Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,840 25 apr 2024 15:22
  • -0,280 (-1,03%) Dagrange 26,740 - 26,980
  • 33.449 Gem. (3M) 80,8K

Galapagos januari 2020

3.832 Posts
Pagina: «« 1 ... 158 159 160 161 162 ... 192 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Lingus 27 januari 2020 13:46
    finance.yahoo.com/news/rpt-wuhan-viru...

    Hieruit (automatisch vertaald):

    "De uitbraak, die in december in de centrale Chinese stad Wuhan begon, had vrijdag meer dan 800 mensen in China besmet en 26 mensen gedood. Gevallen zijn ook bevestigd in Thailand, Vietnam, Singapore, Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Nepal en de Verenigde Staten.

    Chinese wetenschappers waren in staat om snel de genetische volgorde van het nieuwe coronavirus te identificeren en ambtenaren publiceerden het binnen een paar dagen openbaar, zodat wetenschappelijke onderzoeksteams meteen aan de slag konden.

    Met de genetische code in de hand kunnen wetenschappers beginnen met de ontwikkeling van vaccins zonder een monster van het virus te hoeven gebruiken.

    Tijdens de dodelijke uitbarsting van het Ernstig Acuut Respiratoir Syndroom (SARS) in 2003 duurde het 20 maanden voordat Amerikaanse wetenschappers van de genetische sequentie naar de eerste fase van menselijke proeven gingen. Tegen die tijd was de uitbraak onder controle.

    Deze keer voeren onderzoeksgroepen wereldwijd al plannen uit om vaccins, behandelingen en andere tegenmaatregelen te testen om te voorkomen dat het nieuw geïdentificeerde virus zich wereldwijd verspreidt."

    "Fauci's bureau werkt samen met het Amerikaanse biotech Moderna Inc, dat gespecialiseerd is in vaccins op basis van ribonucleïnezuur (RNA) - een chemische boodschapper met instructies voor het maken van eiwitten."

    "Aan de Universiteit van Queensland in Australië zeiden wetenschappers van de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), ondersteund door de wereldwijde gezondheidsnoodgroep, dat ze werken aan wat zij beschrijven als een "moleculaire klem" -benadering.

    De technologie voegt een gen toe aan virale eiwitten om ze te stabiliseren en het lichaam te laten denken dat het een levend virus ziet en er antilichamen tegen aan te maken.

    Keith Chappell, een expert in de chemie en moleculaire biowetenschappen van de universiteit, zei dat de technologie is ontworpen als "een platformbenadering om vaccins te genereren tegen een reeks menselijke en dierlijke virussen."

    Het heeft al veelbelovende resultaten laten zien in laboratoriumtests op andere gevaarlijke virussen zoals Ebola en het coronavirus dat het Midden-Oosten Respiratory Syndrome (MERS) veroorzaakt - een neef van SARS en het Wuhan-virus.

    Novavax, dat al een vaccin in ontwikkeling heeft tegen MERS, zegt dat het nu werkt aan een vaccin voor het Wuhan-coronavirus."

    "Wetenschappers wenden zich ook tot infectiebestrijdende eiwitten die bekend staan ??als monoklonale antilichamen of mAbs, die zijn ontwikkeld tegen de SARS en MERS coronavirussen.

    De hoop is dat overeenkomsten met het Wuhan-virus voldoende overlap bieden in de antilichamen om mensen te helpen die besmet zijn met de uitbraak in China.

    Vir Biotechnology Chief Scientific Officer Herbert Virgin zei dat zijn bedrijf een bibliotheek heeft met monoklonale antilichamen die enig succes hebben bewezen tegen SARS en MERS in laboratoriumtests.

    Van sommige van deze antilichamen is aangetoond dat ze coronavirussen neutraliseren, zei Virgin, en "hebben mogelijk het potentieel om (het) Wuhan-coronavirus te behandelen en te voorkomen."
  2. forum rang 6 Raasgier 27 januari 2020 14:05
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 27 januari 2020 13:41:

    Of staan de futures bloed rood in de VS. Weet nooit waar men die dingen ziet....
    Dat was een vraag die dit weekend ook bij mij opborrelde: als mensen het hier hebben over "de futures", welke bedoelen ze dan? Bij mijn weten gaan futures bovenal over ruwe grondstoffen en die staan gewoon in een tabblaadje in mijn Lynx-interface. Maar dat suiker en olie goedkoper worden zegt toch alleen iets over de heel ruwe macro-economische trends, dan is het nog wel wat denkstapjes naar wat GLPG gaat doen. Of zijn er andere futures waar ik dan dus nog nooit van gehoord heb?
  3. [verwijderd] 27 januari 2020 14:12
    Er blijken bij de mensen die overlijden meestal al andere aandoeningen te zijn aan longen en of hart.

    Vooralsnog lijken niet veel familieleden van besmette personen het ook te krijgen wat mogelijk duidt op niet heel makkelijke overdraagbaarheid tussen mensen.

    Het virus lijkt niet gevaarlijker dan de griep, maar dat is een eerste indruk, er is nog te weinig informatie, en het virus kan muteren.

    nos.nl/artikel/2320507-q-a-over-nieuw...

    Foto’s van mensen met mondkapjes staan natuurlijk lekker schokkend, maar dat is anders ook het normale straatbeeld in grote steden in China, vooral uit beleefdheid naar anderen zodat je deze niet lastig valt met jouw bacillen.

    Heel naar natuurlijk voor eenieder die het krijgt, of er zelfs aan overlijdt! Maar vooralsnog lijkt het met een sisser af te gaan lopen is zo mijn eerste indruk. (Kan ik eindelijk weer veilig naar buiten, zit al dagen binnen te bibberen ;) ). Maar de Amerikanen moeten wellicht eerst nog wel even uiting geven aan hun angst om dan vervolgens weer iets bij zinnen te komen.....
  4. [verwijderd] 27 januari 2020 14:13
    quote:

    Raasgier schreef op 27 januari 2020 14:05:

    [...]

    Dat was een vraag die dit weekend ook bij mij opborrelde: als mensen het hier hebben over "de futures", welke bedoelen ze dan? Bij mijn weten gaan futures bovenal over ruwe grondstoffen en die staan gewoon in een tabblaadje in mijn Lynx-interface. Maar dat suiker en olie goedkoper worden zegt toch alleen iets over de heel ruwe macro-economische trends, dan is het nog wel wat denkstapjes naar wat GLPG gaat doen. Of zijn er andere futures waar ik dan dus nog nooit van gehoord heb?
    nasdaq, Dow : finance.yahoo.com/quote/NQ=F?p=NQ=F
  5. forum rang 4 Sentiment 27 januari 2020 14:13
    quote:

    B...K schreef op 27 januari 2020 14:09:

    Nico PR Bakker/BNPP Markets NL
    @TheDailyTurbo
    ·
    2 u
    GALAPAGOS gaf vorige week al wat topvorming aan, nu een felle correctietik tot aan de Fibo grid rond 204 tot 195. Wacht op de bodemstampers voor nieuwe EL kansen.....
    Nico zegt ook maar wat..., vergelijk zijn uitspraken eens met het koersverloop
  6. [verwijderd] 27 januari 2020 15:08
    Wel rustig dat alles went.

    Het is even schrikken zo op de vroege ochtend, maar de rust lijkt alweer wat weder te keren. Wel een kleine etage lager, maar verder kabbelt het rustig verder.

    Ben vooral benieuwd waar we in september/oktober staan.

    In de tussentijd ruimschoots voldoende cash om alles op te vangen indien nodig.

    Wat er in het verschiet ligt doet de huidige koersontwikkelingen verbleken.
  7. LVT1 27 januari 2020 15:10
    Je hebt futures op commodities (vnl grondstoffen) en futures op indexen.
    DayTraders volgen van 8.00 CET de DAX futures en vanaf 14.00 uur worden de S&P-futures, de Nasdaq-futures en de DOW-futures in het oog gehouden en nemen deze futures over.
    Nu, in real time voorspellen deze futures '(de DOW-futures bv) een negatieve opening van 450 tot 500 punten.
    Vraag is of dit follow-up gaat krijgen, dan wel of om 22.00 uur het grootste gedeelte of een klein gedeelte weggewerkt zal zijn?
  8. [verwijderd] 27 januari 2020 15:28
    quote:

    jumoro schreef op 27 januari 2020 15:19:

    Gewoon een paar dagen niet kijken helpt het beste, op je handen zitten. Mijn ervaring is dat dit soort dalingen wel weer goedkomt. Helaas geen cash om bij te kopen.
    Helemaal eens. Er is altijd wat mensen, dan is het Brexit, dan de tweet van Trump, dan oorlog met Irak, dan een ziekte en alsnog staan (stonden) we ath.

    Hopelijk waait dit ook allemaal weer voorbij deze week (normaal gesproken wel) en gaan de beurzen gewoon weer verder waar ze mee bezig waren.

    De voorgaande 1000 keer ging het zo, waarschijnlijk nu ook weer.
3.832 Posts
Pagina: «« 1 ... 158 159 160 161 162 ... 192 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links