Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Business Class en Forum voor Democratie

2.356 Posts
Pagina: «« 1 ... 110 111 112 113 114 ... 118 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 2 januari 2020 08:07
    Volgens eigen zeggen is omroep Ongehoord de 50000 leden gepasseerd. Als blijkt na onderzoek instanties dat alles klopt, ontvangt men de status van aspirant omroep(beperkte zendtijd).
    Hoeveel zendtijd je krijgt is afhankelijk van het aantal leden. De algemene tendens is de laatste jaren, dat de publieke omroepen leden kwijtraken.
  2. forum rang 8 Leefloon 2 januari 2020 14:03
    quote:

    rationeel schreef op 1 januari 2020 13:28:

    Het klimaat standpunt is, dat er geen noodzaak is om allerlei onbetaalbare maatregelen te treffen, omdat de urgentie daarvoor er niet is.
    In het populistische klimaatstandpunt van het FVD, een one-liner, zitten al 2 feitelijke onjuistheden. Foutjes die niets met het klimaat te maken hebben, maar het tot dom gepruttel reduceren. Dat weet de stemmetrekkende leider ook. Net zoals all andere partijen krankzinnige standpunten kunnen en zullen hebben.

    Wat je niet begrijpt, of wat je niet uitkomt, is wat je leider zelf zegt. Als hij indirect op de onzin van zijn gelegenheidsargument wordt aangesproken, zie de alinea hierboven, dan redeneerde hij dat recent weg door intellectueel te zeggen dat het historisch heel gewoon is dat een samenleving of soort zichzelf uitroeit. De vraag is wat jij er mooier en beter aan vindt (ik negeer maar respecteer de smiley) dat een samenleving zichzelf willens en wetens uitroeit. De uitspraak zou opnieuw gedaan kunnen zijn in het flutprogramma "Mensen met M", maar dat is de moeite van het terugkijken niet waard.

    Ik begrijp maximaal tegengas tegen zowel Klavertje c.s. en een gaspedaal best. Maar een massaal gekozen dood, het normaal en acceptabel vinden dat dit het einde wordt voor de soort homo sapiens of de westerse samenleving, voor een paar per definitie tijdelijke zetels, neigt richting iets dat ik niet als "mooier en beter" zou willen kwalificeren. Jij blijkbaar wel, wanneer ik de intellectuele tussenzinnetjes van je leider serieus neem.
  3. forum rang 10 rationeel 2 januari 2020 14:21
    Ik heb er moeite mee, te begrijpen wat je beweert.

    De uitkomst van veel onderzoek is, wat in het gesprek tussen JENSEN en CROK naar voren wordt gebracht.

    jensen.nl/2020-hopeloze-elite-gooit-a...

    Heb je dat gezien?

    Dat is wat ook Baudet:) beweert.

    Er is geen aanleiding voor paniek en voorbarige enorme niet te dragen uitgaven, die ons land zal terugzetten tot een armoedig bestaan.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 januari 2020 20:34
    FVD verliest extra 'Brexit-zetel' in Brussel aan Henk Otten
    09 januari 2020 16:01 Laatste update: 25 minuten geleden

    Nu de Brexit op 31 januari onafwendbaar lijkt, is het vrijwel zeker dat Nederland de drie extra zetels in het Europees Parlement krijgt die de Britten achterlaten. VVD, PVV en Forum voor Democratie (FVD) hebben hier volgens de verkiezingsuitslag recht op, maar de partij van Thierry Baudet dreigt ernaast te grijpen.

    FVD won de Provinciale Statenverkiezingen afgelopen voorjaar en zou daardoor de grootste partij worden in de Eerste Kamer.

    Maar door de ruzie tussen FVD-partijleider Baudet en Henk Otten, de toen beoogde lijsttrekker voor de partij in de senaat, liep dat anders.

    Otten splitste zich af en nam twee andere voormalige FVD'ers, Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker, mee. Inmiddels gaat de driemansfractie in de Eerste Kamer verder onder de naam GO.

    FVD heeft op dit moment drie zetels in het Europees Parlement. Dit betekent dat de extra zetel dankzij de Brexit automatisch naar de nummer vier op de FVD-lijst gaat. Dat is de inmiddels naar Otten overgestapte Rookmaker. Het gaat namelijk niet om de partij, maar om de persoon op de kieslijst.

    Rookmaker laat aan NU.nl weten dat zij in dat geval voor GO in het Europarlement zal gaan zitten. "Veel wetgeving die in de Eerste Kamer belandt, komt voort uit Europese regelgeving. Het is heel handig om daar oren en ogen te hebben", zegt Rookmaker.

    Bij FVD zijn ze niet blij met dit besluit. "Bijzonder onkies en ondemocratisch", laat een woordvoerder weten. "Mensen hebben niet op haar (Rookmaker, red.) gestemd, maar op FVD."

    Baudet heeft zelf nog een troef in handen

    Baudet zou zelf nog naar Brussel kunnen gaan om zo de zetel voor FVD te behouden. Als lijstduwer kreeg Baudet zoveel voorkeursstemmen, dat hij daar als eerste recht op heeft. Een woordvoerder laat echter weten dat hij dit niet van plan is.

    "Het is in feite een zeteldonatie aan GO", zegt Otten over dat besluit.

    Die stap had FVD overigens niet veel verder gebracht. Baudet had dan namelijk zijn Tweede Kamerzetel moeten opgeven, omdat je als Kamerlid niet tegelijkertijd lid mag zijn van het Europarlement.

    Baudets zetel in Den Haag zou dan gaan naar de nummer drie op de FVD-lijst: Susan Teunissen. Teunissen is inmiddels ook een ex-FVD'er. Ze zegde twee jaar geleden haar FVD-lidmaatschap uit onvrede over de partijkoers op. Die situatie is niet gewijzigd, laat ze aan NU.nl weten.

    Teunissen is al jaren niet meer betrokken bij FVD en zegt de ontwikkelingen verder af te wachten.

    Het is voorlopig allemaal theorie, want Baudet is niet van plan uit Den Haag te vertrekken. Maar als Teunissen zou afzien van de zetel, dan zal FVD daar alsnog niets mee opschieten. De nummer vier op de Tweede Kamerlijst is namelijk Henk Otten.

    De Kiesraad zal begin februari de kandidaten voor de drie extra Nederlandse zetels in het Europees Parlement formeel benaderen. Dat mag het adviesorgaan pas doen als de Brexit officieel is.
  5. forum rang 10 rationeel 10 januari 2020 14:25
    quote:

    Chiddix schreef op 10 januari 2020 10:10:

    Niets aan de doen. Volgens het reglement gaat de extra zetel naar de weglopers. Het is wel financieel lucratief om in het EP te mogen zitten. Wordt goed betaald.
    Wat meer dan in de Eerste Kamer.
    Zo straft het kwaad zz NIET.

    Wat niet is, kan komen:)
  6. forum rang 8 Leefloon 12 januari 2020 13:56
    quote:

    De Troon Jan schreef op 12 januari 2020 13:35:

    50 plus in opiniepeilingen +2 Harry nodig ze nog maar eens uit!
    Aan het negeren van oudere sollicanten leid ik, niet 50+, af dat het adverterende bedrijfsleven weinig bewezen interesse heeft in 50+. Liever nee verkopen aan klanten en doen alsof vacatures onvervulbaar zijn door soms zelfs zwaar overgekwalificeerde oudere kandidaten, dan luisteren of werken met 50+.
  7. forum rang 6 Chiddix 18 januari 2020 11:47
    Bij het FVD heeft men het over een EU superstaat n.a.v de klimaatmaatregelen van 11000 miljard.
    De contouren van een wereldregering is in wording. Een centrale regering. De EU is daar een prototype van.
    De VN die oorspronkelijk bedoeld was om de wereld veilig te houden, oorlogen te voorkomen heeft zijn bevoegdheden uitgebreid tot migratie, milieuzaken en klimaat etc
    Zelfs met Zwarte Piet bemoeide men zich. Toch is er nog geen sprake van een wereldregering. Grote landen als de VS,Rusland,Brazilie en China beslissen vaak zelf welke koers men vaart.
  8. forum rang 10 rationeel 19 januari 2020 15:57
    Vuurwerk afsteken kun je op 2 manieren benaderen.

    Vrijheid dit te doen omdat het een traditie is, en velen dat een leuke traditie vinden.

    De vreselijke ongelukken die er mee gebeuren. Ernstig genoeg dat artsen voor verbieden pleiten.

    Dat laatste lijkt mij een onderbouwde reden om er inderdaad een einde aan te maken.
2.356 Posts
Pagina: «« 1 ... 110 111 112 113 114 ... 118 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links