Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China stutte wereldwijde staalproductie vorig jaar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. finance2u 27 januari 2020 19:50
    De productie in de EU is voornamelijk bewust teruggebracht in een poging om vraag en aanbod weer in balans te brengen om de daling van staalprijzen tegen te gaan en daarna weer omhoog (een omslagpunt bewerkstelligen). In Europa zakten de staalprijzen doordat China veel overtollig staal op de Europese markt dumpten. Schandalig dat de Europese commissie niet adequaat ingrijpt dmv invoerheffingen ipv quota's die het in eerste instantie juist erger maakten doordat landen nog meer gingen dumpen (voordat de quota bereikt was). China subsidieert haar staalindustrie gigantisch wat het oneerlijk maakt voor met name de eu..zeker omdat in de eu veel meer kosten moeten worden gemaakt om de co2 uitstoot te beperken ( maar diezelfde waardeloze commissie staat het dus wel toe dat staal uit China gehaald wordt, waar ze de aarde gigantisch vervuilen...de Europese commissie maakt zichzelf volslagen belachelijk met de knurften die daar hun zakken vullen)
  2. peter545 27 januari 2020 22:49
    mok,
    Ik zal vertalen wat Uw reactie is:
    Europa maakt zich bewust inzake staal véél meer afhankelijk van China.
    Dus inzake de productie van schepen, loodsen, gebouwen, bruggen en andere staalconstructies maakt Europa zich afhankelijk van China om ... kortetermijnwinst inzake de door Europa-zélf gestelde klimaatdoelen te halen.
    Anders vertaald: inzake grote (en dus belangrijke) bouwwerken van gebouwen en scheepsbouw maakt Europa zich bewúst afhankelijk van de zwáár milieuvervuilende industrie van China.

    'Onze' leiders bedriegen ons waar wij bij staan. China mag vervuilen en wijzelf mogen werkloos zijn en aan China betalen voor produkten die wijzelf hadden kunnen maken.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links