Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

  • 16,920 19 apr 2024 09:40
  • -0,280 (-1,63%) Dagrange 16,580 - 17,020
  • 28.789 Gem. (3M) 117,7K

Vierde kwartaal 2019

709 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. salud 13 december 2019 10:41
    www.telegraaf.nl/financieel/212759173...

    Verkoop nieuwbouwwoningen verder gedaald.

    VOORBURG - Woningbouwers en projectontwikkelaars verkopen dit jaar naar verwachting aanzienlijk minder nieuwbouwwoningen dan vorig jaar. De sector kampt volgens brancheorganisatie NVB met een gebrek aan betaalbare locaties om op te bouwen, waardoor het aanbod nieuwe woningen is geslonken.

    Er worden minder nieuwbouwwoningen aangeboden, dus ook minder verkocht.
    Er worden minder nieuwbouwwoningen aangeboden, dus ook minder verkocht.? ANP
    In november werden 3175 nieuwbouwwoningen verkocht, 350 minder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Vorige maand was daarmee de slechtste novembermaand voor de verkoop van nieuwe woningen sinds 2015. Voor het hele jaar verwacht de NVB maximaal 30.000 verkopen van nieuwbouwwoningen, wat 12 procent minder is dan in 2018.

    Bouwers hadden dit jaar ook last van problemen rond stikstof en de groep chemische stoffen PFAS. Volgens de NVB is er nog altijd een risico dat oplossingen voor deze kwesties niet worden doorgevoerd. Voor volgend jaar voorziet de organisatie dan ook geen verbetering in de nieuwbouwverkopen.
  2. salud 15 december 2019 19:50
    www.bouwformatie.nl/bouwnieuws/veel-k...

    Veel kan nog wel, maar het duurt langer

    DEN BOSCH – Onzekerheid en onrust heersen binnen de bouw. Vooral over stikstof en PFAS. De regering is druk met het opstellen van nieuwe regels hiervoor. Ook de vorige crisis werd ingeluid door beleidsmaatregelen van de regering. Daarom vreest men voor een nieuwe crisis. Volgens Buildsight is die vrees niet helemaal terecht.
    Buildsight ontkent niet dat de bouwsector in een zware periode zit en dat er nog meer bouwpijn geleden zal worden. Het gaat Michel van Eekert, directeur van Buildsight, echter te ver om te stellen dat de bouw in een jarenlange recessie terecht zal komen. Dat blijkt uit de nieuwe prognoses voor de nieuwbouw die vandaag in ’s-Hertogenbosch door het marktonderzoeksbureau werden gepresenteerd.

    Dit najaar zijn er prognoses verschenen over de impact van de stikstofcrisis die daarop lijken te wijzen. Volgens Van Eekert wordt in deze studies te weinig rekening gehouden met de grote werkvoorraad die met name woningbouwers nog op de plank hebben liggen. Ook zou de veerkracht van de sector onderschat worden. “Wij zien de nieuwbouwproductie volgend jaar wel krimpen door de stikstofcrisis, maar denken dat die krimp binnen een paar kwartalen om kan slaan in groei als de vergunningverlening vanaf februari 2020 kan gaan profiteren van de vrijkomende stikstofruimte.”

    Tot die tijd zullen veel bouwbedrijven hun projecten temporiseren. Buildsight verwacht daarom dat de woningbouw in 2021 niet verder hoeft te krimpen, maar zelfs voorzichtig zou kunnen groeien. Dit zou het aantal nieuwbouwwoningen in 2021 weer net boven de grens van 60.000 kunnen brengen, terwijl dat aantal er in 2020 net onder dreigt uit te komen.

    PFAS
    Daarbij speelt ook het PFAS-vraagstuk een rol. Dit najaar zijn veel voorbereidende graafwerkzaamheden ten behoeve van de woningbouw als gevolg van de strenge PFAS-norm die in oktober in is gegaan, stil komen te liggen. Sinds de norm eind november is verruimd komen deze werkzaamheden weer voorzichtig op gang. Buildsight verwacht niet dat de ontstane vertragingen ingelopen zullen worden. “Omdat de bouwbedrijven aan het temporiseren zijn”, herhaalt Van Eekert. Dit draagt bij aan de krimp in 2020, maar geeft 2021 een betere uitgangspositie. Productie die voor 2020 gepland stond, komt door de opgelopen vertraging in 2021 terecht.

    Utiliteitsbouw
    Zo hebben PFAS en stikstof ook gevolgen voor de ontwikkeling van de utiliteitsbouw: De productie binnen dit bouwsegment zal volgend jaar krimpen. In tegenstelling tot wat er voor de woningbouw wordt verwacht, mag voor 2021 volgens Van Eekert niet gerekend worden op een voorzichtig herstel van de utiliteitsbouwproductie. De voorspelde afname van de bedrijfsinvesteringen, drukken de utiliteitsbouw dat jaar weer in de min.
  3. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 16 december 2019 14:21
    quote:

    salud schreef op 15 december 2019 19:43:

    !!! _ Nu .... Zondag NPO2 20.25 Jongens van de bouw.!!!

    Heijmans in aktie !!!
    Heb de uitzending gemist. Werd er nog iets gezegd over de uitspraak v.d. arbitragecommissie bouw i.z. Tennet Heijmans?

    Ing en anderen hebben half 2019 gezegd te verwachten dat in 2e helft 2019 er een uitspraak zou komen ! Nog niets vernomen en zal wel 2020 worden.

    Maar iemand nu al iets meer info omtrent te verwachten datum? Mogelijk heb ik daar over de planning iets gemist ;-)
  4. salud 16 december 2019 18:15
    @Nuchtere Kijk Op: Heb de uitzending ook niet gezien want in Spanje.
    En wat betreft die uitspraak arbitrage ... die dure jongens zullen nu na hun uitputtende werkzaamheden wel kerstreces hebben ... anders hebben ze onvoldoende vrije tijd om hun mega verdiensten te kunnen verbrassen voor einde jaar en dan loopt hun belastingaanslag teveel op. :)
  5. forum rang 6 effegenoeg 17 december 2019 11:31
    quote:

    Daexter schreef op 16 december 2019 22:51:

    Zojuist de uitzending bekeken op uitzending gemist. Mooie documentaire!

    Tevens ook vandaag de radar extra gekeken. Niet zo fan van dat programma, maar ging nu over de problematiek op de huizenmarkt. Zeer interessant ook
    Verwacht een behoorlijke opwaardering van de bouwers komende jaar.
  6. forum rang 5 tradersonly 17 december 2019 12:13
    Meerderheid Eerste Kamer schaart zich achter spoedwet stikstof
    53 minuten geleden
    Aangepast: 34 minuten geleden
    Minister Hoekstra van Financiën en senator Martin van Rooijen van 50Plus tijdens een eerder overleg in de Tweede Kamer.Beeld © ANP
    Het is het kabinet gelukt om steun van een meerderheid van de Eerste Kamer te vergaren voor de spoedwet stikstof. Het doel van die wet is om de uitstoot van stikstof versneld terug te dringen, zodat woning- en wegenbouwprojecten kunnen worden hervat.

    Gisteren bleek dat de Groep Otten de spoedwet gaat steunen in de senaat en nu is duidelijk dat dit ook geldt voor 50Plus. Daarmee heeft het kabinet vlak voor de belangrijke stemming haar gewenste meerderheid binnen.

    "Het is enorm fijn dat er breed verantwoordelijkheid wordt genomen in dit dossier", zegt minister van Financiën Wopke Hoekstra tegen RTL Z. "Dit spoedwetje is nodig om dit nijpende probleem op te lossen. Het is enorm belangrijk dat bouwers kunnen bouwen en dat we het land aan de gang houden."

    Extra eisen
    Een kleine twee weken geleden stemde een meerderheid van de Tweede Kamer al voor het voorstel. Naast de coalitiepartijen stemden toen ook SGP, 50Plus en Van Haga voor de spoedwet. Maar gezien de andere verdeling van partijen in de Eerste Kamer was sindsdien onduidelijk of dat ook zou lukken in de Eerste Kamer.

    Bovendien bleek dat partijleider Henk Krol van 50Plus na het Tweede Kamerdebat over de kwestie alsnog extra eisen begon te stellen.

    Seniorenwoningen
    De steun van 50Plus in de Eerste Kamer is nu doorslaggevend. Daar stond een eis over seniorenwoningen tegenover, zegt Martin van Rooijen, fractievoorzitter van 50Plus in de senaat.

    "Wij hebben afgesproken dat er uiterlijk eind september een onderzoek komt naar de lokale behoefte aan seniorenwoningen. Daar is een enorm tekort aan en de bouw ervan zorgt tegelijkertijd voor een betere doorstroming voor jongeren en ouderen", zegt hij.

    Ook de PvdA vroeg wisselgeld voor steun in de Eerste Kamer. Die partij eiste dat er meer geld komt voor natuurherstel, betaalbare woningen en betaalbaar openbaar vervoer.

    Drempelwaarden
    Naast het weer op gang brengen van woning- en wegenbouw zorgt de spoedwet er verder voor dat er een registratie komt van stikstofuitstoot. Daarbij worden er zogeheten drempelwaarden afgesproken. Als een bouwproject vervolgens niet te veel stikstof uitstoot en daarmee onder de drempelwaarde blijft, kan dat project doorgaan.

    Vanavond wordt er rond 21.00 uur gestemd in de senaat om de wet officieel aan te nemen.

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/arti...
  7. forum rang 5 tradersonly 17 december 2019 16:37
    Bouwers morgen de weg op tegen stikstofregels, boeren doen mogelijk mee
    Een groep ondernemers die zich Bouw in Verzet noemt, roept bouwvakkers en boeren op tot een landelijke actiedag morgen tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Dat protest moet "grootser en massaler dan ooit" worden, schrijven ze op de website van hun stichting.

    In een oproep op Telegram doet de stichting een nadrukkelijk beroep op de boeren van Farmers Defence Force (FDF), die door een uitspraak van de rechter morgen geen distributiecentra van supermarkten mogen blokkeren.

    "Het kan en mag niet zo zijn dat wij als sector of volk monddood worden gemaakt. Dit is de staatsdictatuur ten top. Laten we allemaal gas geven morgen." Als verzamelplaatsen voor de actievoerende bouwvakkers worden Alkmaar, Apeldoorn, Assen, Berkel en Rodenrijs, Born, Helmond en Tilburg genoemd.

    De oproep op Telegram NOS

    Een woordvoerder van Bouw in Verzet zei tegen de NOS dat er langzaamaanacties op wegen worden gehouden. "Dat hebben we bij tal van gemeenten aangemeld. Als mensen daardoor stil komen te staan, kunnen wij daar niks aan doen."

    De woordvoerder verwacht honderden deelnemers en hij denkt dat ook individuele boeren zich zullen aansluiten. Er zijn verder bedrijven die zich hebben ingeschreven en met het hele bedrijf komen. De acties beginnen in de ochtendspits en eindigen in de buurt van snelwegen, waar de deelnemers rondjes gaan rijden.

    In e-mails van Bouw in Verzet aan de gemeenten Woerden, Raalte, Waddinxveen, Lansingerland, Groenlo, Hendrik-Ido-Ambacht en Meierijstad staat dat er "mogelijk diverse acties/demonstaties" komen en dat geprobeerd wordt de overlast tot een minimum te beperken. Maar de garantie dat er geen overlast ontstaat kunnen de actievoerders niet geven.

    Duitse boeren
    Het CBL, de brancheorganisatie van supermarkten die een kort geding tegen de FDF had aangespannen, zegt op zijn hoede te zijn. "Het is naïef om te denken dat er nu helemaal niets gebeurt. Als vrachtwagens die naar een distributiecentrum willen of daarvandaan komen er niet door komen, is er ook sprake van een belemmering. Wij hebben in ieder geval contact met allerlei instanties, de politie is de volgende stap."

    FDF riep na de uitspraak van de rechter boeren op geen actie te voeren bij distributiecentra van supermarkten. Gisteren werd bekend dat ook Duitse boeren zich bij hun Nederlandse collega's willen aansluiten.

    Ondernemers uit de bouwwereld organiseerden op 30 oktober het bouwprotest op het Malieveld. Toen werd door de massale opkomst met bouwvoertuigen het verkeer op de A12 bij Den Haag stilgelegd. De politie sprak van een zeer gevaarlijke situatie.

    nos.nl/artikel/2315169-bouwers-morgen...
  8. salud 18 december 2019 12:11
    Bouwproductie eurozone krimpt
    11:05 18/12/2019
    (ABM FN-Dow Jones) De bouwsector in de eurozone heeft in oktober minder geproduceerd. Dit maakte statistiekbureau Eurostat woensdag bekend.

    De bouwproductie daalde met 1,0 procent op maandbasis.

    Ten opzichte van oktober 2018 produceerde de bouwsector echter 0,3 procent meer.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
  9. salud 18 december 2019 19:34
    Nou, van hoog naar laag = exact 24 cent en gesloten op €7,58.
    Daar kunnen de jakhalzen morgen weer goedkoop alle kanten mee op.
    Ik denk bij opening 12 cent omhoog en rond 9.15 uur weer 12 cent omlaag ... dan
    s´middags het spelletje nog eens om te eindigen op €7,46 of €7,70.
    Ligt aan het algehele sentiment op de beurs... anders vallen ze teveel uit de toon.
    En natuurlijk zie ik spoken en heb ik het mis. :)
709 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links