Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1129 1130 1131 1132 1133 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 23 januari 2020 14:07
    quote:

    hirshi schreef op 23 januari 2020 12:08:

    [...]

    Over de echte fraudeurs is niets bekend.
    Die blijven wijselijk buiten de publiciteit.

    Wat hebben we er aan of mensen in de gevangenis gezet worden. Laten ze zorgen dat geld dat onterecht ergens terecht is gekomen terug naar de staatskas komt.

    En maak niet zulke fraudegevoelige subsidies.

    En waar blijft de controle. Een grote wanboel.

    Het is toch ONS belastinggeld waar zo onvoorzichtig mee wordt omgesprongen.

  2. forum rang 10 rationeel 23 januari 2020 14:13
    Volgende beproeving:

    We liepen even door de videos op #Wuhan en hebben ze onder- en bovenstaand even achter elkaar gezet. Pre-dystopische beelden, zeg maar de eerste 40 minuten van de betere outbreak-film. Het tweede en derde filmpje hierboven zijn trouwens niet geverifieerd en het is in de verte mogelijk dat het oude beelden van Chinese mosquito control zijn, maar dat gebeurt meestal in de zomer en de bovenstaande bomen zien er winter-achtig kaal uit. Maar goed, Wuhan, China's op zes na grootste stad is on lockdown. De autoriteiten houden de stations gesloten en er vertrekken ook geen vluchten meer uit de stad. De stad per auto verlaten kon eerst nog wel, maar inmiddels lijken ook de wegen vergrendeld. De Chinese autoriteiten laten weten dat er 17 Chinezen aan het virus zijn overleden en dat er 600 besmet zijn. Nou, dat zijn er ongetwijfeld over de hele linie meer. Akelige gedachte wel: de Spaanse Griep is pas 102 jaar geleden en eiste tussen de 50 en 100 miljoen levens, destijds 3 tot 5 procent van de wereldbevolking.

    Instant update: de stad Huanggang (7.5 miljoen inwoners), 80 kilometer ten Oosten van Wuhan, is inmiddels óók in lockdown.
    Instant update 2: ook de stad Ezhou (1 miljoen inwoners) is deels afgegrendeld.
    Instant update 3: Het virus is mogelijk ook al in het Verenigd Koninkrijk opgedoken.
  3. forum rang 10 rationeel 23 januari 2020 14:57
    quote:

    Chiddix schreef op 23 januari 2020 14:17:

    Tussen 2009 en 2012 is er teveel toeslag ontvangen voor kinderopvang door foutief ingevulde aanvragen en fraude. Het gaat over 433 miljoen euro(bron: de Persdienst).
    De hoogste streek 150000 euro op. Foutje bedankt.
    Moet teruggepakt.

    En het zal wel meer geweest zijn.
  4. forum rang 6 Chiddix 23 januari 2020 15:20
    quote:

    rationeel schreef op 23 januari 2020 14:57:

    [...]

    Moet teruggepakt.

    En het zal wel meer geweest zijn.
    Was in de jaren 2009-2012 al bingo. T is een grote beerput en het kabinet zit ermee in zijn maag. Er wordt teveel gesjoemeld. Ouders geschokt door een hoge terugvordering, politici geschokt, NPO.... volk met tranen voor de buis enz
  5. forum rang 5 Kees1 23 januari 2020 15:26
    Wanneer geld ten onrechte als toeslag is uitgekeerd dan moet dat worden terugbetaald. Indien er bij de aanvragers geen sprake was van opzet dan kun je een afbetalingsregeling afspreken. Het is belastinggeld dus het zal terug moeten. Ik ben een groot voorstander van het afschaffen van alle toeslagen en subsidies. Dat rondpompen van geld leidt alleen maar tot fouten en een hoop gedoe. In plaats hiervan kun je het lage BTW tarief weer terugbrengen naar 6 of eventueel nog lager of de energiebelastingen verlagen. Daar heeft iedereen wat aan en dan met name ook de lagere inkomens waarvoor de toeslagen bedoeld zijn.
  6. forum rang 10 rationeel 23 januari 2020 15:37
    Een stukje geschiedens:

    Hij had hem t.a.v. zijn moreel gedrag vierkant de waarheid gezegd. Flink!! De Prins had er zeer royaal…en handig…op gereageerd. Ik vernam van zijn bezoek bij den Paus. – Kwajongensachtig! ’s Avonds terug. Van A. ophalend werd ik bij den Prins en Prinses binnengelaten. – Hij begroette mij hartelijk, uitte in een opgewonden bui zijn gal over van Heuven Goedh. en het geheele kabinet. – Van Monch. had ik nog vernomen dat bijna alle Nederl. Ministers een juffr. er op na hielden. Mijn God, wat een decadentie. Dat zal toch gestraft worden. Wat een zonde…. Wat een ontrouw. – Laat thuis. (6 december).

    sargasso.nl/voorsorteren-in-het-bevri...

    Proberen de MACHT in handen te krijgen en lekkere baantjes te veroveren.
  7. forum rang 7 ffff 23 januari 2020 15:39
    Helemaal met jou eens, Kees! Maar dat zul je ook wel verwacht hebben. De vraag die ik gisteren al stelde: Hoe is het in godsnaam zo ver kunnen komen dat er een maatschappij bestaat waarin de ouders tienduizenden tot zelfs meer dan honderdduizend Euro;s vangen voor de opvang van hun kinderen. Als ik daar dan over nadenk, zie ik alleen maar politici voor mij die goed aan hun achterban denken en dit soort regelingen verzinnen ( want daar is best veel fantasie voor nodig om zoiets te bedenken) en het dan uit te voeren. Met uiteraard de nodige risico;s op fouten en fraudes. Bij echte fouten natuurlijk een mild beleid, maar bij fraudes net zo keihard terugvorderen als dat ze dat tegenwoordig doen bij de drugscriminelen. Tot en met de luxegoederen, vaak namaak!!!, worden uit hun huis gehaald.

    UITEINDELIJK zie je toch iedere keer weer opnieuw: De kiezer kiest voor zijn portemonnaine en ook als een regeling eigenlijk overbodig en fraudegevoelig is: Toch maar doorvoeren en toch maar op die sinterklaas stemmen, want zo zien we nog iets terug van de veel te hoge belastingdruk.

    Eigenlijk is de hoofdschuldige het systeem waarbij kiezers hun stem uitbrengen op de ruimhartigste sinterklaas. Zelfde zie je bij al die vreemdelingen die precies het land uitkiezen waar ze de meeste ondersteuning, uitkering, begeleiding, huisvesting, scholing etc. etc. krijgen. Ze passeren minstens tien landen om dan bij de grootste sinterklaasland aan te kloppen en…. gehoor te krijgen!

    Ennuh, tja al dat fraais moet iemand betalen….Nou daar hebben we toch heerlijke tarieven voor bedacht… En laat nu heel veel mensen dat niet meer accepteren.

    Peter

    Kinderopvangtoeslag volledig afschaffen.. Wie durft?
    Kinderbijslag volledig afschaffen… Wie durft?
    Huursubsidie volledig afschaffen…. Wie durft?
    En dan inderdaad de uitgespaarde miljarden gebruiken om inderdaad bv, BTW te verminderen
  8. forum rang 10 rationeel 23 januari 2020 15:47
    Break! Tanja Nijmeijer stapt uit de FARC! ‘Te radicaal voor haar’

    Onze geliefde, linkse, knuffelterrorist Tanja Nijmeijer heeft na veel wikken en wegen de knoop doorgehakt. Ze maakt niet langer deel uit van de linkse rebellen van de FARC. Dat schreef ze in een afscheidsbrief. De beweging zou niet meer bij haar passen, en vandaar dat ze keuze heeft gemaakt om de groep achter zich te laten.

    Jarenlang heeft ze het volgehouden in de jungle, nu laat ze haar rode strijdkameraden toch achter in het oerwoud. Ze vindt dat de communistische strijdgroepering te veel is veranderd, het past niet meer bij haar idealen.

    Ze neemt met verdriet afscheid, volgens haar zou de partij zijn gecorrumpeerd. De communistische idealen zijn verwaterd.

    “De partij is gemuteerd tot iets dat ik misschien nooit meer zal begrijpen.”

    Het meest opmerkelijke van haar afscheid is dat ze aangaf zich niet gehoord te voelen, haar mediamomentje nam de laatste jaren ook af dus wellicht dat ze daarom minder prominent werd bij de FARC.

    “Wanneer je jaren ergens bij zit zonder je goed te voelen bij wat er wordt besloten, besproken of gepland, dan is het tijd om te vertrekken voor je een obstakel wordt.”

    Nu is het wachten op een spannende aflevering van Zomergasten met Nijmeijer, kan ze lekker drie uur praten over de communistische idealen die ze heeft nagestreefd in Colombia. Een dode meer of minder? Geen probleem, het communistische doel heiligt de middelen!

    www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/br...
  9. forum rang 10 rationeel 23 januari 2020 15:57
    Rutte in de problemen?

    Hij lijkt overspannen. Niet meer de alles weglachende koude kikker.
    ...

    Kortom: Leijten is on to something. Ze heeft dat voor de minister-president zo belangrijke ambtelijke baantjescarrousel stevig angst aangewakkerd, en als een kat in het nauw maakt Rutte nu rare sprongen.

    ...

    Krijgt hij kritiek vanuit de achterban die de inkse klimaatgekte en de daardoor onherroepelijk veroorzaakte economische teruggang zat zijn?

    ...

    Wiegel was ook al goed bezig;)

    www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/ki...
  10. forum rang 4 hjs64 23 januari 2020 17:11
    quote:

    rationeel schreef op 23 januari 2020 14:14:

    Als we niet zelf voor bevolkingsvermindering zorgen dan doen de kleine medebewonertjes het wel.
    Gelijk hebben ze, opruimen dat zootje, is slechts een bedreiging voor de planeet aarde. Soms moet je de dingen in een wat groter perspectief zien ;).
  11. forum rang 4 CIT 23 januari 2020 17:14
    quote:

    ffff schreef op 23 januari 2020 15:39:

    Ennuh, tja al dat fraais moet iemand betalen….Nou daar hebben we toch heerlijke tarieven voor bedacht… En laat nu heel veel mensen dat niet meer accepteren.

    Peter

    Kinderopvangtoeslag volledig afschaffen.. Wie durft?
    Kinderbijslag volledig afschaffen… Wie durft?
    Huursubsidie volledig afschaffen…. Wie durft?
    En dan inderdaad de uitgespaarde miljarden gebruiken om inderdaad bv, BTW te verminderen
    T'is grotendeels rondpompen van geld want iedereen 'profiteert'. De één van zorgtoeslag, de volgende van hypotheekrenteaftrek en zo voort. Uiteraard zijn er individuele verschillen.

    Dus: toeslagen en hypotheekrenteaftrek (en pensioenaftrek) schrappen. IB-tarief naar nul tot zeg 25k (of zelfs negatief). Daarboven één tarief. Eén BTW-tarief (hoog-laag afschaffen). En een algemeen vangnet (want we hoeven geen Amerikaanse toestanden). Simpel, kan op 1 A-tje en is door iedereen te begrijpen. Wat rekenwonders kunnen de bedragen / tarieven nader bepalen en de grootste belastingvereenvoudiging kan door volgende kabinet ingevoerd worden.
  12. forum rang 7 leek2018 23 januari 2020 17:25
    quote:

    rationeel schreef op 23 januari 2020 15:47:

    Break! Tanja Nijmeijer stapt uit de FARC! ‘Te radicaal voor haar’

    Onze geliefde, linkse, knuffelterrorist Tanja Nijmeijer heeft na veel wikken en wegen de knoop doorgehakt. Ze maakt niet langer deel uit van de linkse rebellen van de FARC. Dat schreef ze in een afscheidsbrief. De beweging zou niet meer bij haar passen, en vandaar dat ze keuze heeft gemaakt om de groep achter zich te laten.

    Jarenlang heeft ze het volgehouden in de jungle, nu laat ze haar rode strijdkameraden toch achter in het oerwoud. Ze vindt dat de communistische strijdgroepering te veel is veranderd, het past niet meer bij haar idealen.

    Ze neemt met verdriet afscheid, volgens haar zou de partij zijn gecorrumpeerd. De communistische idealen zijn verwaterd.

    “De partij is gemuteerd tot iets dat ik misschien nooit meer zal begrijpen.”

    Het meest opmerkelijke van haar afscheid is dat ze aangaf zich niet gehoord te voelen, haar mediamomentje nam de laatste jaren ook af dus wellicht dat ze daarom minder prominent werd bij de FARC.

    “Wanneer je jaren ergens bij zit zonder je goed te voelen bij wat er wordt besloten, besproken of gepland, dan is het tijd om te vertrekken voor je een obstakel wordt.”

    Nu is het wachten op een spannende aflevering van Zomergasten met Nijmeijer, kan ze lekker drie uur praten over de communistische idealen die ze heeft nagestreefd in Colombia. Een dode meer of minder? Geen probleem, het communistische doel heiligt de middelen!

    www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/br...
    In Nederland maken we ons druk om jonge criminelen, die met mes en pistool de boel terroriseren. Men vraagt zich af hoe dat komt. Ik heb wel een verklaring, het wordt gewoon gewoon gepropageerd in de media. Denk daarbij aan Holleder, Laura en nu Tanja.
  13. forum rang 10 rationeel 23 januari 2020 17:36
    quote:

    leek2018 schreef op 23 januari 2020 17:25:

    [...]
    In Nederland maken we ons druk om jonge criminelen, die met mes en pistool de boel terroriseren. Men vraagt zich af hoe dat komt. Ik heb wel een verklaring, het wordt gewoon gewoon gepropageerd in de media. Denk daarbij aan Holleder, Laura en nu Tanja.
    Tanja is wel een apart geval. Een mooi, hoog opgeleid meisje, dat wordt verleid door een organisatie die zgn ellende bestrijdt. Op een nogal drastische manier daarvoor geld organiseert, en zich ophoudt illegaal, in onbewoonbaar gebied.

    Daar houdt zij het ook nog, onder die barre en bizarre omstandigheden uit.

    Nu is zij een volwassen vrouw, een 40 jarige en geeft er de brui aan.

    Het is wel een romantisch verhaal.
  14. forum rang 5 Kees1 23 januari 2020 17:49
    quote:

    rationeel schreef op 23 januari 2020 17:36:

    [...]

    Tanja is wel een apart geval. Een mooi, hoog opgeleid meisje, dat wordt verleid door een organisatie die zgn ellende bestrijdt. Op een nogal drastische manier daarvoor geld organiseert, en zich ophoudt illegaal, in onbewoonbaar gebied.

    Daar houdt zij het ook nog, onder die barre en bizarre omstandigheden uit.

    Nu is zij een volwassen vrouw, een 40 jarige en geeft er de brui aan.

    Het is wel een romantisch verhaal.
    Ja, eerst een paar keer bij Jinek uithuilen en dan op een verkiesbare plaats voor de Tweede Kamer voor Groen Links. Veel mensen zijn zo langzamerhand wel uitgekeken op Jesse Klaver dus Groen Links kan wel wat publiciteit gebruiken.
  15. forum rang 7 JP Samosa 23 januari 2020 19:14
    quote:

    Kees1 schreef op 23 januari 2020 15:26:

    Wanneer geld ten onrechte als toeslag is uitgekeerd dan moet dat worden terugbetaald. Indien er bij de aanvragers geen sprake was van opzet dan kun je een afbetalingsregeling afspreken. Het is belastinggeld dus het zal terug moeten. Ik ben een groot voorstander van het afschaffen van alle toeslagen en subsidies. Dat rondpompen van geld leidt alleen maar tot fouten en een hoop gedoe. In plaats hiervan kun je het lage BTW tarief weer terugbrengen naar 6 of eventueel nog lager of de energiebelastingen verlagen. Daar heeft iedereen wat aan en dan met name ook de lagere inkomens waarvoor de toeslagen bedoeld zijn.
    Nog beter,
    De gezonde producten naar 3%
    En de chips, frisdranken koekjes,drop etc naar het hoge tarief.

    Een laatste btw verhogingen zijn domweg vanwege de schatkist.....
  16. forum rang 7 JP Samosa 23 januari 2020 19:15
    quote:

    Kees1 schreef op 23 januari 2020 17:49:

    [...]

    Ja, eerst een paar keer bij Jinek uithuilen en dan op een verkiesbare plaats voor de Tweede Kamer voor Groen Links. Veel mensen zijn zo langzamerhand wel uitgekeken op Jesse Klaver dus Groen Links kan wel wat publiciteit gebruiken.
    Kees, ik zie het al voor me,
    Maar ik wil en ga het niet zien
  17. forum rang 9 josti5 23 januari 2020 20:13
    quote:

    Kees1 schreef op 23 januari 2020 15:26:

    Wanneer geld ten onrechte als toeslag is uitgekeerd dan moet dat worden terugbetaald. Indien er bij de aanvragers geen sprake was van opzet dan kun je een afbetalingsregeling afspreken. Het is belastinggeld dus het zal terug moeten. Ik ben een groot voorstander van het afschaffen van alle toeslagen en subsidies. Dat rondpompen van geld leidt alleen maar tot fouten en een hoop gedoe. In plaats hiervan kun je het lage BTW tarief weer terugbrengen naar 6 of eventueel nog lager of de energiebelastingen verlagen. Daar heeft iedereen wat aan en dan met name ook de lagere inkomens waarvoor de toeslagen bedoeld zijn.
    En natuurlijk het belastingvrije voet verhogen: daarvan profiteert óók iedereen.
    Als ik nu zie, hoe snel ik met mijn AOW + pensioen alweer in het 40%-tarief zit...
    En de grote massa zet deze extra poen direct om in aankopen.
  18. forum rang 10 rationeel 23 januari 2020 20:23
    quote:

    josti5 schreef op 23 januari 2020 20:13:

    [...]

    En natuurlijk het belastingvrije voet verhogen: daarvan profiteert óók iedereen.
    Als ik nu zie, hoe snel ik met mijn AOW + pensioen alweer in het 40%-tarief zit...
    En de grote massa zet deze extra poen direct om in aankopen.
    Hallo Josti:)

    Pensioenen...Wel voor betaald...uitgesteld loon, maar de opbrengst gaat gereserveerd worden voor toekomstige generaties, nog geen cent betaald hebbend en natuurlijk bij een rentestand die kunstmatig naar 0 % is gebracht, nooit iets zal opbrengen.

    Een levenlang in de maling genomen, dat zijn we.

    Hoe gaat het met je. Heb je de thuisbasis weer opgezocht?
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1129 1130 1131 1132 1133 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,63 +0,18%
EUR/USD 1,0727 +0,27%
FTSE 100 8.092,39 +0,65%
Germany40^ 18.002,70 -0,48%
Gold spot 2.327,01 +0,47%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,29%
Flow T...
+4,66%
NX FIL...
+4,01%
Fugro
+1,75%
DSM FI...
+0,96%

Dalers

ADYEN NV
-12,42%
VIVORY...
-6,03%
WDP
-4,38%
IMCD
-2,48%
AZERION
-1,78%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links