Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 18 apr 2024 12:02
  • -0,080 (-8,28%) Dagrange 0,861 - 0,957
  • 20.944.453 Gem. (3M) 6,4M

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts
Pagina: «« 1 ... 233 234 235 236 237 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 10 december 2019 08:03
    'Zonder hoge winstmarge verdwijnt de innovatie van medicijnen'

    Als de Nederlandse regering een 'redelijk geprijsd' medicijn te duur vindt, tja, dan is dat zo. De consequentie is dan dat het medicijn in Nederland niet voor patiënten beschikbaar komt, zegt Vas Narasimhan, de topman van het grote Zwitserse farmaconcern Novartis. 'Het is oké als een regering zegt: dit willen we niet betalen. Het is aan de overheid om te zien of ze toegang tot een nieuw medicijn wil geven of niet.'

    De boodschap die Narasimhan tijdens een vraaggesprek in Nederland uitdraagt, is duidelijk: het Zwitserse concern zal zijn prijzen voor nieuwe medicijnen niet radicaal verlagen. Een paar keer herhaalt de Novartis-topman dat zijn medicijnen 'redelijk' zijn geprijsd. Onafhankelijke instanties in diverse landen hebben volgens hem bij herhaling geconcludeerd dat de Novartis-medicijnen hun geld waard zijn. Dat geldt ook voor het nieuwe geneesmiddel Zolgensma dat in de Verenigde Staten €1,9 mln kost.

    Nieuw kantoor in Nederland

    Het interview is de afsluiting van een kort bezoek van Narasimhan aan Amsterdam, waar hij eind november het nieuwe kantoor van Novartis Nederland opende. Narasimhan trad bijna twee jaar geleden bij Novartis aan. Een jonge Amerikaanse dokter, destijds 41 jaar oud, kind van Indiase migranten, kreeg de leiding over een van de grootste farmabedrijven ter wereld. Inmiddels zelfs de allergrootste in medicijnen, gemeten naar beurswaarde.

    De topman gaat gekleed in een spijkerbroek en wollen trui met V-hals. Dat is een bewuste keuze, vertelt hij in een vergaderruimte met uitzicht op de Johan Cruijff Arena. Narasimhan is bezig Novartis te 'ontbazen'. Het moet 'een kennisorganisatie als Novartis' in staat stellen beter te presteren. De resultaten zijn er volgens Narasimhan naar. Novartis kreeg dit jaar goedkeuring voor introductie van zes nieuwe medicijnen, een van de hoogste aantallen ooit.

    Dat alles neemt niet weg dat Novartis veel kritiek te verduren krijgt, zeker in Nederland. Zo was de verontwaardiging begin dit jaar groot toen bleek dat Novartis een in Rotterdam ontwikkeld medicijn sterk in prijs had verhoogd, van €16.000 naar €92.000.

    Novartis maakte het medicijn Lutathera bijna zes keer zo duur. Hoe kunt u dat verklaren?

    'Er zijn wat misverstanden die om opheldering vragen. We hebben een technologie opgepakt die werd gebruikt in academische ziekenhuizen en hebben die volledig ontwikkeld. Een door ons overgenomen bedrijf heeft de klinische onderzoeken gedaan en we hebben al het uitgebreide kwaliteitswerk gedaan om te voldoen aan de eisen van de toezichthouders. Dat is significant. En we hebben het risico op een mislukking genomen.

    In andere landen vindt men onze prijs voor Lutathera ook acceptabel. We hebben geprobeerd redelijk te zijn in Nederland, door de grondstof van dit middel aan academische ziekenhuizen aan te bieden voor dezelfde prijs als voorheen. Maar het gaat niet alleen om Lutathera. Op lange termijn willen we een heel scala van dit soort radionucleaire middelen aanbieden, ook tegen andere vormen van kanker. Nederland moet dan zelf bepalen hoe het verder wil.'

    De Nederlandse regering wil weten wat Novartis in de ontwikkeling van Lutathera heeft geïnvesteerd. Zodat de minister zelf kan berekenen welke prijs redelijk is. Waarom maakt u die kosten niet bekend?

    'Dit is niet de juiste oplossing. Een innovatieve bedrijfstak als de onze kan niet bestaan met prijzen op basis van kosten plus een marge. Dat is fundamenteel, ook voor Nederland met zijn eigen levendige biotechsector en als gastland van het Europese Medicijnenagentschap. We kunnen de waarde van een iPhone ook niet bepalen op basis van de productiekosten. Het gaat om de waarde die wordt gecreëerd, en daar zijn goede rekenmodellen voor.'

    Maar de winstmarge van farmabedrijven is hoog. Novartis zat vorig jaar boven de 20%.

    'Beleggers verlangen een hoog rendement, omdat onze bedrijfstak een hoog risico kent. Meer dan 90% van de medicijnen haalt nooit de eindstreep. Dit is iets anders dan beleggen in Unilever of een andere producent van consumentengoederen. Als je dat niet accepteert, zal de innovatie van medicijnen verdwijnen.'

    U toonde zich eerder dit jaar geïrriteerd over apotheken die in Nederland dure, gepatenteerde medicijnen zelf willen namaken. Met morele steun van minister Bruins. Vindt u die plannen nog steeds 'verontrustend'?

    Narasimhan zegt dat hij inmiddels bij de discussie 'geen sterke emotie meer heeft'. Het woord 'verontrustend' neemt hij niet meer in de mond. Wel waarschuwt hij voor kwaliteitsproblemen met nagemaakte medicijnen, de zogenoemde eigen bereidingen.

    'Volgens ons moeten medicijnen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en moeten ze stevig worden getest. Want er zijn in verschillende landen ongelukken gebeurd met eigen bereidingen. Die hebben patiënten ernstige schade berokkend. Het is cruciaal dat patiënten begrijpen dat er risico's zijn verbonden aan een andere kwaliteitsstandaard.'

    Novartis hoopt volgend jaar Zolgensma in Europa te introduceren. Gaat dat middel in Europa ook €1,9 mln kosten?

    'Daar kan ik nog niets over zeggen. De Amerikaanse prijs is verantwoord, volgens de relevante beoordelingsinstanties. Want het gaat om een gentherapie. Een eenmalige behandeling, waarvan we hopen dat die het hele leven van de patiënt blijft werken. Dat leidt tot een prijs die heel hoog lijkt. Maar de prijs van een gentherapie kun je niet vergelijken met de prijs van een chronische behandeling.

    Over een periode van tien jaar is Zolgensma niet duur, vergeleken met een ander medicijn tegen dezelfde ziekte. Zolgensma kost dan de helft. De helft. Een zelfde rekensom is te maken voor Kymriah, onze celtherapie tegen lymfoom, een vorm van bloedkanker. Die kost in de Verenigde Staten $373.000 per behandeling. Die prijs is bepaald door een onafhankelijke externe instantie.'

    Wat kan Novartis nog doen als het gaat om de prijsstelling?

    'Wij hebben ons best gedaan en hebben voor een redelijke benadering gekozen. Maar ik begrijp ook wel dat het debat inmiddels is gepolitiseerd. Het is zaak nu pragmatische oplossingen te vinden. We kunnen wel innovatieve vergoedingssystemen aanbieden. Zoals gespreide betaling over een periode van bijvoorbeeld vijf jaar. Novartis wil ook meewerken aan pay for performance. Dan kunnen we bijvoorbeeld afspreken dat Zolgensma minstens vijf jaar moet werken. Als blijkt dat het medicijn bij een patiënt na drie jaar niet meer effectief is, betalen we 40% terug.'

    fd.nl/ondernemen/1326569/zonder-hoge-...
  2. forum rang 10 voda 10 december 2019 16:58
    Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Galapagos

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Galapagos
    192,50 -3,50 -1,79 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor Galapagos verhoogd van 195,00 naar 225,00 euro met een onveranderd koopadvies, naar aanleiding van een R&D dag medio november.

    De analisten verwachten dat de positieve trend bij het biotechbedrijf doorzet.

    Volgend jaar belooft een transformatiejaar te worden voor Galapagos, met de mogelijke goedkeuring en lancering van filgotinib in zowel de VS als Europa.

    Maar beleggers kunnen ook rekenen op een geleidelijke stroom aan klinische onderzoeksresultaten die het platform van Galapagos verder valideren en dat het komende decennium nieuwe ‘blockbusters’ kan opleveren.

    Filgonitib kan een piekverkoop van 5 miljard dollar opleveren, denkt Berenberg, dat de behandeling voor 60 euro laat meetellen in zijn koersdoel.

    Ook wezen de analisten op de fase 2B onderzoeksdata voor het molecuul GLPG1972 in de tweede helft van 2020. Momenteel zijn er geen efficiënte medicijnen tegen artrose op de markt, waardoor op termijn dit medicijn veel waarde zal kunnen creëren, aldus de analisten.

    De IPF fibrose portfolio krijgt door de analisten een waarde van 35 euro per aandeel toegekend en het molecule GLPG1972 19 euro per aandeel.

    Het onderzoeksplatform van Galapagos krijgt een waarde van 60 euro per aandeel mee, terwijl de nettokaspositie voor 54 euro per aandeel mee telt.

    Het aandeel Galapagos daalde dinsdagmiddag 1,6 procent naar 192,85 euro.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 10 december 2019 17:25
    DHSC issues supply disruption alert for Berinert
    By Lakshmi PS -December 9, 2019

    Healthcare professionals in secondary or specialist healthcare services are asked to ensure that no new long-term patients are started on Berinert
    The Department of Health and Social Care (DHSC) has issued a supply disruption alert for Berinert (Human C1 Esterase inhibitor) 500IU powder and solvent for solution for injection.

    The product, manufactured by CSL Behring UK, and other plasma-derived products are facing a global supply constrains for the last 12 years, which is expected to continue well into 2020.

    Only limited stock remains in the supply, the DHSC warned.

    Healthcare professionals in secondary or specialist healthcare services are asked to ensure that no new long-term patients are started on Berinert and reserve the available stock for patients who require ongoing treatment.

    www.pharmacy.biz/dhsc-issues-supply-d...
  4. forum rang 10 voda 10 december 2019 20:13
    Prosus verdrijft Takeaway uit AEX

    Gepubliceerd op 10 dec 2019 om 19:56 | Views: 221

    AEX 18:05
    599,93 -2,33 (-0,39%)

    PROSUS 17:35
    58,86 -1,19 (-1,98%)

    AMSTERDAM (AFN) - Techinvesteerder Prosus wordt eind deze maand opgenomen in de AEX-index. Dat heeft beursuitbater Euronext bekendgemaakt. De dochteronderneming van het Zuid-Afrikaanse media- en techbedrijf Naspers maakte in september zijn debuut op de Amsterdamse beurs.

    De toevoeging van Prosus gaat ten koste van maaltijdbezorger Takeaway.com. Die twee bedrijven zijn momenteel in een biedingsoorlog verwikkeld om het Britse Just Eat.

    Het doorschuiven van Takeaway naar de MidKap betekent dat daar geen plaats meer is voor navigatiedienstverlener TomTom, dat naar de SmallCap-index degradeert. Ook biotechnologiebedrijf Vivoryon, het voormalige Probiodrug, wordt in die beursgraadmeter opgenomen. Zakenbank NIBC verdwijnt daar na anderhalf jaar uit.

    De wijzigingen gaan op maandag 23 december in.
  5. forum rang 10 voda 11 december 2019 18:15
    CFO Kiadis vertrekt

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Kiadis Pharma NV
    2,484 0,074 3,07 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De financieel directeur van Kiadis Pharma, Scott Holmes vertrekt bij het biofarmaceutische bedrijf. Dit werd woensdag nabeurs bekend.

    Holmes wil zijn carrière elders vervolgen en vertrekt per 31 december aanstaande. Zijn positie als CFO zal vooralsnog niet worden opgevuld maar overgenomen door andere leden van het management, in het bijzonder Amy Sullivan en Paul van Hagen.

    Het aandeel Kiadis sloot woensdag 3,1 procent hoger op 2,48 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 12 december 2019 10:31
    Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel Kiadis

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Kiadis Pharma NV
    2,38 -0,104 -4,19 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN) KBC Securities heeft donderdag het koersdoel voor Kiadis Pharma verlaagd van 3,50 naar 2,00 euro met een ongewijzigd verkoopadvies.

    Volgens het beurshuis zit het biotechbedrijf in een precaire financiële situatie en net nu vertrekt ook de CFO, Scott Holmes.

    Verder ziet KBC Securities ook geen kortetermijnkatalysatoren voor het aandeel.

    Het aandeel noteerde donderdagochtend 0,6 procent hoger op 2,50 euro.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 13 december 2019 15:16
    Beursblik: Credit Suisse haalt Galapagos van kooplijst

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Galapagos
    189,65 -2,60 -1,35 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het advies voor Galapagos verlaagd van Outperform naar Neutraal, waarbij het koersdoel neerwaarts werd bijgesteld van 174,00 naar 169,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Zwitserse bank.

    Volgens de bank zal het een uitdaging worden voor Galapagos om beter te presteren dan sectorgenoten. De analisten van Credit Suisse maken zich wat zorgen over de grote hoeveelheid cash die bij Galapagos op de plank ligt. Ook vrezen zij voor eventuele tegenwind bij de aanstaande lancering van filgotinib als gevolg van concurrentie en menen zij dat een klinkend succes met het uittesten van IPF onwaarschijnlijk is.

    Credit Suisse verlaagde de ramingen voor filgotinib vanwege de concurrentiedreiging en komen inmiddels uit op een piekomzet van minder dan 3 miljard dollar.

    Een plek op de verkooplijst vinden de analisten echter niet nodig, omdat Europese beleggers zullen blijven geloven in Galapagos, ook als tegenwind de kop opsteekt.

    Op een groen Damrak daalde het aandeel Galapagos vrijdag 1,3 procent naar 189,80 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 13 december 2019 17:04
    Limburgs bedrijf dat infectieziekten opspoort komt in Chinese handen

    Het Chinese farmaceutische bedrijf GeneoDx heeft een meerderheidsbelang genomen in PathoFinder Holding uit Maastricht. Dat heeft het bedrijf vrijdag bevestigd na berichtgeving in Limburgse media.

    PathoFinder ontwikkelt diagnostische testen, gebaseerd op DNA, voor uiteenlopende ziekmakende virussen, bacteriën en schimmels. De testmethodes hebben tot doel infectieziekten snel, efficiënt en betrouwbaar op te sporen.
    De huidige topman Guus Simons zal actief betrokken blijven bij de onderneming, die verder bestaat uit zusterbedrijf PathoNostics. Simons, die Pathofinder begin deze eeuw oprichtte, houdt een minderheidsbelang van het bedrijf, dat op de Brightlands Maastricht Health Campus is gevestigd. Deze campus is een initiatief van Universiteit Maastricht, de provincie Limburg en het academisch centrum in Maastricht.

    Bij de Maastrichtse onderneming werken circa 25 mensen. De omzet bedraagt naar schatting enkele miljoenen euro's. Door de overname krijgt het Maastrichtse medische bedrijf een grotere toegang tot de Chinese markt.

    Met de Aziatische economische grootmacht wordt overigens al jaren zaken gedaan. Pathofinder exporteert zijn testmethodes naar zo'n veertig landen. Frankrijk is een van de belangrijkste afzetmarkten.

    GeneoDx is onderdeel van Sinopharm, een groot Chinees farmaceutisch bedrijf. Pathofinder zal ook de research-activiteiten in China gaan uitbreiden en de groei van GeneDx in Europa faciliteren.

    Simons werkte eerder elf jaar bij het Wageningse biotechnologiebedrijf KeyGene en negen jaar bij het voedingsonderzoeksinstituut Nizo in Ede. Hij studeerde onder meer moleculaire biologie in Nijmegen.

    fd.nl/ondernemen/1328146/limburgs-bed...
  9. forum rang 10 voda 13 december 2019 18:46
    Credit Suisse cuts view on Gilead in premarket analyst action

    Dec. 13, 2019 8:40 AM ET|About: Arrowhead Pharmaceutic... (ARWR)|By: Douglas W. House, SA News Editor

    Arrowhead Pharmaceuticals (NASDAQ:ARWR) initiated with Market Perform rating at Oppenheimer.

    Exact Sciences (NASDAQ:EXAS) initiated with Buy rating and $120 (40% upside) price target at Dougherty & Company.

    Ionis Pharmaceuticals (NASDAQ:IONS) initiated with Outperform rating and $77 (24% upside) price target at Oppenheimer.

    Biogen (NASDAQ:BIIB) upgraded to Neutral with a $300 (2% upside) price target at Credit Suisse. Shares up 1% premarket.

    Bluebird bio (NASDAQ:BLUE) upgraded to Outperform with a $135 (61% upside) price target at Oppenheimer. Shares up 3% premarket.

    Bristol-Myers Squibb (NYSE:BMY) upgraded to Buy with an $80 (25% upside) price target at Argus Research.

    NuVasive (NASDAQ:NUVA) upgraded to Outperform at SVB Leerink.

    Regeneron Pharmaceuticals (NASDAQ:REGN) upgraded to Outperform with a $400 (8% upside) price target at Credit Suisse. Shares up 1% premarket.

    Aimmune Therapeutics (NASDAQ:AIMT) downgraded to Neutral with a $30 (5% downside risk) price target at Credit Suisse. Shares down 2% premarket.

    Galapagos NV (NASDAQ:GLPG) downgraded to Neutral with a €169 (11% downside risk) price target at Credit Suisse. Shares down 2% premarket in U.S.

    Gilead Sciences (NASDAQ:GILD) downgraded to Underperform with a $63 (7% downside risk) price target at Credit Suisse. Shares down 1% premarket.

    Neurocrine Biosciences (NASDAQ:NBIX) downgraded to Neutral with a $110 (1% downside risk) price target at Credit Suisse. Shares down 1% premarket.

    NextGen Healthcare (NASDAQ:NXGN) downgraded to Neutral with a $17 (1% upside) price target at Cantor Fitzgerald.

    seekingalpha.com/news/3526155-credit-...
  10. forum rang 10 voda 13 december 2019 19:51
    Rouvoet gaat adviescollege farmaceuten leiden

    Oud-politicus André Rouvoet wordt voorzitter van een nieuw adviescollega van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. De branchevereniging van 44 bedrijven die farmaceutisch onderzoek in Nederland doen, heeft dit vrijdag bekendgemaakt.

    Rouvoet zat tussen 1994 en 2007 in de Tweede Kamer namens de ChristenUnie. Daarna was hij onder meer minister voor jeugd en gezin en vicepremier. In 2012 stapte Rouvoet uit de politiek. Hij werd voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. Bekend was al dat hij die laatste functie begin 2020 zou neerleggen.

    Het adviescollege van de farmaceutische industrie gaat zich bezighouden met het toezicht op de naleving van een nieuwe code van de branche, waarvan de details begin volgend jaar worden bekendgemaakt. De twee overige leden van het college zijn ziekenhuisbestuurder Cathy van Beek en emeritus-hoogleraar oncologie Koos van der Hoeven.

    fd.nl/ondernemen/1328148/rouvoet-gaat...
  11. forum rang 10 voda 18 december 2019 07:51
    'Weinig aanjagers voor korte termijn bij Galapagos'

    Gepubliceerd op 18 dec 2019 om 07:46 | Views: 0

    Galapagos 17 dec
    190,75 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Galapagos doet op de beurs goede zaken en de biotechnoloog zal in de Europese sector waarschijnlijk als een winnaar uit de bus komen. Maar het is niet goed te zien wat op de korte termijn de aanjagers voor de koers zijn, zo stellen analisten van Citi. Zij verlagen het advies op Galapagos van buy naar neutral.

    De marktvorsers geven wel aan dat de langetermijnvooruitzichten sterk blijven. Het aandeel Galapagos is momenteel het best presterende aandeel in de toonaangevende Stoxx 600 Health Care-index.

    Het aandeel Galapagos sloot dinsdag op de beurs in Amsterdam op 190,75 euro. Toen werden de aandelen afgewaardeerd door Morgan Stanley tot equalweight. Vorige week kreeg Galapagos al een adviesverlaging van Credit Suisse te verwerken, tot neutral.
  12. forum rang 10 voda 20 december 2019 06:13
    Gilead doet marktaanvraag Galapagos' filgotinib in VS

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Galapagos
    186,50 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
    Gilead Sciences Inc
    $ 65,32 -0,35 -0,53 % NASDAQ

    (ABM FN-Dow Jones) Gilead Sciences heeft in de Verenigde Staten de marktaanvraag ingediend voor filgotinib, het reumamedicijn dat het samen met Galapagos ontwikkelt. Dit meldden de twee bedrijven donderdagavond laat.

    De zogeheten New Drug Application is, voorzien van onderzoeksdata uit het FINCH Fase 3-programma, ingediend bij de U.S. Food and Drug Administration.

    Als onderdeel van de samenwerkingsvoorwaarden ontvangt Galapagos nu een mijlpaalbetaling van 20 miljoen dollar van Gilead.

    Eerder dit jaar werden ook marktaanvragen ingediend voor filgotinib als behandeling tegen reuma bij het Europees Geneesmiddelenbureau en het Japanse Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 20 december 2019 09:34
    Beursblik: KBC Securities haalt Galapagos van de kooplijst

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Galapagos
    188,40 1,90 1,02 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft Galapagos van de kooplijst gehaald. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de bank.

    Het advies werd verlaagd van Kopen naar Houden, met een ongewijzigd koersdoel van 189,00 euro.

    KBC meent dat het aandeel momenteel correct gewaardeerd is.

    Galapagos steeg vrijdag 1,1 procent naar 188,50 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 20 december 2019 10:23
    Beursblik: UBS haalt Galapagos van de kooplijst

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Galapagos
    184,55 -1,95 -1,05 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het advies voor Galapagos verlaagd van Kopen naar Neutraal, maar stelde het koersdoel wel opwaarts bij van 190,00 naar 194,00 euro.

    De analisten van UBS besloten tot de adviesverlaging na een koersstijging van 45 procent sinds Galapagos de deal met Gilead afgelopen juli aankondigde.

    Mocht alles meezitten dan ziet UBS de koers van Galapagos nog naar 222,00 euro stijgen, maar bij tegenwind, als filgotinib meer tijd zal kosten dan nu voorzien of als de markt het geloof in Toldeo verliest bijvoorbeeld, dan kan de koers terugvallen naar 120,00 euro.

    Het aandeel Galapagos daalde vrijdag 0,8 procent naar 185,10 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 5 Louis7 20 december 2019 19:28
    Farmaceut verloot duurste medicijn ter wereld onder baby's met spierziekte.

    De Zwitserse farmaceut Novartis gaat via een loting gratis het dure medicijn Zolgensma geven aan baby's met de dodelijke spierziekte SMA. Volgens de Belgische krant De Tijd krijgen volgend jaar honderd kinderen met de ziekte het middel van de farmaceut. Een eenmalige injectie met Zolgensma, het duurste medicijn ter wereld, kost 1,9 miljoen euro.

    Lees verder op:

    nos.nl/artikel/2315632-farmaceut-verl...
  16. forum rang 10 voda 20 december 2019 20:13
    Stealth BioTherapeutics verloor meer dan 64 procent aan beurswaarde na tegenvallende onderzoeksresultaten in een studie voor een behandeling tegen een spierziekte.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 22 december 2019 10:00
    Curetis zet stap met Unyvero in VS

    Gepubliceerd op 22 dec 2019 om 08:50 | Views: 363

    Curetis 20 dec
    0,46 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Curetis heeft goedkeuring gekregen van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor bepaalde toepassingen voor zijn diagnosesysteem Unyvero. De biotechnoloog mag daardoor de zogeheten Respiratory Tract Cartridge ook gebruiken voor het herkennen van een soort longontsteking.

    Afgelopen zomer maakte Curetis bekend dat daarvoor een aanvraag was ingediend. De onderneming verwacht dat de totale adresseerbare markt voor Unyvero System in de VS aanzienlijk zal toenemen. De commerciële lancering in de VS word in het eerste kwartaal van volgend jaar verwacht.
  18. forum rang 10 voda 23 december 2019 10:25
    Koerssprong Curetis op Damrak

    Gepubliceerd op 23 dec 2019 om 09:13 | Views: 1.844

    AEX 10:22
    608,09 -1,17 (-0,19%)

    AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Curetis zat maandag in de lift op het Damrak na positief nieuws over een middel van het biotechnologiebedrijf. De Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street en hielden de blik gericht op ontwikkelingen rond de zogeheten eerste fase van een handelspact tussen de Verenigde Staten en China.

    De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent lager op 607,99 punten. De MidKap bleef vlak op 907,64 punten. De beurzen in Parijs en Londen daalden 0,2 procent. Frankfurt stond onveranderd.

    Curetis maakte een koerssprong van bijna 37 procent op de lokale markt. Het biotechnologiebedrijf heeft goedkeuring gekregen van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor bepaalde toepassingen voor zijn diagnosesysteem Unyvero. De commerciële lancering in de VS word in het eerste kwartaal van volgend jaar verwacht.

    (ingekort)

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-231219-095/Koer...
  19. forum rang 10 voda 23 december 2019 17:52
    Kooplijst 2020: Janneke Willemse
    Door Belegger.nl op 23 dec 2019 om 08:40 | Views: 9.698

    2019 zit er bijna op. Hoog tijd om experts te vragen om een boodschappenlijstje voor het nieuwe jaar. Janneke Willemse scoorde dit jaar goed met haar tips. Op haar lijstje voor 2020 staan drie aandelen die al een flinke rit omhoog hebben gemaakt, maar waar de rek volgens haar nog niet uit is.

    Voor veel beleggers zal de champagne dit jaar extra goed smaken, want 2019 gaat de geschiedenisboeken in als een topjaar voor beleggers.

    Ook journalist, dagvoorzitter en presentatrice Janneke Willemse heeft geen reden tot klagen. Al haar getipte aandelen van vorig jaar –Berkshire Hathaway, Unilever en Galapagos – staan keurig in de plus.

    Vooral het laatstgenoemde fonds heeft een flinke klapper gemaakt: de koers is meer dan verdubbeld. Toch prijkt deze naam dit jaar opnieuw in haar kooplijstje. Daarnaast zet ze haar kaarten op ASML en Disney.

    Net als diverse andere experts die hun kooplijsten aanleveren, verwacht ze dat de beurzen in 2020 nog wel verder omhoog kunnen. “Ze zitten al heel lang in de lift. Je zou zeggen dat daar nu wel een keer een eind aan zou moeten komen, maar daar zijn geen aanwijzingen voor.” Willemse verwacht dat de weg omhoog wordt voorgezet, maar wel in een wat lager tempo dan in 2019.

    Galapagos
    Willemse heeft Galapagos al heel lang in portefeuille. Dit jaar betaalde dat zich goed uit. Dit was te danken aan de voortgang van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf met reumamiddel filgotinib en de megadeal met samenwerkingspartner Gilead Sciences, waarbij de samenwerking tussen beide partijen werd verstevigd en de Amerikaanse farmaceut zijn belang in Galapagos heeft vergroot.

    Toch krijgt Willemse nog geen hoogtevrees, want er zit volgens haar meer in het vat. Zo kan Galapagos komend jaar goedkeuring krijgen voor de lancering van filgotinib in de VS en Europa. “In Europa kan Galapagos het middel zelfstandig op de markt brengen. Dat vergt wel een flinke investering, maar daar staan aanzienlijke opbrengsten tegenover.” Willemse wijst erop dat voor dit geneesmiddel een wereldwijde piekomzet van ongeveer 5 miljard dollar wordt verwacht.

    Ook heeft het concern nog meer producten in de pijplijn waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn, vervolgt Willemse.
    Ze merkt wel op dat het lastig is om in te schatten hoeveel positief nieuws al in de koers is verwerkt.

    Voor meer, zie link:

    www.belegger.nl/Column/490980/Kooplij...
  20. forum rang 10 voda 24 december 2019 07:49
    Gilead start samenwerking met Eisai voor filgotinib

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Galapagos
    188,15 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
    Gilead Sciences Inc
    $ 66,76 -0,08 -0,12 % NASDAQ

    (ABM FN-Dow Jones) Gilead heeft een overeenkomst gesloten met Eisai in Japan voor de co-promotie van filgotinib, in afwachting van goedkeuring door de toezichthouder. Dit bleek dinsdagochtend uit een persbericht van de Amerikaanse partner van Galapagos.

    Gilead blijft verantwoordelijk voor de productie en toelating tot de markt van filgotinib voor reumatoïde artritis, terwijl Eisai verantwoordelijk is voor de distributie in Japan voor zowel reumatoïde artritis als voor eventuele andere toekomstige indicaties.

    De twee bedrijven zullen het middel gezamenlijk vermarkten als er eenmaal goedkeuring is.

    Filgotinib is een middel dat Gilead in samenwerking met Galapagos ontwikkelt en commercialiseert, maar waarvan de werkzaamheid en veiligheid nog niet vastgesteld is.

    Het middel is nog in afwachting van groen licht van de toezichthouders in Japan, Europa en de Verenigde Staten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
6.422 Posts
Pagina: «« 1 ... 233 234 235 236 237 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Kostenstijging Pharming een tegenvaller

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links