Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pond zakt weg door bezorgheid no-deal brexit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. WAMozart 2 januari 2020 16:36
    Het 'Brexitprobleem' zal de komende 10 jaar blijven. Hoe kan het anders. Ongeveer de helft was vóór en ongeveer de helft was tegen bij het referendum, wat als impulsdoorbraak tot stand kwam. Democratisch misschien juist te noemen, maar bij zo'n belangrijk besluit zou je, zoals hier bij een grondwetswijziging het geval is daar meerdere jaren over moeten doen en niet slechts bij een eenvoudige meerderheid van stemmen. Het achterlijke rechtssysteem in GB plus (ex-) Gemenebestlanden en de eveneens achterlijke manier van verkiezingen vanwege het politieke stelsel (zoals overigens ook in de VS) zorgen ervoor dat de bevolking diep verdeeld raakt en wantrouwig is t.o.v. de politiek. Door beide systemen zijn wereldwijd veel slachtoffers gevallen. Ik spreek over hetzelfde land als wat de Britse wiskundige Alan Turing chemisch castreerde en tot zelfmoord dreef omdat hij homoseksueel was. Dat hij de tweede wereldoorlog met zo’n twee jaar wist te bekorten en daarmee naar schatting twee miljoen slachtoffers wist te voorkomen telt niet. We houden immers vast aan ‘onze tradities en systemen’. Dergelijke vergiftigde principes hebben geleid tot WOII en nu zien we overal hetzelfde gebeuren. Dit welhaast zachte ‘fascisme’ woekert in stilte voort en zal de economie schade toebrengen. De neerwaartse glijpartij is ingezet.
  2. [verwijderd] 3 januari 2020 08:38
    Een democratisch geleid land kiest en krijgt dus een gekozen regering. Die regering bepaalt daarna wat er met dat land gaat gebeuren. Simpel, maar zo werkt democratie nu eenmaal. Er zijn echter situaties waarin zo'n regering teruggefloten kan worden middels een referendum. Niks mis mee, maar dat is wel een uiterste middel waar m.i. in GB veel te makkelijk mee is omgegaan. Als er dan al zo'n referendum komt, dan hoort een kleine meerderheid van stemmen niet afdoende te zijn om een ingrijpende maatregel af te dwingen. Ik zou zeggen dat daar minstens 2/3 (bijna 67%) of zelfs 3/4 (75%) van de stemmen voor nodig is, zoals ik al eerder op dit forum betoogd heb. Daar, en niet ergens anders, zit het probleem. Onbegrijpelijk dat dit (voor zover mij bekend) nog niet aan de orde gekomen is. Taak voor bijv. Ursula vd L. om dit aan de kaak te stellen?
  3. [verwijderd] 4 januari 2020 06:44
    quote:

    JeanJ schreef op 3 januari 2020 08:38:

    Een democratisch geleid land kiest en krijgt dus een gekozen regering. Die regering bepaalt daarna wat er met dat land gaat gebeuren. Simpel, maar zo werkt democratie nu eenmaal.

    Misschien als er 1 partij is, die meteen de meerderheid vormt , wat zeer zelden voorkomt.
    Ook al zou het Ned. volk miljoenen stemmen op FvD en PVV geven, wordt dit volledig genegeerd via een coalitie verbod van links.
    Dit zal wel "Nederlandse democratie" zijn, een aanpassing van (echte) democratie
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links