Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tegen een computer beurs win je nooit!

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 augustus 2011 08:20
    Jeetje zat gister eens te bedenken.
    Je kan nog zo veel negatief nieuws geven en de AEX gaat gewoon met een vaart omhoog. Eigenlijk maakt het niet uit als je negatief of positief nieuws geeft. De AEX computer die wint het wel van ons.
    De kleine man die af en toe mee speelt kan er een leuk centje mee verdienen.
    Maar mensen met kapitaal gaan je zeker ten onder.
    Want je denk dat je het kan winnen maar onder tussen je gaat verliezen.
    Maar laten we het eens positief bekijken.
    We kunnen negatief of positief nieuws brengen. De beurs doet toch zijn eigen ding:)

    Dus ik denk media hebben we gewoon niet nodig. Hij vliegt nu toch wel in het groen. Zal vandaag weer een flinke groene dag worden. En anders rood. Het is maar net hoe de Computer elektronica zijn gouden haren vandaag staan.

    Nou mensen maak er maar een mooie dag er van.

    Buye gold :o)

    Want de computer van de AEX moet goud krijgen en jullie krijgen beteren koersen haha :)
  2. [verwijderd] 31 augustus 2011 08:41
    Denk het ook en dan stijgen en stijgen en stijgen.. Je kan bijna gif op in nemen dat we groen gaan. We hebben een BOM vol slechte cijfers gehad en we stijgen. Dus je weet wel dat we vandaag weer gaan stijgen. En als we in het rood gaan dan zal het niet meer dan 0,3% zijn.
    En zelfs sluiten dan presteren ze in eens 2% op de borden te krijgen.
    Dus je moet instappen en wachten!
  3. forum rang 10 voda 28 januari 2020 09:16
    Flitshandelaren verdienen miljarden ten koste van marktdeelnemers - media

    (ABM FN-Dow Jones) Flitshandelaren verdienen jaarlijks gezamenlijk bijna 5 miljard dollar op de wereldwijde aandelenmarkten door te profiteren van een minieme informatievoorsprong. Dit blijkt uit een rapport van de Britse toezichthouder, the Financial Conduct Authority.

    Het maandag vrijgegeven rapport werpt licht op de zogenoemde 'latentie-arbitrage', waarbij handelaren via computers sneller op marktbewegende informatie kunnen reageren dan andere partijen. Dergelijke informatie kan variëren van bedrijfsnieuws tot de vrijgave van macro-economische data, tot prijsschommelingen in andere aandelen of markten.

    In Europa en in Amerika wordt momenteel de politieke druk opgevoerd om financiële transacties te belasten, waardoor 'high frequency traders' de wind uit de zeilen wordt genomen.

    Flitshandelaren stellen dat zij door veel te handelen voor meer liquiditeit zorgen, waardoor het verschil tussen de bied- en de laatprijs kleiner wordt, en de kosten voor marktdeelnemers juist dalen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 4 bearishbull 28 januari 2020 10:02
    Doe dan gewoon buy en hold en probeer het niet beter te weten dan iedereen. Verdient prima. Beter dan die 0% spaarrente. als het zo makkelijk was dan won iedereen.

    Negatief nieuws: verkopen
    Positief nieuws: kopen

    Was het maar zo simpel.

    Negatieve onderbuik: verkopen
    Positieve onderbuik: kopen

    Lukt het niet en dan zoeken naar excuses zoals flitshandel of andere onzin. Zo menselijk.
  5. forum rang 4 bearishbull 28 januari 2020 13:18
    quote:

    ONN schreef op 28 januari 2020 10:36:

    Wie zoekt er naar excuses dan?

    Jij bent toch ook handelaar (geweest) net als ik? Persoonlijk vind ik het niet oke dat HFT zoveel kan jatten, puur door technologie.
    Het is een open vrije markt. Als iemand denkt een edge te creeeren door veel te investeren in de laagste latency met de beurs....Waarom niet? Als jij een handelaar bent met een horizon van meer dan enkele seconden in een liquide markt maak je mij niet wijs dat je benadeeld wordt door deze hft's.
  6. forum rang 4 ONN 28 januari 2020 13:35
    Sterker nog, door de steeds smallere bied/laat is het er voor een (particuliere) trader/belegger alleen maar beter op geworden. Maar, daar gaat het mij niet om. Lees dat artikel van voda nog maar eens goed. Het is uiteindelijk gewoon legaal jatten op de financiële markten d.m.v. verregaande technologie waar wij, eenvoudige aardbewoners, niet over beschikken. Je bent in die business geen klassieke handelaar maar een IT-er met veelal een automatische piloot. Van mij mogen ze aangepakt worden. Er wordt teveel gejat.
  7. forum rang 4 bearishbull 28 januari 2020 13:45
    quote:

    ONN schreef op 28 januari 2020 13:35:

    Sterker nog, door de steeds smallere bied/laat is het er voor een (particuliere) trader/belegger alleen maar beter op geworden. Maar, daar gaat het mij niet om. Lees dat artikel van voda nog maar eens goed. Het is uiteindelijk gewoon legaal jatten op de financiële markten d.m.v. verregaande technologie waar wij, eenvoudige aardbewoners, niet over beschikken. Je bent in die business geen klassieke handelaar maar een IT-er met veelal een automatische piloot. Van mij mogen ze aangepakt worden. Er wordt teveel gejat.
    Ik heb het artikel gelezen.

    Als deze partijen de bedrijfs en/of macro economische cijfers dezelfde miliseconde ontvangen als de rest van de wereld sta ik nog steeds achter mijn mening dat het hun goed recht is te verdienen door in low latency en goede algoritmes te investeren.

    Maar.....Als het betekent dat deze partijen een deal hebben met bepaalde bedrijven en data providers dat zij deze data eerder (als is het 1 miliseconde) ontvngen dan de rest van de markt. Dan ben ik tegen en is het idd oneerlijk.

    In mijn wetenschap gaat het om het eerste. Dan zou ik zeggen tegen iedereen die tegen is. Investeer zelf in low latency en snelle goede algoritmes om te concurreren op dat micro niveau. Er is niks oneerlijks aan. Wij particulieren waar altijd een broker tussen zit was ook voor de hft's al te laat hierop te verdienen.
  8. forum rang 4 ONN 28 januari 2020 13:46
    Trouwens, wel een kanttekening: bied/laat mag dan over het algemeen heel smal zijn maar in een fast market weten de algootjes van de HFT behoorlijke gaten te slaan in het prijsverloop. Op die manier kun je, als simpele ziel, uiteindelijk toch ook behoorlijk benadeeld worden. Maar oke, kan inderdaad ook wel eens in je voordeel werken.
  9. forum rang 7 ffff 28 januari 2020 13:46
    Leuke discussie!

    Vooral de terechte opmerking die ONN maakt dat handelaren op de financiële markten een voordeel puren uit het feit dat zij de allerbeste computers en computerprogramma's hebben.
    Maar.... dat geldt toch voor zo veel zaken in het leven. Dat is nu precies " vooruitgang" Iemand die sneller levert als bedrijf omdat het goed gestructureerd computers inschakelt bij zijn leveringen ( dus vervoersbedrijven, luchtvaartmaatschappijen) maar ook wie wat sneller een taxi voor mij regelt zoals Uber of een plek waar ik kan overnachten. Allemaal sinds er computers bestaan veel en veel sneller en dus kan de juffrouw die de telefoon aanneemt echt wat anders gaan doen.

    Je kunt dat " jatten" noemen, maar je kunt er ook tegenaan kijken als: Gewoon sneller en daardoor dus slimmer.

    Tenslotte: Ook niet onbelangrijk: Als langetermijnbelegger heb je nul komma nul last van dit soort programma's als je met een vaste prijs werkt waarvoor je iets wil kopen of verkopen. Dat zij dat in een duizendste van een seconde doen, heel leuk en aardig, als voor mij de order over twee dagen of over vijf dagen wordt uitgevoerd is het , wat mij betreft ook prima.

    Maar inderdaad: Voor traders ligt het dus anders dan voor vermogensbeheerders, pensioenfondsen etc. die voor langere termijn kopen en verkopen.

    Peter
  10. forum rang 4 ONN 28 januari 2020 13:51
    quote:

    bearishbull schreef op 28 januari 2020 13:45:

    Investeer zelf in low latency en snelle goede algoritmes om te concurreren op dat micro niveau. Er is niks oneerlijks aan.
    Ja, ga jij het ff opnemen tegen de Optivers, IMC's, Flow Traders en All Options van heden ten dage. Succes! Haha...
  11. forum rang 4 bearishbull 28 januari 2020 13:55
    quote:

    ONN schreef op 28 januari 2020 13:51:

    [...]
    Ja, ga jij het ff opnemen tegen de Optivers, IMC's, Flow Traders en All Options van heden ten dage. Succes! Haha...
    Dat win je idd als particulier niet, maar dat won je voor hft ook al niet. Ik heb spread trading gedaan met 2 cent voor een roundturn in futures. Als particulier betaal je altijd veel meer en kan eenzelfde soort strategie verliesgevend zijn door te hoge kosten.

    In iedere business krijg je voordeel/korting als je een grotere klant bent. Dat is ook eigenlijk gewoon marktwerkeing.
  12. forum rang 4 ONN 28 januari 2020 14:05
    Nog een keer bb, ik heb zelf in de futurepits gestaan op de optiebeurs van 1990 tot aan de schermhandel dus ik weet genoeg over de transformatie.

    Vroeger werd er ook gejat door fysieke marketmakers (met z'n allen, dus ook de genoemde bedrijven). Maar dat kwam omdat de hele handel nog niet volwassen was. Maar er werd wel echt gehandeld. Nu is het jatten (in het groot) door snellere en betere technologie (waar inderdaad in geinvesteerd is door partijen die al groot waren geworden). Dit is geen gewone handel meer (vraag en aanbod) maar een lucratief pc-spelletje.
  13. forum rang 4 bearishbull 28 januari 2020 14:24
    quote:

    ONN schreef op 28 januari 2020 14:05:

    Nog een keer bb, ik heb zelf in de futurepits gestaan op de optiebeurs van 1990 tot aan de schermhandel dus ik weet genoeg over de transformatie.

    Vroeger werd er ook gejat door fysieke marketmakers (met z'n allen, dus ook de genoemde bedrijven). Maar dat kwam omdat de hele handel nog niet volwassen was. Maar er werd wel echt gehandeld. Nu is het jatten (in het groot) door snellere en betere technologie (waar inderdaad in geinvesteerd is door partijen die al groot waren geworden). Dit is geen gewone handel meer (vraag en aanbod) maar een pc-spelletje.
    Niet lullig bedoeld: Ik ben begonnen op het begin van de schermen handel en er was een soort splitsing in personeel.

    A. De oude garde: De mensen die in de pits hebben gestaan en nu ineens achter een scherm moesten handelen. Heel ervaren in het trade spelletje, maar qua IT een achterstand hadden.

    B. De nieuwe garde: De mensen (waaronder ik) die minder ervaring hadden in het trade spelletje, maar meer opgewassen waren voor de nieuwe schermen handel (mits ze snel genoeg het trade spel konden leren).

    Veel A mensen heb ik zien falen door zich niet aan te willen passen.
    Ook veel B mensen heb ik zien falen, door grootheidswaan/niet willen leren van de ervaring van de A mensen.

    Dit spel van de hft's is niets anders dan de evolutie van de markt. Het is een logisch gevolg en zolang ze zich aan de regels van het spel houden is er niks mis mee. Ik snap dat het voor iemand als jij (nogmaals niet lullig bedoeld) die nog de herinneringen van de pit heeft totaal anders is dan wat jij associeert met handel. Dit is wel de handel waar ik ooit voor ben aangenomen. Dit is wel wat is associeer met traden. In mijn tijd was het nog niet zo fancy als nu. Was meer een simpel scriptje schrijven om automatisch posities af te dekken in (semi) correlerende markten op 'goede' prijzen, maar is hetzelfde idee. De markt evalueert en gaat door. Nieuwe strategien. Zolang het eerlijk gaat en de partijen geen voorkennis hebben, cijfers eerder ontvangen of data mogen inkijken die niet aanwezig is voor anderen is het een eerlijk spel.

    Verder niets tegen jou ONN. Mening mag verschillen. Ik heb veel respect voor velen die in de pit hebben gestaan en heb veel geleerd van velen van jou collega's of concurrenten.
  14. forum rang 4 ONN 28 januari 2020 14:29
    quote:

    bearishbull schreef op 28 januari 2020 14:24:

    Zolang het eerlijk gaat en de partijen geen voorkennis hebben, cijfers eerder ontvangen of data mogen inkijken die niet aanwezig is voor anderen is het een eerlijk spel.
    Ga er dan maar vanuit dat het niet eerlijk is :P (een grote 'frontrunningshow' is het)

    Maar we zullen zien hoe dit zich verder zal ontwikkelen.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,76 -0,65%
EUR/USD 1,0674 +0,29%
FTSE 100 7.835,51 -0,53%
Germany40^ 17.733,80 -0,58%
Gold spot 2.384,77 +0,23%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+2,72%
EBUSCO...
+2,67%
Heineken
+1,68%
Pharming
+1,61%
Vopak
+1,47%

Dalers

VIVORY...
-3,62%
ADYEN NV
-2,94%
Fugro
-2,89%
FASTNED
-2,71%
AMG Cr...
-2,61%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links