Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Tesla OTC:TSLA.Q, US88160R1014

  • 149,840 18 apr 2024 22:00
  • -5,610 (-3,61%) Dagrange 148,700 - 152,100
  • 95.571.034 Gem. (3M) 100,9M

Tesla blow-off

7.729 Posts
Pagina: «« 1 ... 196 197 198 199 200 ... 387 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 13 januari 2020 20:30
    Elon Musk: ‘Tesla’s zullen binnenkort met mensen praten. Echt waar’

    Tesla-topman Elon Musk beweert dat zijn auto's ‘binnenkort’ met voetgangers zullen kunnen praten. In een tweet, waarin de nieuwe functie in de auto's werd aangekondigd, deelt de CEO een korte videoclip met een Model 3 die van zich laat horen: ‘Sta daar niet zo voor je uit te kijken, stap in’.

    Autoredactie / HLN 13-01-20, 12:47 Laatste update: 16:15

    Eerder gaf Tesla aan dat Model 3 uit veiligheidsredenen zal worden uitgerust worden met externe luidsprekers, die bij lage snelheid geluid maken. Musk geeft nu aan dat de nieuwe functie kan gecombineerd worden met het bestaande alarmsysteem, dat gebruikt wordt om potentiële dieven af ??te schrikken. Musk zei in een andere tweet dat de auto ook ‘een scheet’ zou kunnen laten in de richting van voorbijgangers.

    De nieuwste tweet van Musk moet als zo vaak met een korrel zout worden genomen. De Tesla-baas zei in oktober vorig jaar nog dat toekomstige wagens mogelijk worden uitgerust met het geluid van een mekkerende geit, in plaats van de klassieke claxon. Het is ook nog steeds wachten op de eerste autonome trip van een Tesla van Los Angeles naar New York. Die werd al in 2018 aangekondigd.

    Verder is het geen nieuw idee dat zelfrijdende auto's op een of andere manier moeten gaan communiceren met voetgangers. Andere autofabrikanten, zoals Mercedes, Smart en Jaguar, zijn daar ook al druk mee bezig en hebben in conceptmodellen voorbeelden getoond. Smart en Jaguar toonden eerder al zelfrijdende auto's die met displays in de neus boodschappen kunnen verkondigen, bijvoorbeeld om een voetganger op te wijzen dat hij hem gezien heeft en dat die dus veilig over kan steken. Mercedes liet vorig jaar ook een conceptauto zien die net als de Tesla andere verkeersdeelnemers met gesproken aanwijzingen kan waarschuwen: ‘Pas op!’.

    Met video:

    twitter.com/i/status/1216198285792358400

    www.ad.nl/auto/elon-musk-tesla-s-zull...
  2. löngterm 13 januari 2020 21:10
    quote:

    Sander1234 schreef op 13 januari 2020 20:20:

    Dat is juist het mooie met zulke hefbomen..je hebt geen lange adem nodig. Een paar procent omlaag is dan al een mega klapper. En natuurlijk zeer strak erop met stop losses om door te kunnen pakken
    Maar wanneer bepaal je dan opnieuw in te stappen met turbo's wanneer je net uit getikt wordt? Wanneer je niet consequent in de markt zit is de kans aanwezig dat je de beweging die je hebt voorspeld zult missen?

    Ieder zijn taktiek en succes gewenst. Ik hou het gewoon bij aandelen en opties. Geen gezeur met stop losses en een lange adem is makkelijk te realiseren als je de juiste marges aanhoud of enkel long calls neemt.
  3. löngterm 13 januari 2020 21:55
    quote:

    GRRRRR schreef op 13 januari 2020 21:36:

    Is het aannemelijk dat de shorters gaan coveren?
    Het short percentage neemt al maanden lang af en deze trend is verder vrijwel niet te voorspellen.

    Waar de koers heen kan is inderdaad ook op dit punt een grote gok. Terug naar rond de 300 zie ik als bodem. Naar boven zeg het maar. De segmenten waarin Tesla een overtuigend voordeel heeft zijn triljoenen waard. Wanneer ze hier enkele procenten van pakken is een toekomstige waardering van 1>miljard compleet realistisch. Wat echter nu de waarde zou moeten zijn mag Joost weten.

    Ik brand me in elk geval niet met handel en trends en hou simpelweg mijn long positie aan nadat ik met ongeveer de helft van mijn relatief grote positie winst hebt genomen en de afgelopen maanden.
  4. löngterm 13 januari 2020 22:15
    Vandaag is er toch echt dubbel nieuws naar buiten gekomen. De subsidie in China mag niet weg gecijferd worden als een non-issue. Daarnaast gaf musk met een tweet een update over de feature complete auto pilot die nu toch echt wel een keer voor de deur moet staan. Deze is al een keer of 5 uitgesteld maar na elke update is de volgende deadline weer dichterbij. Wanneer de markt overtuigd raakt dat Tesla toch voor loopt op waymo is alleen dat al 100 miljard aan market cap waard. Wanneer je dan een waarde probeerde te leggen op de automotive, battery en Solar divisies is een koers van 1000+ niet ondenkbaar.

    Nogmaals ik verwacht nog steeds niet dat dit het geval gaat zijn dit jaar. Maar er zijn nog steeds veel gekkere waarderingen op de beurs en ook op deze koers denk ik nog geen seconde na over short gaan in een bedrijf als Tesla.

    Morgen is er weer een dag we gaan het zien.
  5. [verwijderd] 13 januari 2020 23:19
    Een doordachte strategie zou ik op prijs stellen te horen. Dat er veel volatiteit nog aankomt lijkt vanzelfsprekend. En er was tot voorkort best wat upside potential. Ze gaan iets vertellen over hun nieuwe batterijen en hun verhaal gaat geloofwaardiger zijn dan alle micro companies die nu beetje bij beetje betere oplossingen voor over 2 jaar beloven.
    China kan de kosten van Fremont helpen drukken, schreef ik een tijd geleden al over. Als ze dat goed aanpakken...
    GF1 cellen lijnen kunnen misschien deel naar China verplaatst tot de nieuwe cellen genoeg volume bieden. Voordeel van bv 2x zo dichte cellen is dat je minder hoeft te maken. Zeker als de cellen ook (weer) groter kunnen en makkelijker te maken, wat de verwachting wel is. En wat te doen met de oude lijnen? Gewoon verkopen, of is er nog een toepassing voor "dure" cellen?
7.729 Posts
Pagina: «« 1 ... 196 197 198 199 200 ... 387 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Voor wie dacht dat Tesla enkel auto's produceert

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links