Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum NIBC geopend

4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 87 88 89 90 91 ... 244 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 december 2019 14:35
    quote:

    Ritageld schreef op 11 december 2019 14:28:

    [...]
    Ja, en ook van NIBC. Je verwacht dat ook zij dit soort zaken in de gaten houdt!
    ja inderdaad.

    Zeker als je er dit over zegt als je voor het eerst opgenomen wordt in deze index.

    ================

    NIBC wordt opgenomen in AScX-index op Euronext Amsterdam
    Nieuws - 8 jun 2018, 08:00 CET
    NIBC Holding N.V. wordt per de start van de handel op de Europese markten op 18 juni 2018 opgenomen in de AScX-index van Euronext. Dit is gistermiddag bekendgemaakt door Euronext, na de kwartaalevaluatie op basis van de voor het vrij verhandelbare kapitaal gecorrigeerde marktkapitalisatie en liquiditeit.

    NIBC Holding N.V. heeft sinds 23 maart 2018 een notering aan Euronext Amsterdam. De AScX-index, afgeleid van de Amsterdam Small Cap Index, is een op het vrij verhandelbare kapitaal gebaseerde en naar marktkapitalisatie gewogen index waarin 25 aan Euronext Amsterdam genoteerde Nederlandse ondernemingen zijn opgenomen. Ondernemingen die in aanmerking komen voor opname op basis van beursomzet en verhandelbaarheid worden gerangschikt naar omvang. Nieuwe beursondernemingen kunnen na de kwartaalevaluatie aan de index worden toegevoegd als ze minimaal op plaats 23 uitkomen.

    Statement van CEO, Paulus de Wilt: ”We zijn blij dat wij zo snel na onze beursgang zijn opgenomen in de AScX-index. De opname van NIBC in de AScX smallcap index zal onze zichtbaarheid en ons profiel verder versterken. Gezien de vele positieve reacties van onze klanten en andere belanghebbenden, betekent dit opnieuw een belangrijke mijlpaal voor onze onderneming, waardoor wij nog beter in staat zullen zijn onze klantgerichte strategie in de praktijk te brengen teneinde een verschil te maken op de voor onze klanten meest beslissende momenten en tot ver in de toekomst winstgevende groei te realiseren.”
  2. forum rang 10 voda 13 december 2019 10:59
    NIBC ten onrechte uit AScX

    Gepubliceerd op 13 dec 2019 om 10:46 | Views: 377

    ASCX 10:42
    1.016,90 +4,97 (+0,49%)

    NIBC Holding N.V. 10:24
    7,18 +0,02 (+0,28%)

    AMSTERDAM (AFN) - Zakenbank NIBC is op basis van onvolledige informatie uit de SmallCap (ACsX,) gedegradeerd. De beslissing dat het bedrijf uit die graadmeter verdwijnt, blijft echter staan. Dat maakte beursuitbater Euronext bekend.

    De indeling van de Amsterdamse beursgraadmeters worden ieder kwartaal tegen het licht gehouden, waarbij onder andere wordt gekeken naar de hoeveelheid vrij verhandelbare aandelen. Tot en met dinsdag, de dag waarop Euronext de herweging van de indices bekendmaakte, ging de beursuitbater ervan uit dat 10 procent van de aandelen van NIBC op de beurs verhandelbaar was. Dit bleek pas later 25 procent te zijn.

    Volgens Euronext zou NIBC niet uit de SmallCap zijn verdwenen als die informatie eerder bekend was. De nieuwe informatie wordt meegenomen in maart volgend jaar, als Euronext de samenstelling van de indices opnieuw onder de loep neemt.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 december 2019 12:15
    quote:

    Ritageld schreef op 13 december 2019 11:52:

    Mogelijk is de koers gedaald doordat index beleggers het aandeel wegdoen. Misschien is een schadeclaim indienen te overwegen. Is iemand lid van de VEB en kan die deze hieromtrent benaderen?
    En kan je ook bewijzen dat je door deze fout geld verloren hebt.....???
  4. RT2014 13 december 2019 13:41
    quote:

    Ritageld schreef op 13 december 2019 11:52:

    Mogelijk is de koers gedaald doordat index beleggers het aandeel wegdoen. Misschien is een schadeclaim indienen te overwegen. Is iemand lid van de VEB en kan die deze hieromtrent benaderen?
    Er zijn geen etf's of indexfondsen op de AScX...
  5. [verwijderd] 13 december 2019 16:19
    Een foutje kan gebeuren. Komt er in maart gewoon weer terug in.

    Veel impact is er niet. Uiteindelijk bepalen de fundamenten van NIBC de koers.

    Omdat ik nu eenmaal onder andere NIBC echt volg weet ik ook wat de free float is en dergelijke, dus was het voor mij niet zo moeilijk.

    De werknemers van Euronext zouden zo een fout natuurlijk niet moeten maken maar die moeten van heel erg veel fondsen alles controleren en bijhouden en dat kan af en toe wel een keer mis gaan en natuurlijk eerder bij de wat kleinere fondsen dan bij de grote die echt groot in het nieuws komen.

    Dit getal moet je ook maar vinden in de H1 cijfers van NIBC want apart is er vanuit Reggeborgh of New NIB ltd geen bericht geweest met die getallen.
    Je kon nav de afm melding van Reggeborgh wel bedenken dat de 5% extra deal door DNB was goed gekeurd en dat deze aandelen van New NIB ltd waren af gekomen maar dit had niet zo hoeven zijn.

    Echter staat dus in het persbericht van de halfjaarcijfers van NIBC dat het belang van New NIB ltd gedaald is tot ergens 61% en dat van Reggeborgh naar 14.5% en de rest telt Euronext wel als free float en dus hadden ze 25% moeten gebruiken ipv de laatste meldingen van de AFM waar New NIB ltd nog steeds op 73%+ staat nav de IPO en Reggeborgh dus op 14.5%, afgerond samen 90 en dus maar 10% free float, aldus Euronext die zeggen dat ze met 10% gerekend hebben.

    Dat komt omdat tussen de 60% en de 75% er geen meldingsplicht niveau is en dus moet Flowers nog een keer wat plaatsen en dan komt de melding van onder de 60% en dan ziet iedereen het.

    Maar Euronext moet ook rekening houden met al die zaken die niet via meldingen van de afm zichtbaar zijn zoals in dit geval maar dat was bij NIBC dus niet voldoende gelukt.

    Mensen werk.
  6. forum rang 8 Leefloon 13 december 2019 18:33
    Wie als aandeelhouder wil protesteren, die kan misschien het beste (het meest effectief) contact opnemen met IR van NIBC, maar het gaat in Nederland inderdaad over een non-event. Schrik er niet van wanneer het ook NIBC weinig boeit dat ze even buiten de AScX vallen.

    Menselijke imperfecties komen vaker voor. Er zijn hier verder off-topic Ierse aandelen die volgens de individuele pagina van die notering onder een index vallen, maar niet meer worden genoemd als indexcomponent wanneer je er naar de samenstelling van die index kijkt. Eén voorbeeldje/"bewijs": live.euronext.com/nl/product/equities... (AMRYT), klik op ISEQ Small, klik daar op Eigenschappen, klik op Meer details, kijk of daar AMRYT staat.

    Er waren dagen waarop de bewezen omzet in virtuele ASxX-mandjes bewezen 0 is, door een nulomzet in een wel verhandelbaar aandeel. Ik zou NIBC er niet mee gaan lastig vallen, en de AFM ook niet. Well spotted, op/voor een forum met volgers. Van mij had Euronext het mogen corrigeren, maar men heeft kennelijk anders besloten. Er moet er dan ook eentje uit, et cetera. Gelukkig is de AScX niet reuze belangrijk, en heb je ongeveer de schaal van de CAC 40 nodig om serieus iets van een indexopname te merken. Inderdaad mensenwerk, met een bijna triviale oplossing van de puzzel. Volgens mij had correctie tijdtechnisch wel gekund, FWIW.
  7. forum rang 8 Leefloon 14 december 2019 16:08
    quote:

    Ritageld schreef op 14 december 2019 08:42:

    Ik heb het ... over ... beleggers die hun portfolio samenstellen naar die van de AScX.
    Vind je er één of twee, jezelf misschien meegerekend, dan stelt dat op de beurs niets voor en is de invloed nihil. Als die er al merkbaar is. Bovendien kwalificeert alles onder de small cap-index eveneens als small cap.
  8. [verwijderd] 15 december 2019 11:26
    Dit vind ik wel nogal een blamage, vooral van Euronext en in mindere mate van NIBC.
    Ik weet verder niet in hoeverre een bedrijf direct geinformeerd word door een beursinstantie als ze wat veranderen.
    Wat ik daarmee bedoel: of ze op tijd geinformeerd worden. Maar blijkbaar worden ze in het beslissingsproces totaal niet betrokken
    Toen ik voor het eerst las dat ROMEO daar achter was gekomen en dat wilde laten corrigeren dacht ik: dit is een grap, dit kan toch niet?
    Maar ja, absurd kerstcadeautje van Euronext zullen we maar zeggen.
    Joehoe NIBC woordvoerder/beleggersaanspreekman: lezen jullie mee?
  9. [verwijderd] 19 december 2019 12:28
    opvallend inderdaad een aantal van die flinkere plukken zo vlak voor de feestdagen.

    Ik verwacht dit jaar niets meer omdat de koers natuurlijk van pakweg 8.30 aan het begin van het jaar is gedaald naar het huidige niveau en dan verwacht je dat de koers ook aan het einde tijdens het zogenaamde windowdressen niet omhoog gaat maar eerder nog iets omlaag omdat partijen die regel uit hun portefeuille willen hebben, het opschonen dus zodat klanten op het overzicht van de vermogensbeheerder alleen maar mooie dingen zien.
    Het is belachelijk maar het is altijd zo geweest, andersom met winnaars van dat jaar.

    Daarom zijn ook vaak verliezers van het 1ne jaar winnaars van het andere jaar omdat dit eindejaarseffect natuurlijk niet op fundamenten gebaseerd is.

    Ik heb een aardig aantal fondsen in portefeuille die duidelijk ondergewaardeerd zijn tov de fundamenten, ik noem ook een Stern, Unibail en ik durf ook PostNL hieronder te scharen maar ik doe nu nog even niets aan uitbreiding.
    Een overname van 1 van de fondsen zou mooi zijn dan kan dat geld weer verdeeld worden in uitbreiden van de andere belangen.

    We zien wel, zolang ze fundamenteel maar goed blijven dan komt het vanzelf wel in de vorm van dividend en uiteindelijk ook in koerswinst.
4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 87 88 89 90 91 ... 244 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links