Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,905 24 apr 2024 17:35
  • -0,004 (-0,39%) Dagrange 0,893 - 0,917
  • 6.519.524 Gem. (3M) 6,9M

Sectornieuws - biotech

6.424 Posts
Pagina: «« 1 ... 236 237 238 239 240 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 januari 2020 09:55
    'Galapagos zet eerste stap met oorlogskas'

    Gepubliceerd op 15 jan 2020 om 09:49 | Views: 130

    Galapagos 09:38
    191,60 +1,95 (+1,03%)

    AMSTERDAM (AFN) - Galapagos maakt via de samenwerking met Fibrocor voor het eerst gebruik van zijn oorlogskas van 5,5 miljard euro. Zodoende "warmt Galapagos zijn motor voor bedrijfsontwikkeling op", schrijven analisten van KBC Securities.

    Galapagos maakte bekend zijn samenwerking met de Canadese branchegenoot Fibrocor op het vlak van fibrose uit te breiden. Galapagos neemt een belang in Fibrocor en krijgt daarbij de optie om in totaal vier programma's in licentie te nemen. In ruil voor die exclusieve commerciële rechten betaalt Galapagos een licentievergoeding aan Fibrocor. Ook hebben de Canadezen mogelijk recht op betalingen voor de optie, mijlpaalbetalingen en royalty's.

    Marktvorsers van KBC zien de deal nadrukkelijk als een eerste stap in Galapagos' verdere uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten. Ze verwachten evenwel niet dat in de nabije toekomst spectaculaire deals worden aangekondigd omtrent medicijnen die in de laatste fase van hun ontwikkeling zitten.

    KBC hanteert een hold-advies op Galapagos, met een koersdoel van 189 euro. Het aandeel stond woensdag omstreeks 09.35 uur 1 procent hoger op 191,45 euro.
  2. forum rang 10 voda 15 januari 2020 20:35
    Goedkopere medicijnkopieën remmen echte innovatie

    Opinie | Marc Pomp is econoom en adviseur

    De startup EQRx ‘hoopt nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen die de biologische functie van bestaande middelen imiteren, maar niet de moleculaire structuur’. Door deze constructie kan het bedrijf niet aangeklaagd worden voor patentbreuk en tegelijkertijd zelf nieuwe patenten aanvragen, volgens het artikel ‘$200 mln voor farma start-up EQRx’.

    EQRx zegt de komende tien jaar minstens tien goedkope alternatieven voor dure geneesmiddelen te ontwikkelen. Het gaat hierbij niet om echt nieuwe geneesmiddelen maar om een generieke kopie, gericht op het breken van de macht van bestaande farmabedrijven.

    ‘Lagere prijzen ondermijnen de bereidheid te investeren in innovatieve geneesmiddelen’

    Het bedrijf heeft een punt. Nieuwe geneesmiddelen blijven nog vaak duur, ook nadat kopieën op de markt komen. Dit wijst op wat economen tacit collusion noemen: een stilzwijgende afspraak om niet te fel op prijs te concurreren. Tacit collusion is mogelijk doordat grote bedrijven elkaar op meerdere markten tegenkomen. Hier wisselen ze tussen posities als eerste innovator en als maker van een kopie. Er kan een stilzwijgende afspraak ontstaan waarbij het ene bedrijf weet dat als het zijn replica te scherp prijst op de ene markt, het andere bedrijf dat zal doen op de andere markt.

    Het businessmodel van EQRx is gebaseerd op het doorbreken van deze tacit collusion. Dat klinkt misschien prima, maar moet de samenleving hier echt blij mee zijn? Lagere prijzen zijn natuurlijk mooi, maar hierdoor gaan echte vernieuwers anticiperen op forse prijsverlaging. Dit ondermijnt de verwachte winstgevendheid van geneesmiddelenontwikkeling en dus de bereidheid te investeren in innovatieve geneesmiddelen. Zo lost EQRx het dilemma tussen lagere prijzen nu en nieuwe medicijnen in de toekomst niet op.

    Marc Pomp is econoom en adviseur gezondheidseconomie.

    fd.nl/opinie/1331087/goedkopere-medic...
  3. forum rang 10 voda 16 januari 2020 12:05
    Update 09:45 uur: Galapagos doet het weer

    Net te laat met mijn screendump, maar het stond er wel. Met €198,45 scherpt Galapagos zijn all time high voorlopig met een stuivertje aan. Intussen alweer €200, feli's Ono en alle stakeholders.

    www.iex.nl/Column/492037/Liveblog-ATH...

    Koersdetails
    Laatste 198,85 12:05:28 Theor. open 195,55 09:00:01
    Bied 198,85 12:05:34 Laat 198,90 12:05:32
    Laagste 195,15 09:00:10 Hoogste 200,00 11:10:31
    Open 195,55 09:00:06 Vorig slot 195,15 15-01-20
    Cum. vol. 315.160 Gem. dagomzet 471.923
  4. forum rang 10 voda 17 januari 2020 20:34
    Een trotse Onno vd Stolpe op het Galapagos forum:

    Topicstarter: beagle06 17 jan 2020 om 19:53
    6

    Beste Forum leden, Galapagos now is the most valuable European biotech with almost $15 billion in market cap. I have said for many years that this position was our ambition, and I want to thank all colleagues for making this happen. And as I keep repeating, ‘it is just the beginning’.
    Ik ben heel trots.......

    www.iex.nl/Forum/Topic/1332889/14/Ber...

    =================================================================================

    Het is bijzonder jammer dat Sijmen de Vries niet meer post hier.
    Met dank aan een aantal azijn zeikers!
  5. forum rang 8 lucas D 18 januari 2020 19:40
    www.iex.nl/Forum/Topic/1365158/35/Viv...

    VEB vermoedt handel met voorkennis in biotechfonds Vivoryon

    Vivoryon zet zich in voor de ontwikkeling van een medicijn tegen de ziekte van Alzheimer.Foto: Paul Yeung/Bloomberg
    In het kort:
    De koers van Vivoryon Therapeutics steeg in drie dagen met meer dan 50%.De VEB spreekt van een ongebruikelijk handelspatroon, en heeft een melding bij de AFM gedaan.Bewijzen en boeten van misbruik van voorkennis is in de praktijk lastig.
    Wie de beursverslagen op regelmatige basis consumeert, zag afgelopen week een bijzondere ontwikkeling op het Damrak. De koers van Vivoroyn Therapeutics, sinds januari opgenomen in de smallcapindex, steeg tussen maandag en woensdag met meer dan 50%. In drie dagen werd bijna €60 mln extra marktwaarde gecreëerd.
    Er was ook nieuws omtrent het Duitse biotechbedrijf, dat onderzoek doet naar een medicijn tegen de ziekte van Alzheimer. Op dinsdag meldde Vivoryon dat het gaat samenwerken met een Deense partij, wat verder geneesmiddelenonderzoek mogelijk maakt.

    'Verdachte' conclusie
    Prima verklaring voor een koersstijging, zou je denken. Maar er is iets opmerkelijks aan de hand. Het persbericht ging dinsdag voorbeurs de deur uit, terwijl op maandag de beurskoers van Vivoryon al met bijna 15% was gestegen. Op dát moment waren er nog geen bijzonderheden te melden over het bedrijf, dat voorheen de naam Probiodrug droeg.
    De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) analyseerde daarom de handel in Vivoryon en concludeerde dat deze ‘verdacht’ is te noemen, zegt hoofd juridische zaken Geert Koster. ‘Op maandag werden ruim 350.000 aandelen verhandeld, bijna tien keer zoveel als het gemiddelde dagvolume in de laatste zes maanden.’
    Het is een rode vlag: volgens de VEB was een adequaat en transparant functionerende effectenmarkt niet langer gewaarborgd. In heldere woorden: 'Het duidt erop dat sommige mensen meer wisten.' Koster heeft daarom deze week melding gedaan van handel met voorkennis bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Lastig te bewijzen
    Hoewel de volatiliteit in een biotech-smallcap veel onstuimiger is dan bijvoorbeeld een verzekeraar op de AEX, geeft de VEB een serieus signaal af. De waakhond doet 'ongeveer vijf keer per jaar' melding van misstanden op de beurs, waaronder ook accountantsproblemen. Koster: 'Daarbij leert de ervaring dat de AFM serieus naar onze signalen kijkt.'
    De praktijk wijst wel uit dat handel in voorkennis lastig te bewijzen is. In het nabije verleden werden zaken die de VEB namens gedupeerde beleggers aankaartte tegen Super de Boer en Ziggo geschikt. Hetzelfde gebeurde met Wavin, ook al moest de buizenfabrikant een AFM-boete betalen van €96.000, wegens te laat publiceren van koersgevoelige informatie.

    In 2018 ontving de AFM 336 meldingen van marktmisbruik, wat bij welgeteld één bedrijf tot een boete leidde. Twee ex-bestuurders van Imtech moesten €1 mln en €500.000 betalen wegens het achterhouden van informatie over de financiering van een Pools pretpark. Vorig jaar kregen SBM Offshore en ABN Amro een bestuurlijke boete van €2 mln.
    'Niet in positie' voor uitleg
    Of Vivoryon eenzelfde lot is beschoren, valt nog te bezien. De AFM bevestigt desgevraagd de VEB-melding over Vivoryon ontvangen te hebben, maar een woordvoerder stelt verder alleen dat 'in algemene zin' een onderzoek wordt gestart bij aanwijzingen van voorkennis.
    Ook kunnen 'opvallende koersschommelingen' aanleiding zijn contact op te nemen met een beschuldigd bedrijf, maar of dat is gebeurd blijft gissen. In een schriftelijke reactie op vragen van het FD meldt het biotechfonds daar geen commentaar op te geven, met de toevoeging dat communicatie in een dergelijk geval meestal 'vertrouwelijk van aard' is.
    En mocht iemand van de AFM bellen, dan krijgt diegene waarschijnlijk te horen dat Vivoryon zich 'niet in de positie' acht om de handelsdynamiek te verklaren. Voor een 'mogelijk rationele' verklaring van de koersstijging van maandag wordt gewezen naar MorphoSys, een groter Duits biotechbedrijf dat sinds vorig jaar een belang van 13,3% heeft in Vivoryon.

    Een 'sleutelelement'
    Als onderdeel van een kapitaalinjectie verkreeg MorphoSys de rechten op de oncologische toepassing van de belangrijkste kandidaatsmedicijnen van Vivoryon. Uit eerder patiëntenonderzoek kwam naar voren dat de medicijnen mogelijk ook effectief zijn tegen kanker.
    Maandag werd duidelijk dat MoprhoSys een deal heeft gesloten voor de vermarkting in de Verenigde Staten van tafasitamab. Deze kankerantistof wordt door Vivoryon omschreven als 'sleutelelement' in zijn overeenkomst met MorphoSys. Het is een bruggetje naar een mogelijke verklaring van de levendige handel in Vivoryon.
    'Verband niet duidelijk'
    Geert Koster van de VEB volgt de uitleg niet. 'Het causaal verband tussen een persbericht van MorphoSys en de koersstijging van Vivoryon is mij niet duidelijk. Vivoryon wordt in de persberichten ook niet genoemd.'
    Het lijkt er nog niet op dat Vivoryon door de VEB voor de rechter wordt gedaagd, zoals dat met VolkerWessels gebeurde vanwege het te laat melden van een overnamebod. Maar voor de Duitsers vormt de melding van voorkennis wel een smetje op de week. Zeker nu de markt weer lijkt bekoeld: na een piek van €8,12 op woensdag, sloot Vivoryon vrijdag af op €6,72.
  6. forum rang 10 voda 20 januari 2020 14:48
    VEB bevestigt klacht over handel in Vivoryon

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Vivoryon Therapeutics AG
    6,85 0,13 1,93 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De Vereniging voor Effectenbezitters heeft een klacht neergelegd bij de Autoriteit Financiële Markten inzake de koersbewegingen in het aandeel Vivoryon. Dat bevestigde het hoofd juridische zaken Geert Koster van de VEB maandag.

    Volgens Koster doet de VEB regelmatig dit soort meldingen en leidt dit regelmatig tot onderzoek door de toezichthouder.

    In dit geval gaat het om een klein fonds waarin weinig werd gehandeld. De VEB vond het toch nodig om de beurswaakhond te waarschuwen voor de ongebruikelijke koersbewegingen.

    Het aandeel Vivoryon steeg maandag al met bijna 15 procent, een dag voordat het bedrijf op dinsdag aankondigde te gaan samenwerken met het Deense bedrijf Nordic Bioscience. Hierna liep de koerswinst verder op tot meer dan 50 procent.

    De VEB heeft de handel van maandag aangemeld "verdacht". Er gingen toen veel meer stukken om in het aandeel dan normaal het geval was.

    De mogelijke verklaring, dat het aandeel Vivoryon op maandag profiteerde van positief nieuws voor het verwante bedrijf MorphoSys, noemde de VEB "niet overtuigend". MorphoSys liet maandag weten dat het bedrijf een deal heeft gesloten om de kanker-antistof tafasitamab op de markt te brengen in de VS. Deze antistof is een centraal onderdeel van de overeenkomst van Vivoryon met MorphoSys, stelde het bedrijf bij de aankondiging van de samenwerking in juli van dit jaar.

    Het resultaat kan zijn dat de AFM onderzoek instelt en een boete oplegt, zei Koster.

    Het aandeel Vivoryon noteerde maandag 2 procent hoger op 6,83 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 21 januari 2020 13:04
    Directeur CBS stapt over naar bloedbank

    Tjark Tjin-A-Tsoi was sinds april 2014 directeur-generaal van het CBS. Foto: Bas Czerwinski/ANP

    Directeur-generaal Tjark Tjin-A-Tsoi verlaat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) om met ingang van 1 april bestuursvoorzitter te worden van Sanquin. Dat hebben het CBS en de bloedleverancier dinsdag bekendgemaakt.

    Tjin-A-Tsoi volgt Dirk Jan van den Berg op, die Sanquin ruim vier jaar lang heeft geleid.

    Sanquin geniet vooral bekendheid als bloedbank. De organisatie mag als enige in Nederland bloed inzamelen voor gebruik in ziekenhuizen en verwerking tot geneesmiddelen. Minder bekend is de commerciële tak, Sanquin Plasma Products (SPP), die geneesmiddelen produceert. SPP maakte echter verlies, wat een zware wissel trok op Sanquin.

    Dat dwong Sanquin vorig jaar 'een ingrijpende reorganisatie' door te voeren bij het dochterbedrijf. Bij die bezuinigingsoperatie verdwenen ongeveer 200 van de 750 arbeidsplaatsen. In een toelichting zegt de voorzitter van de raad van toezicht van Sanquin, Huib Pols, in Tjin-A-Tsoi 'de juiste persoon te hebben gevonden om Sanquin verder te sturen door een periode van transitie'.

    Toegankelijke statistiek

    Tjin-A-Tsoi (53) was sinds april 2014 directeur-generaal van het CBS en zette zich in om de statistische informatievoorziening voor bredere lagen van de bevolking toegankelijk te maken.

    De vertrekkend CBS-directeur, gepromoveerd in de theoretische fysica, was onder meer werkzaam bij Ernst & Young, Rabobank en Shell. Voordat hij aantrad bij het CBS was hij algemeen directeur van het Nederlands Forensisch Instituut en directeur Concurrentietoezicht bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), de voorloper van de Autoriteit Consument & Markt.

    Volgens Gerrit Zalm, voorzitter van de raad van advies van het CBS, heeft Tjin-A-Tsoi 'op energieke en inspirerende wijze leiding gegeven aan een vernieuwingsproces dat het CBS op een hoger plan heeft gebracht.' Onder voorzitterschap van Zalm gaat het CBS nu op zoek naar een opvolger en die voordragen voor benoeming. De minister van Economische Zaken en Klimaat, Eric Wiebes (VVD), besluit daarover.

    fd.nl/economie-politiek/1331685/direc...
  8. forum rang 6 Hulskof 21 januari 2020 13:08

    Eton Pharmaceuticals and Xellia Pharmaceuticals Announce Biorphen® (phenylephrine HCl) Co-Promotion Agreement

    Xellia’s US-based Hospital Sales Force Will Immediately Begin Promoting Biorphen in Collaboration with Eton
    Agreement Significantly Expands Biorphen Commercial Footprint and Provides Access to Institutions that Prefer Ready-to-Use Injectable Formulations
    Biorphen, the Only FDA-approved Formulation of Ready-to-Use Phenylephrine Injection, was Launched in December 2019

    DEER PARK, Ill., Jan. 21, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- Eton Pharmaceuticals, Inc. (Nasdaq: ETON), a specialty pharmaceutical company focused on developing and commercializing innovative drug products, announced it has entered into a co-promotion agreement with Xellia Pharmaceuticals for the promotion of Biorphen® (phenylephrine HCl), the first and only FDA approved ready-to-use formulation of phenylephrine injection indicated for the treatment of clinically important hypotension resulting primarily from vasodilation in the setting of anesthesia.

    “We are excited to collaborate with Xellia on the promotion of Biorphen. Given our overlapping target markets, this agreement is a compelling opportunity for Eton to increase Biorphen’s commercial footprint and leverage Xellia’s established relationships with hospitals that have adopted ready-to-use injectable products,” said Sean Brynjelsen, CEO of Eton Pharmaceuticals. “We have been pleased with the customer reaction to Biorphen in our first few weeks since launch, and we look forward to working with Xellia to continue driving adoption of Biorphen”

    “This is a great opportunity for us to work with Eton to co-promote Biorphen; the collaboration fits well with our overall mission to bring life-saving medicines that address unmet patients’ needs. Eton has a similarly bold company culture and focus to Xellia, which aligns with our ambition to bring more ready-to-use products to the US market where time is critical to the patient and in alignment to industry guidelines” said Carl-Aake Carlsson, CEO of Xellia Pharmaceuticals.

    Xellia’s hospital sales force will immediately begin promoting Biorphen in certain market segments in collaboration with Eton’s existing commercial team. The agreement significantly increases the number of sales representatives actively promoting Biorphen and provides Eton with immediate access to accounts that have already adopted Xellia’s Vanco Ready, a ready-to-use formulation of Vancomycin injection. In addition, Xellia will be expanding its sales force to support the co-promotion. Eton will continue to promote Biorphen to all market segments. Xellia will receive a commission on Biorphen sales realized from certain customer accounts.
  9. forum rang 10 voda 21 januari 2020 18:16
    Galapagos stijgt door en door en is nu de grootste

    Al twee dagen is er één witte raaf onder de AEX-fondsen op het Damrak. Dat is Galapagos. Op een dalende beurs blijft de koers van het biotechbedrijf maar stijgen. Dinsdag sloot het aandeel opnieuw met winst: 2,6% hoger op €217,80.

    Het aandeel kan kennelijk niet kapot. Sinds de jaarwisseling is Galapagos al 16,7% gestegen. En dan te bedenken dat het Nederlands-Belgische bedrijf vorig jaar onder de hoofdfondsen ook al de absolute uitblinker was. Het koersrendement bedroeg in 2019 maar liefst 132%.

    Koersdoelverhoging aanleiding?
    Een directe aanleiding voor de koersrally in het nieuwe jaar is niet zichtbaar. Is het een recente presentatie bij jaarlijkse conferentie van JP Morgan? Of speelt een rol dat zakenbank Barclays maandag zijn koersdoel verhoogde van €180 naar €225 per aandeel?

    Analist Emily Field van Barclays is wel de grootste optimist in het gezelschap van vijftien financiële analisten die het aandeel volgen. Ongeveer de helft van de analisten heeft een 'houden'-advies. En bijna iedereen heeft een koersdoel dat lager ligt dan de huidige koers. Naast Barclays ziet alleen Berenberg ruimte voor nog meer koerswinst, met een koersdoel dat ook op €225 ligt.

    Reumamedicijn
    De koersstijging van vorig jaar is makkelijker te verklaren: Galapagos publiceerde toen sterke testresultaten met zijn belangrijkste geneesmiddel filgotinib tegen onder meer reuma. Voor later dit jaar zijn de eerste inkomsten uit de verkoop van het eigen geneesmiddel voorzien, een mijlpaal waar het bedrijf meer dan twintig jaar naar toe heeft gewerkt.

    Dankzij die goede testresultaten kon Galapagos vorig jaar zomer ook een unieke miljardendeal sluiten met het Amerikaanse farmaconcern Gilead. Dat samenwerkingsverband was op zichzelf weer een aanleiding voor meer koersstijging.

    Van Herk profiteert
    Die stijging gaat dus maar door. Spekkopers zijn de aandeelhouders, de Rotterdamse ondernemer Aat van Herk voorop. Die heeft volgens de laatste melding 5,8 miljoen aandelen in zijn bezit. Het pakket is sinds deze zomer een slordige €600 mln meer waard geworden. Om dat even te vertalen naar Quote500-termen: Met deze plus klimt Van Herk naar een vermogen van €2,6 mrd en gaat hij waarschijnlijk Marcel Boekhoorn en Wim van der Leegte voorbij.

    Voor Galapagos zelf is de koersrally ook goed nieuws. Dankzij de koersstijging is de onderneming nu het grootste onafhankelijke biotechbedrijf van Europa. Want deze maand is Genmab — een van oorsprong Deens bedrijf met een Nederlandse topman en een belangrijke vestiging in Utrecht — ingehaald. In beurswaarde overtreft Galapagos (€14,0 mrd) op dit moment Genmab (€13,2 mrd). Reken maar dat die nummer 1-positie voor Galapagos een grote trofee is.

    fd.nl/beurs/1331697/galapagos-stijgt-...
  10. Forecast2006 21 januari 2020 22:03
    gepubliceerd op 21 jan 2020 om 15:40 | | Onderwerp biotechnologie

    Pharming (17:36)
    1,447 +0,023 (+1,62%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De goedkeuring voor een nieuwe productiefaciliteit van Pharming door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is goed nieuws voor de onderneming. De opening van een nieuwe faciliteit stimuleert het biotechbedrijf naar verwachting bij het vinden van nieuwe indicaties voor zijn medicijn Ruconest, schijven analisten van zakenbank Stifel.

    Volgens de marktvorsers is Pharming dankzij een extra productielocatie ook beter in staat om tekorten te lijf te gaan. Stifel geeft een buy-advies en een koersdoel van 2 euro op Pharming. Het aandeel stond dinsdag omstreeks 15.30 uur 1,5 procent hoger op 1,45 euro.

    Kind regards,

    Forecast
  11. forum rang 10 voda 22 januari 2020 13:11
    Johnson & Johnson overtreft verwachtingen licht

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Johnson & Johnson Inc
    $ 149,50 0,48 0,32 % NYSE

    (ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar, net als in het derde kwartaal, iets beter gepresteerd dan verwacht. Dit bleek woensdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse levensmiddelen- en farmaceutische reus.

    CEO Alex Gorsky was vooral te spreken over de farmaceutische activiteiten.

    De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,88 dollar, terwijl analisten zoals deze vooraf werden gepolst door FactSet gemiddeld uitgingen van 1,87 dollar per aandeel. De gerapporteerde nettowinst bedroeg net iets meer dan 4 miljard dollar, grofweg een miljard dollar meer dan in dezelfde periode in 2018.

    De omzet steeg van 20.394 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2018 naar 20.747 miljoen dollar over het laatste kwartaal van 2019. Zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten steeg de omzet. Wel bleef de omzet nipt achter op de analistenverwachtingen.

    In heel 2019 kwam de omzet uit op net meer dan 82 miljard dollar met een nettowinst van ruim 15 miljard dollar, ofwel een aangepaste winst per aandeel van 8,68 dollar.

    Outlook

    Voor 2020 mikt Johnson & Johnson op een groei van de omzet en de winstgevendheid. De farmaceut mikt op een omzetgroei tussen 4 en 5 procent op jaarbasis.

    De aangepaste winst per aandeel verwacht het bedrijf uit New Brunswick in 2020 uit te zien komen tussen 8,95 en 9,10 dollar, een stijging van 3,1 tot 4,8 procent op jaarbasis.

    Het aandeel Johnson & Johnson noteerde woensdagmiddag in de elektronische handel in New York voor opening van de handel 0,1 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 24 januari 2020 06:11
    Galapagos benoemt commercieel directeur

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Galapagos
    211,20 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft Michele Manto aangesteld als Chief Commercial Officer per 1 januari 2020. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf donderdag nabeurs.

    Manto, sinds 2017 werkzaam bij Galapagos, was al Senior Vice-President Commercial Operations. In zijn nieuwe rol wordt Manto ook lid van het directiecomité.

    De aanstelling komt op een belangrijk moment in de geschiedenis van Galapagos want het bedrijf maakt zich op voor de lancering in Europa van filgotinib als behandeling tegen reuma. Dat moet later dit jaar gebeuren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 24 januari 2020 10:34
    'Galapagos richt zich meer op verkoop'

    Gepubliceerd op 24 jan 2020 om 09:33 | Views: 1.471

    Galapagos 10:14
    212,30 +1,10 (+0,52%)

    AMSTERDAM (AFN) - Galapagos is zich langzamerhand meer aan het richten op de verkoop van zijn medicijnen. De benoeming van Michele Manto als commercieel directeur is een verdere stap in die richting, stellen analisten bij KBC Securities.

    Manto, die sinds 2017 bij Galapagos werkt, begon op 1 januari met zijn nieuwe functie. In zijn rol is hij tevens lid van het directiecomité. Met de benoeming bereidt Galapagos zich voor op de verkoop van zijn belangrijkste medicijn filgotinib, vinden de marktvorsers. Het middel voor de behandeling van reuma wordt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar op de markt gebracht.

    Manto komt overigens van de Amerikaanse concurrent AbbVie, merken de kenners op. Galapagos zal bij de verkoop van filgotinib een strijd om marktaandeel aangaan met AbbVie, dat vorig jaar het middel JAK1 voor de behandeling van reuma op de markt bracht.

    KBC tornt niet aan zijn hold-advies op Galapagos met een koersdoel van 189 euro. Het aandeel van de biotechnoloog stond vrijdag omstreeks 09.20 uur 1 procent hoger op 213,20 euro.
  14. forum rang 10 voda 27 januari 2020 07:47
    Nestlé neem Zenpep over

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    AbbVie Inc
    $ 83,53 -1,74 -2,04 % NYSE
    Nestle SA
    CHF 108,90 0,00 0,00 % Swiss Exchange (Virtex)

    (ABM FN-Dow Jones) Nestlé heeft maandag voorbeurs bekend gemaakt dat het met Allergan is overeengekomen om de maag-darmmedicatie Zenpep over te nemen.

    "De overname van Zenpep is een strategische beslissing die onze groeiende portfolio van medische voedingsstoffen zal versterken”, aldus CEO van Nestlé Health Science Greg Behar in een toelichting.

    Zenpep was in 2018 goed voor een omzet van 237 miljoen dollar.

    De transactie zal naar verwachting gelijktijdig met de fusie van Allergan en AbbVie worden afgerond.

    Er werden geen financiële details van de overeenkomst bekend gemaakt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 27 januari 2020 08:01
    Wachttijd nieuwe levensreddende medicijnen loopt op tot meer dan een jaar

    Nederlandse patiënten moeten steeds langer wachten op nieuwe, dure medicijnen tegen kanker en zeldzame aandoeningen. De gemiddelde tijd die verstrijkt tussen goedkeuring en vergoeding van deze geneesmiddelen bedraagt inmiddels 410 dagen, blijkt uit onderzoek van het FD.

    Artsen zijn bezorgd over de vertraging. De langere wachttijd is ernstig, zegt emeritus hoogleraar Koos van der Hoeven van het Radboud UMC. 'Patiënten met kanker hebben helaas vaak niet de tijd om te wachten.'

    Voor het onderzoek is gekeken naar 26 geneesmiddelen met een vraagprijs van € 50.000 of meer per patiënt per jaar. Sinds 2015 moeten die medicijnen de zogenoemde Sluis-procedure doorlopen. Dat betekent dat ministerie van Volksgezondheid zelf de prijsonderhandelingen voor deze medicijnen doet, in plaats van de zorgverzekeraars. Onder minister Bruno Bruins van Medische Zorg & Sport zijn de criteria aangescherpt. Daardoor is het aantal middelen in de Sluis-procedure vanaf 2018 toegenomen.

    Moeizame onderhandelingen

    De vertraging neemt toe doordat onderhandelingen tussen farmabedrijven en het ministerie over een prijsverlaging moeizaam verlopen. De fabrikanten vragen regelmatig de hoofdprijs voor hun nieuwe medicijnen, terwijl de minister scherp onderhandelt omdat hij voor oplopende kosten vreest. De afgeronde onderhandelingen hebben gemiddeld 354 dagen geduurd. Voor de negen middelen waarover sinds 2018 wordt onderhandeld, loopt de wachttijd op tot 410 dagen.

    Opvallend stroef verlopen de onderhandelingen over het geneesmiddel Yescarta, een celtherapie die het leven van patiënten met een bepaalde vorm van agressieve lymfeklierkanker kan redden. De éénmalige behandeling moet volgens het farmabedrijf Gilead €327.000 per patiënt kosten. Het middel zit in Nederland inmiddels 555 dagen in de Sluis-procedure. Dat is een record. De therapie wordt wel vergoed in onder meer Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk.

    Uitstel kost mensenlevens

    Het Zorginstituut onderstreepte in maart vorig jaar het belang van een snelle beschikbaarheid van Yescarta voor een groep van jaarlijks ruim honderd zeer zieke patiënten. Het uitstel van de introductie van de celtherapie in Nederland kost mensenlevens, zegt medische directeur Rob Pieters van het Prinses Maxima Centrum, hét Nederlandse ziekenhuis voor kinderoncologie.

    Volgens het laatste wetenschappelijke onderzoek kan de celtherapie het leven van ongeveer 40% van nu uitbehandelde patiënten redden, zeggen hoogleraar Monique Minnema van het UMC Utrecht en haar collega Marie José Kersten van het Amsterdam UMC. 'Het is duidelijk dat de prijs omlaag moet, maar ik snap niet dat de onderhandelingen zo lang moet duren', aldus Kersten.

    Minister Bruins beschouwt het beleid als een succes. Hij meldde in november dat de prijsonderhandelingen vorig jaar een besparing hebben opgeleverd van €272 mln.

    'Taai en complex'

    De berekening van het FD komt op een aanzienlijk hogere doorlooptijd dan minister Bruins in november aan de Kamer meldde. Bruins maakte toen gewag van tien maanden wachttijd. In een reactie op de bevindingen van het FD noemt de minister de langere doorlooptijd 'ongewenst'. De onderhandelingen zijn volgens de minister 'soms taai en complex'.

    Bij de eerste middelen die de procedure moesten volgen, verliep het proces relatief snel. De gemiddelde doorlooptijd voor middelen uit 2015 en 2016 bedroeg 312 dagen. Daarna nam de procedure steeds meer tijd in beslag. De wachttijd van 410 dagen voor middelen uit 2018 is een tussenstand; dit gemiddelde zal nog oplopen omdat over vier van de negen geneesmiddelen nog altijd wordt onderhandeld.

    In de meeste West-Europese landen en de Verenigde Staten zijn nieuwe medicijnen tegen kanker vaak eerder beschikbaar dan in Nederland, zo zegt hoogleraar Carin Uyl-De Groot die op de Erasmus Universiteit onderzoek doet naar de vergoeding van medicijnen. Patiënten in Zuid- en Oost-Europa moeten veelal langer wachten.

    In een beperkt aantal gevallen stellen farmaceutische bedrijven hun geneesmiddelen tijdens de onderhandelingen gratis ter beschikking. Zo'n programma ontbreekt bij meer dan de helft van de 26 Sluis-medicijnen, zo blijkt uit het FD-onderzoek. Minister Bruno Bruins heeft farmabedrijven opgeroepen de medicijn vaker gratis ter beschikking te stellen zolang er geen prijsakkoord is.

    fd.nl/economie-politiek/1325001/wacht...
  16. forum rang 10 voda 27 januari 2020 08:34
    Curetis roept aandeelhouders bijeen op 10 maart

    Gepubliceerd op 27 jan 2020 om 08:26 | Views: 65

    Curetis 24 jan
    0,69 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis roept zijn aandeelhouders op 10 maart bijeen. Die kunnen dan stemmen over de stappen die nodig zijn om de overname van de Amerikaanse branchegenoot OpGen af te ronden.

    Die overname werd in september aangekondigd. Hoewel Curetis de overnemende partij is, wordt de samensmelting juridisch vormgegeven als een overname van het Duitse bedrijf met een beursnotering in Amsterdam door OpGen. De aandeelhouders van Curetis moeten daardoor onder meer instemmen met de opheffing van Curetis en de verdeling van de nieuwe aandelen OpGen. Aandeelhouders van Curetis krijgen 72,5 procent van het fusiebedrijf in handen.
  17. Berdientje 27 januari 2020 08:39
    geplukt uit Voda 8.01:

    In de meeste West-Europese landen en de Verenigde Staten zijn nieuwe medicijnen tegen kanker vaak eerder beschikbaar dan in Nederland, zo zegt hoogleraar Carin Uyl-De Groot die op de Erasmus Universiteit onderzoek doet naar de vergoeding van medicijnen. Patiënten in Zuid- en Oost-Europa moeten veelal langer wachten.
    -------------------

    Ruconest is toch het meeste nodig buiten Nederland?
6.424 Posts
Pagina: «« 1 ... 236 237 238 239 240 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links