk geval niet, kan nog rustig 10x mijn huidige positie kopen zonder een cent te lenen.
  8. forum rang 7 Just lucky 30 januari 2020 15:58
    quote:

    objectief schreef op 30 januari 2020 15:51:

    [...]

    Heb je gelezen hoeveel miljarden er op bankrekeningen staan tegen een 0 rente?
    Geen idee of er met geleend geld Gala gekocht werdt; ik in elk geval niet, kan nog rustig 10x mijn huidige positie kopen zonder een cent te lenen.

    Dat is ook niet zo moeilijk als je 1 aandeel hebt :)
3.832 Posts
Pagina: «« 1 ... 177 178 179 180 181 ... 192 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links