Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CrowdFunding

89 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 24 januari 2019 23:39
    Zonnepanelen op Holtense staldaken via crowdfunding
    HOLTEN - De agrariër Wilco Wijlhuizen omschrijft het als ‘een creatieve manier van financieren’. Hij probeert sinds woensdagmiddag via crowdfunding zijn pluimveehouderij aan de Schapendijk 4 in Holten te verduurzamen.

    Han Haveman 24-01-19, 13:03
    De pluimveehouder heeft 65.000 euro nodig om in totaal 1.144 zonnepanelen te kunnen plaatsen op drie stallen en een loods. Die moeten straks per jaar 323.660 kilowatt uur aan elektriciteit gaan opleveren, hetgeen genoeg is om 112 huishoudens van groene stroom te voorzien.

    Belangstellenden kunnen via het platform ZonnepanelenDelen een ‘zonnedeel’ kopen, waarmee investeerders mede-eigenaar van het zonnedak in Holten worden. Het platform gaat uit van een rendement van gemiddeld 3,5 procent, dat bij een zonnige zomer kan oplopen tot 5,1 procent. De investeerders krijgen jaarlijks de opbrengst van hun ‘zonnedeel’ uitgekeerd en in 15 jaar wordt de totale investering terugbetaald. Het bedrijf ENGIE is de beoogde energieleverancier

    www.destentor.nl/reggestreek/zonnepan...
  2. forum rang 6 haas 5 februari 2019 07:21
    advertentie op IEX:
    ==============================
    Wie is Qredits
    Qredits helpt ondernemers met financiering tot € 250.000, coaching en tools.

    We zijn een onafhankelijke en private kredietverstrekker met betrouwbare partners, zoals onder andere ING, Triodosbank, Rabobank, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Europese Investeringsbank.

    Qredits is een stichting met een ANBI-status. We hebben namelijk geen winstoogmerk. En in een wereld waar het juist draait om winst, kijken wij naar jou, als ondernemer. Waarbij de kern is om samen stappen te durven zetten. En dit alles doen we niet om winst te maken, maar om winst te laten maken!

    qredits.nl/over-qredits/wie-is-qredits/
  3. Alexander P. 5 maart 2019 16:15
    Goede avond iedereen,

    Ik ben momenteel bezig met een expansie plan voor het bedrijf Crowdestate naar de Belgische markt. Ik zag hier een forum over wat mensen denken dat de beste investering is. Dus ik dacht dit is de perfecte plaats om te weten te komen of mensen geïnteresseerd zouden zijn.

    Crowdestate is een van de leidende vastgoed crowdfunding platformen in Europa die crowdfunding in onroerend goed mogelijk maakt. Dit door mensen de kans te geven om te investeren in vastgoedprojecten vanaf 100,00 euro voor een bepaalde periode met een vast jaarlijks rendement. De projecten die ze aanbieden komen rechtstreeks van vastgoedontwikkelaars die een extra financieringsbron zoeken.

    De enquête (zeer kort, maximaal 3 minuten) vind u terug door op de bijgevoegde link te klikken: goo.gl/forms/FkVQJIvJHXFCzjyz2

    Bovendien kan je buiten het beantwoorden van mijn enquête vandaag nog starten met investeren in vastgoed met uiterst hoge rendementen. Ik heb namelijk zelf al geïnvesteerd in verscheidene projecten via Crowdestate, dus moest u interesse hebben mag u me altijd contacteren.

    Enorm veel dank aan iedereen die even de tijd heeft genomen om de enquête in te vullen.
  4. [verwijderd] 26 april 2019 12:24
    Mocht er nog iemand overwegen te starten met crowdfunding via LendaHand, via deze link krijg je 25E starttegoed. Bij een minimale investering van 50E, is dat een forse bijdrage aan een mogelijk rendement en een prettige start.
    Bij aanmelden via de onderstaande link kan je de bijdrage ontvangen:
    www.lendahand.com/en-EU/referrals/dde...
  5. forum rang 9 objectief 26 april 2019 12:27
    quote:

    DeBoom schreef op 26 april 2019 12:24:

    Mocht er nog iemand overwegen te starten met crowdfunding via LendaHand, via deze link krijg je 25E starttegoed. Bij een minimale investering van 50E, is dat een forse bijdrage aan een mogelijk rendement en een prettige start.
    Bij aanmelden via de onderstaande link kan je de bijdrage ontvangen:
    www.lendahand.com/en-EU/referrals/dde...
    Ja, dan moeten ze wel erg om je geld verlegen zitten. Een beetje achterdocht is dan wel vereist.
  6. [verwijderd] 26 april 2019 13:25
    quote:

    objectief schreef op 26 april 2019 12:27:

    [...]

    Ja, dan moeten ze wel erg om je geld verlegen zitten. Een beetje achterdocht is dan wel vereist.
    Denk dat dat in deze wel meevalt. Denk dat het werven op deze wijze een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld radio reclame of een promo 5 minuten bij Harry Mens...

    En LendaHand is meer het intermediair platform die vermogen doorleent aan microfinancieringsbedrijven in ontwikkelingslanden. Ze zijn dus niet zelf een belegger, vandaar dat ik er niet bang voor ben dat ze zelf zo hard geld nodig hebben (uiteraard zitten er wel andere risico's aan - spreiding etc is daarom zeker gewenst)
  7. forum rang 6 haas 29 augustus 2019 07:57
    Zwolse crowdfundsite plotseling uit de lucht
    Gebruikers van crowdfundingplatform Dream or Donate uit Zwolle vrezen dat ze hun geld kwijt zijn nu de site plosteling uit de lucht is en het bedrijf erachter opgeheven lijkt. Via Dream or Donate werd voor veelal sociale en persoonlijke doelen geld opgehaald zoals begrafenissen, grafstenen of medische behandelingen, meldt de Stentor.

    Eigenaar Robert-Jan Mastenbroek zegt dat zijn website gehackt is maar weigert verder commentaar: “Het komt goed, iedereen krijgt zijn geld terug.” Het zou gaan om tonnen.

    meer info:
    www.destentor.nl/zwolle/populaire-cro...
  8. forum rang 6 haas 18 september 2019 21:05
    Broer Rasta na eerste terugbetaling aan gedupeerden Dream or Donate: ‘Ik zal iedereen schadeloos stellen’
    UPDATEGrote opluchting bij een aantal gedupeerden van de doneerwebsite Dream or Donate: zij hebben het geld terug dat via crowdfunding voor hun goede doel was ingezameld. Op verschillende sociale kanalen melden meer dan vijftien mensen dat vandaag het geld bijgeschreven is op de rekening, in één geval een bedrag van bijna 21.000 euro.

    www.destentor.nl/vechtdal/broer-rasta...
  9. forum rang 6 haas 17 november 2019 19:53
    Markt crowdfunding groeit stevig door'
    Gepubliceerd op 16 nov 2019 om 12:58 | Views: 1.531

    Artikel
    Reacties
    DEN HAAG (AFN) - De markt van financiering via crowdfunding groeit nog altijd. Dit jaar is al meer dan 275 miljoen euro opgehaald via deze alternatieve vorm van financiering. Met nog anderhalve maand te gaan is dat al meer dan in het hele vorige jaar (265 miljoen euro). Het gaat om crowdfundingsplatformen die zijn geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.

    De teller van het aantal gefinancierde projecten in 2019 staat halverwege november op 2896. Over het hele vorig jaar was dat 2787.

    De gegevens zijn verzameld door Crowdfundmarkt. Dat is een organisatie die vraag en aanbod in verschillende bedrijfstakken bij elkaar brengt, maar zelf geen crowdfundingplatform is.
  10. forum rang 6 haas 3 januari 2020 08:06
    ‘Voor een rendabel crowdfundingplatform heb je minstens 100 miljoen nodig’
    FINANCIERING
    2 jan 2020 - 14:06
    2:48 min
    Facebook LinkedIn Twitter Forward
    Jan-Willem Onink, Jeroen ter Huurne, Bas Denissen, Collin Crowdfund
    Een rendabel crowdfundingplatform vereist minstens 100 miljoen euro aan verstrekte kredieten, schat Jeroen ter Huurne, medeoprichter van Collin Crowdfunding. Kleinere spelers zullen daarom volgens hem moeten vrezen voor hun voortbestaan.

    Via Collin Crowdfund verstrekten particuliere investeerders in 2019 bij elkaar voor 50 miljoen euro aan leningen aan ondernemers, bleek deze week bij het opmaken van de balans. Dat was net iets minder dan de 51 miljoen euro die concurrent Geldvoorelkaar.nl bij elkaar bracht. In totaal werd er via Collin Crowdfund tot nu toe voor 206 miljoen euro aan leningen verstrekt.

    Precieze omzetcijfers wil Collin niet delen, wel dat het platform voor het tweede opeenvolgende jaar zwarte cijfers schreef. Ongeveer tweederde van de omzet is nu afkomstig uit leningen die al voor 2019 werden verstrekt, zegt medeoprichter Jeroen ter Huurne (foto midden), die het platform in 2014 met Jan-Willem Onink (foto links) en Bas Denissen (foto rechts) begon.

    Crowdfundingplatforms verdienen geld met innen van een commissie bij leners en investeerders. In de eerste jaren blijven de inkomsten nog achter, omdat de totale leenportefeuille nog klein is. Maar met 206 miljoen euro is er wat Collin betreft in ieder geval sprake van “een gezond verdienmodel”, zegt Ter Huurne.
  11. forum rang 8 Leefloon 23 januari 2020 14:19
    quote:

    haas schreef op 23 januari 2020 14:07:

    In 2019 is er in Nederland ter waarde van 321 miljoen euro in crowdfunding gestopt.

    De AFM heeft een Register Crowdfundingplatformen register op haar site staan.
    U kan daar zien welke organisaties in Nederland officieel crowdfunding platform zijn
    Ik verwacht meer, maar dat kan inclusief crowd funding buiten het toezicht om zijn. Het bericht kan promotie vanuit de AFM zijn. In 2019 €424 miljoen, cfr. de cijfers van www.crowdfundingcijfers.nl

    Er zijn meerdere platforms, en het kan bij gebruikelijkere leningen gaan.over ontheffingen in plaats van toezicht. Zie www.oneplanetcrowd.com/nl/s/general, onderaan.
  12. forum rang 8 Leefloon 27 februari 2020 17:25
    In de provincie Overijssel is de tot nu als enige goedgekeurde inzending op de website hetoversticht.nl/stemactie/1/stemmen juist niet gericht op crowdfunding.

    Wie in het werkgebied van deze organisator zoekt naar funding voor innovatie, kan er terecht in deze en in meerdere (toekomstige) wedstrijden. Van prijzengeld tot en met begeleiding door het op samenwerking en innovaties gerichte Kennispoort Regio Zwolle. Zie het kopje onder "je plan verder brengen": hetoversticht.nl/projecten/52/kapitaa...

    Volgens hetoversticht.nl/actueel/achtergrond/... komen er 5 competities, waarvan agro & food inmiddels loopt.

    In dezelfde regio heb je voor onrustige vernieuwende geesten ook nog de Expeditie Regio Zwolle, met o.a. volgende week bijeenkomsten: expeditieregiozwolle.nl/toekomstbeste... (vanwege een sponsor lijkt dit meer op bancaire incubatie dan op crowdfunding gericht).
  13. forum rang 6 haas 13 maart 2020 07:58
    Funding Circle fundt niet meer in Nederland: wie wordende dupe van ?
    ========================================================================
    Funding Circle, de grootste alternatieve financier van Nederland, trekt zich terug uit Nederland. Dat meldt het bedrijf in zijn jaarverslag. 50 medewerkers verliezen daarbij hun baan. De dienst van Samir Desai stop ook in Duitsland.

    P2p-lener Funding Circle verstrekte in Nederland, met hulp van institutionele investeerders en de Europese Investeringsbank, in totaal 222 miljoen euro aan kredieten aan 4800 ondernemers.

    Nederland en Duitsland maken maar 8 procent uit van de omzet van het bedrijf, maar zorgen wel voor 60 procent van het brutoverlies. Funding Circle wil nu een marktplaats worden voor het koppelen van ondernemers aan andere financiers.
  14. forum rang 6 haas 13 maart 2020 15:42
    Die risico’s zitten hem volgens de onderzoekers vooral in de hoge rentes, die sommige platforms hanteren. Platforms zoals Funding Circle vragen dikwijls rentes van 15 tot 20 procent over het geleende bedrag. Over een lening van 50.000 euro over 4 jaar bij Funding Circle betaalt een ondernemer soms wel 43.000 euro aan rente en toeslagen – bijna het volledige, geleende bedrag.

    Opeens hogere rente
    Zelfs al is het bedrag aan rente aanvankelijk laag, dan kan het alsnog omhoog gaan. De journalisten spreken een ondernemer die aanvankelijk 3,78 procent rente zou betalen bij Funding Circle, hetgeen keurig per brief was aangegeven. Even later bleek dat het toch om 14,99 procent rente ging. De maximale rente voor consumentenleningen is – ter vergelijking – 14 procent.

    Er zou daarnaast te weinig toezicht zijn op de deugdelijkheid van het plan van de ondernemers. Een autobedrijf dat geld zoekt om nieuwe benzine te kunnen kopen en een tweedehands auto te kunnen maken? Geen probleem. Een bedrijf dat geld zoekt om andere leningen mee af te betalen? Geen probleem. Zelfs niet als het – zo rapporteren de onderzoekers – gaat om de aflossing van een eerdere Funding Circle-lening.

    De Autoriteit Financiële Markten beaamt dat er meer regels nodig zijn misstanden te voorkomen. Tegelijkertijd is het niet zo platforms de vrije hand hebben, reageert een AFM-woordvoerder in de Telegraaf. “We hebben gekozen om ze met een ontheffing toe te laten op de markt. Dan moeten ze nog wel aan enkele eisen voldoen.” Bestuurders van de platforms worden gecontroleerd en er zijn eisen aan goed bestuur en aan de organisatie. Ook moeten de partijen ieder halfjaar informatie aan de toezichthouder aanleveren.
  15. forum rang 6 haas 15 maart 2020 07:22
    Hoe ambitieus je ook bent als kleine onderneming, bancaire leningen zijn steeds lastiger geworden. Gelukkig zijn er ook steeds meer mogelijkheden om financiering te krijgen.

    Dit zijn de vijf belangrijkste financieringstrends.

    De financiële crisis leidde er in 2008 toe dat banken vooral kapitaalbuffers moesten opbouwen, steeds meer Europese regels te volgen kregen en dus kritischer zijn met kredieten.

    www.sprout.nl/artikel/sprout-partner/...
  16. forum rang 6 haas 30 juli 2020 17:38
    dit is niet bedoeld als reclame:

    De investeringskansen van NLInvesteert

    Wij presenteren een selectie van de door ons georganiseerde financieringen aan onze investeerders. Deze selectie wordt gebaseerd op een zorgvuldige weging van risico en rendement. Meedoen kan, afhankelijk van het project, middels een lening of aandelenkapitaal.

    In alle projecten die nog niet op 100% staan kunt u investeren. Lees het verhaal van de ondernemer en de onderneming en investeer direct! Wilt u eerst nog wat meer informatie over hoe het werkt, ga dan hier naar de pagina Investeren: hoe werkt het?

    www.nlinvesteert.nl/investeren
89 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0723 +0,24%
FTSE 100 8.040,38 0,00%
Germany40^ 18.034,70 -0,30%
Gold spot 2.320,56 +0,19%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links