Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: ''Lastig beursjaar op komst''

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 december 2019 12:31
    De complete structuur, om het woord bewegingen maar niet te gebruiken.., van verscheidene indexen is verzwakt en staat op omvallen.
    Dan kom je er als analist goed mee weg dat er een handelsoorlog woedt, of Brexit z'n intrede doet, je kunt het immers in de schoenen schuiven van iets wat rationeel begrijpelijk is..
  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 24 december 2019 13:16
    Het ABP naasten?? De verzelfstandiging uit 1995 weer terugdraaien? Waarom, in godsnaam?
    Trouwens, toen zijn de ambtenaren al voor enkele tientallen miljarden guldens genaaid. Dat zou nu ongetwijfeld weer gebeuren, en dan met een veelvoud daarvan.
    Dus ammenooitniet.
  3. [verwijderd] 24 december 2019 13:30
    Ha Arend Jan,
    Wat een genoegen om jouw flitsen te lezen altijd weer. Good fun. Op jouw vragen:

    1. zelf behoorlijk oud zit ik dik in de risico's. Nooit begrepen dat uitgangspunt. Dat je oud bent, wil niet zeggend at je niet op avontuur gaat, toch? Alsof je na je 60ste defacto 'dood' bent.

    2. ook heb ik - ic de bank - een huis. Ik ga het verkopen. De erfpacht is zeer hoog, meenemend dat de grond al lang betaald is met de voorgaande decennia van erfpacht. Voor mijn huis is het ook onbetaalbaar om af te kopen (120K plus). Amsterdam wordt steeds meer een stad voor rijken, als Manhattan. Ik vind dat geen goede ontwikkeling. En dat juist een links georienteerd college dat entameert zegt wat over de orientatie van links in NL. Met de goedbedoelde drempels om te verhuren maken ze vooral inwoners het leven moeilijk.

    3. Niet alle mensen in Amsterdam met een huis zijn rijk. Sommigen konden het net aan betalen. Financiering via verhuur wordt nu ook heel moeilijk gemaakt voor de burger. Heb je genoeg geld en goede advocaten kom je er altijd wel uit. OF je bent te onmisbaar (soort van too big to fail) OF je koopt het af omdat ook de overheid niet zit te wachten op allerlei langlopende zaken en politici niet op potentieel negatief gedoe.
    En, onder het motto van 'u onttrekt woningen aan de woningmarkt' verhuur afstraffen. Terwijl je daardoor juist mensen op straat zet. Ik had diverse mensen aan een huis geholpen. Die moesten allen een ander huis vinden. Wie onttrekt nu woningen aan de markt?

    Neen, hoewel ik de gemeente Amsterdam een prima gemeente vindt die veel heel goede dingen doet, is dit stukje naar mijn oordeel niet geheel eerlijk ingericht.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links