Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,380 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 26,940 - 27,380
  • 135.801 Gem. (3M) 81,1K

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 116 117 118 119 120 ... 167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 13 december 2019 18:45
    Credit Suisse cuts view on Gilead in premarket analyst action

    Dec. 13, 2019 8:40 AM ET|About: Arrowhead Pharmaceutic... (ARWR)|By: Douglas W. House, SA News Editor

    Arrowhead Pharmaceuticals (NASDAQ:ARWR) initiated with Market Perform rating at Oppenheimer.

    Exact Sciences (NASDAQ:EXAS) initiated with Buy rating and $120 (40% upside) price target at Dougherty & Company.

    Ionis Pharmaceuticals (NASDAQ:IONS) initiated with Outperform rating and $77 (24% upside) price target at Oppenheimer.

    Biogen (NASDAQ:BIIB) upgraded to Neutral with a $300 (2% upside) price target at Credit Suisse. Shares up 1% premarket.

    Bluebird bio (NASDAQ:BLUE) upgraded to Outperform with a $135 (61% upside) price target at Oppenheimer. Shares up 3% premarket.

    Bristol-Myers Squibb (NYSE:BMY) upgraded to Buy with an $80 (25% upside) price target at Argus Research.

    NuVasive (NASDAQ:NUVA) upgraded to Outperform at SVB Leerink.

    Regeneron Pharmaceuticals (NASDAQ:REGN) upgraded to Outperform with a $400 (8% upside) price target at Credit Suisse. Shares up 1% premarket.

    Aimmune Therapeutics (NASDAQ:AIMT) downgraded to Neutral with a $30 (5% downside risk) price target at Credit Suisse. Shares down 2% premarket.

    Galapagos NV (NASDAQ:GLPG) downgraded to Neutral with a €169 (11% downside risk) price target at Credit Suisse. Shares down 2% premarket in U.S.

    Gilead Sciences (NASDAQ:GILD) downgraded to Underperform with a $63 (7% downside risk) price target at Credit Suisse. Shares down 1% premarket.

    Neurocrine Biosciences (NASDAQ:NBIX) downgraded to Neutral with a $110 (1% downside risk) price target at Credit Suisse. Shares down 1% premarket.

    NextGen Healthcare (NASDAQ:NXGN) downgraded to Neutral with a $17 (1% upside) price target at Cantor Fitzgerald.

    seekingalpha.com/news/3526155-credit-...
  2. forum rang 10 voda 13 december 2019 19:52
    Rouvoet gaat adviescollege farmaceuten leiden

    Oud-politicus André Rouvoet wordt voorzitter van een nieuw adviescollega van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. De branchevereniging van 44 bedrijven die farmaceutisch onderzoek in Nederland doen, heeft dit vrijdag bekendgemaakt.

    Rouvoet zat tussen 1994 en 2007 in de Tweede Kamer namens de ChristenUnie. Daarna was hij onder meer minister voor jeugd en gezin en vicepremier. In 2012 stapte Rouvoet uit de politiek. Hij werd voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. Bekend was al dat hij die laatste functie begin 2020 zou neerleggen.

    Het adviescollege van de farmaceutische industrie gaat zich bezighouden met het toezicht op de naleving van een nieuwe code van de branche, waarvan de details begin volgend jaar worden bekendgemaakt. De twee overige leden van het college zijn ziekenhuisbestuurder Cathy van Beek en emeritus-hoogleraar oncologie Koos van der Hoeven.

    fd.nl/ondernemen/1328148/rouvoet-gaat...
  3. Loureiro 14 december 2019 21:42

    beagle06 schreef op 5 jan 2019 om 12:40:

    Beste Forumleden,

    Allemaal een mooi 2019 gewenst, in goede gezondheid en met veel wijsheid voor jullie beleggingsstrategieën. Dit jaar gaat (wederom) erg belangrijk worden voor Galapagos. Veel filgotinib momenten: FINCH 1&3 resultaten, de filing voor RA in Europa en Amerika, fase 2 data in additionele indicaties, start fase 3’s in AS en PsA, rekrutering van ‘1690, ‘1972, ‘1205, start klinisch programma Toledo en nog veel meer.

    Voor diegenen die een volledige update willen, mijn webcasted presentatie tijdens je JPMorgan conferentie is woensdag 20:30, te volgen via www.glpg.com. Dit weekend vliegen we met het hele executive team en Elizabeth, Sofie en Paul naar San Francisco voor deze hoogmis van het jaar. Vanaf zaterdag tot en met donderdag verzamelen de life science investeerders, biotech, farma, venture capitalists, advocatenfirma’s, headhunters en eenieder die denkt dat ie er ook bij hoort zich in San Francisco om zich een kleine week onder te dompelen in meetings, netwerk evenementen en diners. Ik heb even geteld, en er staan 34 afspraken in mijn agenda voor de komende dagen. De meeste zijn met grote institutionele investeerders, maar er zijn ook belangrijke gesprekken gepland met bestaande en potentiele farma partners. We hebben onze eigen vergader suites, maar zullen ook kris-kras door de stad lopen van het ene hotel naar het andere, af en toe en sprintje trekkend om op tijd op de volgende afspraak te komen. We hebben er zin in!

    Benieuwd of opnieuw zoveel mensen van GLPG aanwezig gaan zijn op de JPM conference 2020 van 13 januari?. Gaat er opnieuw een webcasted presentatie zijn die wij kunnen volgen zoals vorig jaar?

  4. Missolapola 15 december 2019 15:32
    Niets gaat kanker beter te lijf dan je eigen lichaam.
    14/12/2019 - 01:03
    Bron: De Tijd

    Miljardendeals in de farmasector suggereren een stroomversnelling in de strijd tegen kanker. Maar is die er echt? 'Ons lichaam inzetten als wapen is een ­terechte hype.’

    De race om als eerste de heilige graal tegen kanker te vinden is feller dan ooit. De ene farmareus na de andere slokt biotech­bedrijven met beloftevolle kandidaat-behandelingen op. Maandag werden zelfs twee miljardendeals beklonken.

    De Amerikaanse farmareus Merck betaalt 2,4 miljard euro voor ArQule en zijn potentieel middel voor bloedkanker. Het Franse ­Sanofi telde 2,2 miljard euro neer voor het Amerikaanse Synthorx, waarvan het verst gevorderde kandidaat-medicijn vaste tumoren wil behandelen. In januari legde Bristol-Myers Squibb 65 miljard euro op tafel voor Celgene, dat kankermedicijnen in portefeuille heeft.

    Al die miljardendeals suggereren een stroomversnelling in de strijd tegen kanker. Maar is die er echt? Hoe goed kan kanker al behandeld worden? En wat zijn de revolutionairste doorbraken?

    Belgische kankerspecialisten schetsen een genuanceerd, maar vooral een hoopvol beeld. ‘We boekten al successen’, zegt Sabine Tejpar, in het UZ Leuven gespecialiseerd in darm­kanker. ‘We boekten grote vooruitgang in de behandeling met medicatie van subtypes met redelijk eenvoudige tumorcellen, met één of twee gene­tische afwijkingen die we goed kennen. ‘Simpele’ kankers degradeerden we tot een chronische ziekte.’

    Tejpar verwijst naar de behandeling van bindweefseltumoren in het maagdarmstelsel en types van longkanker, borst­kanker en leukemie. Zelfs als zo’n tumor zich aanpast - een groot probleem in alle kankers - kan die goed ingeperkt blijven dankzij tweedegeneratiemedicatie.

    Maar die medicinale aanpak bijt de tanden stuk op complexere tumoren, met meer gene­tische afwijkingen, die zich nog beter kunnen aanpassen. ‘Kanker is niet één, maar honderden ziektes’, zegt Johan Swinnen, hoofd van het departement oncologie van de KU Leuven. ‘Elke tumor is uniek, ontstaat op andere manieren, woekert door andere factoren, is binnenin vaak heterogeen en verandert voortdurend van gedaante. Als je denkt dat je hem te pakken hebt, vindt hij weer een uitweg.’

    Hoop

    Toch flakkert de hoop feller dan ooit op. Omdat het wapenarsenaal is uitgebreid met gerichtere therapieën dan het klassieke, botte instrumentarium van chemo­therapieën, die ook gezond weefsel aantasten.

    Dankzij ontdekkingen in de genetica en snelle DNA-analyseapparatuur kijken onderzoekers naar wat fout loopt in de ­genen van een kankercel. In onderzoekscentra wereldwijd worden honderden ­mogelijke mutaties blootgelegd, waar­tegen intelligente medicatie wordt ontwikkeld. De jongste jaren ontstond zo een arsenaal aan doelgerichte therapieën, ­tegen één specifiek gemuteerd gen of eiwit dat verantwoordelijk is voor de kwaadaardige celdeling.

    En het vizier staat nog verder open. ‘We beperken ons niet meer tot het speuren naar zulke DNA-foutjes’, zegt Swinnen. ‘Met ultrageavanceerde ‘microscopen’ kijken we ook naar andere moleculen in het tumorweefsel waarvan we weten dat ze een rol kunnen spelen. Zoals metabolieten, die energie en bouwstoffen leveren aan kankercellen.’

    ‘We kijken niet alleen naar kanker­cellen, maar ook naar andere cellen in de tumor, zoals bloedvatcellen en immuuncellen, om nieuwe doelwitten te identificeren en strategieën te ontwikkelen voor betere, meer gerichte therapieën.’

    Een van de revolutionairste inzichten van de voorbije jaren is dat ons eigen ­lichaam, ons immuunsysteem, een krachtig wapen is. De rode draad in die immuuntherapieën: ze vallen niet rechtstreeks de kankercellen aan, maar schudden slapende immuuncellen wakker om de strijd aan te gaan.

    Immuuntherapie kent veel gedaanten. Farmabedrijven produceren bijvoorbeeld geneesmiddelen die de signalen blokkeren waarmee een tumor het immuun­systeem lamlegt. Door die rem weg te ­nemen heeft ons immuunsysteem meer armslag om foute cellen op te ruimen.

    Bij dendritische celtherapie worden ­afweercellen uit het bloed van patiënten gehaald, opgeladen met extracten van de tumor, en als een vaccin toegediend. Bij CAR-T-celtherapie, die vooral goeie resultaten geeft bij bloedkankers, worden afweercellen afgenomen, in het labo vermenigvuldigd en omgevormd tot een leger soldaten die de tumor doelgericht aanvallen. De aangepaste cellen worden in de bloedbaan van de patiënt gebracht.
  5. Missolapola 15 december 2019 15:33
    Deel 2
    Simpel beestje

    Volgens experts luidt immuuntherapie ‘een revolutie’ in aan het kankerfront. ‘Niet voor niets hebben heel wat overnames in de farmasector ook daar mee te maken’, ­aldus Tejpar. ‘Want terwijl kankercellen heel divers zijn en zich goed kunnen aanpassen, is ons immuunsysteem een simpel beestje. We kennen de wetmatigheden, die bij iedereen dezelfde zijn. Was ik drie jaar geleden nog erg pessimistisch, dan zie ik nu veel hoop in de behandeling van kanker via immuuntherapie.’

    In ons land zijn weinigen beter geplaatst om de merites van immuuntherapie te beoordelen dan professor Bart Neyns. Hij is diensthoofd medische oncologie in het UZ Brussel en een specialist in hersentumoren en uitgezaaide melanomen. Neyns wordt soms ‘de dokter van de laatste kans’ genoemd, de strohalm waarmee mensen zich aan het leven vastklampen.

    ‘Toen ik nog geen immuuntherapie ­gebruikte, zag ik 90 procent van mijn ­patiënten met uitgezaaide melanomen na enkele maanden of jaren overlijden. Vandaag is al één op de vier genezen na de ­behandeling. Met chemotherapie boekten we nooit zo’n resultaten.’

    Toch is immuuntherapie niet de doodgraver van klassieke wapens als chirurgie en radio- en chemotherapie, zegt Swinnen. ‘Niet alle tumoren reageren op immuuntherapie en voor erg lokale tumoren blijven de klassieke recepten doeltreffend. Maar ook voor complexere, uitgezaaide kankers ligt de toekomst allicht in een combinatie van behandelingen.’

    ‘Zo’n combinatie van chemo-, radio- of doelgerichte therapie met één of meerdere vormen van immuuntherapie levert al goeie resultaten op in klinische studies en is een beloftevol onderzoeksdomein.’

    De razendsnel opeenvolgende wetenschappelijke doorbraken, zoals de mogelijkheid specifieke genetische mutaties te viseren en medicijnen te combineren, wakkeren de interesse van Big Pharma aan, liet Roy Baynes, de chief medical ­officer van Merck, zich deze week ontvallen. Farmabedrijven speuren naar de kip met de gouden eieren in de strijd tegen kanker.

    Volgens het studiebureau Dealogic brachten kankermedicijnen vorig jaar ­wereldwijd 123 miljard dollar op. Die markt zal nog eens zo goed als verdubbelen tegen 2024, volgens het marktonderzoeksbureau EvaluatePharma.

    Dat immuuntherapie zich opwerpt als een nieuwe kandidaat-blockbuster illustreert het enorme succes van Keytruda, een behandeling van Merck voor een type longkanker. De verkoop van de immuuntherapie steeg in het derde kwartaal met 62 procent, tot 3,1 miljard dollar, en overtrof de verwachtingen.

    Stukken van mensen

    Toch waarschuwen Belgische experts voor misplaatste euforie. ‘Ongeveer de helft van de kankers reageert goed op immuun­therapie, de andere helft niet’, zegt Tejpar. ‘We weten nog niet waarom het immuun­systeem in die gevallen de kanker niet aanvalt. In de majeure vorm van darmkanker, mijn expertisedomein, heeft immuun­therapie bijvoorbeeld nog nul respons.’

    Bovendien kosten innovatieve ­immuuntherapieën vaak stukken van mensen. ‘Het kostenplaatje ligt tien keer hoger dan dat van klassieke therapie’, zegt Tejpar. ‘Dan spreek je over jarenlange ­behandelingen van duizenden euro’s per week, tot soms 1 miljoen euro per behandeling. Dat gaat echt een probleem ­vormen voor de betaalbaarheid van onze gezondheidszorg.’

    Farmabedrijven verdedigen hun prijzen door te verwijzen naar de hoge ontwikkelingskosten. Tejpar: ‘Die vlieger gaat misschien op in de beginjaren van immuuntherapie, maar geldt niet langer als over vijf jaar iedereen die ontwikkelt. Dan moet die prijs drastisch naar beneden. Maar daar is natuurlijk politieke moed voor nodig.’

    Nico Schoofs
  6. forum rang 10 voda 16 december 2019 06:15
    dws Investment vergroot belang in Pharming

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Pharming Group
    1,548 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) dws Investment heeft een groter belang in Pharming Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 12 december 2019.

    dws meldde een kapitaalbelang van 3,22 procent met een stemrecht van eveneens 3,22 procent. dws houdt dit belang vrijwel volledig middellijk reëel.

    Op 16 oktober 2019 meldde dws nog een kapitaalbelang van 2,69 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 17 december 2019 17:16
    Morgan Stanley sees 15% upside in Amgen in premarket analyst action

    Dec. 17, 2019 8:54 AM ET|About: Amgen Inc. (AMGN)|By: Douglas W. House, SA News Editor

    Amgen (NASDAQ:AMGN) resumed with Overweight rating and $280 (15% upside) price target at Morgan Stanley.

    Hill-Rom Holdings (NYSE:HRC) upgraded to Overweight with a $138 (25% upside) price target at Morgan Stanley.

    Johnson & Johnson (NYSE:JNJ) upgraded to Overweight with a $170 (20% upside) price target at Morgan Stanley. Shares up 1% premarket.

    MedMen Enterprises (MMEN CN) upgraded to Market Perform at Cowen and Company.

    Alexion Pharmaceuticals (NASDAQ:ALXN) downgraded to Equal Weight with a $128 (15% upside) price target at Morgan Stanley. Shares down 1% premarket.

    Baxter International (NYSE:BAX) downgraded to Equal Weight with an $88 (5% upside) price target at Morgan Stanley. Shares down 1% premarket.

    Galapagos NV (NASDAQ:GLPG) downgraded to Equal Weight at Morgan Stanley. Shares up 1% premarket.

    Kala Pharmaceuticals (NASDAQ:KALA) downgraded to Neutral at BofA Merrill Lynch. Shares down 6% premarket.

    seekingalpha.com/news/3526757-morgan-...
  8. Missolapola 18 december 2019 07:56
    quote:

    flosz schreef op 18 december 2019 02:11:

    Onno kan nog wel wat stemmen gebruiken:

    Here are the nominees for best biopharma CEO of 2019. Vote for your favorite!

    twitter.com/adamfeuerstein/status/120...

    www.statnews.com/2019/12/16/best-biop...
    Zopas gestemd en dan zie je hoe het percentage van de stemmen ligt : Onno ligt flink achter dus hij kan nog heel wat stemmen gebruiken. Het is maar een kleine moeite, je hoeft er geen gegevens voor in te vullen. Enkel klikken bij zijn naam.
  9. forum rang 7 *voetnoot 18 december 2019 10:14
    quote:

    flosz schreef op 18 december 2019 02:11:

    Onno kan nog wel wat stemmen gebruiken:

    Here are the nominees for best biopharma CEO of 2019. Vote for your favorite!

    twitter.com/adamfeuerstein/status/120...

    www.statnews.com/2019/12/16/best-biop...
    Prima, net gestemd.
    Klopt Onno heeft nog heel wat stemmers nodig!
  10. forum rang 4 Lingus 20 december 2019 23:33
    Duurste medicijn ter wereld verloot onder 100 baby's met dodelijke spierziekte
    Het farmaceutische Zwitserse bedrijf Novartis gaat het duurste medicijn ter wereld verloten onder baby’s met de dodelijke spierziekte SMA. Het medicijn heeft een waarde van 1,9 miljoen euro en werd bekend door een Belgische crowdfundingsactie waarbij het benodigde bedrag voor het geneesmiddel voor de zieke baby Pia werd opgehaald.

    Bron: www.ad.nl/gezond/duurste-medicijn-ter...

    Een loterij tussen leven en dood bij baby's. Novartis is compleet de weg kwijt.
  11. forum rang 10 voda 21 december 2019 15:11
    Goldman vergroot belang in Pharming verder

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Pharming Group
    1,6055 -0,0125 -0,77 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het belang in Pharming Group verder uitgebreid. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 18 december 2019.

    Goldman meldde een kapitaalbelang van 5,16 procent met een eenzelfde stemrecht

    Op 5 december meldde Goldman nog een kapitaalbelang van 3,46 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. Rekyus 21 december 2019 16:46
    @Lingus

    Passage uit artikel van gisteren op Reuters, zie www.reuters.com/article/us-novartis-g...

    The company said it developed the plan with the help of bioethicists with an eye toward fairness.
    “This may feel like you’re blindly passing it out, but it may be the best we can do,” said Alan Regenberg, who is on the faculty at Johns Hopkins’ Berman Institute of Bioethics and was not among the bioethicists Novartis consulted with on the decision. “It may be impossible to separate people on the basis of prognosis out of the pool of kids under 2,” he said.
  13. forum rang 10 voda 22 december 2019 10:00
    Curetis zet stap met Unyvero in VS

    Gepubliceerd op 22 dec 2019 om 08:50 | Views: 363

    Curetis 20 dec
    0,46 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Curetis heeft goedkeuring gekregen van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor bepaalde toepassingen voor zijn diagnosesysteem Unyvero. De biotechnoloog mag daardoor de zogeheten Respiratory Tract Cartridge ook gebruiken voor het herkennen van een soort longontsteking.

    Afgelopen zomer maakte Curetis bekend dat daarvoor een aanvraag was ingediend. De onderneming verwacht dat de totale adresseerbare markt voor Unyvero System in de VS aanzienlijk zal toenemen. De commerciële lancering in de VS word in het eerste kwartaal van volgend jaar verwacht.
  14. forum rang 10 voda 25 december 2019 16:06
    Miljardenovername van 'Venlose' onderneming Qiagen gaat definitief niet door

    Qiagen, een van oorsprong Duits bedrijf waarvan de holding gevestigd is in het Limburgse Tegelen (bij Venlo), staat toch niet open voor een miljardenverkoop.

    Het in Duitsland en de Verenigde Staten aan de beurs genoteerde concern heeft de afgelopen maand met diverse overnamekandidaten gesprekken gevoerd, maar die zijn niet succesvol verlopen. Qiagen meldde op Kerstavond dat de voorstellen van geïnteresseerde partijen ‘niet dwingend’ genoeg waren.

    De onderneming maakte half november bekend alle ‘potentiële strategische alternatieven’ te zullen onderzoeken.

    Op eigen kracht verder
    De Venlose leverancier van laboratoriumtechniek had naar eigen zeggen van verschillende partijen een niet-bindend en indicatief overnamebod ontvangen. Met diverse geïnteresseerde partijen werden gesprekken gestart. Nu die zonder concreet resultaat zijn beëindigd zegt Qiagen op eigen kracht te willen doorgaan. Als reactie op dat nieuws daalde de koers van Qiagen dinsdag met 25%.
    De raad van bestuur en de raad van commissarissen van het bedrijf waren voorstander van een mogelijke overname door een andere partij als die tenminste waarde zou creëren voor de aandeelhouders en andere belanghebbenden. Maar de bestuurders van het beursgenoteerde concern geloven niet meer in die optie.

    De bestuurders van het Venlose concern, dat wereldwijd zo’n 5.000 werknemers telt, benadrukten eerder al dat er garanties waren voor het welslagen van de onderhandelingen.

    Miljarden
    De Amerikaanse fabrikant van medische apparatuur Thermo Fisher Scientific zou zo goed als zeker Qiagen hebben willen inlijven. Persbureau Bloomberg meldde vorige maand dat het bestuur van Thermo Fisher contact zou hebben gezocht met dat van Qiagen. De Amerikanen zouden volgens de bronnen van Bloomberg zelfs bereid zijn (geweest) circa €7 mrd voor Qiagen te betalen.

    Het ‘Nederlandse’ biotechnologiebedrijf boekte vorig jaar een omzet van €1,3 mrd. Qiagen behaalde een winst van €162,7 mln. Hoeveel werknemers het bedrijf in Venlo heeft, is niet direct duidelijk.

    Qiagen heeft een beursnotering in Frankfurt en New York. De meeste aandeelhouders komen uit Europa en de Verenigde Staten.

    fd.nl/beurs/1329439/miljardenovername...
  15. .kees 27 december 2019 20:55
    Beste mod, ik probeer het nog een keer, als dat mag. Een quote: "Dit boek gaat over moleculaire biologie, genetica en in mindere mate over evolutiebiologie. De auteur schetst de huidige stand van zaken en de mogelijkheden in deze wetenschappelijke disciplines. De tekst is opgedeeld in drie hoofdstukken. Deel I gaat over bouw en werking van DNA. Deel II geeft voorbeelden van het onderzoek en het werken er mee. Deel III bespreekt praktische mogelijkheden en toepassingen"

    Ik begrijp niet wat er verkeerd is, maar kan aan mij liggen. Na 20jr IEX nooit te oud om te leren, want: dit is pas het begin.
  16. forum rang 10 voda 30 december 2019 07:21
    Pharming neemt aan Sobi gelicentieerde markten voor Ruconest terug

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Pharming Group
    1,562 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft met het Zweedse Orphan Biovitrum (Sobi) een overeenkomst gesloten om de commerciële rechten op Ruconest in alle resterende landen, waaronder alle resterende EU-markten, terug te nemen. Dit maakte het Leidse biotechbedrijf maandag voorbeurs bekend.

    Conform de overeenkomst wordt de licentie per 1 januari 2020 beëindigd in alle 36 landen, met een geplande overdracht in de landen waar Sobi verkoopactiviteiten heeft.

    Pharming betaalt Sobi 7,5 miljoen euro in twee tranches. Het grootste deel vooraf, met een laatste betaling zodra alle overgangsactiviteiten voltooid dan wel onderweg zijn. Er komen geen verdere toekomstige betalingen onder deze overeenkomst, aldus Pharming.

    Na het besluit om de Noord-Amerikaanse commerciële rechten voor Ruconest in december 2016 terug te kopen van licentiehouder Valeant Pharmaceuticals International, wist Pharming de Amerikaanse omzet naar eigen zeggen aanzienlijk te verhogen. "Hoewel niet van dezelfde omvang als in de VS, mag een omzetgroei in de additionele 36 landen worden verwacht", aldus Pharming. De transactie zal volgens het bedrijf onmiddellijk bijdragen aan de winstgevendheid.

    Pharming zal met Sobi blijven samenwerken om alle contracten voor distributie en andere diensten zo snel mogelijk te vervangen en bestaande goedkeuringen voor vergoeding waar mogelijk overgedragen te krijgen.

    Het aandeel Pharming sloot vrijdag op de beurs in Amsterdam 0,7 procent lager op 1,56 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 116 117 118 119 120 ... 167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links