Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 4,018 24 apr 2024 09:19
  • +0,032 (+0,80%) Dagrange 3,978 - 4,020
  • 172.573 Gem. (3M) 1,4M

BAM januari 2020

1.941 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 98 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 innicksname 22 januari 2020 14:36
    quote:

    OnoMatopee schreef op 22 januari 2020 12:59:

    Laat die Britten maar schuiven :)
    Trio selected for £135m Meridian Water civils packages

    BAM Nuttall, Vinci Construction and VolkerFitzpatrick have been shortlisted as preferred contractors to bid for infrastructure packages at London’s £6bn Meridian Water development.

    Planned main boulevade passing through the middle of £6bn Meridian Water scheme

    Enfield Council is planning to build 10,000 homes and create 8.2 hectares of parkland in the Lea Valley over the coming 25 years.

    The main project will be the delivery of the central boulevard passing through the whole of the development, stretching from the new Meridian Water Station to Lee Valley Regional,

    The work, funded by the Council’s successful £156m Housing Infrastructure Bid to the government, will involve the construction of roads, bridges and flood mitigation measures, as well as electricity, gas, hot water, communications, water and sewage connections and hectares of new parkland.
    Key zonal work packages and timings

    Up to three contractors will be appointed to carry out the works, with contracts awarded for a four year period.

    Enfield took direct control for delivering the 10,000-home scheme when Barratt pulled out of its development partnership over a year ago.

    Credit: Karakusevic Carson Architects

    Work continues to gather pace at Meridian Water.

    Enfield Council and developer Vistry Partnerships – formerly Galliford Try Partnerships – have signed a development agreement tp deliver 900 new homes at Meridian One.

    This will see enabling works on this £250m phase one project start in the next few months.

    Planning permission has also been granted to for a major new makerspace hub at Meridian Water to provide affordable workspace.

    The decision to grant planning permission for the project means Building BloQs will move into the former vehicle testing building which will be converted to provide more than 30,000 square feet of manufacturing workshop space with capacity for more than 1,000 people at a time.
    Lang leve:
    1) de noodzaak om de economie aan de gang te houden
    2) het wegwerken van achterstallig onderhoud
    3) het verbeteren van de infrastructuur
  2. RIZ 22 januari 2020 14:38
    quote:

    Crockett schreef op 22 januari 2020 14:21:

    [...]

    Heel goed. 70 of 140mio ....een paar klappers en we staan zo weer boven JAN
    Rekensom is idd vrij eenvoudig:
    Omzet 2019 +/- 7,4 mlrd
    Marge +/- 1% = 74 mln

    Omzet 2020 +/- 7,5 mlrd
    Marge 3% = 225 mln
    Retour Duitsland en Dubai +/- 75 mln = 1% marge
    Totaal 2020 ; 4% 300 mln
    Beurskoers : 5-7 euro
    Huidige koers 2.6 euro
    Potentieel rendement 92-169%
  3. W@ston 22 januari 2020 14:40
    Cobouw 22 januari 2020
    Geen nieuwe bouwcrisis, maar wel door de zure appel heen bijten
    De bouw van nieuwbouwwoningen gaat dit jaar 5 procent inzakken en volgend jaar 5,5 procent, voorspelt het Economisch Instituut voor de Bouw. “Er worden forse tikken uitgedeeld”, zegt EIB-directeur Taco van Hoek.

    “Een pas op de plaats”, noemt Taco van Hoek de beroerde toestand waarin een deel van de bouw terecht is gekomen, merendeels als gevolg van stikstof en PFAS. “Echte krimp” is het niet. Een nieuwe bouwcrisis komt er volgens hem niet. “De situatie is onvergelijkbaar”.

    Daarmee bagatelliseert hij niet. “Daar waar het erin hakt, is het hevig. Bij de nieuwbouw van woningen worden forse tikken uitgedeeld. Je zal maar 30 procent van je omzet een tijd lang zien uitvallen.” Dit jaar en komend jaar kunnen sommige bedrijven in serieuze problemen komen. En het aantal faillissementen zal in 2020 naar verwachting oplopen.
    Niet alarmerend
    Van Hoek: “Het is echt anders dan het de afgelopen jaren geweest is: een markt waarin alle segmenten van de bouw groeiden en we niet wisten waar we de mensen vandaan moesten halen. Die fase slaat echt om.”

    De impact op de hele bouw is echter “niet alarmerend”, zegt hij. Dit jaar krimpt de bouwproductie met 1 procent, volgend jaar wordt een nulgroei verwacht. De middellange termijn (2022-2024) ziet er weer gunstig uit met een groei van 3,5 procent per jaar. “Er is een stevige onderliggende vraag en er zijn goedgevulde orderboeken. De bouw zal door de zure appel heen moeten bijten.”

    Stikstof en PFAS hebben volgens Van Hoek “een deuk in het groeibeeld geslagen voor de korte termijn”. Maar het perspectief op middellange termijn blijft goed. “De bouw blijft een groeisector en de verwachting is dat de bouw sneller groeit dan de rest van de economie.”

    65 procent van nieuwbouwwoningen niet geraakt
    De schade valt mee, omdat de stikstofproblemen neerslaan in afgebakende gebieden en deelsectoren. Zo blijft volgens het EIB 65 procent van de nieuw te bouwen woningen buiten schot omdat de projecten ver van Natura 2000-gebieden af liggen. 20 procent van de projecten wordt een beetje geraakt omdat projecten al dichter in de buurt van die gebieden komen en 15 procent van de bouwprojecten heeft “echt last”.

    Bij PFAS zijn het volgens het EIB vooral de bagger- en grondverzetbedrijven die veel nadelen ondervinden. “Daar zijn de klappen groot”, weet Van Hoek. Zo’n 15 procent van de bedrijven merkt dat vergunningen stilliggen.

    Vergunningverlening volgend jaar flink op stoom
    De komende twee jaar (2020 en 2021) wordt de bouwproductie geraakt. Het EIB verwacht echter niet dat de schade 14 miljard euro wordt, zoals ABN Amro eerder beweerde. “De productie die uitvalt, zal later voor een belangrijk deel worden ingehaald.”

    Het EIB verwacht dat de vergunningverlening bij gemeenten en provincies in de loop van volgend jaar flink op stoom komt, als gemeenten en provincies een modus hebben gevonden om de stikstofkwestie in goede banen te leiden. Aangenomen wordt dat het kabinet voldoende structurele maatregelen treft dit jaar. Als dat lukt betekent dat dat in 2022 de productie weer aan gaat trekken.

    Woningmarkt: daling naar 55.000 nieuwbouwhuizen in 2021
    Sterk opgelopen bouwkosten, een toenemend aandeel van binnenstedelijk bouwen en personeelstekorten drukten de vergunningverlening afgelopen jaar. Van Hoek: “Een van de redenen voor een daling van het aantal vergunningen is dat partijen moeten onderhandelen over wie de gestegen bouwkosten moet betalen.” De stikstofuitspraak zorgde voor een extra rem. Als gevolg daarvan daalt het aantal opgeleverde woningen van 63.000 in 2019 naar 60.000 in 2020 en 55.000 in 2021, verwacht het EIB.

    2020 zal het overgangsjaar worden voor de vergunningverlening. Van 2021 zal de inhaalvraag zorgen voor extra vergunningen voor de woningbouw. Dat leidt vervolgens tot meer bouwproductie in 2022. De nieuwbouwproductie kan in de periode 2022-2024 weer met 7 procent per jaar groeien. Het aantal opgeleverde woningen groeit naar 70.000 in 2024. De sterke demografische groei stuwt de vraag.

    Door de sterke vraag naar verduurzaming van woningen wordt er ook een robuuste groei op de renovatie- en onderhoudsmarkt verwacht. Hogere eisen in de bouwregelgeving rond duurzaamheid, zoals aardgasloos bouwen en BENG, zorgen voor een hogere bouwproductie per woning en beperken daarmee de komende jaren de krimp van de bouwproductie.

    Utiliteitsbouw: nieuwe kantoren en distributiecentra gingen als warme broodjes
    De utiliteitsmarkt was afgelopen jaar sterker dan verwacht. De bouwproductie nam vorig jaar met 7,5 procent toe, vooral dankzij nieuwbouw die maar liefst 13,5 procent groeide. Nieuwe kantoren vonden gretig aftrek, evenals scholen, zag het EIB. Ook werden veel logistieke gebouwen neergezet. Alleen bij winkels en agrarische gebouwen nam de nieuwbouwproductie af. In 2020 zal de utiliteitsproductie naar verwachting stabiliseren.

    Door de afvlakkende economische groei en de stikstofproblemen worden nieuwbouwprojecten geraakt. De nieuwbouwproductie zal in 2020 met 3,5 procent krimpen. Logistiek vastgoed lijkt over het hoogtepunt heen: de angst voor snelle verdozing van het landschap is voorlopig niet nodig. De vraag naar nieuwe zorggebouwen leidt wel tot meer nieuwbouwproductie dit jaar maar ook volgend jaar.

    Inframarkt: de vooruitzichten zijn echt goed
    Dat was even slikken afgelopen jaar. Zo’n 2 miljard euro’s die beloofd waren in het regeerakkoord kwamen niet op de markt mede door problemen van stikstof en PFAS. In plaats van een groei met 10 procent bleef de nieuwbouwproductie steken op 2 procent. In 2020 zal de nieuwbouwproductie door een lager budget van de overheid en vertragingen door stikstof met 5,5 procent dalen.

    Toch trekt de markt over een aantal jaar weer aan. Het volume van opdrachten voor het Rijk zal 6 procent groeien, vooral de investeringen in wegen zullen loskomen. De energietransitie zal in de vorm van het aanleggen van warmtenetten en de verzwaring van elektriciteitsnetten tot extra werk leiden. Ook waterveiligheid is een interessante groeimarkt. “Infrabedrijven kunnen zich opmaken voor een stabiele groeimarkt. De vooruitzichten zijn echt goed”, voorspelt Taco van Hoek.

    ......................

  4. forum rang 6 OnoMatopee 22 januari 2020 15:08
    BAM Launches Community Fund For Residents In The Vicinity Of The National Children's Hospital.

    : 01/22/2020 -
    Author: Ciara Plunkett
    bam_ireland_logo.jpg

    A community fund to benefit areas surrounding the new National Children's Hospital has been launched in Dublin.

    BAM, which has a base in Kill, has set up the fund worth half a million euro to provide education bursaries, apprenticeship support, and to develop cultural and sports projects over the next 3 years.

    It's the main contractor for the development.

    Application forms will be available to download from the National Children's Hospital website from January 27th.
  5. forum rang 8 HenkdeV 22 januari 2020 15:40
    quote:

    herve1 schreef op 22 januari 2020 15:11:

    Resultaat voor belastingen '18: 114,54 '17:58,32 '16:60,09 '15:11,30

    2019 verwacht: 70 miljoen, dus boven niveau van 2017, 2016 en 2015. In die 4 jaar heeft de koers 4 maanden onder de 3 Euro gestaan.
    Omdat men steeds dacht: de omkeer is nabij, volgend jaar gaat het gebeuren. Er zat verwachting in de koers en daar zie ik nu weinig van. In de loop van dit jaar zullen we erachter komen of dat terecht of onterecht is.
  6. forum rang 4 Bob777 22 januari 2020 16:50
    WASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in december met 3,6 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Amerikaanse branchevereniging van makelaars.
    De toename is sterker dan verwacht. Economen hielden in doorsnee rekening met een toename met 1,5 procent. In oktober was nog sprake van een daling met 1,7 procent.

    Als die economen er aan deze kant ook zo naast zitten kan het nog best meevallen in bouw
  7. forum rang 6 OnoMatopee 22 januari 2020 17:03
    quote:

    Bob777 schreef op 22 januari 2020 16:50:

    WASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in december met 3,6 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Amerikaanse branchevereniging van makelaars.
    De toename is sterker dan verwacht. Economen hielden in doorsnee rekening met een toename met 1,5 procent. In oktober was nog sprake van een daling met 1,7 procent.

    Als die economen er aan deze kant ook zo naast zitten kan het nog best meevallen in bouw
    men gelooft nu eenmaal in die elkaar na leuterende profeten.
1.941 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 98 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links