Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Eurocommercial Properties AEX:ECMPA.NL, NL0015000K93

  • 20,850 18 apr 2024 17:35
  • +0,200 (+0,97%) Dagrange 20,550 - 20,850
  • 21.559 Gem. (3M) 43,8K

ECP 2020

6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 347 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Chessplayer1992 25 januari 2020 09:33
    Even een vraagje ... bij eerdere mondiale en dodelijke virus uitbraken was ik nog niet aan het beleggen. Zien jullie risico's met de corona uitbraak? Zoals nu al uit Wohan blijkt, alle centrale plekken gaan op slot bij een serieuze uitbraak en / of niemand wil meer naar plekken waar veel mensen zijn. Kortom: de business komt dan echt snel stil te liggen als het serieus wordt. Ontslaat huurders denk ik (nog) niet van het betalen van huur, maar dat kan natuurlijk wel een forse tik worden en het verbaast me niets dat huurders met verhuurders in gesprek gaan om samen de pijn te delen. Of zie ik dat verkeerd? Bestaat hier nog een risico, of een aantal grote verkooporders als het in Frankrijk breder wordt verspreid en mogelijk breder over Europa?
  2. forum rang 8 Branco P 25 januari 2020 12:57
    Jij loopt wel erg hard van stapel! :-) De drie Franse Chinezen liggen in quarantaine. Zij waren alledrie in Wuhan geweest, als ik me niet vergis, dus er is geen sprake van een uitbraak in Frankrijk. Nu eerst de komende weken kijken of er nog nieuwe gevallen bijkomen in Europa en of dit besmettingen betreft die in Europa plaatsvonden... zo nee, dan niks aan de hand!
  3. forum rang 4 Chessplayer1992 25 januari 2020 13:40
    Haha oke. De incubatietijd is dacht ik 2 weken. Ik kan me niet voorstellen dat op zo'n vliegveld dan al niet een hele rits besmet is. En dan gaat het heel snel ... Het is ook maar de vraag of in China echt al 100% van de informatie naar buiten is gebracht. Een stad van 13 miljoen inwoners sluit je niet zomaar hermetisch af. En als 'de doden in de gang van ziekenhuizen liggen', dan zijn dat er geen 15 meer ...
  4. [verwijderd] 25 januari 2020 18:50
    quote:

    Branco P schreef op 25 januari 2020 12:57:

    Jij loopt wel erg hard van stapel! :-) De drie Franse Chinezen liggen in quarantaine. Zij waren alledrie in Wuhan geweest, als ik me niet vergis, dus er is geen sprake van een uitbraak in Frankrijk. Nu eerst de komende weken kijken of er nog nieuwe gevallen bijkomen in Europa en of dit besmettingen betreft die in Europa plaatsvonden... zo nee, dan niks aan de hand!
    Als je professioneel wil beleggen, is het beter om minder televisie te kijken.

    Engelstalige goeroes noemen de televisie de "electronic income reducer".

  5. [verwijderd] 27 januari 2020 14:40
    Vandaag ook weer een min. Het zijn toch koersen om van te watertanden!

    Ebola was ook een maandje paniek. Het is goed dat er paniek is en dat men bezig is met de meest verschrikkelijke scenario's. Op de beurs doe je er toch beter aan het hoofd koel te houden en te profiteren van de uitverkoop.
  6. forum rang 8 Branco P 28 januari 2020 13:34
    www.beursgorilla.nl/beursnieuws/50531...

    Voor iets meer info. Op zich is dat wat UBS in de tekst schrijft niet heel raar, maar waarom daar dan een nieuw koersdoel van slechts 20 euro bij zou horen, dat is een groot raadsel.

    Tegen mijn eigen voornemen in toch nog een plukje bijgekocht zojuist.

    Ik dacht eerst dat het Coronavirus misschien ineens in Italië, België en Zweden geconstateerd was ofzo, maar het is dus gewoon een koersdoelaanpassing van UBS
  7. forum rang 8 Branco P 31 januari 2020 16:27
    20.000 aandelen tot nu toe slechts verhandeld vandaag, extreem weinig, en dat is al een paar dagen gaande. De negatieve koersdoelen van UBS en GS waren bij ECP in ieder geval tot nu toe dus niet bedoeld om een grote investeerder grootschalig goedkoop te laten inkopen.. benieuwd naar de cijfers volgende week!
  8. forum rang 8 Branco P 31 januari 2020 17:32
    Herwaarderingen hebben wel plaatsgevonden, doet ECP ieder half jaar.
    * Woluwe is interessant en met name hoe het zich ondertussen reeds ontwikkeld heeft, dus het effect van de kleine modernisering en de kleine branchewijzigingen
    * Herwaardering is interessant toch ook wel, een afwaardering van 1% a 2% zou best OK zijn me dunkt
    * Er zijn een paar Franse centra waar ik graag wat positiefs over zou horen (Tours, Amiens, Taverny)
    * Verkopen verwacht ik niet, die zou het Management al meteen moeten melden zodra een deal rond is, maar als ze er iets over te melden hebben zou het mooi zijn
  9. forum rang 4 junkyard 31 januari 2020 18:53
    Woluwe vooral benieuwd naar de voortgang en planning mbt de uitbreiding. Een verkoop (rond boekwaarde) zou zeer positief zijn, voor Bordeaux of Grenoble prima mogelijk dat ze dit meenemen bij halfjaarcijfers (i.v.m. beperkte omvang).
    Ik vraag mij ook af hoe taxateurs omgaan met herwaarderingen, door het zeer beperkte transactievolume (winkelcentra) en sectorbrede discounts op boekwaarden zal er druk op taxateurs ontstaan om winkelvastgoed waarderingen neerwaarts bij te stellen.
    Daarnaast benieuwd hoe (hoog) ECP het halfjaarlijkse dividend zal vaststellen, of is dit al bekend?
    Bezettingsgraad, huur- en omzetontwikkeling (+ bezoekersaantallen) in Q4-2019, allen indicaties of het winkelvastgoed in trek blijft, is natuurlijk vooral van belang. Boekwaarde mutaties worden deels vastgesteld op basis van deze ontwikkelingen.
  10. forum rang 8 Branco P 31 januari 2020 21:40
    Met uitzondering van de druk op taxateurs om waardes naar beneden bij te stellen... taxateurs moeten altijd referentietransacties gebruiken. Daarom lopen ze altijd wat achter de feiten aan en gebruiken ze soms relatief oude referentietransacties... maar als er bijna geen transacties zijn, dan kun je niet zo maar concluderen dat alle winkelcentra fors minder waard zijn dan de huidige boekwaardes... het enige wat je weet is dat er kennelijk op dit moment nauwelijks een markt is.
6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 347 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Afwaardering bij Eurocommercial Properties

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links